Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kakvo rasulo mislis ?

Ima na Limundu uvek nesto zanimljivo da se kupi.

I meni se čini sve manje i manje . Prosto se izbacuju neke stvari koje slabo koga zanimaju . Kupindo je bolji , ne plaća se početak licitacije , a stvari tamo stoje dok se ne nađe neko da ih i kupi .
Zatim , neke stvari bolje idu na KP .
Još malo i Limundo , čini mi se , gubi svrhu .

Stvar ekonomije vise... ja rasprodajem jos neke stvari ispod cene pa i to slabo ide... Kupino, KP, Limundo sve isto, vidim da su i neki stalni veci prodavci nestali

E sad ovi sto prodaju polovnu gardorobu mozda im i skoci promet, jer sam se bas iznanadio kad mi je keva sa sela rekla da u selu masovno na pijaci kupuju rite za 100-200din svi..... e to je sumorna istina a ne sto citamo po novinama i na zlim lazovskim domacim TV kanalima

Poslednja izmena:
Ne može limun, kupina i KP biti isto, prva dva ti uzimaju proviziju a KP ne. Od ta tri svakako biram najjeftiniji, sigurnost je kod svih ista, ni jedan te ne štiti od prevare, zašto bi onda nekom plaćao proviziju.

pa nije bas isto bezbedno

na kupindu i limundu dobijes podatke kupca i kupac prodavca,tek kada klikne kupi,onda postoji neka obaveza da se izvrsi u roku,pa opomene,pa je obaveznije ocenjivanje

na kupujemprodajem mi se nekoliko puta desilo da me zovu ljudi i pitaju me neke gluposti nevezane za predmet koji prodajem,samo zato sto svako moze da mi vidi broj telefona i tako je moja privatnost narusena,sto na kupindu ne postoji

Ti dobiješ nečije podatke, ko ti garantuje da su njegovi? Svi što su napravili prevare nisu davali svoje podatke. Tako da bezbednost i nije baš neka.
Postoji opcija na KP da ti se broj telefona ne vidi.

sve jedno,veca je bezbednost nego na kp,jer isto tako kao sto ce 5% prevaranata dati lazne podatke,95% postenih i normalnih ljudi nece
a plus sto postoji veca obaveza da se daju ocene i da se kupoprodaja izvrsi onda kada se klikne kupi

na kupindu sam prodao oko 30 stvari i kada je neko kliknuo kupi,posiljka mu je stigla sledeci dan na vrata post expressom,a meni pare dan posle toga
dok po kp jurim ljude,jer nista nije fiksno,menjaju misljenje non stop i jako su neozbiljni,a plus zovu tek tako nevezano za predmet...

znam da postoji opcija da se ne vidi broj na kp,ali to onda samo otezava i usporava prodaju

To je tvoje mišljenje, svako ima pravo izbora i prodaje i kupovine.

dok po kp jurim ljude,jer nista nije fiksno,menjaju misljenje non stop i jako su neozbiljni,a plus zovu tek tako nevezano za predmet...
I zbog toga KP upravo ne naplacuje nikakve provizije osim za promociju oglasa, ali je zato i dosta veci i bolji od limunda po pitanju ponude/potraznje.
Ne mozes da se nadas da cim te neko pozove ili posalje poruku a interesuje se kao za tvoj predmet da ce vec odmah da ti pusti podatke pa ti da saljes.

pa i ono sto si ti napisao je tvoje misljenje,tako da nije u redu da se prema njemu odnosis kao da je cinjenica

ja sam upravo iz tog razloga dao svoje misljenje,naravno da svako ima pravo na izbor

Sa 30 prodaja zaista imaš impozantno iskustvo.
Ja sam ti napisao činjenice, a ti, te ti smeta broj telefona na KP, te ako ga nema onda otežava komunikaciju. Ako neko klikne na limunu ili kupindu on kupi, pa ako neko naruči na KP on kupi. Isto ti pare stižu ako pošalješ postexpressom bilo da je kupljeno na kupindu ili na KP, ne znam šta ti kao kupac ima da juriš ljude po KP, ako hoće kupiće, ako neće džaba ga juriš. Po nekim diskusijama na ovom forumu (ne tvrdim) mnogo više prevara je na limundu napravljeno. Limundo me uslovljava da vratim pare ako kupac nije zadovoljan, što ni jedan zakon ne reguliše, nego je limundov pravilnik iznad zakona itd. Ono najvažnije je što limundo uzima proviziju a za to ništa ne pruža prodavcu od koga je uzeo proviziju.
To bi bilo to na ovu temu od mene.

ja nisam preprodavac kao mnogi ovde i ne zivim od kupinda i kupujemprodajem

zato i imam oko 30 prodaja na kupindu i oko 30 na kupujemprodajem i nesto manje kupovina i moje iskustvo je i te kako dovoljno,jer ne prodajem gluposti i sitnice na kojima se nabijaju ocene i kupoprodaje,vec prodajem iskljucivo moje stvari,uglavnom tehniku koja je perfektno ocuvana,tako da nikad nisam bio u prilici da nekome uvalim stvar koja ne radi pa da sticem "iskustvo" na resavanju gresaka za koje sam sam kriv...kada neko prodaje posteno i prodaje stvari koje su sto posto ispravne,nema probleme kod kojih iskustvo igra ulogu...

najvise mrzim one prodavce i kupce koji bi samo da se dogovaraju,dodjes mi dodjem ti,nemam sad al sledeci put imam i tako to,a pogotovo one koji uvaljuju pokvarene stvari kao ujcemika...ali izgleda da se iskustvo gradi samo na takvim slucajevima posto se postena,umerena prodaja sa jasno definisanim uslovima u vrednosti od par hiljada evra ne racuna

ja recimo imam perfektn ispravan laptop u odlicnom stanju kod kuce,ali sa popravljenom sarkom(sam sam je popravio) i sramota me je da prodam takav uredjaj,jer cim napisem to,niko ne zeli da ga kupi,a eto nemam obraza da precutim to kao mnogi,cak i ako uredjaj funkcionise sto posto

jurim kupce na kp,jer me zove i rezervise mi predmet a posle se ne javlja,a onda ako prodam drugom oce dusu da mi izvadi,jer mi je telefon javan,dok na kupindu stisne kupi i mora da kupi,a ako ne kupi dobija negativnu i ne sme da se zali

kupujemprodajem su obicni oglasi u ekektronskij formi,a kupindo je ipak market

mnogo gore ljude sam sreo na kp nego na kupindu

Poslednja izmena:
Pa cinjenica je da je Kupindo/Limundo efikasniji sto se tice kupoprodajne transakcije.
Ako je neko kliknuo ili licitirao pa pobedio, verovatnoca da se ostvari kupoprodaja je veoma velika.
Dok na KP nemas garanciju nikakvu da ce neko da kupi nesto, kad ti postavi milion pitanja oko toga sto prodajes.
Vala sam izarcio 10 tastatura na KP odgovarajuci na razna pitanja ka potencijalnim kupcima koji to na kraju nisu postali :).

Sto se tice prevare, jeste Limundo/Kupindo malo bezbedniji.

Ja prodajem na KP, jer je klasican oglas, nema provizije, ko prvi devojci... i sam si svoj gazda (najbitnije).
A kupujem cesto na Limundu, jer znam sta kupuje, znam koliko to nesto vredi, pa stavim onoliko koliko mi odgovara i to je to.

Ne. Reko si zbog cega, ako ne razlikujes razlog i osnov, onda nema potrebe dalje da vodimo diskusiju.

Bitno da ti razlikujes, ovde je konkretno najbitniji sustinski problem stvari, koji je ocigledan za sve posmatrace sa strane i ucesnike u transakcijama i malverzacijama, ali posto vidim da pomoci nema i da se non stop prica i radnja ponavljaju odustajem od ovoga, nisam ja supermen da izigravam ovde spasioca sveopsteg stanja na ovoj temi i ne zelim vise da vodim raspravu na ovu temu, cast onima koji su sve to dopustili a znali su sta je po sredi.

Odgovor Limundo clana ne treba ni komentarisati nista drugo nije ni moglo da se ocekuje, samo jos jedna stavka koja ide u prolog tome da mi ovde mlatimo praznu slamu sa komentarima na tu temu, na zalost.

Pa kaze 80 decibela : http://www.limundo.com/kupovina/Rac...P/Najjaci-Wi-Fi-sa-antenom-80db-NOVO/33635881

Kako se tretiraju ovakve stvari, prodavac i ako zna da to nije tacno on nastavlja da navlaci ljude sa ovom netacnom informacijom, ali ima dobru podlogu da ne laze, jer jelte na kutiji zaista tako i pise, sto naravno nije tacno. I sada dodje neko ko se ne razume a licitira ko blesav jel vidi 80 decibela ma to mora da tuce i kroz titanijum prolazi, onda dobije plati papreno i razocara se...
Konkretno da li kupac ima pravo da reklamira proizvod zato sto nije zadovoljan i sto antena nema tih stvarnih 80 dbi, i da trazi povrat novca ? Naravno prodavac ce da kaze, pa pise na kutiji tako ?

Evo limundo clan ako moze ovo da odgovori sta se desava u ovakvim situacijama, nadam se da nije pretesko i da ce odgovor da bude jasan i ne dvosmislen ako ga uopste i bude ?

Ne znam da li je bitno sta ja razlikujem, ali naravno da razlikujem.
Ono sto si ti naveo nije osnov nego razlog.

Pa kaze 80 decibela : http://www.limundo.com/kupovina/Rac...P/Najjaci-Wi-Fi-sa-antenom-80db-NOVO/33635881

Kako se tretiraju ovakve stvari, prodavac i ako zna da to nije tacno on nastavlja da navlaci ljude sa ovom netacnom informacijom, ali ima dobru podlogu da ne laze, jer jelte na kutiji zaista tako i pise, sto naravno nije tacno. I sada dodje neko ko se ne razume a licitira ko blesav jel vidi 80 decibela ma to mora da tuce i kroz titanijum prolazi, onda dobije plati papreno i razocara se...
Konkretno da li kupac ima pravo da reklamira proizvod zato sto nije zadovoljan i sto antena nema tih stvarnih 80 dbi, i da trazi povrat novca ? Naravno prodavac ce da kaze, pa pise na kutiji tako ?

Evo limundo clan ako moze ovo da odgovori sta se desava u ovakvim situacijama, nadam se da nije pretesko i da ce odgovor da bude jasan i ne dvosmislen ako ga uopste i bude ?

A mozes li ti i malo biti realan, ti si bese onaj sto je sa Ujcetom imao 100 transakcija ako se ne varam...

Od kad je Limundo duzan da radi ateste kineskih predmeta, ti kao kupac duzan si da znas sta kupujem, imas na netu review-e sajtove prizvodjaca i forume pa izvoli... ja tako isto mogu da kazem da su svi koji kupe 8-jezgranu AMD phenom slagani jer ja licno kazem da je to 4 realna jezgra, i evo samo da skupim kes i pokrecem tuzbu protiv Limunda i AMD jer je ovih procesora tamo preprodato tonu :d

Isti taj Kasens se prodaje na amazonu, ebay, 100-nak shop sajtova bez problema i sad kriv je LT a ne kupac koji je neobavesten i proizvodjac koji "verovatno" laze...

I dalje se secam kad me je jedan napao za realtek OEM wifi adapter kao nema izlaz 200mW (pise na kutiji, na netu itd)... vec samo 100mW on je to izmerio sa stapom i kanapom, i ja OK vrati ga nazad priznajem slagao sam... nego da se raspravljam sa ludakom :)

Poslednja izmena:
*** koja si ti postenjacina daj kazi gde prodajes da kupim i ja nesto, nema kome nisi izasao i vratio novac za reklamaciju.

*** koja si ti postenjacina daj kazi gde prodajes da kupim i ja nesto, nema kome nisi izasao i vratio novac za reklamaciju.

Nema zatvoren shop, vracao sam da ne dobijem negativnu znas kad bi vratio nekom jer mi palamudi gluposti, iz principa nikad

Ne znam da li je bitno sta ja razlikujem, ali naravno da razlikujem.
Ono sto si ti naveo nije osnov nego razlog.

Sta god ja napisao i potkrepio cinjenicama ti ces nastaviti da filozofiras i ako vidis da nisi u pravu i da je velika vecina clanova ovde jako slozna u pogledu malverzacija pomenutog clana, s toga molim te drugarski da se okanemo te teme, ti imas pravo da mislis i da razmisljas kako hoces i niko ti ne moze uskratiti to pravo, ali da si doziveo nesto slicno ne bi tako pricao to je sigurno.

Ok. Nagledao sam se slicnih predmeta u sudu i znam o cemu pricam, ali ako ti mislis da je filozofiranje razlikovati osnov i razlog onda ok.

Poslednja izmena:
Sa 30 prodaja zaista imaš impozantno iskustvo.
Ja sam ti napisao činjenice, a ti, te ti smeta broj telefona na KP, te ako ga nema onda otežava komunikaciju. Ako neko klikne na limunu ili kupindu on kupi, pa ako neko naruči na KP on kupi. Isto ti pare stižu ako pošalješ postexpressom bilo da je kupljeno na kupindu ili na KP, ne znam šta ti kao kupac ima da juriš ljude po KP, ako hoće kupiće, ako neće džaba ga juriš. Po nekim diskusijama na ovom forumu (ne tvrdim) mnogo više prevara je na limundu napravljeno. Limundo me uslovljava da vratim pare ako kupac nije zadovoljan, što ni jedan zakon ne reguliše, nego je limundov pravilnik iznad zakona itd. Ono najvažnije je što limundo uzima proviziju a za to ništa ne pruža prodavcu od koga je uzeo proviziju.
To bi bilo to na ovu temu od mene.

Na neke stvari uzimaju i 5% tipa wifi oprema a glavna reklama im je kupujte za sicu na kupindu i limundu ,nema logike za to sto rade na predmet koji kosta 3000dinara uzmu 150dindzi i jos ti blokiraju nalog dok im ne uplatis svotu ,kupujem prodajem mnogo bolji sve otvoreno javno ti ako hoces platis reklamu a ako neces ................

Ok. Nagledao sam se slicnih predmeta u sudu i znam o cemu pricam, ali ako ti mislis da je filozofiranje razlikovati osnov i razlog onda ok.

Na zalost pravni sistem i zakoni u nasoj drzavi su u totalnom rasulu i funkcionisu na principu udri po sirotinji, sto ce znaciti da su ovi veliki grabljivci mahom pod zastitom i da prolazi sve samo treba znati gde, kako, kada i koliko podmazati, a sirote udri po dzepu ili na bilo koji drugi nacin sve dok im se i dusa ne isisa. Zato je ova tema jako nezahvalna za raspravu a i nije joj mesto ovde, tako da u sudu kod nas se svasta nesto neverovatno moze videti i cuti.

@Moderatoru koji mi je obrisao poruku. Ako si vec obrisao poruku, mada ne vidim razlog zasto je obrisana nije bilo nikakvih uvreda, samo jasno skretanje na neke stvari, onda bi bilo lepo da istog clana opomenes privatnom porukom i da mu preneses sustinski deo poruke.
Ja mogu ukratko da obrazlozim naravno ako je potrebno zasto imam takav stav prema doticnom.

Na zalost kao i svuda u drzavi , se moze videti i cuti svasta.
Ali osnov, iz velikog isustva kazem da ne postoji, barem ne u nasem pravu i ne kazem to da bi te nerivirao ili bi umanjio njihovu prevaru, vec ti kazem kako jete.
I sta se prica o sudskovu i sta se radi nece nista promeniti.

Poruka je obrisana zbog vrejdanja. Na kutluran nacin moze sve da se kaze.

Poslednja izmena:
Njemu ni na jedan nacin izgleda ne vredi govoriti, mada klasicnog vredjanja tu nije bilo, al adje sad.

Na 98 % aukcija koje su sada u toku i ima ponuda kod clana : http://www.limundo.com/Clan/cedexyu, licitira clan : http://www.limundo.com/Clan/emina.s75, oboje su iz Trstenika, razmenili su do sada 17 ocena vec, pa onako razmisljam samo logicki ako su vec saradjivali par puta i ako su oboje iz Trstenika zar ne bi bilo logicno ako jedan hoce da kupi nesto od drugog da to obave licno i bez limundo provizija i ostalih peripetija cekanja itd, prilicno sam siguran da ova zena nema pojma ni sta licitira ovde sve, pogotovo od ove wireless opreme, za mene je ovo klasicno dizanje cena, kako se vama cini ?

a sto ih limundo sprecava da odrade licno?

ne mogu ljudi tek tako da padnu sa neba jedni drugima,a mozda zele da razmene i ocene

sto ne znaci da se ne radi o podizanju cena,ali ne mora da bude

ne mogu ljudi tek tako da padnu sa neba jedni drugima,a mozda zele da razmene i ocene

Naravno, pogotovo sto ti neznas svog komsiju ko je i sta a ne tamo nekog sto si jednom od njega kupio nesto za 500din, ovako imas zastitu limunda (kakva god bolje ista nego nista) a provizija ionako se skida od kupca, + to sto kazes ljudi vole ocene

Iskreno reci samo represivan aparat od nas sviju zahteva da budemo 100% korektni, to je realnost ako neko zamislja da je svetac uvek ce se desit scenario gde ce biti sukob misljenja i ocekivanja, pogotovo ko ima vise trgovina, ne kaze se zabadava 100 ljudi 100 cudi

Njemu ni na jedan nacin izgleda ne vredi govoriti, mada klasicnog vredjanja tu nije bilo, al adje sad.

Na 98 % aukcija koje su sada u toku i ima ponuda kod clana : http://www.limundo.com/Clan/cedexyu, licitira clan : http://www.limundo.com/Clan/emina.s75, oboje su iz Trstenika, razmenili su do sada 17 ocena vec, pa onako razmisljam samo logicki ako su vec saradjivali par puta i ako su oboje iz Trstenika zar ne bi bilo logicno ako jedan hoce da kupi nesto od drugog da to obave licno i bez limundo provizija i ostalih peripetija cekanja itd, prilicno sam siguran da ova zena nema pojma ni sta licitira ovde sve, pogotovo od ove wireless opreme, za mene je ovo klasicno dizanje cena, kako se vama cini ?

Ovako nešto je dovoljno da se svakome ko kupuje na Limundu upali crvena lampica.
Velika verovatnoća da je u pitanju spinovanje cena.

17 ocena su vec razmenili kako sam rekao, ako si procitao...

ocene od istih ljudi su besmislica.

Tako je slazem se u potpunosti za veci broj ocena, ajde 2-4 ok, ali veliki broj kao u ovom slucaju ne znaci nista, jer svaki iole normalan kupac kada ulazi da proveri ocene gleda unikatne a ne ukupne ocene, nije isto imati 30 unikatnih ocena i 150 od 5-6 ljudi...

Ovako nešto je dovoljno da se svakome ko kupuje na Limundu upali crvena lampica.
Velika verovatnoća da je u pitanju spinovanje cena.

Slazem se, pogotovo sto mi je sumnjivo u ovom profilu sto licitira pise : ''samohrana majka maloletne devojcice, Limundo je sastavni deo naseg zivota kroz koji se tesko probijamo'', a licitira za sve zive predmete kod ovog clana... + kako sam ranije naveo priclicno sam siguran da za ovu wireless opremu ne zna ni sta licitira, sumnjivo jako, i kako si rekao velika verovatnoca podizanja cena...

e o toj patetici sam pisao ''samohrana majka....'' bla bla truć

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno