Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja oglase za prodaju stavljam u principu samo na dva mesta:

- macserbia.org
- benchmark.rs
Probao sam i na kupujem-prodajem.com, opekao se i ne pada mi na pamet. Limundo i Kupino, kao što sam već napomenuo, izbegavam, nikada mi nisu ulivali poverenje i nikada nisam ni pomislio da stavim oglas ili kupim nešto. Pcberza.rs ponekad, obično kada mi se nešto vuče i ne mogu baš lako da prodam.

Kada je u pitanju kupovina, osim pomenuta dva mesta gde postavljam oglase (a gde volim i da kupim), kupujem isključivo sa eBaya.

Eto, my 2 cents.

Zdravo,

hvala na dostavljenoj kopiji uplatnice.

Kontaktiraćemo oko daljih koraka
nakon što dobijemo odgovor od nadležnih organa.

Pozdrav,
Miloš G.
Limundo tim

Sad samo mozemo da cekamo...

Zdravo,

hvala na dostavljenoj kopiji uplatnice.

Kontaktiraćemo oko daljih koraka
nakon što dobijemo odgovor od nadležnih organa.

Pozdrav,
Miloš G.
Limundo tim

Sad samo mozemo da cekamo...

isto sam dobio i ja,sad treba da cekamo svi ostali da dostave a mozda i vec jesu

Čitam i ne verujem šta rade Limundovci, isto tako i Limundo. :)

Zanima me jedno, pošto sam sad 120% siguran da neću koristiti limundo, kakav je Kupujem - Prodajem po pitanju časnih nam prodavaca? :)

^ efendi, efendi, speshal prajs, dzast for ju... kom,kom...

pored bencha, ne znam sta bi to toliko bitno online/aukcijski kupovao....

Ne, nisam mislio na neke akcije ili šta već... samo me je zanimalo to kakva je situacija tamo, naravno da kupujem ovde i najviše verujem "našim" ljudima. :)

Bilo bi dobro da se neko ko je zaposlen u limundu malo cesce javlja ovde kako bi nas izvestavao sta se desava. Javio se covek 2 puta da stisa strasti i to je to.

Kupujem prodajem moze da bude samo gori. Limundo ima kakav takav sistem kontrole.

pa tesko mu je da bilo sta smisli i napise jer ne sme da koristi sablonske odgovore kao sto to rade svaki dan na sajtu

Mogao bi usput i da objasni zasto se tim lopuzama brisu negativne ocene. Mislim, znam vec odgovor, al bilo bi lepo da neko od njih kaze da je zato sto ako ima mnogo negativnih ocena, ima i mnogo manje prodaja, a samim tim i manje para na njihovim racunima. Nema veze sto cemo svi mi da budemo prevareni, bitno je da oni sto vise zarade na tim prevarama.

Ja već jednom napisah...
Prodajem SAMO na ovom forumu i na forumu ljubitelja Apple stvarčica (kome treba naćiće ga), a kupujem (pored ova dva) još SAMO na eBayu.
Do sada skoro da nisam imao nekih većih neprijatnosti, desi se tu i tamo neka ispala, ali ništa ozbiljno.
Pratim redovno i KP, ali sam do sada imao samo jednu kupovinu, prilično vredna stvar je bila u pitanju, ali posle prepiske privatnim porukama sam skapirao da je u pitanju gospodin čovek, otišao do njega, uz sokić i domaću skoro 2 sata slušao pojačalo koje sam nameračio, usput se ispričali onako, svojski, fino, platio i odneo. Eto, ima i na KP finog sveta, ali tamo pratim isključivo audiofiliju, a na kilometar se skapira ko je preprodavac, ali još važnije, ko je korektan, a ko ne (što naravno nema veze sa time da li je neko preprodavac ili ne). Ipak, KP apsolutno ne mogu da preporučim, pošto mu je stepen kontrole i zaštite još gori od Limunda, već je sve na kupcu i slobodnoj proceni.
Eto vam otprilike smernica, da se ovako nešto više ne dešava.

Ipak, KP apsolutno ne mogu da preporučim, pošto mu je stepen kontrole i zaštite još gori od Limunda, već je sve na kupcu i slobodnoj proceni.
Eto vam otprilike smernica, da se ovako nešto više ne dešava.
Ja se samo ne bih slozio sa citiranim, ostalo navedeno skroz podrzavam.
Po meni je KP bolji od limunda jer, najbitnije - nije zabranjen licni kontakt kupca i prodavca, zatim nema duplih naloga, mislim da nema ni brisanja negativnih.
Sve u svemu mislim da je KP posteniji jer ti ne pruza nikakvu laznu sigurnost, a limundo se u startu bavi prevarom jer kao nudi neku sigurnost, a u stvari cim im procitas uslove koriscenja, shvatis da od zastite nema nista, a u praksi je cak i gore. Bitno da su oni pokriveni ko beli medvedi.

Hmm, ok, nisam razmišljao u tom smeru, s obzirom da nešto i ne trgujem na KP, ali kad malo bolje sagledam stvari, da, apsolutno si u pravu.
KP je daleko korektniji sajt od ovog Limuntusa, ali ga ipak ne bih preporučio, i tu treba dosta iskustva, konstantnog praćenja oglasa i "hvatanja" muljatora.
A lično nikada se ne bih srozavao na taj nivo i postavljao na KP neki oglas, pri čemu ovde izuzimam audio/video odeljak koji odskače od ostalog.

Poslednja izmena:
Jako cudne stvari se desavaju u poslednje vreme na tom Limundu.

Svasta moze ispasti...

Uglavnom, to je poprilicno nesigurno mesto za kupovinu i prodaju, a da li ce se , i sta konkretno preduzeti, videcemo.

Osnovno pravilo trgovine u ovakvo krizno doba gde prevaranti cuce iza svakog grma je kupuj samo ono sto mozes da vidis sopstvenim ocima. Shvatam ja da je Limundo idealan za ljude iz unutrasnjosti kojima se ne isplati da za svaku kupovinu idu u vece gradove, a kurirske sluzbe su omogucile da za 150 din imas isporuku iz Subotice u Vranje, ali razmislite doboro sta radite. Nijedan sajt ne moze da vas zastiti od prevare (ne branim Limundo, i nikada ga necu braniti jer ga ne podnosim sa njihovim nacistickim metodama cenzure i filterisanja informacija) uvek se oslanjajte na zdrav razum i na komunikaciju sa kupcem/prodavcem. Ako procenite da je nesto "suvise doboro da bi bilo istinito" obicno i nije. Pohlepa kupca koji bi da kupi nesto ispod realne cene se ovde iskoriscava.
Posto je dokazano da Limundo ne nudi nikakav visi vid zastite od K-P ili Halooglasa sto pre shvatite kako stvari funkcionisu manje cete biti odzepareni.
primer za jeftine stari (sami stavite granicu u din) iskljucivo oci u oci u svom mestu
primer za skupe stvari, takodje oci i oci u svom mestu, a ako ste nasli nesto do 100-tinak km od svom mesta isplati se i uloziti u autobsku kartu ili u gorivo i otici licno po to. Ako cena sa troskovima PUTA prelazi cenu za koju mozete da kupite u svom mestu NEMOJTE NI DA KUPUJETE!!!
Sve preko 100 km od vaseg mesta NIJE ZA VAS, osim ako ne poznajete kupca.
Koristite rodjake po mestima. Ja recimo imam sestru u Nisu koja mi je uzela par stvari. Ja se sve dogovorim sa prodavcem i zahtevam SVE podatke, do broja fiksnog telefona (ne kupujem preko mobilnog, postoji mogucnost da je kupio tu karticu samo da bi tu stvar prodao) i adrese. Ako nece da da sve podatke, dovidjenja. Sestra ode na tu adresu i uveri se da je to upravo on i da prodaje upravo to, plati i nosi. Onda ona meni posalje kurirskom sluzbom, i nema problema da se prodavac vadi da je bilo ispravno a pokvarilo se u slanju.
Nece niko da vas stiti od prevara ako se sami ne stitite.

Iako sam medju prvima ovde ukazao na krivicu Limunda u piramidalnoj semi, te zdravorazumski pokazao da halooglasi, pijaca i Limundo internet servis nisu iste stvari, ja nastavljam da koristim Kupindo/Limundo. Ne zato sto su se ipak dozvali pameti, vec zbog takozvane Zatvorenikove dileme.

Matematicki je dokazano, najoptimalniji ishod u saradnji jedne strane sa drugom je kada je jedna strana u startu ok, a ako je druga prevari ona prestaje da bude ok sve dok se druga strana ne popravi.

Posto mene do sada niko nije zahebao, uplacivacu sume od par hiljada unapred clanovima sa desetinom pozitivnih ocena. Ukoliko me neko zezne, prelazim u "shinbojan rezim" dok se ne poprave, potom se vracam na staro.

Medjutim, iznos od npr. 15.000din ne bih nikada uplatio ni coveku sa 600+ pozitivnih ocena. Zasto? Zato sto postoji AKS, koji za par stotina dinara donese robu na vrata, gde se licno uverim da nije macka u dzaku, te predam pare.

Prosto, ukoliko je nadoknada AKS-u 300din, 300/3000=10%, 300/15.000=2%.

Dobar ekonomista uvek gleda relativni odnos, ne apsolutne velicine. Za robu manje vrednosti, troskovi "shinbojan rezima" su visi, te manje isplativi.

Ja se samo ne bih slozio sa citiranim, ostalo navedeno skroz podrzavam.
Po meni je KP bolji od limunda jer, najbitnije - nije zabranjen licni kontakt kupca i prodavca, zatim nema duplih naloga, mislim da nema ni brisanja negativnih.
Sve u svemu mislim da je KP posteniji jer ti ne pruza nikakvu laznu sigurnost, a limundo se u startu bavi prevarom jer kao nudi neku sigurnost, a u stvari cim im procitas uslove koriscenja, shvatis da od zastite nema nista, a u praksi je cak i gore. Bitno da su oni pokriveni ko beli medvedi.

Ima i na KP duplih naloga i brisanja negativnih ocena veruj mi doziveo sam takvu neprijatnost na KP zato sam i otvorio ovu temu.Mada ne mogu da se pozalim cim sam kontaktirao KP o cemu se radi odmah su (tom liku sto trazi unapred avans pa posle nikom nista)mu blokirali nalog i IP adresu i to dva njegova naloga ali i obrisali su mu jednu negativnu pre nego sto sam ja im zapretio da cu da i njih tuzim.

Citat iz clanka:

"Inače, sajt za aukcijsku prodaju je veoma skupa rabota, pa ko god da se odluči da krene stopama mladih Nikolića treba da ima u vidu da je potrebno namaknuti milionske sume, i to u evrima od raznih investitora, da bi sve to funkcionisalo kako treba."

Eto sad je jasno zasto varaju ljude, treba da namaknu milionske sume u evrima i nemoj vise da se zalite jer ljudi imaju plemenit cilj :d

Simpaticno je to sa milionskim sumama :D

Da ne ponavljam vec negde zapisano, problem je sto ti niko ne moze garantovati bezbednost trgovine, cak i kada neko ostavi svoje kompletne podatke sa brojevima licne karte, ziro racuna...

Mene samo interesuje sta se desava sa ovim prevarantom kafanamarkovic jel ga neko odrao ili tuzio?
Zna li neko sta se desava,sta su odlucili prevareni mucenici da ga deru,tuze ili da ga kunu uz neki alhohol?:bottle::bottle::bottle:

Poslednja izmena:
Mogao bi usput i da objasni zasto se tim lopuzama brisu negativne ocene. Mislim, znam vec odgovor, al bilo bi lepo da neko od njih kaze da je zato sto ako ima mnogo negativnih ocena, ima i mnogo manje prodaja, a samim tim i manje para na njihovim racunima. Nema veze sto cemo svi mi da budemo prevareni, bitno je da oni sto vise zarade na tim prevarama.

Niko ne zaradjuje na prevarama sem tog lika koji je prevario ljude, sta se tripujete da je Limundo kriv... Klasika, kad neko ispadne naivan posle mu je neko drugi kriv.. A licitacije isle od 10din, dakle besplatne dok se ne zavrse.

nisam bre imam 0 stepen (aktivan) i nikada nisam bio kaznjen nizasta od njih...ujutru su mi javili da sam osvojio knjigu za versnost i popodne me suspendovali...telefonom nece da pricaju ako nisi clan aktivni...

Cek kako nece da pricaju? Vide tvoj broj pa nece da se jave? Ne kapiram, deder pojasni.

Poslednja izmena:
...nemam fiksni zivkam sa mobilnog i cekam li cekam *** mobilni vuce :)
Kupi halo karticu pa ih smaraj dok ti ne objasne o cemu je rec :D
Nemoguce da nemaju ama bas nikakvu obavezu prema korisnicma koje suspednuju i da mogu to da urade bez ikakvog obrazlozenja.
...Evo bas otvaram ovaj link http://www.limundo.com/Clan/gaga.tandrla i vidim tvoje upozorenje za onog prevaranta pa se nesto razmisljam - mozda su te i zato suspendovali, sto se manje prica o tome to bolje po njih da ne bi doslo do medija...? Neko moje nagadjanje na tu temu.... Dno dna strategija :(
Isto sam pomislio :)
Inace kad smo vec kod tih njihovih suspenzija, brisanja ocena i sl.
Povremeno pogledam aukcije jednog poznanika koji nece da prodaje van Limunda i imajo je nekoliko negativnih koje su se vukle par meseci i naprasno su nestale.
Ko zna koliko jos ima prodavaca kojima su izbrisali negativne u jednom trenutku, mora da ima neka suma posle koje brisu iste.

Moguce je. Ja ih nikad nisam dobio sa manje od pola sata zvanja i to u kontinuitetu, cim se prekine, odmah pozovem. Besplatan je broj po tebe, sta te briga, oni placaju poziv.

Moguce je. Ja ih nikad nisam dobio sa manje od pola sata zvanja i to u kontinuitetu, cim se prekine, odmah pozovem. Besplatan je broj po tebe, sta te briga, oni placaju poziv.

to besplatno me kostalo preko 850din do sada i nisam ih dobio...nemam fiksni niti u blizini halo govornicu...zovem sa mobilnog!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno