Šta je novo?

LG Televizori

Prvo sam pogledao ponudu u prodavnicama tehnike. C2 mi prelazi budzet, a o G2 da ne pricam. Prvi je 250.000din dok drugi lagano prelazi 300.000din. Zato sam i rekao da bih uzeo na KP jer tamo moze G2 za 1750e i C2 za 1500e.
Ali sad ste me malo poljuljali sa tom garancijom. Nisam video da je neko ima nekih vecih problema kao sto je burn in.
Sta kaze LG Srbija..ne vazi garancija kod nas za primerke kupljene preko?

5 godina je kod nas akcija za prodavnice koje imaju od zvanicnih dobavljaca iz Srbije za bilo koji LG, sem 32". Ako se kupi u HU, kod nas je 2 godine u servisima i kod njih je 2 godine, sem ako neces da platis dodatno za trecu godinu odnosno cetvrtu. G33 koliko ja znam ima 5 godina u HU, G13 i G23 ne.

^ jeste kupljen legalno ali nije unešen u Srbiju legalno pa je zato i napisao “legalni”. Ako nije ogromna razlika u ceni uvek je bolje uzeti kod nas i dobiti 5god garanciju.

Ako ima fiskalni račun ne razumem kako nije uvezen legalno ,i 5g garancije se ostvaruje preko broja fiskalnog računa direktno preko lg Ija.

^ dodatne tri godine ti daje LG preko uvoznika tipa comtrade…. A kod Mađara imaš dve koje dobiješ zakonom. Iskreno uzeo sam puno robe od “uvoznika” Mađara i do sada nisam dobio ni jedan papir a kamoli fiskalni račun nego u slučaju reklamacije javi se kod koga si uzeo.

^ dodatne tri godine ti daje LG preko uvoznika tipa comtrade…. A kod Mađara imaš dve koje dobiješ zakonom. Iskreno uzeo sam puno robe od “uvoznika” Mađara i do sada nisam dobio ni jedan papir a kamoli fiskalni račun nego u slučaju reklamacije javi se kod koga si uzeo.
Nismo se razumeli ,ovde smo govorili o radnji koje ima jeftinije cene od drugih, koja se nalazi u Subotici,a izdaje fiskalne račune ,pa ih je neko nazvao ,,legalni Madjari ,,,ne o ljudima sa oglasa koji donose stvari iz Madjarske.

^ izvinjavam se na nesporazumu. Ali opet i ta prodavnica iz Subotice kad ti izdaje fiskalni račun ne znači da ćeš dobiti dodatne tri godine garancije. Kod LG ima tri uvoznika za Srbiju preko kojih dobijaš dodatne 3 godine, kad uzmeš kod nas TV moraš znati ko je uvoznik. Na osnovu toga šalješ e-mail tom uvozniku sa slikanim fiskalnim, oznakom iza tv… ima upustvo za to i dobijaš povratni e-mail da ti je odobrena dodatna garancija. Zato pre kupovine proveri sa tom prodavnicom da ne bi na kraju ipak imao dve godine.

Edit:

Evo upustvo za 5god

^ izvinjavam se na nesporazumu. Ali opet i ta prodavnica iz Subotice kad ti izdaje fiskalni račun ne znači da ćeš dobiti dodatne tri godine garancije. Kod LG ima tri uvoznika za Srbiju preko kojih dobijaš dodatne 3 godine, kad uzmeš kod nas TV moraš znati ko je uvoznik. Na osnovu toga šalješ e-mail tom uvozniku sa slikanim fiskalnim, oznakom iza tv… ima upustvo za to i dobijaš povratni e-mail da ti je odobrena dodatna garancija. Zato pre kupovine proveri sa tom prodavnicom da ne bi na kraju ipak imao dve godine.

Edit:

Evo upustvo za 5god
Bas tako mada vise nije ni bitno za par minuta ,je gotova akcija.

^ ne brini, stalno je ta akcija oko garancije samo zavisi na koje modele TV.

Kad je vec prica o produzenoj garanciiji od 5 god., koliko se ceka potvrdni email?

Poslao sam na Comtrade portalu sve podatke 24.7, a sutradan (25.7) dobio email sa sledecom sadzinom:

"Poštovani/a,
Uspešno ste se prijavili za registraciju, za produženu garanciju Vašeg LG televizora.
U narednih nekoliko dana možete očekivati mail kao potvrdu o uspešnoj registraciji, ukoliko su svi dostavljeni podaci validni.
U slučaju da su podaci neispravni ili nam budu potrebni dodatni podaci, takođe ćemo Vas obavestiti putem maila.

Srdačan pozdrav,
Comtrade Distribucija"

Jos uvek nisam dobio taj email, odnosno potvrdu o uspesnoj registraciji... 🙄 🤔

^ mislim da sam ja dobio u roku 7 dana od slanja, isto sam kao i vi dobio prvi e-mail. Ipak moraju da provere podatke.

Šta ovo znači? Ako ima fiskalni sve je legit i to je kraj priče, a garancija nema veze posle sa radnjom već preuzima servis. 2 naspram 5 god je jedina stvar za koju treba razmisliti uzimajući u obzir cenu.
Znaci da si legalno kupio, ali da oni nisu od nasa 4 dobavljaca koji su zvanicni distributeri. Zato ne mozes da imas 5 godina garancije kad kupis od njih.

Zna li neko gde se moze kupiti zamenski lg magic remote za nano tv, jer sam svoj polio kiselom (sa limunom) i sada ne radi.
Nekako mi mnogo 4100 dinara za daljinski, mislio sam da je to mnogo jeftinije. ( toliko je u prodavnicama)

Otvarao daljinac, cistio alkoholom susio fenom, nista... kao da je nonstop pritisnuto neko dugme, i sta god drugo da pritisnem, samo taj signal saljem. Kursor radi, ali dzabe 🙂

Pitam se da li postoji fox varijanta koja je jeftinija ?
Daljinac je mr21ga

Obican daljinski je oko 2500, a magicni je mnogo kompleksniji. Secam se pre je bio oko 6000, tako da sad je i spustena cena.

Ispade skupa kisela...
Al ***, ako nema jeftinije bice taj...
Samo se nadam da ce raditi i sa ovim tv-om, posto je iz nemacke uvezen... Valjda je kompatibilan, na slikama izgleda isto kao ovaj kod nas sto se prodaje.

Imas ovde ,3300 i 7000,vidi kakav je tvoj

Prilozi

• Screenshot_20231001_132824.jpg
    Screenshot_20231001_132824.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_20231001_132737.jpg
    Screenshot_20231001_132737.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 53
Na novijem tvu radi i stariji daljinski. Ja moj C1 mogu da kontrolisem sa daljincem od UM7450 koji je 2 generacije stariji

Mozda zavisi i od uvoznika, meni je stiglo posle 2h. Roaming Electronics je uvoznik.
Drugo je u pitanju ja sam cekao preko 20 dana ,i tek tada sam ih ponovo kontaktirao ,i receno mi je da im ponovo slikam ko je uvoznik i tek tada ce nastaviti proceduru ,mada je to sve prilikom registracije i slikano i poslato,pa sam vrlo lako mogao da ostanem na 2g .

Prilozi

• Screenshot_20231001_202610.jpg
    Screenshot_20231001_202610.jpg
    58 KB · Pregleda: 51
Drugo je u pitanju ja sam cekao preko 20 dana ,i tek tada sam ih ponovo kontaktirao ,i receno mi je da im ponovo slikam ko je uvoznik i tek tada ce nastaviti proceduru ,mada je to sve prilikom registracije i slikano i poslato,pa sam vrlo lako mogao da ostanem na 2g .
O "poštovanju" tebe, tj. nas kao potrošače, dovoljno mi je da vidim poruku koju su ti poslali i da shvatim ko i kakvi rade tamo.
Srećom pa si ih opet kontaktirao ...

Nazad
Vrh Dno