Šta je novo?

LG Optimus L9

A jel mozes da uninstall drivere koje si instalirao pa da probas ? Mozda ga zbunjuje to

Probacu i to nekako :/ A jesi morao i ono sa vadjenjem i vracanjem baterije za OMAP drajvere da odradis? To je tek lutrija :d

Sve kako pise tako sam i radio 🙂 Celu proslu noc sam izgubio da namestim to. Ja sam imao problem pri downgrade-u, *****avao me LG support tool, pa sam ga na kraju izbrisao i uspeo samo preko KDZ updatera

pazi ja ne znam da li je na ovom telefonu nešto specifično ali ja nikad nisam čuo za adb reboot oem-unlock komandu. komande koje su na tu foru su:
adb reboot (restart telefona)
adb reboot recovery (restart u recovery)
adb reboot bootloader (restart u fastboot mode ako ga telefon ima)

i onda kad si u fastbootu ide
fastboot oem-unlock za otključavanje bootloadera koje briše sve sa telefona. opet kažem ne znam jel ovde nešto drugačije ali adb je adb i to nema veze sa telefonima i modelima... a ovako kako sam pisao znam da ide na nekoliko modela

Poslednja izmena:
E da, ako su ti fastboot driveri radili nije bilo potrebe da ih instaliras ponovo, posto si ti vec pokusavao da radis sve ovo. Tebi je bitno da ti se otkljuca bootloader kad sacekas pola sata

Komanda radi, mozes da vidis u uputstvu na slikama, tako sam i ja identicno uradio

Ne mogu vise, poludecu 😀
U TI Boards imam OMAP drajvere ali u Other nemam i nece da se pojave kada vadim i ubacujem bateriju kao u uputstvu, jos mi tada pokusa instalirati USB draajvere i ne uspe :/

Jel mozes da uradis 1. i 2. korak iz uputstva, da otkljucas bootloader ?
Ne znam kako da ti pomognem osim da pogledam i sam preko TeamViewera ili neke druge remote aplikacije -.-

Pa nisam jos ni probao jer sam radio korak 0, prepraration 😀

A inace ostavio sam ga sada pa cu oko 1 i 15 probati 1 korak dok prodje pola sata. Ako ni tada ne uspe onda odo da spavam 😀
A ako ne uspe onda moram nekako da iskorenim sve drajvere pa sve pokusati opet jer nesto brljavi...ili da odem kod druga, on je pre neki dan sa Windows 8 otkljuacao bootloader na nekoj Xperia Mini. Ili ako imas neku ideju mozemo sutra videti preko TeamViewera nesto ili neki drugi dan.

Cao, samo da dam izvestaj. I posle 8 meseci neprestane upotrebe,dan i noc, bezbroj aplikacija (osim tel. poziva, jer ga ne koristim za to) moj P768 Made in Korea i dalje sa nula bagova, kvarova ili restarta.
****no kvalitetna sprava.
Postacu fan LG a treba i tv da menjam uskoro.
Inace verzija Androida 4.1.2

Ако су добро инсталирани драјвери са оним програмима што сам ти слао немаш потребе да даунгрејдујеш.

Bokte prvi put vidim da iz ovog senzora gore desno, desno od kamere prednje svetli nesto crveno 😱
Nemoguce da sam tek sad skontao. Da me ne posmatra neki alien odatle? :d

Proximity senzor, valjda znas da to telefoni imaju? 🙂

Haha, pa naravno da znam da imaju... Ali prvi put vidim da svetli i to bas primetno... Tj jutros se nekako bas dosta videlo, tako se potrefilo osvetljenje u 7 ujutru da sam mislio da me neko posmatra iz telefona :d A sad je vidljivo samo kad se zagledam 🙂

Otvori LG task manager (drzis home ili kako se vec otvara) kad otvori pritisni meni i settings. Iskljuci auto clear ili tako nesto.

Inace nema potrebe da koristis onaj widget, tj. lose po tebe da ubijas aplikacije.

izbrisao sam live wallpapper picker aplikaciju (sistemska) pa sada ne mogu da stavljam live wallappers ... ako neko moze da okaci APK ili da neku alternativu za live wallpapper picker.

Poslednja izmena:
Jedno banalno pitanje... kako da imenik i naloge sinhronizujem i sa Viberom. Skype i WhatsApp su tu, ali nema sanse da ubacim i Viber... koja je caka u pitanju?

Jedno banalno pitanje... kako da imenik i naloge sinhronizujem i sa Viberom. Skype i WhatsApp su tu, kao i neka vremenska prognoza i Mail for Exchange koje ne mogu da izbacim, ali nema sanse da ubacim i Viber... koja je caka u pitanju?

Kad udjem u Imenik/Kontakte mogu da biram dal cu da komuniciram sa nekim preko GSM mreze, Skype-om ili Whatss App-om pa sam hteo da to isto namestim i za Viber.

Launcher uopste ne puca. Vidis da mu stalno ucitava aplikacije iako izlazi iz njih preko home-a.

upalio u developer options da ubija apps kada izadje iz njih

Sad je ok,mada se desava kada se upali vise aplikacija da zbog nedostatka rama same puknu,treba biti umeren u otvaranju. 🙂

Poslednja izmena:
Otkljucavanje bootloadera i fleshovanje recovery-ja
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2358130

E druze 😉

Pre nisam mogao nikako da instaliram LG U2 Usb driver, Omap 4430, adb interface... Nista nije radilo kako treba.
Izbrisao sam sve moguce drajvere koji su postojali jer je bilo smeca od prethodnih telefona.
Onda sam ispratio uputstvo sa ove strane http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2125981&page=2 post broj 14...
Mislim da je najbitnije tu da se diskonektuje internet veza.
Svi drajveri su lepo instalirani, nemam cak problem sa Lg u2 usb driver-om da stoji u Other devices pa da moram rucno da instaliram fastboot drajvere nego jednostavno sve sam odradi i samo se na tren pojavi u Other i pobegne kada odradi. I kada sam sa toolkit-om kliknuo Unlock bootloader onda mi je pisalo i da je Omap 4430 uspesno instalirano.
Sve ZELENO, sve USPELO, ja SRECAN.... ALI.....
Opet samo restartuje tel :d
Ali posto nisam cekao pola sata da bude prikljucen to upravo radim i oko 15 do 12 cu opet da pokusam. To su vec poslednji trzaji 😀
Ako ne uspe jedino mi jos pada na pamet da odem u Device Manager pa Disk drivers pa sam video tamo LG U2 USB driver pa da idem ono manual ali pitanje oce li to uspeti, da lociram onaj folder usb_drv_windows sto sam skinuo vise ne znam ni gde.

upalio u developer options da ubija apps kada izadje iz njih
Nope - meni na L9 se ovo potpuno isto desava i nema apsolutno veze sa RAM-om - mogu 2 aplikacije biti aktivne tipa browser i Blic i ovo isto ce mi se desavati. Ovaj update je bio jedan od najgorih do sada - bar za mene... Svaki put kada pokrenem kameru moram expoziciju namestati da mi ne budu pretamne fotke, buguju jos neka podesavanja, telefon zaglavljuje, desava se ovo sa refreshovanjem... Stari Galaxy S sa Cyanogenom mnogo bolje radi sa JB sa 512 RAM... Lekcija naucena - nikad vise LG u zivotu... 🙂

Ne znam meni radi po nekoliko aplikacija ja na 20h i nista ne puca

Nazad
Vrh Dno