Šta je novo?

LG Televizori

Kako kod vas radi Chromecast? Imam C3 WebOS24 i nakon minut-dva slike se zamrzne.

Ima li neko iskustva sa LG 75UR78003LK i generalno sa tom UR serijom? Kakvi su paneli ima li probijanja svetlosti kao kod jeftinijih proizvodjaca tipa tesla….
Osnovni LED model. Nemoj puno da ocekujes. Ja bih pre isao na oled 55 npr G2 ili C3, nego na 75" basic TV.

Jedno pitanje, mozda je bilo, da li postoji razlika izmedju modela Lg55Nano763QA i modela Lg55Nano763PA? Razlika u ceni je velika...

Ne vidim nigde taj PA,možda 863?Pretpostavljam noviji model.
Inače imam taj nano763,tv ništa posebno,možda dobiješ više kod tcl sa sličnom cenom.

Ne vidim nigde taj PA,možda 863?Pretpostavljam noviji model.
Inače imam taj nano763,tv ništa posebno,možda dobiješ više kod tcl sa sličnom cenom.
Pogresno sam ukucao, 55NANO863PA je model, meni je kolega prodao, malo koriscen iz Madjarske donesen, za 430e...

@Heinz u ovome je caka

@Heinz a? ma ne to što forum automatski izvuče (u ovom slučaju sound sync) nego vidi konkretnu poruku :)

Mučim se da namestim hdmicec na oledu,sa Mts iris boksom,da li mozda ima fora.Takođe nisam uspeo ni da ga programiram kao univerzalni.

Lg SM8200PLA,da li postoji neka mogucnost bezicnog povezivanja sa desktopom radi gledanja filmova sa kompa na tv ili mora preko kabla?

Sa LG smart share dobijas kao mini media server i onda pustas direktno sa televizora - mnogo bolja opcija od deljenja ekrana.

Ako bas zelis da delis ekran moze i to, ali moraju i televizor i racunar da budu povezani na istu mrezu i samo u windowsu ides na connect to wireless display - ali tu imas kasnjenje sigurno.

Moj novi LG C4 sija kao sunce :D Međutim, mučim muku da namestim sliku za gejming preko PC-ja.
TV je povezan za Denon AVR preko eARCa, i HDMI-jem sam spojio grafu i TV. Prikazuje HDR sadržaj, Dolby vision sadržaj (iako mi je u početku sve prikazivao kroz Dolby vision, čudno, pa sam morao da isključim DV for PC opciju).

Već sam pročeprkao sve te fensi opcije, ali zanima me šta vi koristite. Da li je HGIG opcija koju stalno držite uključenu, ili Dynamic Tone mapping (izgleda koloritnije al iskreno, možda i previše, no sve je pitanje kako se oči naviknu). Da li koristite Filmmaker mode ili Game optimizer mode? Koliko sam svestan, samo ova dva moda daju mogućnost menjanja raznih opcija, i dodavanja VRR i sličnih gejming stvarčica koje znače za stabilizaciju slike.
Testirao sam malo Ori & and the will of wisps, i da, izgleda svetlije, ali nije me previše oduvalo :D Ta igra izgleda i u SDR-u mi je sijala sjajno na PC monitoru. Ako postoji neki guide koji pratite, rado bih bacio pogled, ima ih mali milion i sad mi je previše overwhelming da prolazim kroz sve, pogotovo dok se navikavam na novi sistem - i dok pokušavam da skapiram kako da spojim digitalni klavir za zvučnike a da ne ide preko 5m kabla do kompa pa do Tva pa do AVRa, jer je latency užasan xD

HGIG je precizniji od DTM.
Ja licno koristim DTM jer je svetliji u srednjim tonovima i senkama a HGIG mi je nekako previše taman za upotrebu preko dana.
Koristim filmmaker mod sa warm 20 za veliku vecinu stvari a takodje mi je ukljucen non stop HDR i auto HDR na windowsu osim kad radim edit slika/videa onda gasim i prebacujem na bolje kalibrisan profil.

Na PC-u imas gomilu mogucnosti za HDR i kalibrisanje istog.
Za početak nadam se da si na Windows 11 i da si skinuo windows hdr calibration tool i odradio kalibraciju.
Ako nisi skini, upali HGIG a ne DTM i odradi kalibraciju pa posle mozes da prebacis i na dtm.

Ako imas nvidia graficku imas opcije kao sto su RTX HDR i RTX Video koje sluze da sdr sadrzaj iz igara ili videa prikazu u HDR modu i rade fantasticno doduse dolaze po ceni performansi ali to ces vec videti da li ti je vredno.

Takodje imas alate kao sto su reshade, specialk itd sa kojima dodatno možeš da optimizujes svoje iskustvo što se tice igara u HDRu.
Polako samo, sve ces vremenom skapirati.

Yeah, još sam na Win10, prebacio bih se na 11 ali mi je sistem na starom SSD-u od 120gb. Naravno, uvek sam na izmaku memorije :D Tako da čekam novi 2TB SSD, pa ću prebaciti tu sistem i odraditi apgrejd.
Imam već win11 na laptopu, uz malo modifikacija sve manjkavosti mogu se prilagoditi da izgleda makar kao win10, a eto daje mi benefite za HDR. Takođe bih testirao i RTX HDR za neke starije igre.

Sa LG smart share dobijas kao mini media server i onda pustas direktno sa televizora - mnogo bolja opcija od deljenja ekrana.

Ako bas zelis da delis ekran moze i to, ali moraju i televizor i racunar da budu povezani na istu mrezu i samo u windowsu ides na connect to wireless display - ali tu imas kasnjenje sigurno.
Ne zelim da delim ekran negu pustam filmove sa fleske na tv ali imam trenutno 11 failmova koje tv ne moze da pusti sa fleske.
Posto me stalno mrzi da spajam komp sa tv - om pa bi mi onda i ton isao preko stereo zvucnika umesto preko 5.1,zato sam mislio ako nekako mogu da bezzicno povezem tv i komp?

Instaliraj Serviio na kompjuteru

Ne zelim da delim ekran negu pustam filmove sa fleske na tv ali imam trenutno 11 failmova koje tv ne moze da pusti sa fleske.
Posto me stalno mrzi da spajam komp sa tv - om pa bi mi onda i ton isao preko stereo zvucnika umesto preko 5.1,zato sam mislio ako nekako mogu da bezzicno povezem tv i komp?
Pa već su ti odgovorili koje su ti opcije i ti opet guraš sadržaj sa glupog diska🤣🤦‍♂️. Toliko laganih opcija danas u svetu striminga a ti izabereš najgoru.

Malo offtopic malo on - vidim da Stremio preko LG-ja ne može da strimuje .mkv fajlove; po svemu sudeći, to je ograničenje samog TVa a ne servisa. Ali videh da Kodi to može zaobići, jel vredno baktati se sa developer opcijama da ubacim Kodi?

vidi u temama za Kodi, Servio itd da li je vredno baktanja

Ako film nece da se pusti preko fleske onda nece pomoci ni "obicni" media server softveri tipa lg smart share jer to bukvalno simulira ubacen fles. Napredniji poput Plex-a gde i na tvu imas Plex app verovatno i mogu.

Malo offtopic malo on - vidim da Stremio preko LG-ja ne može da strimuje .mkv fajlove; po svemu sudeći, to je ograničenje samog TVa a ne servisa. Ali videh da Kodi to može zaobići, jel vredno baktati se sa developer opcijama da ubacim Kodi?
Koji LG koje mkv fajlove?

Pozdrav, uzeo sam pre par dana LG 65NANO82T3B NanoCell NANO82 4K.

Povezan je preko Wifi na Supernova optiku. Streaming platforme rade odlicno, ali imam problem sa gledanjem kanala preko Move smart aplikacije.

Vecina kanala koje sam pogledao rade ok (ako izuzmemo uzasan kvalitet slike), ali kod arena sport kanala ima odvratno "cepanje" slike, prosto ne moze da se gleda. Probao sam da promenim podesavanja slike, u Clarity da dodam onaj smoothing ili kako se vec zove, ali nikakvo podesavanje ne utice na to. Jel postoji neko drugo resenje, ako neko ima ikakav predlog.

LG C4, Dolby vision mkv preko Stremio/Torrentio-a.
Radi normalno, nije da sam skoro probao, ali nikakav problem nije postojao. Rade čak i sa DTS, jer sad ima passthrough pa mi ide na soundbar.

Za puštanje Dolby Vision mkv preporučujem Jellyfin. Nije idealno rešenje, ali završava posao. Server radi remuxing odnosno prepakuje profil 5 i 8 mkv video u .ts container koji trigeruje dolby vision na tvu, dok profil 7 ignoriše i pušta kao HDR. Što se audio formata tiče, ima više opcija. Na mom C2 radi transcoding TrueHD i DTS formata jer ih TV ne podržava, a u podešavanjima ima opcija da se uključi podrška za DTS za C3 i novije kao i TrueHD za passtrough na soundbar. U svakom slučaju uvek vrši reprodukciju videa u najboljem formatu, dok zvuk prilagodjava situaciji.

Nisam obraćao pažnju na DV i Stremio, slabo gledam bilo šta, kažeš da ne može tako da ga pusti?

Oke ja sam skapirao šta je fora, LG TV može da pušta Dolby vision filmove preko Stremio-a, ali samo ako su u mp4 formatu, a ne mkv. Probaću ovu varijantu koju je Rostilj preporučio :D
Ili ću čeprkati po VLC plejeru, mrzelo me da gledam preko kompa preko TV-a, mnogo cimanja a dosad je sve šljakalo preko Stremija lagano.

Nazad
Vrh Dno