Šta je novo?

LG Televizori

Uzeo sam lg 43up78003lb ali nisam zadovoljam slikom. Kada ga uporedim sa drugim koji imam lg 49uk6200pla, slika kao da nije dovoljno ostra i to sam primetio prilikom prvog paljenja. Cak i kada pustim neki 4k video snimak preko yt opet nije to to. Na zvanicnom lg sajtu stoji za model 43up78003lb da je lcd - direct led, dok za ovaj drugi stoji led. Da li tu lezi ta razlika koju ja primecujem? Vidim da su im u tom segmentu oko 500e, svi sada lcd direct led.
 
imas onaj test za sliku u opcijana da proveris da li je sve ok.
 
Zamenio bih ovaj Mi TV 4S nekim LG 75" IPS tv-om. Treba mi za Remux filmove/serije, Netflix i PS5. Previse je razlicitih modela, nije mi jasno kako da razlikujem 2020 seriju i 2021 Nano modela po oznakama..

Da li Nano modeli vrede doplate? Da li uopste vredi uzeti sada? Trenutne cene koje sam iskopao po domacim radnjama:

-LG 75UP78: 133k
-LG 75NANO80: 150k

Ne zuri mi se sa kupovinom.
 
Pozdrav svima,imam jedno nedumicu u vezi televizora koji bih zeleo da uzmem.Naime,uzeo lg 55 oled a1.Moje pitanje glasi:Da li se moze uzeti neki bolji tv u toj cenovnoj kategoriji(130k).Hvala na odgovoru
 
Ja bih izbegao tu A seriju, baš su je osakatili u odnosu na bolje modele.
 
Moze da se nadje za 855evra na oglasima nov,sto mislim da je dobra cena(30k jeftinije nego u radnji)
 
Da, i ja videh na oglasima nov od 65" za 1300, koliko je skoro i C1 za 55". Zato sam i pitao da li je zaista toliko lošiji? 120hz mi svakako ne treba jer ne igram igrice. Ako negde ima izloženo da se vidi A1, pišite.
 
aAko sam dobro shvatio LG NANO televizore ne treba uzimati jer su gori od obicnih LG LED UHD televizora.
Pri tome su u UP7800 stavili samo 1 USB dok je sve ostalo uglavnom isto kao UP80100?

Sta je sa QNED mini led televizorima, sta je taj QNED?
Kakvi su QNED mini led u odnosu na NANO televizore od LG?

Koja je razlika izmedju LG OLED48C12LA i LG OLED48C11LB ?
Koji je od njih noviji?
Koji je bolji?
Iz koje godine su oni?

U LG lineup za 2021 pise samo OLED C1, B1, A1 pa ne znam sta ono 1LB ili 2LA na kraju naziva modela znaci?
Da li je samo boja u pitanju ili ima jos nesto?

Ja nemam mesta za veci tv od 48-50", vredi li uzimati OLED te velicine?
Tv bi se gledao sa 1,2-2,8m maximum, manja je soba...
 
Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju LG OLED48C12LA i LG OLED48C11LB ?
Razlika je samo u boji zadnje strane tv-a, C11 je crn a C12 beli, sve je isto,ne brini. ( Plus C12 se pravi u LG Poljskoj, nisam siguran gde se pravi C11) To su sve najnoviji C1 tv-i iz 2021. (CX je 2020. model)
48" je više nego dovoljno veliki za manju sobu, to sam i ja uzeo jer nemam mesta za veći.
 
Da li su Lg 55UP80003LA i Lg 55UP81003LA televizori sa istim ekranom, elektronikom, u osnovi isti televizori, a jedina razlika je u postoljiu, ovi serije 8000 imaju dve nogice a ovi 8100 imaju lucno postolje?

Sta se podrazumeva pod produzenom akcijskom garancijom od 5g koju daje LG, za sta sve ona vazi ili ima neke izuzetke i ogranicenja?
Da li se svi kvarovi u tih 5 godina popravljaju i ako nije moguce popraviti, dobije se neki televizor kao zamena?
Ako je zamena, kako se odredjuje koji tv, da li je to tv iste klase, iste vrednosti po racunu fiskalno ili kako?

Da li zaista garancija za LG tv kupljen u HU vazi i kod nas?
Da li menjaju cak i panel i zbog cega ga sve manjaju?
Dali kod oled tv menjaju za hu tv kod nas panel ako bude burn-in?
 
posto koristim C1 48" za PC isključivo!
inache uvek sam držao crne pozadine, sada u ovom slučaju drizim i ikonice na hide, i taskbar hide... dal u tom slucaju imam potrebe da gasim tv ili da se patim sa opcijom screen off?!
Samo ga gasi kad kreneš na spavanje. I to je to.
LG also has a Daily Pixel Refresher, which it says "automatically operates when users turn off the TV after watching it for more than four hours in total. For example, if a user watched TV for two hours yesterday and three hours today (more than four hours in total), when powered off the Daily Pixel Refresher will automatically run, deal with potential image retention issues, and reset the operation time. This process will occur when the TV is powered off after every four hours of cumulative use, even if it's in one sitting."
 
Sta se podrazumeva pod produzenom akcijskom garancijom od 5g koju daje LG, za sta sve ona vazi ili ima neke izuzetke i ogranicenja?
Zvao sam servis pre kupovine i proverio za ovo. 5god je puna garancija pa čak i na burn in. Može se desiti da prve 2 godine možeš kod bilo kog ovlašćenog a preostale 3 kod nekih posebnih (u NS je to Pin mada to možda važi ako su oni uvoznici bili). Takođe burn in garancija može zavisiti upotrebe odnosno internih brojača koliko je radio, koliko je radio u cugu i tako to ali kažu ako nisi kladionica da te to ne plaši.
Da li se svi kvarovi u tih 5 godina popravljaju i ako nije moguce popraviti, dobije se neki televizor kao zamena?
Popravljaju se ako mogu. Ako nije moguće piše se da treba zamena, sa tim ideš u radnju (da li mora ista ili može bilo koja ne znam) i treba da dobiješ nov. Tu verujem ide klasičan pristup, ako nema isti onda tadašnji ekvivalent.

Da li zaista garancija za LG tv kupljen u HU vazi i kod nas?
Da. Može i sa kopijom računa. Međutim ako ne može da se popravi ili nema delova moraš u mađarsku dok ako si kupio u Srb dobijaš zamenu.
 
Jel to piše negde na LG-jevom sajtu?
Interesuje me jel to važi i za televizore kupljene u Nemačkoj.
 
Nisam tražio sajtu. Valjda LG ima evropsku garanciju pa je svejedno odakle je tv došao.
Ovo moje je bilo usmeno informisanje sa, za svaki slučaj, dva servisa. Verujem da važi ali najbolje pozovi, par minuta priče i miran si..
 
Juče sam baš zvao Ignis servis da pitam za garanciju za TV kupljen u Švajcarskoj. Rekli su da je garancija važeća za sve vrste popravke, osim ako treba zamena celog TV-a, koja se vrši u prodavnici gde je kupljen.
 
Poslednja izmena:
Ja kad sam gledao u HU se ta dodatna garancija doplaćivala. Čisto sumnjam da ovi šverceri nude to kao opciju. Pogledajte po HU sajtovima.
 
Meni je crikao ekran LG 43UK6470PLC nakon 23 meseca, imao sam madjarsku garanciju 2 godine i u ovlašćenom servisu u Pančevu su priznali. :)
Gledao sam A1 model u tehnomaniji u PA, razmisljao i o kupovini C1 55" bio je na BF akciji oko 149000.... Ipak čekam sledeću godinu,
mislim da će izaći C2 model dijagonale 43" meni best bay za igrice i manju sobu.
 
Ima prodavnica u Subotici dobre cene 65 C1 modela, 205k sa sve fiskalnim računom ali garancija 2god. Imaju oglas i na kp. Navodno su oni uvoznici.
 
Meni je crikao ekran LG 43UK6470PLC nakon 23 meseca, imao sam madjarsku garanciju 2 godine i u ovlašćenom servisu u Pančevu su priznali. :)
Gledao sam A1 model u tehnomaniji u PA, razmisljao i o kupovini C1 55" bio je na BF akciji oko 149000.... Ipak čekam sledeću godinu,
mislim da će izaći C2 model dijagonale 43" meni best bay za igrice i manju sobu.
Koji je ovlasceni servis u Pancevu?
Moze i na pp ako je ovde zabranjeno?
 
Ja sam narucio sebi 50up78003 mislim da ce biti taman za sobu od 20 kvadrata :)
 
Pozdrav družini sa foruma :)
U narednih nekoliko meseci planiram da kupim novi tv.Planirani budžet je oko 700-800 E
Pošto sam zadovoljan sa LG televizorima (posedujem već dva u kući) najverovatnije će i ovaj biti tog proizvođača,osim ako za navedenu sumu imam neki bolji izbor.
Imam veliku dnevnu sobu pa sam mislio da kupim neki tv od 60" do eventualno 65".Nekako po ceni mi je najbliži model LG 65UP80003LA.
Čekaću da vidim da li će biti nekih većih popusta pred kraj ove godine ili početkom same sledeće pa ako se smanji razlika u ceni između "crne berze" i zvaničnih pradavnica znam šta mi je činiti :D
E sada,zanima me da li je to dobar izbor za pare koje sam namenio da dam ili da razmotrim i neke druge mogućnosti?
Nisam nešto stručan ali koliko sam uspeo da pronađem na internetu nema neke razlike u kvalitetu same slike između UHD panela i nano panela.
Svaki savet će dobro doći (y).

 
Pitanje za korisnike lg tv-a,tačnije,za korisnike webos 6.0.Kada udjem u bilo koje podešavanje na tv-u,on automatski prebaci na poslednju otvorenu aplikaciju(ali i udje u podešavanje).Da li neko isto ima sličan problem?
Takodje webos 6.0 ima dosta sitnih bugova koji me nerviraju..
 
Sta te interesuje?

Imam iskustvo sa 813, ali to je isti model, samo ima drugacije postolje.
 
Da li neko ima konkretno iskustvo sa modelom 65" UP80003LR?
Imam neku kombinaciju za taj model pa je svaki komentar dobro došao.
 
Nazad
Vrh Dno