Šta je novo?

LG Optimus L9

Posto nisam to ni koristio, sada sam probao da ti javim... A posto nemam muzike na fonu probao sam na yt.
Ako imas neku aplikaciju kroz koju bi pustao, posalji mi link aplikacije pa cu i tako probati.

Druge slusalice nisam probao, ni ne koristim ja to puno ... Mislim nemam ni muzike na fonu pa ti je jasno koliko me to zanima 😀 (ali ove slusalice su stvarno vrh, bas sam se iznenadio kada sam ih probao)
Volim da poslusam mentalno ragibavanje na putu do faxa i eventualno da gledam neke tutorijale dok putujem busom...

Instalirao sam najnoviji zvanicni update pre jedno mesec dana i primetio sam 3 stvari (buga) koji me nerviraju:
1) Access Points se ne mogu edit-ovati nikako - iako udjete u edit na koji god parametar kliknete nista se ne desi
2) Najgori bug ikada - u kameri expozicija - imate podesavanja od -2 do 2 kao i kod svega, medjutim ustvari radi samo od 0 do 2, ovo sto idete u minus nista ne menja expoziciju tj totalno je ista. A ustvari 0 default je -2 i onda vam sve fotke ispanu podexponirane i mracne - da bi ispalo kako treba, treba staviti na +1 (jer bi to trebala da bude 0). Isto vazi i za snimanje videa.
3) opet expozicija - ako je promenite u kameri za fotkanje prilikom sledeceg ulaska opet je resetovana na 0. Ukoliko je promenite kod snimanja videa prilikom sledeceg ulaska na snimanje videa podesavanja su i dalje sacuvana, dakle ako stavite +2 ostace +2 i sledeci put kad udjete (nece se resetovati na 0 kao kod foto dela)

Takodje da li imate problema sa Skype-om (samom aplikacijom) - video i audio calls su sasvim ok dok sam interfejs dok idete kroz kontakte i slicno se uzasno zamrzava.

nikad nisam imao ovaj fon ali kolega jeste...prvo me odusevio, brz, veliki ekran...ali sam odma video da je nezan...i posle po godine kolegi crkne, menjali mu plocu celu bla bla...na kraju dobije nov fon...i evo pre nedelje dana mu rikne wifi modul, hardverski nece uopste radi wifi...i sad opet ceka ko zna dokle...tako da je moj zakljucak mada ne mora znaci da je fon djubre...

Sjajna studija na uzorku od jednog primerka :d! Šta bi tek rekao da si imao ZTE Grand X 😀?!

Šalu na stranu, svakom modelu se zalomi po koji feleričan primerak, nisam primetio da je takva pojava učestala sa L9, štaviše rekao bih da je odličan telefon.

dva primerka...jedan je covek🙂 zamenili mu za novi nakon one ploce crknute...🙂

Sjajna studija na uzorku od jednog primerka :d! Šta bi tek rekao da si imao ZTE Grand X 😀?!

Šalu na stranu, svakom modelu se zalomi po koji feleričan primerak, nisam primetio da je takva pojava učestala sa L9, štaviše rekao bih da je odličan telefon.
Vole oni da zamene sa reklamiranim telefonima... Moj ima sada već god dana eksploatisem ga maksimalno, sa njega se torentuje gledam youtube twitch + igre preko mreze rdm pc itd uz naravno standardne stvari . Wifi mi je upaljen koliko i sam telefon 24/7 bez gašenja dok je screen off 🙂

Za sada je živ 🙂 da sutra umre ne bi me čudilo jer koristim interactive governer pa zna kada ga uposlim uz multitasking opasno da se zagreje npr dok ide torrent na poslu i koristim rdm za pc ili gledam video . Kombinaciju switchr i slideit da radim u više aplikacija istovremeno A lepo sam skresao stock ROM da bude relativno o lagan i brz i ne tako velik potrošač.

Specifikacije telefona uz stock ROM i stock launcher podešavanja mogu malo da zavaraju, mnogi će pomisliti da SOC je spor, iako uopšte nije tako, baš je jak chip u pitanju i deluje mi moćnije nego neki na papiru jači čipovi ponajviše što se tiče i/o performansi. Jedina mana je sto je TI izašao iz ovog biznisa pa verovatno neće biti više oficijalnog updates za ovaj SOC, ali sada kada sam ga sredio kako mi odgovara uz multi-task radi kao munja i poprilično tecno, bez kompromisa sti se tiče baterije i funkcionalnosti (4 sata uz 50% brightness uz wifi nonstop izvlači bez problema nanagresivnijem governoru) .

Poslednja izmena:
Evo samo primera kako radi opako 🙂

Prilozi

• uploadfromtaptalk1386381115940.jpg
    uploadfromtaptalk1386381115940.jpg
    31.5 KB · Pregleda: 151
  • uploadfromtaptalk1386381133875.jpg
    uploadfromtaptalk1386381133875.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 144
  • uploadfromtaptalk1386381149680.jpg
    uploadfromtaptalk1386381149680.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 143
Kao što sam već pisao na forumu, L9 moje ženice je jednostavno umro i sada je u servisu. Verovatno će mu menjati kompletan SW (zvali servis, objasnili simptome i oni rekli da je pukao SW) ili ploču. Telefon je do sada bio zaključan na Telenor, da li će posle ovih izmena i dalje biti zaključan ili ne?

Ostavim sinoć u 01:00 telefon sa 80%, a probudim se danas u 09:20 i baterija 67%... Ne znam šta mu se desilo...

Restartuj ga, pa proveri da li će i večeras to da se desi. Neka aplikacija najverovatnije. Ako se desi, instaliraj bbs, pa vidi šta srče bateriju.

Videću šta će da bude večeras. Pogasiću sve aplikacije, restart pa ću da vidim stanje ujutru. Ako ne pomogne ide BBS, samo meni nije root-ovan pa ne znam da l' će moći...

Pa, bilo bi bolje da jeste, ali moći će i ovako. Imaš temu o BBS-u, prepuštam slučaj Djilkosu 😀

Wake lock detector ti je dovoljan i na nerutovanom fonu

Da li je neko imao problem ehoa koji sagovornik čuje? Počelo da mi se dešava sa apdejtom na JB, kapiram da mora biti do OSa negde, ali nisam siguran kako da rešim.

To je do mreže telenor ume da ima taj problem

Meni se to dešavalo na LG L7, a u mts-u sam. Sada imam samsung galaxy core i možda mi se za ova dva meseca korišćenja jednom desilo.

Je l zna neko gde ima da se kupi Bela Glossy futrola, ali da ne piše ništa na njoj i da nema rupe na mestu za Volume Up/Down?

Tesko da bude hard case futrola glossy/mat i da nema rupe. To su vecinom silikoni koji nemaju rupe.

Imas one Jekod, belo providne.. mislim da to trazis.

Poslednja izmena:
Ako koristis futrolu, ona hoce da pravi problem.

Pa nije baš futrola, ovo što ja imam ne znam kako bi to pravilo taj problem, posebno s obzirom na dosta dugo, dok sam bio na ICS nisam imao taj problem. Samim tim nisam siguran ni da je Telenor uzrok, osim ako nisu nešto petljali nedavno, al' onda bi svi imali taj bug.

Pa nije baš futrola, ovo što ja imam ne znam kako bi to pravilo taj problem, posebno s obzirom na dosta dugo, dok sam bio na ICS nisam imao taj problem. Samim tim nisam siguran ni da je Telenor uzrok, osim ako nisu nešto petljali nedavno, al' onda bi svi imali taj bug.

Moze da bude lokalni problem na teritoriji oko repetitora/ćelije itd. Znam da smo samo ovde kod mene u kraju jedno vreme malo malo svi imali problem ali samo na telenoru, mada nikada duže od par sati.

Nemam pojma, za početak sam rešio da smanjim jačinu zvuka moje slušalice i čini mi se da je bila jako glasna.

Samo smanji i resen problem ... mislim da je do case-a... Lg ima jak zvucnik a ima i drugi mikrofon na vrhu pa verujem da je problem kada se pojaca na max !

Danas sam gledao novi LG L9II, i nije me nesto impresionirao, jedino je bolji ekran i uredjaj deluje malo manje od ovog naseg.

Nisam ni znao da je izasao, ali za razliku od 400MHz takta, oko 300mAh-a baterije, malo bolje kamere i ekrana i interne memorije nama ne vredi da se prebacujemo svakako 😀 Jer ce razlika u ceni biti bar 50e... A sad hvala Bogu ima da se bira svasta za te pare 🙂

Nazad
Vrh Dno