Šta je novo?

LG Optimus L9

Uradio sam sve kako si rekao, ali telefon je potpuno mrtav. Punjač je ispravan, drugi telefon se normalno puni. Moraće u servis.

Ne znsm da li to može da bude problem, ali win7 mi ne prepoznaje USB driver za telefon. Pokušao sam da instaliram one sa sajta, da ih iz support tool-a ubacim, ali ništa.

Poslednja izmena:
Ako je Win 7 x64, zna da pravi problem, pokušaj na 32bitnoj verziji. Ne verujem da je to u pitanju, ali pokušaj. Pre će biti da je crklo nešto drugo, a ne "pao softver".

Ma cim telefon ni ne zavibrira, dodje u SW mode ili uradi Hard reset onda kontam da je otislo nesto unutra sto mora da se menja...

Ne daje nikakve znake života. Sad ga nosim u Telenor pa će ga oni slati dalje jer ja neću skoro u BG.

prvo probaj vadzenje baterije iz telefona pa factory reset ... ako ni to ne pomaze onda nosi u servis verovatno je ploca

Možeš molim te link ka postu da ne ronjam sada? Neću skoro ići za Bg, pa sam morso preko Telenora. Relli biće za 5 do 10 dana.

Imas odavde, pisao sam sta se sve izdesavalo i iskustva sa servisom:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?296868-LG-Optimus-L9&p=3378402&viewfull=1#post3378402

Jos jednom telefon ne dajte operaterima, jer oni svi iz nekog cudnog razloga predaju telefone u begram koji u opste i ne popravlja te telefone.

Ja moj tek juce dobih sa servisa (skoro mesec dana)

Rezime:
Kaze reklamacija uocena i zamenjena osnovna (valjda maticna) ploca, i dobijen novi IMEI broj

Razocaran sam sporoscu cele procedure:

Vi predate telefon operateru, operater predaje begram servisu, a oni predaju (ovlascenom) mobisu.

Kada se popravi telefon, mobis predaje begramu, a begram operateru i tako je za sva tri operatera.

Svi telefoni predati preko operatera idu prvo u begram i ako begram ne servisira LG.

Ovi nije samo za LG nego i za sve druge marke...tako da bolje da sami odnesete direktno u ovlasceni servis ustedecete bar 2 nedelje.

Poslednja izmena:
Hvala ti. Pročitao sam u međuvremenu. Ovaj moj nema ništa, ništa bukvalno mrtav, tako su napisali i u opisu neispravnosti aparata. Inače na reversu stoji da je telefon odnet u mobis. Videćemo kako će biti, u svakom slučaju pisaću o iskustvima.

Ljudi evo I meni se telefon iskljcio po cetvrti put sam od sebe posle 5 dana koriscenje istog, znaci kupio sam ga novog pre 5 dana LG L9 P768!!

Interesuje me da li kojim slucajem nije problem recimo ovaj put mi se ugasio na 12 % baterije, da li mozda automatski on gasi tadam. Ostala tri puta nisam primetio sa koliko posto baterije se gasio mob.!!

Znaci 4 puta za 5 dana se gasio sam od sebe, tj kad ocu da ga otkljucam desno strandardno, nista se ne desava ! Ima li neko koji ideju ?

To ne sme da se dešava. Probaj hard reset, pa ako se ponovi reklamiraj. Ili reklamiraj odmah, ali traži da ti daju novi.

Takodje druze...Ako ikad uspes, obavezno javljaj 😀 Ja cu za vikend probati na drugom kompu ali ne verujem bas da cu uspeti...

@nvukelic Isao sam u servis gde sam kupio mob, odradio update na 4.1.2 jelly bean pa cemo sad videti!

Testiracu ga, kaze ovaj iz servisa da je imao sa jos jednim LG samo L7 II I da je isto bilo u pitanju da cim je podignut na JB problem je nestao,,,,Nadam se da je to!

Ја немам појма како сам успео тако да немогу да вам помогнем. Знам само да сам се баш намучио.

Jedno kratko pitanje recite mi samo koliko vam traje baterija na L9 P768 ali posle jelly bean updejta ??

Zivo me interesuje ?

Драјвер је сигурно, адб или онај андроид. Мени је исти проблем правио при инсталацији рикаверија. Само ресет и улазак у бутлоадер. Решио сам чепркањем по драјверима, како и шта не сећам се. Знам само да сам много комбиновао.

@a c a Kontretno mislim recimo na 40 min razgovora dnevno, sat vremena max na mobilnom netu ,recimo od toga pola sata wifi, par fotki neki snimak I to je to! 40 posto brightness I bez animacija bez live walpapera ? Koliko bi mogla da traje baterija!!

Evo recimo intersuje me koliko tebi prosecno traje baterija aco ?

Ja sam poseban 🙂, ja cim ne koristim iskljucujem wifi i data, brightness mi je na 55%, imam onaj bear wallpaper i traje mi baterija 2 dana, ali imam program power schedule koji mi u 00:00 ukljucuje avio rezim, a iskljucuje ga u 8:00. I ja imam P760.

Poslednja izmena:
toliko I meni realno traje 2 dana! Samo sto ja smanjim brightness na 15 posto kad idem na spavanje oko 01 do 07 pa ga vratim na 45 posto!

Reci mi znaci kad ukljucim taj avio rezim stedim bateriju preko noci takodje a ?

toliko I meni realno traje 2 dana! Samo sto ja smanjim brightness na 15 posto kad idem na spavanje oko 01 do 07 pa ga vratim na 45 posto!

Reci mi znaci kad ukljucim taj avio rezim stedim bateriju preko noci takodje a ?
Sto smanjujes brightnes kada ides na spavanje kada tada ekran i onako ne radi? 🙂

Meni nocu stoji na punjacu ma koliko da je baterija i automatski se prebaci u silent mod bez vibracije.

Da li je neko probao neke slusalice sa mikrofonom i volume kontrolom, i da li to radi na LG?
Kupio bih neke takve slusalice, recimo neku kopiju slusalica za iphone ili slicne, pa me brine da li ce volume kontrola na dugmice da radi?

Poslednja izmena:
Ja imam slusalice sto sam uzeo od brate koje je dobio uz iPhone i ne reaguje to, a srednji taster reaguje play/pause...
Ali nije ni bitno to meni jer su slusalice vrh, zvuk je jako jak :d
I ne znam iz kog razloga se ne umrse kao bilo koje druge slusalice ali ja sam prezadovoljan... ovakve su

Hvala, znaci ne radi volume control?
Steta 🙁

Mozda na nekim drugim slusalicama radi?

Nazad
Vrh Dno