Jok, moraš da imaš custom kernela koji podržava kcal(dakle moraš da budeš rutovan prvi uslov). Onda samo skineš kernel auditor npr i podesiš vrednosti za screen(RGB i tamo još neke vrednosti) po instrukcijama u xda temi.
Mislim da je isti problem kao na pixelu 2, Google je to sredio kroz software update, dakle na isti način.
Kažu ljudi da su boje kad se tako podese još bolje i realnije nego po defaultu, dakle em bolje, em korisnije.
Ja nisam neki stručnjak, ali prilično sam zadovoljan ekranom either way.
Rekoh već da je dosta 'živopisniji' i svetliji od onog na 6p.
Elem, još par reči o telefonu.
Probao sam malo pre one b&o sluške, i mogu reći da su moje memt X5(oko $15) bolje. Zvuk je čistiji i bas je jači. Nisam audiofil, to je neko moje skromno mišljenje.
Ne kažem da su ove b&o loše, ok su i one.
Brzinom/fluidnosti telefona sam prilično zadovoljan. Sve je kako i dolikuje telefonu iz gornjeg segmenta od prošle godine. Nisam primetio nikakve lagove i probleme.
Brži je dosta od 6p npr pri otvaranju aplikacija.
Kamera mi se čini onako, sa manual modom mogu da se dobiju stvarno odlične fotke, auto je hit or miss.
Postoji portovana Google kamera, nju još nisam testirao, videću kako radi/kakva je razlika kad budem imao prilike za fotkanjem.
Drugi ekran - može biti korisna stvarčica, nije loša fora. Uveče kad ugasim svetlo vidi se prilično probijanje svetla sa tog ekrančića, i to tako mora, jednostavno, takva je tehnologija LCD-a. Nije strašno opet kažem, vidi se samo u potpunom mraku.
Možda su trebali da idu na AMOLED, ali onda bi došlo do burn-ina nakon 7 dana, tako da je ovo vrv bilo jedino moguće rešenje.
Sviđa mi se što ovaj LG UI ima teme, pa ne moram da gledam onu belinu kad spustim notif bar. To me na 6p nerviralo npr.
Nervira me što ima ikonicu za NFC npr, koja non stop stoji gore u status baru. Da mi je znati ko je to smislio.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk