Šta je novo?

LG Televizori

LG sajt mi nije jasan, nebitno, dileri daju produženu garanciju.

Na sta mislis pod dilerima? ovi sa KP-a? ja sam mislio da po seriskom kodu ostvarujes dodatnih 3 godine, a sto ne bi to moglo onda i sa televizorom kupljenim preko KP-a??
Nisam nista nigde cuo, samo razmisljam..

a sto se tice razlike u ceni, sto kaze Nenad22.... Ja gledam da li da kupim za monitor LG C4 i razlika je skoro 500e nego u radnji... Malo li je??

Dodatne 3 godine daju uvoznici za tv koji je uvezen preko njih a ne LG kao LG. Dakle Roaming, ili Comtrade ili ko vec..

Uvoznik daje dodatnu garanciju, koju kasnije rešava sa LG-em. Niko ne bi kupio u domaćim radnjama LG da kad kupiš bilo gde TV imaš 5 godina garancije.

To ide obrnuto. Garanciju ti daje LG, a resava kroz uvoznike. Tj. uvoznici dobijaju od strane LGja sta ide pod "produzenu" garanciju, a oni je samo sprovode. Zato sto je LG taj koji odredjuje za koje modele i/ili tipove uredjaja ce vaziti ta garancija, pa cak i uslove iste (produzena garancija samo na ekran, jer smo napravili novu tehnologiju pa se kurtchimo ili 10 god na kompresor/5 na frizider). Cak i kada ne postoji predstavnistvo u drzavi, uvoznik mora da postuje garanciju proizvodjaca, osim ako proizvodjac nije naglasio "depends on the region" i tu vec ide dogovor, zbog uslova koje mogu da obuhvataju: vracanje neispravnog uredjaja/delova proizvodjacu ili dobijanje credit note. Moze da se desi uslov gde neispravne uredjaje/delove resava servis na nacin "reciklaze" ili skladistenja do kolicine koja moze ici na reciklazu, pa i da se salje predstavnistvu, ukoliko poseduju skladiste za tako nesto. U zavisnosti od cele situacije u tom dogovoru, nesto sto vazi 10 godina negde, kod nas moze da vazi samo 2. Tj. saobraznost.
To vazi i za Samsung, Sony i bilo kog proizvodjaca na planeti.
Ovo ti je ukratko, prica je u nekim delovima prosta, a u nekim delovima komplikovana kada proizvodjac odluci da se ne menja rezervni deo, nego ceo uredjaj i da se vise ne salje proizvodjacu, sto u vecini slucajeva stvara problem i uvozniku i servisu, s obzirom da je reciklaza odredjenih uredjaja na nivou ciste nule. Npr. jedna firma kod nas je odlucila da vise ne reciklira televizore, nego je sano orjentisana na belu tehniku.
Pisao sam sa fona, pa ako sam malo zbunjivo napisao, ***.

Da li si se prijavljivao nekada za tu dodatnu LG garanciju?

Prijava ide ka uvozniku, gde oni provere po serijskom da li su oni uvezli tv i prihvate ti prijavu ili te odbiju uz obrazlozenje da oni nisu uvezli taj tv i onda pises drugom uvozniku (Pod uslovom da ne znas koji je i da nema na deklaraciji ko je uvoznik).

Evo ti moja prijava za TV od pre nekoliko godina PIN-u, koji me upucuje na Ignis.

A uputstvo za aktivaciju produzene garancije se svakako dobija nakon kupovine televizora.

Prilozi

• Screenshot_20240812_213442_Gmail.jpg
    Screenshot_20240812_213442_Gmail.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 55
Znaci mi svi se nismo setili da kupimo tv jeftinije a da imamo duzu garanciju?
LG poceo slova da stavlja u model number za koje 2-3 zemlje ide tv, da ne pricamo dalje...

Brale kako ne shvatas sta pisem. Ne moze uvoznik da daje garanciju. Oni su samo posrednici u toj garanciji. Po tvom kada bi tako bilo, uvoznik moze da da garanciju 5...10 godina, van toga sto realno daje proizvodjac. Po tome bi uvoznik sam sebi napravio stetu.
Kada se budes bavio distribucijom (uvoznik) skapiraces ceo proces toga.
Serijski broj je samo deo provere da li tvoj uredjaj pripada tom tipu garancije.
Ti kada saljes podatke, ukljucujuci i fotku nalepnice sa uredjaja gde je SN, potvrdu o kupovini (fiskalni, faktura i sl.) ti si njima poslao potvrdu o uredjaju. I po tome se proverava da li su svi parametri validni da bi se dalje pristupilo procesu.
Ako hoces blize da ti objasnim, dok sam radio u maloprodaji jedne firme, pitao sam promotera LGja, zasto OLED od 65 inca, koji je isti model kao 55, nema 5 god garancije na LG sajtu. On je pozvao LG i ispravili su na sajtu. Nije pozvao Comtrade, nije pozvao PIN. E onda je LG poslalo distributerima da i taj model podleze istoj garanciji. I jedna i druga firma samo dobiju info od LGja sta da stave na sajt ili ko se bavi maloprodajom, a uzeo je od dobavljaca. Ignis je ovlasceni servis i kada posaljes njima, oni proveravaju po SN sa LGjem da li model ulazi u produzenu garanciju. Ne proveravaju sa PINom, niti sa Comtradeom oko toga. Servis ima, da se izrazim tako, softver koji im je dao LG (u sustini web portal) gde proveravaju status uredjaja. Kada je kupljen, da li pripada produzenoj garanciji, da li je u servisu, kakav je kvar u pitanju, da li kvar podleze garanciji i sta servis radi po tom pitanju, skidanje firmware-a (sve verzije) i mnoge druge stvari.
Cak i da zanemarimo Ignis i da prijavu stvarno vrisis preko Comtradea(mislim da to kod njih moze) ili preko PINa, oni bi opet morali da urade isto to sto radi Ignis, opet sa LGjem.
Comtrade dobija listu za odredjene modele, kao sto ih dobije PIN, razlika je mizerna u razlici u modelima. A opet sve to ide preko LGja. I jedni i drugi moraju kao distributeri da ispostuju dobavljaca, kao sto je LG.
Ne znam sta dalje mogu da ti objasnim, ali nikako distributer ne moze biti davalac garancije.
Odes kupis Toyotu koja ima 5+5 godina garancije, pod odredjenim uslovima. Ko je daje, uvoznik Pera and son iz male Mostanice ili Toyota?
Ili ako hoces jos lakse objasnjenje, postoje 3 uvoznika odredjene marke. Svaki uvoznik ima svoj zvanicni servis (ne odvojeni). Kada maloprodaja, koja je kupila uredjaj, od jednog od uvoznika, dobije info od krajnjeg korisnika da je uredjaj pokvaren, ne salje ga u servis drugog uvoznika, nego od onog od kojeg je kupila, radi eventualnog razduzenja.
Mnogo je primera za sve ovo, ali nisi u pravu kada kazes da je distributer/uvoznik davalac garancije.
Tako sam jednom napusio Alti (nama dobro poznati uvoznik), jer su davali 2 godine na stampac koji je imao 3. Kupovano za firmu. Duga je to svadja bila sa njima. U razgovoru sa Samsungom, odmah su krenuli da se "izvinjavaju" i dali su 3 godine. To je jos jedan od mnogih primera, kako uvoznik nije davalac garancije.

Najlakse je ovako,. Krajnji prodavac mora da ispostuje garanciju koju daje uvoznik, a gde uvoznik mora da ispostuje garanciju koju daje proizvodjac. Koji tip verifikacije dobijes (papir od Comtrade/PiN, potvrda na sajtu/mail od servisa...i dr.), to nije bitno.

Poslednja izmena:
Izgleda da ti mene nisi razumeo. Kupis madjarski tv, imas racun odes u ovlasceni servis u Srbiji, imas garanciju 2 godine. Platio si ga mnogo jeftinije logicno. Ne mozes da aktiviras +3 godine garanciju. Nek ti na kutiji pise, ne mozes. Taj uredjaj nije legano u zemlji.

Posto je tema o LG televizorima, i vec 10 godina se vaga madjar/produzena garancija, nekako mi deluje da si upao na poslednju stranu ove teme i nisi detaljno ispratio celokupnu stvar.

za priču o garanciji je ova soba

ovime se završava diskusija o produženoj garanciji za LG televizore u ovoj temi. hvala na razumevanju

Da li neko zna da li bilo gde u
Beogradu postoji izložen G4? G3 sam viđao G4 nikako da vidim uživo.

Pozdrav, jel neko kupio ili video u realnim kucnim uslovima C4 (idealno poredjenje sa C3)?
Bio sam u Tehnomediji gde C3 i C4 stoje jedan pored drugog, i C4 ima znacajno mracniju sliku sa slabijim kontrastom, sto ne bi trebalo da je slucaj, jer po review-ima pise da ima svetliji displej i vise nits-a. Drugim recima, definitivno ne vredi porediti u radnjama. Takodje, "green tint" pri gledanju sa strane, koji spominju na rtings, nisam primetio posle 10ak minuta setanja i zagledanja sa strane.
TV bi stajao u dnevnoj sobi, koja je dosta svetla preko dana, ne znam da li je razlika od 40K (ili ~200e kod madjara) za 65" verziju opravdana.

Nisu iste postavke i nemoguce je u radnji porediti dva tako slicna modela.
U realnom svetu neces primetiti razliku izmedju C3 i C4 i savetujem da ustedis novac i uzmes C3 ako vec biras izmedju ta dva modela.
C serija nije bas najsvetlija i mislim da ako ti je soba toliko svetla da je bolje da sacekas malo i uzmes G3 ili ipak odes na neki mini led.
Ne kazem da nece moci da se gleda C serija u svetloj sobi ali iskreno nije bas najbolje iskustvo i OLED je mnogo bolji u zamrecnoj prostoriji.

OK, uvece bi se koristio u mraku za filmove/serije, ali preko dana bi klinka gledala crtace svakako + klinci igrali PS. Verujem da je ovo dilema i scenario koji vecina forumasa koji su roditelji ima, ne verujem da 65-77 dijagonale idu u spavacu sobu (a ako idu, zavidim 😀 )

Sa rizikom da se ovo pretvori u "sta da kupim?" - a kakvo je poredjenje C4 sa Samsungom S90C? Koliko vidim, u 65" dijagonali dolazi sa QD-LEDom, tako da je pored gledanja filmova u mraku dobar i za dnevno koriscenje, prema rtings "It has good SDR peak brightness, so it's great for watching TV shows or sports in a bright room".
I naravno, da odluka ne bude laka, S90C nema podrsku za DTS tako da ne mogu preko eARC da ga vratim dekodiran na malo matoriji AVR (koji ne podrzava 4K), niti DV...

Za to ces vec morati da otvoris novu temu u "Sta da kupim?" sekciji.
Nedavno smo bas tamo raspravljali o tim modelima i kolega sa foruma je uzeo S90C mozes sa iscitas to i pitas njega za utiske.

Super, sad cu da iscitam tamo... i da ubacim i 65" G4 u kombinaciju, jer je razlika izmedju njega i G3 ~90e na KP (wall mount verzija).
Da, znam da to vec zalazi u cene 77" dijagonala G2 i C3, ali srecom (ili nesrecom 😀 ) 65" je maks do kojeg se doslo porodicnim konsenzusom, velicinom zida i prostorom za tower zvucnike pored. 🙂

Ako imas opciju da uzmes G4/G3 onda definitivno idi tim putem, razlika je poprilicno uocljiva pri gledanju HDR sadrzaja i na dnevnom svetlu u odnosu na C seriju.

Moze li neko da iznese svoje misljenje za model qned863.re mini led... ja sam ga uzeo u dijagonali 55' pre par dana i za sada sam razocaran... imam i LG model 49SK8500 od pre 6 i jos ne mogu da podesim kvalitet slike kao sto sam uspeo na njemu... isto ima pozadisnko osvetljenje samo sto nije mini led...
Na qned863.re na obodu ekrana kada je belo i svetlo nije belo i svetlo vec prelazi u neku "prljavu" belu i bež... stari modeli sa pozadinskim osvetljenjem su imali problem da su uglovi ekrana blago tamniji ali ovo... sto se zvuka tice ima jacinu i pristojan bass s obzirom da su 40w ali sam visoke tonove morao da povecam do maximuma... kajem se sto nisam uzeo OLED C iako je 200 eura skuplji...

Ja sam C4 dobio kao zamenu za CX, nisam neki zahtevan korisnik, ali rekao bih da je slika prilično slična u svim uslovima (kabl, striming, PS5), tako da i ta razlika C3 vs C4 ne verujem da je primetna. Veliki plus za C4 je što ima DTS passthrough, za raziliku od CX.
Lično, bez 5 godina garancija OLED ne bih uzimao, imaju dosta problema (što sam saznao na teži način). Ne znam kako će C4 da prođe tokom vremena, videćemo.

Moze li neko da iznese svoje misljenje za model qned863.re mini led... ja sam ga uzeo u dijagonali 55' pre par dana i za sada sam razocaran... imam i LG model 49SK8500 od pre 6 i jos ne mogu da podesim kvalitet slike kao sto sam uspeo na njemu... isto ima pozadisnko osvetljenje samo sto nije mini led...
Na qned863.re na obodu ekrana kada je belo i svetlo nije belo i svetlo vec prelazi u neku "prljavu" belu i bež... stari modeli sa pozadinskim osvetljenjem su imali problem da su uglovi ekrana blago tamniji ali ovo... sto se zvuka tice ima jacinu i pristojan bass s obzirom da su 40w ali sam visoke tonove morao da povecam do maximuma... kajem se sto nisam uzeo OLED C iako je 200 eura skuplji...
Cela LG qned serija je krs.
Vise puta je receno bas u ovoj temi.

Ja sam C4 dobio kao zamenu za CX, nisam neki zahtevan korisnik, ali rekao bih da je slika prilično slična u svim uslovima (kabl, striming, PS5), tako da i ta razlika C3 vs C4 ne verujem da je primetna. Veliki plus za C4 je što ima DTS passthrough, za raziliku od CX.
Lično, bez 5 godina garancija OLED ne bih uzimao, imaju dosta problema (što sam saznao na teži način). Ne znam kako će C4 da prođe tokom vremena, videćemo.
Jel moze ukratko o tome sta se desilo? Razmisljam vec neko vreme da uzmem neki oled preko komsija pa me sad zabrinu..

Imam ga ja ,65 inca verziju.Nemam te probleme o kojima pricas.Inace za 200e vie bih i ja uzeo OLED C samo sto je tada bio mnogo skuplji 🙂

Može li mi neko reći kako rade titlovi na ugrađenom media plejeru na novijim LG televizorima? Da li podešavanja i opcije izgledaju slično kao na starim "glupim" modelima? Da li podržava i eksterne i titlove iz kontejnera?

Izgleda mi identično na C4 i C1.
Jedino mi C4 nešto ne vidi uvek Serviio media server, nisam provalio do čega je.

Može li neko da mi objasni LG C3 razliku u ceni ovih 31LA i 32La koju viđam? U čemu se razlikuju?

Imam problem sa modelom Lguk6950plb, naime nakon updatea nece da se upali. Crn ekran i po sredini pise android tv, i vrti u krug kao kad cekas nesto. Od juce je tako, probao sam i vracanje na fabricka podesavanjela i opet je isto. Da li neko zna sta mogu da uradim?

Nazad
Vrh Dno