Šta je novo?

LG Televizori

Koja je bila razliku u ceni od c2 ili g1?
Ako linija uvek stoji onda bas j*g..
Neko pravilo je da se tv narucuje online zato sto moze da se vrati bez problema, posto si uzeo u prodavnici bice mozda problema.
Da nisi zaboravio foliju preko ekrana da skines, pa ona pravi problem?
Bas je ispalo glupo, ja licno ne bi mogao da gledam ovo za nov tv, takav sam.

Koja je bila razliku u ceni od c2 ili g1?
Ako linija uvek stoji onda bas j*g..
Neko pravilo je da se tv narucuje online zato sto moze da se vrati bez problema, posto si uzeo u prodavnici bice mozda problema.
Da nisi zaboravio foliju preko ekrana da skines, pa ona pravi problem?
Bas je ispalo glupo, ja licno ne bi mogao da gledam ovo za nov tv, takav sam.
Na sivoj pozadini se ubedljivo najvise vidi, kada se upali film desava se da nestane, verovatno samo bude neuocljiva. Prosto ne mogu da verujem da sam toliki baksuz. Ako je vec tako, moracu sutra cim ustanem da odem i prijavim.
Najgore je sto sam opet bez tv-a dok se to ne resi.

Ali potvrdjujem da je slika vrhunska, meni pravo osvezenje, samo da se sredi ova glupost.

Prijavljuj to odmah, te linije ne bi smjelo biti. Inače ovako na oko iskreno nikad ne bih pogodio da je oled, više mi liči na led panel, ne toliko zbog probijanja svjetlosti koliko zbog ovog bloominga na prvoj slici.

Kapiram naravno da je fotka tako ispala...

Btw, jesi odradio pixel refresh? (edit: vidim ipak da su te vertikale učestala pojava, pixel refreshing bi trebalo da riješi problem, u OLED CARE sekciji)

@Richard Feynman Sacekaj da napise jos neko nesto.
Imas test za oled tv, sve boje da prodje itd..
Jel imas nesto za burn in da ukljucis, mozda pomogne?
Glupost je sto moras da cekas..
Slika je odlicna, za sve sto pozelis.

Prijavljuj to odmah, te linije ne bi smjelo biti. Inače ovako na oko iskreno nikad ne bih pogodio da je oled, više mi liči na led panel, ne toliko zbog probijanja svjetlosti koliko zbog ovog bloominga na prvoj slici.

Kapiram naravno da je fotka tako ispala...

Btw, jesi odradio pixel refresh? (edit: vidim ipak da su te vertikale učestala pojava, pixel refreshing bi trebalo da riješi problem, u OLED CARE sekciji)
Hvala vam na pomoci, upravo pokrenuo, kaze traje oko sat vremena ciscenje piksela pa javim situaciju kada zavrsi proces.

Da li u slucaju ispostavljanja da je permanent burn in (sto nikako ne bih voleo) imam pravo na zamenu uredjaja ili ide na popravku i menjanje panela? Koliko sam citao (u prvih sest meseci, nisam siguran za vremenski period), moze da se zahteva zamena?

Gde si kupio sve zavisi :D

U SDR ima 100 nita vise... Jace osvetljenje veca sansa za burn in :)

Ima pixel shifting i onaj OLED care mode, moracu da bacim oko u podesavanjima kad odem do prodavnice.
Burn-in već kod c1 veoma teško da se pojavi a još teže na c2.

Odradi taj oled care, ako ne pomogne fotkaj iz uglova, pakuj tv i nosi u prodavnicu, pravice ti reklamaciju i u roku od 8-10 dana imaš novi TV ako LG odobri. Sećam se par puta da fleke na LED televizorima pri crnoj pozadini gde je isijavanje vidljivo da su odbili kao normalno ponašanje. Dok su nekad i priznali. Fora je sto u realnom ti nikad nećeš videti ovo sem pri sivoj boji i staticnoj slici.

Poslusao sve, kada odradim, javljam rezultate. Jedino sto nije samo pri staticnoj slici, zapravo je najizrazenije dok se gleda sport, specificno fudbal. U filmovima najmanje izrazeno.

Odradi Pixel Refresh i pusti malo da vrti neki HDR sadrzaj sa YT-ba. Takodje neki od testova gde mesa boje non stop.
Ako i posle toga panel ne ozivi malo i bude bolje, ne preostaje ti da vratis i ako mozes uzmi C2.

Pusti nešto da vrti nekoliko sati pa da odradi par ciklusa pixel refresh. Kod mene je zamenski panel bio užasan što se tiče vertikalnih linija, nisam mogao gledati u tv koliko je strašno bilo . Posle nekoliko odrađenih refresha panel bez greške..

Vec smo ranije spominjali da OLED panel treba malo da se razradi i da vertical banding, prljava slika i image retention nije uopste neuobicajen za tek upaljen TV i pogotovo se vidi na tim 5-10% grey scale testovima koje mnogi ni ne primete jer se odmah fokusiraju na sadrzaj koji ih interesuje. Panel bi trebao da se stabilizuje posle 10, 20 a mozda i vise sati u zavisnosti od sadrzaja kakav se pusta u medjuvremenu.
Kao sto rekose gore, isforsiraj ili bolje receno uzivaj u HDR sadrzaju pa ako se ovo nastavi i posle nekoliko dana aktivnog koriscenja i ne promeni nista onda mozes slobodno na reklamaciju.

Posle odradjenog pixel refresha, nestala je linija po vertikali. Hvala vam mnogo, sad cu malo da uzivam u sadrzaju, ovako je bas bilo nezgodno, sa psiholoske strane. Javljam utiske ili ako bude neke promene, pao mi kamen sa srca sto ne mora na reklamaciju, bar trenutno.
(ne znam sto ispada ovako na slici, verovatno je do mog ne obracanja paznje na slikanje uopste)

Prilozi

• IMG_20230918_120118660.jpg
    IMG_20230918_120118660.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 135
Što se tiče psihološke strane zamisli kako je meni bilo, donesem tv sa reklamacije zamenjen panel kad ono vertikalne linije ubiše. Ajde na sivoj kad radiš test ali vide se i kada pustiš nešto, pogotovo na desnoj polovini panela. Odlepio ..
Na kraju posle par ciklusa pixel refresha sve perfekt.

Prilozi

• IMG_4578.jpeg
    IMG_4578.jpeg
    234 KB · Pregleda: 88
bezveze je sto si morao pixel cleaning da radis jer u nekom procentu smanjuje brightness panel-a (neki preporucuju da se izbegne cak i kada automatski krene posle 2.000 sati), ali je dobro da jesi i da ti je sredio problem (koji nije burn-in, nego vertical banding).

panel lutrija kod televizora je veoma ozibljna stvar i uopste ne moras da budes poseban baksuz da ti se ovako nesto desi. cak budi srecan da je reseno.
desava se da ljudi zamene po nekoliko komada dok ne dobiju tv koji daje sliku kakvu bi i trebalo. ja kad god uzimam tv, iako uvek narucujem online i mogu da ga vratim, obavezno me prodrma nervoza.

jos je LG i dobar, iz mog iskustva, kada je rec o kontroli kvaliteta. kod samsunga sam dva puta dobijao tv sa iskrivljenim ramom. istina, mozda duze potraju od non OLED LG televizora, kojima osvetljenje ume rano da crkne. steta je sto se sony pokvario, dere kozu bespotrebno.

i da, moze se reci da savrsen panel ne postoji. ako si i 90% zadovoljan, pevaj i cuvaj tv. :)

Aj da pitam i ovde..valjda mi neko nece zameriti.
65' C2 ili G2?
Nije mi bitno hoce li biti na komodi ili zidu.
Razlika je 250-300e skuplji G2 na kupujemprodajem.
Uzimam za filmove(2-3 nedeljno) i eventualno (male sanse) u buducnocti ako uzmem PS5. Kablovsku nemam i ne gledam.

65' C2 ili G2?
Uzimam za filmove(2-3 nedeljno) i eventualno (male sanse) u buducnocti ako uzmem PS5. Kablovsku nemam i ne gledam.
Po kojoj ceni si ga nasao na oglasima.

65' C2 ili G2?
G2.

65' C2 ili G2?
5 godina VS 2 godine, da li je vredno tih 500e. To samo ti znas.

5 godina VS 2 godine, da li je vredno tih 500e. To samo ti znas.
To je legalnim tokom. Ja uzimam na kp. Tu je 1 ili 2 (zavisi kako ko daje) za oba modela.
250-300e je razlika.
Ja pitam sa tehnicke strane koliko je G2 bolji u odnosu na C2. Da li tih vise 300-400 niti osvetljenja znaci.
@jova321
Za koji model pitas? Imas na kp cene.

G2 bolji, serija iznad.

Ja bih birao 5 godina garancije. No opet svako zna za njega sta je najbolje, s obzirom da znam cenu panela...

To je legalnim tokom. Ja uzimam na kp. Tu je 1 ili 2 (zavisi kako ko daje) za oba modela.
250-300e je razlika.
Ja pitam sa tehnicke strane koliko je G2 bolji u odnosu na C2. Da li tih vise 300-400 niti osvetljenja znaci.
@jova321
Za koji model pitas? Imas na kp cene.
Zato i pitam ako das 1500,1600,za c2 na kp,a imas radnju ,gde je cena 195 k ,to je premala razlika da bi uopšte razmišljao o oglasima.

Video sam to, ali nemam iskustva sa tom prodavnicom. I C2 i G2 kostaju dosta vise sa fiskalnim racunom.

^ ali nema 5 godina garancije, to su "legalni" Madjari.

Nazad
Vrh Dno