hoces da kazes da za svaku prodatu stvar na kp moras da platis porez?
covek je rekao da ce mozda da proda neki komad namestaja koji napravi na kp
zar stvarno mislis da KP odredjuje ko ce da placa porez drzavi ili ne? daj molim te na sta se placa porez jasno je definisano zakonom, sve sto prodajes ili vrsis usluzno a naplatis moras da platis porez, tako je po zakonu, a sta ces ti da radis to se mene ne tice![]()
Na primer, ako neko nabavlja knjige na veliko i nudi ih konstantno putem servisa Limundo da bi ih prodavao zarad ostvarivanja dobiti, onda su svi elementi trgovine tu: promet robe i dobit. Ako to lice nije registrovano za obavljanje trgovine, nadležna inspekcija bi mogla da pokrene prekršajni postupak. Sa druge strane, ako roditelj deteta koje je završilo treći razred osnovne škole, prodaje knjige za tu godinu jer mu jednostavno više nisu potrebne, on/ona nije trgovac, jer ne “obavljaju promet”, na način kako ga vidi Zakon o trgovini. Između ova dva jasna primera postoje brojni slučajevi u kojima se ne može jasno odrediti da li neko neovlašćeno obavlja trgovinu kao delatnost ili samo prodaje polovne stvari, posebno zbog razuđene i često nelogične prakse nadležne inspekcije. Ipak, načelno govoreći fizičko lice koje zaista prodaje polovne stvari, a ne zloupotrebljava servis za nelegalno obavljanje trgovine, je potpuno slobodno da to radi bez bojazni da krši Zakon o trgovini.
A ti kao ne znas da imas neprodate predmete pa te oni obavestavajustize mi danas automatska poruka da imam neprodate predmete na kupindu i da pokusam da ih updatujem
zanimljivo je da je stigla sa pozivnog broja za maltu
Moram da okacim slike kompova, jel mi je lupila negativnu upravo i tvrdi da sam lopov i da se bavim zamenom komponenti, neko ko posalje ovakva kucista jasno se vidi odakle su izvadjena (sa djubreta).... tuzno koliko neko nisko pada
Kucista su najmanji problem jer komponente nisu ispravne... ali su dokaz sta su ista prosli
Od limunda sam jedino dobio da mi je sledece da je prijavim policiji, sto bas i nema finansijskog osnova ali devojka je toliko bezobrazna jos ima 200 ocena i jednu negativnu samo....
Pogledajte prilog 186195
Pogledajte prilog 186196
Pa zna se šta "neispitano" znači. 99.9% "probao i ne radi". Da je isprobano i radi zaradio bi mnogo više a to se isplati malo muke i rada.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari