Šta je novo?

LG Televizori

Ima li neko neku ideju sta da radim sa ovim djubretom? MR21 je model i dosao je uz C1....20241112_182127.jpg

Edit: Narucio sam drugi na Aliju za 10e....

Poslednja izmena:
što đubre, najbolji mogući daljinac

Pa cuvam ga, mazim i pazim, nosim u onom silikonskom djavolu i polomi se najbitnije dugme bez kojeg mi ceo daljinski ne znaci nista.

Drugo, poceo je ceo da krcka posle mesec dana a nije da je televizor od 200e pa da kao i razumem..

Imam MR19 sa dve godine starijeg televizora i njemu nije nista a koristi se bez zastite.

Meni se izlizali dugmici na takvom istom vec posle 1 meseca, dok mi je daljinski za lg 5 god star maltene kao nov.

Zdravo, kupio sam pre 2 dana LG 65NANO82T3B i juce sam na nekim 4k videima na yt primetio odredjeno treperenje ili nekakvo talasanje slike ali nisam puno paznje posvetio tome misleci da je do videa, dok danas nisam opet u vise navrata zapazio isto na obicnim klipovima. Zanima me da li je to normalno i ako nije da li je nesto sto vremenom moze postati intenzivnije. Saljem vam u prilogu snimak gde se jasno vidi o cemu pricam. Hvala unapred, Pozdrav

To na braniku samo? ne vidim da se desava na drugim delovima ekrana, meni deluje kao greska algoritma za smooth/cinema motion. Imas jos negde? Pusti isti video i vidi jel se desava samo tu ili inace jos negde.

Nigde ne nalazim na problem da ljudi nemaju Tidal app na LG storeu, međutim meni se uopšte ne pojavljuje. Da li je moguće da je region locked, ili je nešto drugo u pitanju?

All competing TVs were 65 inches in screen size, and were calibrated in SDR and HDR modes to the common standards used within the film and broadcast industry, perceptually matched to a Sony BVM-HX3110 dual-layer LCD mastering monitor capable of reaching a peak brightness of 4000 nits.

All the TVs were masked, so the 9 video professional & enthusiast judges didn't know which TV was which when scoring different picture attributes.

The judges were (in alphabetical order by surname):

1. Pawel Brodzinski, TV enthusiast
2. Audun Hage, TV reviewer & editor at Lyd & Bilde magazine, Norway
3. Ian Lowe, ex-Dolby Vision Post Production
4. James Meredith, Technical Director & Co-Founder at Netvio
5. Julian Nelson, Head of Post Production & Co-Founder at Residence Pictures
6. Benjamin Taieb, AV reviewer & Youtube content creator from France
7. James Willmott, THX-certified enthusiast
8. Robert Walia, TV enthusiast
9. PQ engineer who prefers to remain anonymous

The results neither represent the opinions or views of individual judges, nor do they constitute the endorsement of any particular TV brand, since the judges didn’t even know which TV was which throughout the voting process.

2024-BESTtv.png

Poslednja izmena:
Nigde ne nalazim na problem da ljudi nemaju Tidal app na LG storeu, međutim meni se uopšte ne pojavljuje. Da li je moguće da je region locked, ili je nešto drugo u pitanju?
Nema Tidala. Bio je kratko dostupan za određene modele od recimo 2019.-2021. , tako nešto. Ja sam ga instalirao preko Kodija ali je baš cimanje i nije ni približno isti
Interfejs, ali sam zaboravio da produžim dev mode pa mi se izbrisao. Mislim da ga ima na nekim Oled modelima, a možda i ne.

Nema Tidala. Bio je kratko dostupan za određene modele od recimo 2019.-2021. , tako nešto. Ja sam ga instalirao preko Kodija ali je baš cimanje i nije ni približno isti
Interfejs, ali sam zaboravio da produžim dev mode pa mi se izbrisao. Mislim da ga ima na nekim Oled modelima, a možda i ne.
Nema, trebalo bi da je store isti. Imam 2024. oled i nema, i ja trazio.

Poslednja izmena:
Imao sam na CX ali preko UK storea čini mi se. Kad sam na C4 hteo da promenim store tražio je da se promeni region na još nečemu pa sam odustao, ne znam da li ga ima i dalje na drugim LG app store.

Šta mislite o LG OLED42C41LA ...?

Da li LG OLED42C41LA ima dvbt2 ?
Ima li mana, ima li dobrih strana, da li je i koliko bolji od C3 modela...?

Sta je "OLED evo" a kakvi su to "OLED" LG televizori (ekrani)?
Koji su bolji, kakve mane imaju i zasto uzeti jedan a ne onaj drugi?

U cemu je razlika izmedju NanoCell i QNED LG televizora?
Vredi li platiti vise QNED i zasto?

Da li LG OLED42C41LA ima dvbt2
Ima.
Šta mislite o LG OLED42C41LA
Prepakovani C3 sa 144hz umesto 120hz, nesto neprimetno svetliji i to je otprilike to.
Odlican TV, ja koristim C3 42'' kao monitor vec dugo i nemam nekih zamerki.

Sta je "OLED evo" a kakvi su to "OLED" LG televizori (ekrani)?
Koji su bolji, kakve mane imaju i zasto uzeti jedan a ne onaj drugi?
OLED Evo je samo LG marketing. Svi LG OLED televizori imaju WOLED panele.
G3 i G4 imaju MLA tehnologiju koja dosta pojacava svetlinu samog TVa pa je tu i najveca razlika.
C serija je maltene ista od C1, svaka naredna je nesto svetlija a razlilku bi verovatno primetio tek kad bi stavio jedan pored drugog.
Jedno je veci krs od drugog.

Ne vredi uzimati LG u budzet kategoriji.

QNED bi trebalo da je dosta bolji od NanoCell- u pogledu osvetljrnosti i crne boje, ipak je u pitanju superiornija tehnologija.
A za pitanje da li se isplati razlike u ceni, to ti niko ne može odgovoriti jer je individualno. Neko će biti spreman da da gomilu para za vrlo malo poboljšanje dok neko drugi neće dati ni dinara.
Najbolje bi bilo da vidiš uživo, ako znaš nekoga da ima jer u prodavnici malo šta možeš videti

Da li je burnin zastita bolje urađena na C4 od one na C3?
Da li se vide, vise osete poboljšanja na novijim modelima OLED televizora u pogledu burnin?

Najbolja zastita od burn-ina je produzena garancija.

Kupis i koristis najnormalnije, nema burn-ina vise u toj meri kao na pocetku oled tehnologije, svaki tv sad ima gomilu alatki za sprecavanje istih. Miran si bar 5-7 god po mom misljenju. Svakako na toliko i menjam tv recimo...

Da li je burnin zastita bolje urađena na C4 od one na C3?
Da li se vide, vise osete poboljšanja na novijim modelima OLED televizora u pogledu burnin?
Odavno nema burn in-a, o tome ne treba ni da razmišljaš, nije ovo 2005. godina

Imate li neku preporuku pored G4 65"?
Uzeo bih na kp.
Ima li nesto bolje u tom rangu?
Nisam pratio televizore uopste a doslo je vreme da kupim novi pa bih uzeo nesto sto bolje.
G4 svaka preporuka, nenormalno dobar. Ja sam se brinuo za brightness, ispao mnooogo svetliji od mog 6 godina starog led nanocell LG-a. Contrast bode oci 😁

Ima.

Prepakovani C3 sa 144hz umesto 120hz, nesto neprimetno svetliji i to je otprilike to.
Odlican TV, ja koristim C3 42'' kao monitor vec dugo i nemam nekih zamerki.

OLED Evo je samo LG marketing. Svi LG OLED televizori imaju WOLED panele.
G3 i G4 imaju MLA tehnologiju koja dosta pojacava svetlinu samog TVa pa je tu i najveca razlika.
C serija je maltene ista od C1, svaka naredna je nesto svetlija a razlilku bi verovatno primetio tek kad bi stavio jedan pored drugog.

Jedno je veci krs od drugog.

Ne vredi uzimati LG u budzet kategoriji.

Ako nemas para za OLED,QNED je odlicna opcija.
Budzet ili ne kategorija,LG nudi najvise i svaki ce odraditi posao odlicno.

To na braniku samo? ne vidim da se desava na drugim delovima ekrana, meni deluje kao greska algoritma za smooth/cinema motion. Imas jos negde? Pusti isti video i vidi jel se desava samo tu ili inace jos negde.
Pojavljuje se generalno na svim videima. Ja sam snimio konretno na ovom ali na bilo cemu sto pustim na tv se povremeno pojavljuje treperenje koje najvise primecujem na nekim zgradama ali i dok gledam npr. utakmicu kada je igrac u prvom planu oko njega se desava da treperi silueta itd.

Jako cudno, probaj da ugasis sve oko interpolacije slike u clarity/motion opcijama. Ako i dalje ima, neki je hardverski problem.

@zegi69
Hvala na infu iz prve ruke. Dnevna soba je jako osvetljena jer je stan trostran pa mi je bitno i osvetljenje da ne moram da navlacim roletne. Do pre par dana sam imao sony braviu staru 15 godina tako da ce G4 biti ogroman apgrejd :)

@zegi69
Hvala na infu iz prve ruke. Dnevna soba je jako osvetljena jer je stan trostran pa mi je bitno i osvetljenje da ne moram da navlacim roletne. Do pre par dana sam imao sony braviu staru 15 godina tako da ce G4 biti ogroman apgrejd :)
Ma videces, u jako svetloj sobi ti je dovoljno 70-75 posto brightness, i isključi eco mod da nemaš taj eco dimming.

LG OLED48C41LA.AEU
i
LG OLED42C41LA
Glavna razlika osim u velicini ekrana je u izgledu postolja i sto veci od 48" ima Sistem Zvučnika: 2.2 Channel sa 40W izlazne snage za razliku onog manjeg od 42" koji ima Sistem Zvučnika: 2.0 Channel sa 20W izlazne snage.
Vredi li samo zbog zvuka uzeti veci i koliko su bolji zvucnici na vecem u odnosu na manji kod ova dva OLED-a?

Šta je to 2.2 Channel sistem zvučnika a sta je 2.0 chanel sistem zvučnika?

Poslednja izmena:
.2 obično aludira na broj sabvufera. Štagod da je u pitanju, sigurno ne nudi ništa spektularno, i ništa približno onome što dedicated sabvufer nudi. Ko god da se ozbiljno zanima za neki kućni bioskop, ili nešto iole približno tome, imaće odvojen zvučni sistem i AVR kojim ga spaja za TV. Pritom, ključna razlika ovde jeste veličina ekrana što treba pre gledati.

Nazad
Vrh Dno