Šta je novo?

LG Televizori

Nisam probao Stremio konkretno, ali lg nije updateovao mkv container godinama tako da pušta Dolby Vision 5 i 8 samo u mp4 ts i m2ts containerima. I Jellyfin je više alternativa Plexu i baš ga preporučujem za LG televizore. Meni su jedno vreme radili zajedno Jellyfin zbog C2 i Plex za sve ostalo, ali već par meseci radi samo Jellyfin. Moji koriste TCL C805 i nisu primetili nikakvu razliku u odnosu na Plex, dok meni na LG C2 i Lenovo tabletu funckioniše neuporedivo bolje od Plexa.

Kodi bi trebalo da pušta DV/mkv, sad se bakćem da instaliram pa javljam - problem je što je on dostupan samo preko dev modea, pa ću videti da li mi tu traži neke dodatne papazjanije :D

KODI na LG-ju kod mene radi odlično. Čak je počeo da mi pušta Dolbi Vision fajlove iako sam tv nema podršku za njih uredno mi izlazi obaveštenje u uglu TV-a ( ne HDR nego baš Dolby Vision). E sad pošto sam panel nije u stanju da lepo reprodukuje ni HDR ni Dolby Vision uvek biram SDR.
I mora posle svakih 999 sati da se uradi refreš (produžetak) inače sve aplikacije instalirane iz Homebrew app store- a nestaju. Dva puta mi se desilo. Mislim da postoji neki način da se to namesti da se automatski obnavlja, ali nisam prčkao kako.

Da li Kodi na LG-iju ima neko ograničenje?

Poslednja izmena:
Da li Kodi na LG-iju ima neko ograničenje?
Kodi koristim samo za streaming tako da nisam primetio da se išta razlikuje od onog na androidu. Jedino što fentastic skin zna da uspori nekad i pukne, pa ga sledeći put nisam ni instalirao. Addonovi za filmove i serije rade super u kombinaciji sa RD nalogom, tv kanali isto. E sad ne znam kako bi radio npr. Elementum tj. streaming torrenata. I još jedna dobra stvar,pored Kodija,je što se aktiviranjem dev moda može iz Homebrew storea instalitrati i You Tube bez reklama ( prethodno se mora obrisati postojeća You tube aplikacija).

Oke, update> Kodi mi brljavi mnogo na LG C4, dok na PC-ju radi sasvim okej. Tačnije, instalirao sam ga samo da bih testirao DV fajlove, i tu ih pušta u native formatu ali - postoji audio sync problem koji ne mogu da rešim, viđam po netu razna potencijalna rešenja (tipa isključiti passthrough) ali to mi ništa ne rešava posao.
To je preko Fen light-a. Što se Umbrella addona tiče, tu mi stalno iskače - No stream available. Nisam još testirao Elementum preko TV-a. U svakom slučaju, odustao sam i skapirao da je Stremio gotovo savršen, i po interfejsu i po sadržaju, da nemam ni blizu toliko problema kao ovde :D
Kapiram da bih mogao da usavršim doživljaj, ali iskreno tweakovati svaku sitnicu da bi mi sve od interfejsa do strima bilo na približnom nivou onome što već imam kod Stremio-a, nije vredno.
Što se DV fajlova tiče, ili ću gledati ako postoji .mp4 fajl, ili ću prosto pustiti standardni HDR koji izgleda dovoljno slično da nema potrebe juriti DV kao da je zlatni gral, dok je samo još jedan u nizu tih mrkva na štapu koje jurimo ko magarci.

Ja snimim na flash film u 4K HDR/DV i pustim preko defualt LG player-a, filmovi od 10-20GB. Stoji HDR logo, ali meni ne deluje nista impresivno, gledao sam par serija i flomova. Tipa skinuo sam DUNE 2, Guardians of the Galaxy Vol 3 (2160p 4K DoVi HDR10+ ili 2160p DDP 7 1 DV HDR x265). I ne izgleda nista posebno, tj redovno. Ali vidim da radi HDR profil na tv-u.

Jedino gde sam video da HDR bas impresivno izgleda su YT HDR/DV snimci. Je l' nesto radim pogresno?

Ja snimim na flash film u 4K HDR/DV i pustim preko defualt LG player-a, filmovi od 10-20GB. Stoji HDR logo, ali meni ne deluje nista impresivno, gledao sam par serija i flomova. Tipa skinuo sam DUNE 2, Guardians of the Galaxy Vol 3 (2160p 4K DoVi HDR10+ ili 2160p DDP 7 1 DV HDR x265). I ne izgleda nista posebno, tj redovno. Ali vidim da radi HDR profil na tv-u.

Jedino gde sam video da HDR bas impresivno izgleda su YT HDR/DV snimci. Je l' nesto radim pogresno?
Koji TV?

Oke, update> Kodi mi brljavi mnogo na LG C4, dok na PC-ju radi sasvim okej. Tačnije, instalirao sam ga samo da bih testirao DV fajlove, i tu ih pušta u native formatu ali - postoji audio sync problem koji ne mogu da rešim, viđam po netu razna potencijalna rešenja (tipa isključiti passthrough) ali to mi ništa ne rešava posao.
To je preko Fen light-a. Što se Umbrella addona tiče, tu mi stalno iskače - No stream available. Nisam još testirao Elementum preko TV-a. U svakom slučaju, odustao sam i skapirao da je Stremio gotovo savršen, i po interfejsu i po sadržaju, da nemam ni blizu toliko problema kao ovde :D
Kapiram da bih mogao da usavršim doživljaj, ali iskreno tweakovati svaku sitnicu da bi mi sve od interfejsa do strima bilo na približnom nivou onome što već imam kod Stremio-a, nije vredno.
Što se DV fajlova tiče, ili ću gledati ako postoji .mp4 fajl, ili ću prosto pustiti standardni HDR koji izgleda dovoljno slično da nema potrebe juriti DV kao da je zlatni gral, dok je samo još jedan u nizu tih mrkva na štapu koje jurimo ko magarci.
Kodi na LG-iju,najviše me zanima zbog Elementuma,ako je neko probao neka javi.
Kada sam mislio na ograničenja,tu mislim na keš i radnu memoriju,kako se ona ponaša,pošto se to koristi od TV-a?
Da li će se rad TV-a usporiti,ili će neke aplikacije morati da se obrišu?
Da li instaliranje app preko DEV moda,put u gubitak garancije na TV?

Ima sadržaja na Netflixu, Amazon Primeu.

Kodi na LG-iju,najviše me zanima zbog Elementuma,ako je neko probao neka javi.
Kada sam mislio na ograničenja,tu mislim na keš i radnu memoriju,kako se ona ponaša,pošto se to koristi od TV-a?
Da li će se rad TV-a usporiti,ili će neke aplikacije morati da se obrišu?
Da li instaliranje app preko DEV moda,put u gubitak garancije na TV?

Moj LG C4 je poprilično svež, nisam mnogo aplikacija instalirao na njemu van standardnih pa imam dovoljno memorije za Kodi i propratne pluginove. Radi sasvim ok. Ali povremeno mi je zabadao i izlazio iz aplikacije.
Instalira se preko Dev moda, al iskreno nisam siguran da se zbog toga gubi garancija. Ne mora da se rootuje, to bi možda uništilo garanciju, dev mode po sebi ne. Svakako, dev mode mora da se obnavlja na svakih hiljadu sati, što je mesec i po otprilike. Postoji i skript na githubu koji sam obnavlja.

Moraš podesiti stvari da bi ti izgledalo valjano, i koristiti odgovarajući mod. Za svaki input se razlikuju podešavanja pa moraš za svaki podesiti samostalno (tipa HDR ima svoj mod, pa za svaki input isto tako, Dolby Vision, SD sadržaj).
Ja sam koristio ovaj sheet da podesim modove:

Takođe, meni je obično Avatar i Av2 dobar primer za gledanje HDR sadržaja i praćenje podešavanja na osnovu toga.

Da, podesio sam sve inpute, lepo nastelovao boje itd... I HDR izgleda odlicno sa YT-a. Ali filmovi i serije skroz normalno (vidim da je HDR profil aktivan i sva podesavanja). DUNE 2 ne izgleda nikako, sve neke jako tamne scene. Pogledacu AV2, mada tu fali 3d :)

Dune je vrlo specifičan film, izuzetno zahtevan a ne bih rekao da daje dobar povrat u vidu vizuala, tako da ga ne bih gledao kao neko merilo. Tipa John Wick filmovi isto su dobri za proveru, Blade Runner takođe (pogotovo 2049).
U krajnjem slučaju skini Stremio i probaj strimovanje nekog filma preko njega, čisto da uporediš da nije nešto do TVa i načina na koji reprodukuje HDR sadržaj preko fleša.

Hvala, taman bih mogao Blade Runner 2049 ponovo. Da, kao da preko flash-a to nije to. Isprobacu.

Ma to je do kvaliteta snimka, osvetljenje mora da bude odmah primetno vece. Primeti se cak i po tome sto ako ostavis pauziran HDR sadrzaj onaj scrensaver (vatromet ili sat) bude mnogo jace osvetljen nego uobicajeno.

Evo vec nekih mesec dana imam LG G4 77 i nesto mi se cini da mi je odsjaj prilicno izrazen...Ono sto me buni je da li je na njemu ostao onaj film za zastitu ekrana, jer ja kada sam ga otvarao nisam ga primetio ( bila je neka nalepnica u uglu, zaboravio sam koja ), ali nisam primetio onu zastitu preko celog ekrana... To me je zbunilo pa sam cak zvao i Comtrade da proverim da li je otvaran,. mada je bio potpuno zapakovan, sa one dve transportne trakame okolo, znaci kutija neotvarana.... Sada gledam po netu mnogi se zale da su isto mislili da su dobili TV bez te zastite, ali je ona u stvari prakticno nevidljiva tako da su je skidali... neki su pazljivo u uglu grebali ( sto mi je ludilo) a neki su to izveli lepljenjem krep trake u uglu pa onda iz nekoliko puta povukli i zastitnu foliju... Kontaktirao sam i LG on line na nekom njihovom sajtu, oni tvrde da zastita mora da bude i da je pazljivo skinem... Kako :) Da li vi imate neka iskustva ?

Ista prica na G3, ni ja nisam video foliju a pregledao milion youtube klipova. Došla žena, kaže šta gledaš, rekoh tražim foliju a nema je nigde. Okrenem se a ona već skida 😂

Imao si one nalelnice kao strelice samo su to jako skrnavl odradili da se nalepnica nekad odlepi sa zaštitne folije umesto da je povuce sa sobom.
Uzmi blic sa telefon i svetli u ćošak panela i gledaj da li imas foliju.
Ako je TV nov i nisi je skidao onda je sigurno imas.

Ima li neko "LG line up chart 2024" ?!
Moze pdf ili jpg il kako god ima...

Mali off:
Pazario sam 43UR81 TV. Imam SBB Eon.
Kako da namestim da kad npr upalim SBB eon box da se odmah upali i TV?
Ili obrnuto?

Moram da kažem da mi je čudna slika kod svih ovih novih Smart televizora.
Dugo sam imao običan LCD...Negde oko 12 godina
Sad su mi svi filmovi nekako suviše veštački tj izgledaju kao nekada dokumentarci.
Na starom mi se više svidela slika. Jeste na novom bolja rezolucija...4K i tako to ali kao da nema prirodne slike.
Sinoć gledam Gospodare Prstenova na HBO i mnogo me je smorila takva slika.

Ne znam da li me neko konta o čemu pričam :)

Mali off:
Pazario sam 43UR81 TV. Imam SBB Eon.
Kako da namestim da kad npr upalim SBB eon box da se odmah upali i TV?
Ili obrnuto?

Moram da kažem da mi je čudna slika kod svih ovih novih Smart televizora.
Dugo sam imao običan LCD...Negde oko 12 godina
Sad su mi svi filmovi nekako suviše veštački tj izgledaju kao nekada dokumentarci.
Na starom mi se više svidela slika. Jeste na novom bolja rezolucija...4K i tako to ali kao da nema prirodne slike.
Sinoć gledam Gospodare Prstenova na HBO i mnogo me je smorila takva slika.

Ne znam da li me neko konta o čemu pričam :)
Ugasi true motion i po potrebi real cinema, mada true motion je ono sto pravi taj efekat spanske serije sa svakim filmom, odnosno kao da je sve snimano mobilnim telefonom :D

LG B3 65 nakon poslednjeg apdejta ostao bez screen savera koji se aktivira nakon 3 min pauze u bilo kom slucaju. Sada kao navodno posle 30 min se aktivira, ali ima opcija da se aktiviraju reklame u skrin saveru nakon 3 min. Ova varijanta ne radi u aplikacijama jer LG nema prava da prikazuje reklame za vreme tudjih komercijalnih programa. Vidim da slicne probleme imaju i vlasnici C i G serije. Ima li nekog resenja na vidiku?

LG B3 65 nakon poslednjeg apdejta ostao bez screen savera koji se aktivira nakon 3 min pauze u bilo kom slucaju. Sada kao navodno posle 30 min se aktivira, ali ima opcija da se aktiviraju reklame u skrin saveru nakon 3 min. Ova varijanta ne radi u aplikacijama jer LG nema prava da prikazuje reklame za vreme tudjih komercijalnih programa. Vidim da slicne probleme imaju i vlasnici C i G serije. Ima li nekog resenja na vidiku?
Koji je to update, ovaj na webos24?

Nazad
Vrh Dno