Šta je novo?

LG Televizori

Da ali tv box bih koristio samo za dts, ostalo bih direktno sa tv išlo (netflix, prime), u principu samo mi treba neki koji dobro posao radi za dts...

Uspela sam da napravim neku kombinaciju sa lan kablom i ruterom. Instalirala sam server na drugi računar koji je imao net i nakon prebacivanja lana od boxa u drugi port, pa sam na njega poskidala filmove. Preko kabla pušta bez problema remuxe od 60 GB, tako da ću tražiti od mts-a da mi daju novi ruter sa dodatnim portom, pa ću provući kabl kroz zid. Hvala @shomiNBGD na pomoći i strpljenju. 🙂

kako AVR (koji već ima) kad ne radi DTS passthrough? i ja predložih AVR no se nisam setio toga

Imam jedno pitanje u vezi sa oznakama na LG tv-u. Uzmimo za primer OLED55C11LB, odnosno poslednja tri znaka "1LB".
  • pozicija znaka L - predstavlja podrzane vrste tunera.
  • pozicija znaka B - predstavlja dizajn televizora
  • pozicija znaka 1 - bi trebalo da predstavlja ili regiju za koju je tv napravljen ili tehnicke feature (sta god im to znacilo). Medjutim, tu sam nasao samo objasnjenja za pojedina slova (P, W, S, A) a ne i za cifre. Tako da nemam pojma sta predstavljaju 1, 3, 5 i slicno u ovom slucaju. Da li neko mozda ima ovu informaciju?

Jel G1 nema tih problema sa zvukom? Jel mu radi Passthrough?

PS. Prošle nedelje bila akcija u Saturnu (Nemačka) gde je bio 2.360€, ali se dobija Cashback od 300€ (verzija od 65"), a sada je u Mediamarktu 1.975€. Ne znam da li da čekam Black Friday, da li bi tada trebalo da bude na većem popustu ili da uzimam sada...

@nemanja123 nijedan LG u poslednje 3 (ili 2?) generacije ne podržava DTS pa ni passthrough istog. ispraviće me neko ako grešim

@Nothingman već smo se pitali za tu cifru i dalje ne znamo 🙁 LG nam je ubacio crva

Неки рекоше да је LG C9 последњи који је читао...

@nemanja123 nijedan LG u poslednje 3 (ili 2?) generacije ne podržava DTS pa ni passthrough istog. ispraviće me neko ako grešim

@Nothingman već smo se pitali za tu cifru i dalje ne znamo 🙁 LG nam je ubacio crva
Koje je onda rešenje za filmove sa DTS-om?
Da se puštaju preko drugog uređaja (Nvidia Shield...), da se uzme soundbar ili AVR (plus soundbar/zvučnici)? Šta bi od ovoga radilo i bilo najbolje rešenje?

Uzeo sam skoro LG Oled65c11
TV je fantazija u bukvalno svakom pogledu, slika savršena, nego mi nije jasno zbog čega je zvuk na Netflix slab čak i na volume 50 dok je YouTube, EON na 20 sasvim dovoljno. U čemu je caka?

LG C1 ili LG G1, da li se isplati doplata za G1? TV će stajati na komodi na nešto višim aftermarket stopicama i planiram da ga uparim sa Sonos Arc-om i Apple 4K Gen 2 TV-om? Ova kombinacija koliko sam čitao generalno nije imala problema?

Koju bi dijagonalu preporučili za rastojanje od 2.5m-2.6m, meni se nekako čini da je 55" idealno?

LG C1 ili LG G1, da li se isplati doplata za G1? TV će stajati na komodi na nešto višim aftermarket stopicama i planiram da ga uparim sa Sonos Arc-om i Apple 4K Gen 2 TV-om? Ova kombinacija koliko sam čitao generalno nije imala problema?

Koju bi dijagonalu preporučili za rastojanje od 2.5m-2.6m, meni se nekako čini da je 55" idealno?
Imam OLED 65" i mogu ti reći da sa nekih 2.5m, max 3 kod mene sam se na 65" jako brzo navikao i ponekad, kad sam sam u mraku i tišini, sanjam o 77"...

Mada, ja nisam možda najbolji za savet, moja maxima je: ne postoji dovoljno velik tv. 🙂

Ja gledam TV sa nekih 3m.
Imao sam godinama 55 inch, sad sam uzeo 65, nije preveliko ni 77 nego je suluda razlika u ceni.
65 je novi standard po dijagonali, sledeće godine možda i 77.
Po meni isto ne postoji prevelik TV, valjda zato i volim bioskop pored sve piraterije i streaming servisa.
Jel zna neko zašto je slab zvuk na Netflix app na WebOS?

Ljudi stigao mi je BX.Problem oko dts još nisam riješio, navjerovatnije ću uzeti ps5 koji podržava dts i tako riješiti stvar. E sad, imam velikih problema sa hdmi 2.1 portovima. Ne postoji način da ih uposlim da rade zajedno (nabavio sam i prave hdmi 2.1) kablove.Na jednom mi je av reciver (arc) a na drugom komp preko koga pokušavam da odigram nešto u 2k,4k 120hz.Ali ako radi jedno neće drugo...Vidim i po netu dosta problema imaju ljudi sa hdmi priključcima.Ima li neko slična iskustva?

Dali problem sa DTS om moze se resiti ako gledamo filmove preko xiaomi mi box s? Dali ima dobar player?

Sada ukljucih tv kad imam sta i da vidim 😡
Sta ovo moze da bude,mislim na ovaj beli okvir u slici?
Tako je na svim kanalima.

Prilozi

• 20211027_102402.jpg
    20211027_102402.jpg
    230.6 KB · Pregleda: 121
  • 20211027_102415.jpg
    20211027_102415.jpg
    262.4 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:

Koje se to stopice hvataju na G1?
Okačih skoro link šta sam mislio da uzmem za G1 65", pa bi mi značila informacija iz prve ruke.

Koje se to stopice hvataju na G1?
Okačih skoro link šta sam mislio da uzmem za G1 65", pa bi mi značila informacija iz prve ruke.

Prvo je stopica ako TV ide na policu, a drugo je ako hoces da ga naslonis na zid ali da ne busis zid. Ukoliko ti je zid kriv kao kod mene u stanu, onda ovo drugo ne pije vodu, jer ce onda i TV krivo stajati.

Posto sam trenutno u CH ovo mogu bez problema kupiti, nisam siguran da li ovo ima u Srbiji. Takodje, mozda pogledaj neki Tripod, LG je lansirao tripod bas za G1.

Takodje, ako ti treba dodatna visina, mozes uzeti i Ikea Lack policu i na nju staviti TV i stopice i to sve gurnuti pozadi do zida, a ispred mozes staviti Soundbar:

@MarcusS i @marko_ns Verovatno cu morati da izrezem ove dve dijagonale u kartonu pa da uporedim na licu mesta. U svakom slucaju, Hvala na preporukama 🙂.

kako LG kaže

Screenshot_2021-10-27-23-22-23-514_com.facebook.katana.jpg

Prvo je stopica ako TV ide na policu, a drugo je ako hoces da ga naslonis na zid ali da ne busis zid. Ukoliko ti je zid kriv kao kod mene u stanu, onda ovo drugo ne pije vodu, jer ce onda i TV krivo stajati.

Posto sam trenutno u CH ovo mogu bez problema kupiti, nisam siguran da li ovo ima u Srbiji. Takodje, mozda pogledaj neki Tripod, LG je lansirao tripod bas za G1.

Takodje, ako ti treba dodatna visina, mozes uzeti i Ikea Lack policu i na nju staviti TV i stopice i to sve gurnuti pozadi do zida, a ispred mozes staviti Soundbar:

@MarcusS i @marko_ns Verovatno cu morati da izrezem ove dve dijagonale u kartonu pa da uporedim na licu mesta. U svakom slucaju, Hvala na preporukama 🙂.
Hvala na odgovoru.

Pisao sam o tvome ovde: https://forum.benchmark.rs/threads/lg-televizori.480245/post-6465360
U Nemačkoj sam, pa mi nabavka nije problem, ali su sa cenom originalnih preterali (120-150€). Koliko vidim i tvoj prvi link je sa sličnom cenom, a drugi duplo skuplji. Mislim 150€ za dve nogice koje dolaze po istoj ceni sa sve TV-om drugih marki je bezobrazno.

Pogledaj ovde, ima sličnih i za 30€: https://www.amazon.de/Lg-Tv-Standfuß/s?k=Lg+Tv+Standfuß
Npr ovaj je sličan onom sa tvog prvog linka: https://www.amazon.de/-/en/BONTEC-U...keywords=Lg+Tv+Standfuß&qid=1635441179&sr=8-8

P.S. Kako se postavlja TV na ova VESA vešanja? Jel se okrene da leži na ekran dok se ne ušrafi deo nosača koji ide na TV?

Ljudi stigao mi je BX.Problem oko dts još nisam riješio, navjerovatnije ću uzeti ps5 koji podržava dts i tako riješiti stvar. E sad, imam velikih problema sa hdmi 2.1 portovima. Ne postoji način da ih uposlim da rade zajedno (nabavio sam i prave hdmi 2.1) kablove.Na jednom mi je av reciver (arc) a na drugom komp preko koga pokušavam da odigram nešto u 2k,4k 120hz.Ali ako radi jedno neće drugo...Vidim i po netu dosta problema imaju ljudi sa hdmi priključcima.Ima li neko slična iskustva?
koji si tacno 2.1 kabl uzeo i gde, meni stize ugreen ali vidim sad neke review da se neki zale...... pa cu testirat cim stigne?

koji si tacno 2.1 kabl uzeo i gde, meni stize ugreen ali vidim sad neke review da se neki zale...... pa cu testirat cim stigne?

Ja sam uzeo ove dole u USA. Preporučuju ih na nekim YT kanalima.

Da li rade ne znam, pošto, još, nemam čime da ih probam 😉

Stigao mi iz kine ugreen 2.1 mislim da radi jer 4k setujem na 120hz i prihvati u 10bit paleti

Ali ne mogu namestiti Dolby vision da radi sa PC (imam rtx 3060) jednostavo pod win11 u display pise da HDR nema sertificat sta li vec to znaci, monitor je imao generic driver sam sam rucno naterao LG 4K driver neki sa sajta al nema promena
Na sajtu za HDR za win11 pise da treba codec ali se on placa i nema sanse da im platim

kad pustim iz win media playera DV video pise gore na TV samo dolby atmos ali to je za svuk kazu da treba TV da napise DV ili Dolby vision ali ti likovi svi koriste xbox ili nesto drugo za pustanje

Nazad
Vrh Dno