Šta je novo?

LG V30

Ja zaista ne čujem to probijanje i distorzije, pustio sam sada preko zvučnika i ništa ne probija kao na onom LG V20 primeru, koji si postavio gore iznad, meni je to probijanje i distorzija! Može li još neko da potvrdi probijanja koje @hsv pominje?
Meni je zaista dobar kvalitet Samsung snimka. Dok ovde ne postavite vaše klipove sa V20, V30 i kompanijom da uporedimo, pa da nastavimo dskusiju.
Ja ne znam nikog ko razmišlja o podešavanju kamere pre ulaska na žurku i slično! Pričaš sa ortacima, komentarišeš žene, cirka si... da, baš mislim da podešavam kameru ***. Čak ni na svadbi nisam to video, kad povade ljudi telefone da snimaju prvi ples i slično! Neka ima ručna podešavanja, nisam protiv toga, to je plus, ali ljudi, to na automatici mora da šljaka za sve pare, nema opravdanja. I vidim ovde se ubiše da postave ljudi video snimke sa ručnim podešavanjima, puna tema videa koji su ručno podešeni, čak ni oni u V20 ih ne izbacuju, kupili su telefon zbog drugih stvari ***.

***a, i dalje vrdas ali ocigledno ne razumes o cemu pisem.

U primeru V20 sempla (ozvucenje u automobilu, inace taj audio zapis nije nista posebno, prosek za vecinu smartfona) dolazi pretezno do distorzija niskih tonova, to je zato sto je mic na auto gain-u. Ali i takav snimak je prijatniji za slusanje od ovog tvog sempla sa S7e koji prosto razara usi distorzijom visokih tonova, bukvalno tece krv iz usiju, posebno na 8-9 sekundi i to je daleko veci problem od zamuljanog ''brundanja'' niskih tonova.

Mislim razumem ja da si odusevljen samsungom ali takva fan/brend pristrasnost brzo razmagnetise ''kompas za objektivnost'' a to ne valja :)

Ja ne znam nikog ko razmišlja o podešavanju kamere pre ulaska na žurku i slično! Pričaš sa ortacima, komentarišeš žene, cirka si... da, baš mislim da podešavam kameru ***.

Opet ti o podesavanjima kamere kao da se radi o kvantnoj fizici :d

Ja ne znam da li se to polako ostvaruje Idiocracy film ili sam ja lud ali ne vidim sta je problem podesiti mikrofon na low gain pre snimanja u klubu, na exitu, svadbi ili gde vec? 1 klik sunce mu.

Pa godinama se kukalo na lose mikrofone i malo podesavanja u kamera/kamkorder aplikacijama a sada kada se napredovalo na tom polju e onda je to ''sramota'' koristiti ili ''oduzima dragoceno vreme''?
Pa samsung da je odradio takvo podesavanje snimanja zvuka kao LG i da su presli, bar na papiru, na ''hdr'' mikrofone, citali bismo hvalospeve po forumima i fon arenama a sto je najgore ispada da to niko ne bi ni koristio i da sluzi samo kao ''oruzje iz specs'' za klinacke net fanboj ratove?!

Ja razumem da je u nekim situacijama dobro imati ''sve instant-auto'' sto i jeste slucaj sa mikrofonima smarfona, osim u najbucnijim okruzenjima gain nije potrebno podesavati ni na jednom uredjaju koji sam probao.
ALI zato u bucnim okruzenjima (kada je ozvucenje brutalno) gain (i ostalo, ako su dostupna podesavanja kao na V seriji) mora da se podesava i na daleko skupljim i kvalitetnijim uredjajima za snimanje zvuka pa i u kombinaciji smartfon-eksterni mikrofon.

Nema sta, ova civilizacija polako odlazi u ....., za 10 godina neki bukvalno pertle nece umeti da vezu bez hipsta auto moda na smart 'tikama :d

Poslednja izmena:
Na cemu si preslusao onaj klip? Ja sam se potrudio da preslusam na 3 krstena DAC-a (integrusa lako moze ''da slaze'') sa po 3 razlicita modela slusalica i na svakom sledi krvarenje usiju od distorzije visokih tonova. Sempl sa V20 brunda, mrmlja ali ovaj sa S7e ispaljuje baraz rdjavih zileta u bubne opne, distorzija visokih je ocajna.

Cak i na zvucnicima, koji nisu ''monitorski orijentisani'' to se jasno cuje.

Poslednja izmena:
dule mislim da bas preterujes sa komentarima tipa "katastrofalno"...uredjaj je odlican , ne moze biti savrsen , Note ima OIS na oba oka kamere , slazem se za 6GB RAM-a , ali isto tako je mogao i Samsung da ubaci 3500,600 mAh bateriju pa nije na primer....
Meni licno je ois katastrofalan,pogledaj na yt v30 vs s8 ili vs xzp pa ces videti pogotovo kada se hoda,meni je ono neprihvatljivo

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Iz nekog razloga, bar je tako bilo na v20, snimak postane shaky kad se uključi video stabilizacija... Kad se isključi video snimak je potpuno normalan... to je neka vrsta elektronske stabilizacije koja mislim nema veze sa optičkom stabilizacijom...
Ta se opcija zove steady recording u podešavanjima, ali očito više odmaže nego pomaže...kod mene je isključena i video snimci su bez greške...

Poslednja izmena:
tipično za LG, moraju nešto da zase°u na svakom modelu pa to ti je.... možda uspeju da isprave?!?

from komsa's edge

I ja se nadam.da ce uspeti posto su futrole vec narucene kao i zastita za displej

[YOUTUBE]TPBF8Nw-SyE[/YOUTUBE]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

I ja se nadam.da ce uspeti posto su futrole vec narucene kao i zastita za displej

Isto [emoji1]
Definitivno za mene telefon godine,za ovaj ois i ako jeste toliko loš me iskreno i zabole nisam jutjuber nit snimam vlogive u zivotu sam 5 videa napravio telefonom. Bitno mi je samo da nema LG boljki.
Posle prezentacije ovog novog iphone-a jos vise želim ovaj LG [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
pa steady recording je samo opcija kamere koju ne moraš ukljucivati i bez nje ois radi normalno.

Odgledajte malo bolje semplove pa cete na zalost videti i efekat fish eye koji su navodno resili ,ja koliko god se trudio da ga zanemar jako je primetan u wide angle modu pogotovo ako se kamera brze pomera pa pri zastajanju ruke je katastrofa a ako vec aparat toliko kosta ima sve da mu radi kako treba kao sto su naveli na prezentaciji

A cuj u pravu si,slazem se ,ali koji to radi bez greske ,nema ga
Svaki ima neku falinku,tebi i nekima smeta ovo a nekome drugom ono
Uzmes onaj ako vec tako biras model cije ti falinke najmanje smetaju

Sent from my G8141 using Tapatalk

Slazem.se u potpunosti,cekamo finalni pa da vidimo

Meni se čini da ovde ima dosta osoba koji boluju od Samsung sindroma. Inače sam i ja jedan od njih. Uvek zamišljam kako će Sony, HTC, LG izbaciti neku mašinu bolju od Samsunga, koja će imati sve najbolje od Samsunga i još plus sve ono što nema.
I tako svi izbace svoje modele i Bum, razočarenje.
Šta ovaj telefon ima, a da Samsung nema (osim širokougaone kamere). Pa ništa, eto to je to.
Svi su priželjkivali odličan ekran,(oled, super i ja sam se radovao), atraktivan dizajn, kvalitet i izrada u klasi i to je to što je LG izbacio, ali su zaboravili da trebaju nešto drugo unaprediti i dodati (ono što konkurencija nema, tj. tamo gde je slaba, prednja kamera, stereo zvučnici...). Nije poenta da izbaciš telefon mesecima posleglavnog konkurenta i jedino što deliš sa njim jeste atraktivan izgled po zavidnoj ceni, a po svemu ostalom si iza njega.
Ovaj će telefon kupiti samo osobe koji iz inata nežele Samsung S8, plus, note...
Možete reći da lupam, ali do kraja sledeće godine će se ispostaviti da im je i V30 promašaj i da ga jedino vredi kupiti za 300€ preko KP.

A quad dac, kvalitet zvuka?
Bzvz rezonovanje. Isto se moze reci, a sta to npr s8 ima, a ovaj nema. Nekom se mozda vise svidja izgled telefona, il polozaj fp na V30, softver il nesto trece. Svako ima druge preferencije. Sto bi samsung bio neki reper, plus lg je uvek manje para.

Samo dac i nista vise za sad ali meni dac znaci mnogo,ako poprave ois nekako uzimam ga,u suprotnom sigurno necu

Trebali su da dodaju jos 2gb rama bar po tome da budu jaci od s8 u startu ali lg je to

Poslednja izmena od urednika:
Meni se čini da ovde ima dosta osoba koji boluju od Samsung sindroma. Inače sam i ja jedan od njih. Uvek zamišljam kako će Sony, HTC, LG izbaciti neku mašinu bolju od Samsunga, koja će imati sve najbolje od Samsunga i još plus sve ono što nema.
I tako svi izbace svoje modele i Bum, razočarenje.
Šta ovaj telefon ima, a da Samsung nema (osim širokougaone kamere). Pa ništa, eto to je to.
Svi su priželjkivali odličan ekran,(oled, super i ja sam se radovao), atraktivan dizajn, kvalitet i izrada u klasi i to je to što je LG izbacio, ali su zaboravili da trebaju nešto drugo unaprediti i dodati (ono što konkurencija nema, tj. tamo gde je slaba, prednja kamera, stereo zvučnici...). Nije poenta da izbaciš telefon mesecima posleglavnog konkurenta i jedino što deliš sa njim jeste atraktivan izgled po zavidnoj ceni, a po svemu ostalom si iza njega.
Ovaj će telefon kupiti samo osobe koji iz inata nežele Samsung S8, plus, note...
Možete reći da lupam, ali do kraja sledeće godine će se ispostaviti da im je i V30 promašaj i da ga jedino vredi kupiti za 300€ preko KP.

Ima ljudi koji boluju od Samsung ili IP sindroma...
Njima je tu sve naj naj i ne vide nista drugo.
Samsung ima najbolje Amolede i tu se prica zavrsava. Ostalo je tu negde sa konkurencijom.
Mozda ba neko nece zaobljeni s8+ daljinski upravljac sa retardirano postavljenim fp senzorom. Pa?
Nadam se da ce te sitne greske kod V30 da se ispeglaju softverski

Ma klasika, pusti priče :D

Još kad se u priču uključi wide-angle opcija i to da će softver još peglati :)

Poslednja izmena:
Da, bilo je za razne da objavljuju klipove sa primerima koji uopšte nisu rađeni telefonima koje navode u opisu klipa...click bait... Zato i pričamo da je loše praviti utiske na osnovu you tube primera, nebitno da li je lg ili neko drugi...

Poslednja izmena:
iphone X još niko nije dobio da testira tako da je ovaj lažovčina teš......

from komsa's edge

[YOUTUBE]9fL3pteKOUk[/YOUTUBE]

Samo se lg ceka jos
d1789eb9616a405d8451e8cea08886e1.jpg

Poslednja izmena:
Ispadne mu skoro $30 futrola sa shippingom,za ringke je free shipping za nas je ovde bolja opcija. Btw isto sam sve narucio za V30 @dule2303 [emoji1] nek bleji kuci posle kad stigne fon odmah montiranje.
Jos da se pojavi u prodaji i da malko padne cena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vi to spremate ražanj a zec u šumi?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne volim spigen iskreno,imao sam i njihove i meni licno je ringke bolji,bili su u istom cenovnom rangu ali ringke sad ima bolje cene a isti kvalitet bar po meni a meni sve vise pocinke da smeta 4gb rama i ois tako da mislim da ce ovo ici na oglase dok telefon izadje,sacekacu u svakom slucaju

Vrh Dno