Šta je novo?

LG Televizori

147k sa dostavom. Kod nas je 230k.

Znam da je 5 godina garancije daleko bolje, ali sam isao na rizik jer toliki budzet za domace prodavnice nisam imao, a da uzimam 55" za iste pare kao 65" kod Ugara nema smisla.
Pogotovo sto 55" nikako ne zadovoljava prostor u dnevnoj.

Bilo je ili TCL C805 za 100k ili ovaj za 150k.

Dosao TV ali bez ovog metalnog dela za postolje.

I ne znam kako, ali pise 55/65C2 na plastici a ne C3.

Madjar kaze “nisam siguran bas”, a jok, zovem te da mi posaljes jos jedno postolje da imam za ukras.

Prilozi

• IMG_5178.png
    IMG_5178.png
    834 KB · Pregleda: 118
  • IMG_5184.jpeg
    IMG_5184.jpeg
    224.1 KB · Pregleda: 127
  • IMG_5185.png
    IMG_5185.png
    269 KB · Pregleda: 132
  • IMG_5188.jpeg
    IMG_5188.jpeg
    171.7 KB · Pregleda: 138
Zvao sam Ignis, C21 i C31 dele isto postolje, tako da cu da ga namontiram na njega.

To sam ja hteo da ti kazem, postolje je isto, i salju vec proizvedene modele za C2 uz C3 model. Nema sanse da ti stigne TV a da nema postolje, a da je kutija fabricki zapakovana.

Mogu da potvrdim da je za G2 i G3 isto postolje. Pod istom oznakom se vodi i na LG sajtu.

To je to, namontirao sam i leglo je sve normalno. Ja mentol gledam YT unboxing umesto uputstvo iz kutije.

Postovani,
interesuje me da li jos neko ima problema sa aplikacijama (EON, Max, YouTube... ) koje su instalirane na LG televizoru sa WebOS-om? Naime od pre par dana izuzetno sporo se ucitavaju aplikacije preko neta (WiFi konekcija). Sto se tice neta nema nikakvih problema (SBB 600/60 Mb/s) Javi "Error -137".
Unapred hvala na pomoci.

Postovani,
interesuje me da li jos neko ima problema sa aplikacijama (EON, Max, YouTube... ) koje su instalirane na LG televizoru sa WebOS-om? Naime od pre par dana izuzetno sporo se ucitavaju aplikacije preko neta (WiFi konekcija). Sto se tice neta nema nikakvih problema (SBB 600/60 Mb/s) Javi "Error -137".
Unapred hvala na pomoci.
Zašto WiFi? Poveži kablom, a ako iz bilo kog razloga ne možeš, obavezno WiFi na 5 GHz.

Zašto WiFi? Poveži kablom, a ako iz bilo kog razloga ne možeš, obavezno WiFi na 5 GHz.
Postovani,
ista je situacija sa kablom i sa WiFi 5GHz. Pokusao sam i sa vracanjem tv-a na pocetna podesavanja i sa resetom rutera, ali nista ne pomaze.
Ne znam da nema kakve veze sa zadnjim resetom WebOS-a koja je bila pre 10-ak dana?

Problem je resen. Iskljuceno automatsko podesavanje mrezne karte na tv-u. Umesto default DNS ubaceni Googl DNS i sada sve radi korektno.
Usvakom slucaju hvala kolega Siggy 🙂

U vezi LG C3, posto nema analogni izlaz za zvuk niti za slusalice (3.5mm). Kako je najbolje da povezem analogno pojacalo (RCA cinc ulazi L/R).

Vidim ima konvertora sa optickog izlaza ili sa HDMI na cinc. Neki konkretan model ko koristi? Samo mi je jos bitno da mogu da pojacavam preko daljinskog TV-a nivo zvuka na tom izlazu (nisam siguran je l' opticki radi bypass, pa nema kontrole glasnoce). Pre sam na plazmi koristio 3.5mm izlaz za slusalice i bilo ok.

Poslednja izmena:
pitanje je uopšteno, pošto taj "problem" muči gotovo sve današnje modele televizora svih aktuelnih brendova. tačnije, prevazilazi okvire ove teme
Kako je najbolje da povezem analogno pojacalo (RCA cinc ulazi L/R).
DAC preko optičkog kabla. o DAC može da se diskutuje u ovoj temi

Hvala, odustao sam od opticke konekcije jer ne moze kontrola glasnoce onda. Uzeo sam Neoteck BT risiver (mada ima i optiku). TV pamti konekciju (BT wireless speaker out) i jednom se poveze i to je to. Lepo radi za sada i pojacavam preko glasnoce TV-a.

Nego posle malo vise koriscenja LG C3, malo sam razocaran nekim segmentima OLED-a posle plazme.

Rezolucija pokreta kod brzih scena i sporta je dosta losa. Nevezano za FPS i osvezavanje (gledam i 4K 60fps materijal), OLED ima problema sa ostrinom slike kod brzog kretanja kamere, jako se muti slika tada (posle sam i procitao da OLED ima samo 300-600 linija "motion" rezoluzije, sto je bas malo, nije ni 720p (umesto 2160 posto je 4K), plazma ima svih 1080 linija). Ostalo sve je ok na OLED-u.

Tipa ovaj video, cim malo brze ide voz, sitnija slova se ne mogu vise citati koliko se zamute (ako stavim pauzu, ostra je slika). Ako popravim plazmu, bas cu uporediti.

Poslednja izmena:
D
Pazi sad. Ako neko do sad nije provalio najlaksi nacin za root-ovanje TV-a i instaliranje aplikacija van marketa:

Samo posetite link preko tv browsera i povucite klizac 🙂

Automatski instalira market:

Od korisnih aplikacija ima:
YT bez reklama
Moonlight
Retroarch
Jellyfin

Provereno radi na C9, za ostale probajte i procitajte:
Da li ovo i dalje radi?

Zavisi od modela, ali uglavnom na taj nacin ne

Posle 3 godine crko 55 CX, a nakon peripetija se servisom LG odobrio zamenu, tako da je stigao 55 C4 na njegovo mesto.
Pohvale za LG na kraju, inače užasno iskustvo sa servisom.

Eto zasto je nekad dobro platiti vise i imati "domacu" 5g garanciju nego ustedeti na KP (barem kad je TV u pitanju).

Jel si imao mogucnost da uzmes 65 ili vise inca?
Nije me zanimalo jer nema gde da stane. Možda je trebalo odustati od OLED, uzeti nešto drugo, ali iznenadili su me ponudom i eto. Kao da sam kupio nov, videćemo da li će da crkne i C4.

Vidim da je akcija 2+3 god garancije kod domacih prodavaca vazila do kraja juna. Ima li neko insajdersku informaciju kad ce biti ponovo akcija ili da uzimam 65icu C4 preko kp, vidim da je ima nesto iznad 1500?

LG sajt mi nije jasan, nebitno, dileri daju produženu garanciju.

Eto zasto je nekad dobro platiti vise i imati "domacu" 5g garanciju nego ustedeti na KP (barem kad je TV u pitanju).
Zavisi od razlike, cesto je mnogo bolje iz HU uzeti. Ja sam vise za rizik. Grubo C3 55" 880e u HU, kod nas 1350e.

I da crke za 3-4 godine, moze uzeti jos jedan novi posle i na istom si ako ne i bolje, jer ce biti novih modela tada, jeftiniji. A nisi zarobio te pare odmah 🙂 , a ako ne crkne 50-60% usteda.

Poslednja izmena:
Da, zavisi od razlike u ceni, zaboravio da dodam.
Najbolje uhvatiti TV na nekoj akciji kod naših prodavaca.

Nazad
Vrh Dno