Šta je novo?

LG Optimus L9

Nema veze launcher sa lockscreen-om.

Presao na JB pre 4 dana i nemam nikakvih problema.
Subjektivni osecaj da je brze pokretanje aplikacija. Napokon ima opciju da imenik prikazuje samo kontakte sa brojem.

Jel mozes da mi posaljes root proceduru po kojoj si radio.. hvala

evo ovde da svi vide...
ima vise root varijanti al ova je po meni najlaksa i najbrza...
ja sam se pomucio malo jer imam xp pa nije prepoznao neke drajvere al na 7mici je odradio iz prve...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190326

bitno je da svi drajveri od fona budu instalirani i onda se ovo odradi i to je to...
e sad kad se stisne komanda za unlock bootloader on ce uci u fastboot mode i treba tako fon da stoji jedno pola sata...
kao da nista ne radi al nesto radi sigurno...ja iskljucio posle jedno sat vremena fon, fleshnuo recovery...ugasio fon, drzao power dugme dok ne zavibrira, onda stisnuo home i vol+ odjednom i usao u recovery...
odatle sa kartice telefona, sto se prethodno stavi, flashnes supersu i to je to...

posle roota sam stavio directory bin aplikaciju i sa njom moze da se manipulise velikim igricama veoma lako...
video sam da moze da se swap-uje i interna sa externom memorijom al sa tim nisam hteo da se cimam jos jer mi je i ovako ok...

to je to otprlike...ako nekog nesto zanima nek pita...
sve u svemu, dobar je telefon...brz, moze sve da se odradi na njemu...gura i ove novije igrice...baterija mi drzi ceo dan koliko god da ga cacka...
odlicna kupovina....

Nije, veruj mi. LG je to iz nekog glupog razloga izbacio u ICS-u, iako na stock Androidu postoji ta opcija.

Koliko vredi ovaj phone nov (star 1 dan) iz oglasa sa garancijom od 24 m?

Koliko vredi ovaj phone nov (star 1 dan) iz oglasa sa garancijom od 24 m?

Nije mi jasno što bi neko prodavao telefon star 1 dan osim ako nije pokvaren???

Druga stvar, cena novog (P768 verzija) u ONLINE SHOPu je 237€ i to sa 1 godinom garancije. Sa dve je dosta skuplje.

Nije mi jasno što bi neko prodavao telefon star 1 dan osim ako nije pokvaren???

Druga stvar, cena novog (P768 verzija) u ONLINE SHOPu je 237€ i to sa 1 godinom garancije. Sa dve je dosta skuplje.

Kako zasto bi prodavao ?? Pogledaj oglase imas brdo novih telefona uzetih na racun pa odmah stavljenih na prodaju... Primer: istice mi ugovor a imam dobar telefon ali ipak produzim ugovor na 2 godine uzmem neki telefon koji je jeftin sa mojim paketom i stavim ga u oglase i okrenem €€... jel' sad razumes ?

Ukoliko garancija nije 2 godine, znači ništa od fiskalnog (ili običnog) računa, pa je ne bitno da li si kupio preko oglasa ili u radnji koja ne daje zakonsku garanciju od dve godine.

Kako zasto bi prodavao ?? Pogledaj oglase imas brdo novih telefona uzetih na racun pa odmah stavljenih na prodaju... Primer: istice mi ugovor a imam dobar telefon ali ipak produzim ugovor na 2 godine uzmem neki telefon koji je jeftin sa mojim paketom i stavim ga u oglase i okrenem €€... jel' sad razumes ?

Razumem, ali mi tu nešto nije jasno. Primer, imam HTC One, odlučim se da produžim paket i uzmem (primer) LG L9, koji je uz normalan paket (Telenor, naprimer) od 1000 dinara, košta ovoliko i ako sam njihov korisnik imam jedinu mogućnost da ga plaćam u 6 mesečnih rata po 4.300 dinara... Mogu da ga prodam za 200 evra, a plaćaću ga 220€ u narednih 6 meseci??

NIJEDAN telefon kod bilo kog našeg telefonskog provajdera ne samo da nije jeftin, nego košta daleko više nego što može da se nađe "drugim kanalima". Primer - preko online shop-a sam uzeo L9 P768 za 25.300 i može da primi bilo koju SIM karticu. Telenorov, uz 2 godine ugovora, samo sa Telenor mrežom košta 25.800, pa i nek je na rate. Kakva je tu dobit i kakav rezon?

Jedino, možda, tipa - "uzeo sam L9 na 6 rata po 4.300, naći ću nekog morona da ga zveknem za 300-350€ uz dobru žvaku"...e to mogu da razumem. Istina, poznajem par ljudi koji imaju prodavnice računara, šta su oni tek uvaljivali...

Serbia, right?

Resen problem Polaris Offica

Pozdrav drustvo,
kao i dosta njih koji su presli sa ICS-a na JB-in imao sam problem sa azuriranjem Polaris Offica,jer ga nigde nije bilo u menadzeru aplikacija.Problem je resen tako sto treba da izvadite sim karticu i sd karticu,ko je ima,upalite telefon bez sim kartice,upalite wifi i sacekate da vam se ponudi opcija za azuriranje.Kada sve azurirate ponovo vratite sim i sve radi ok.

Razumem, ali mi tu nešto nije jasno. Primer, imam HTC One, odlučim se da produžim paket i uzmem (primer) LG L9, koji je uz normalan paket (Telenor, naprimer) od 1000 dinara, košta ovoliko i ako sam njihov korisnik imam jedinu mogućnost da ga plaćam u 6 mesečnih rata po 4.300 dinara... Mogu da ga prodam za 200 evra, a plaćaću ga 220€ u narednih 6 meseci??

NIJEDAN telefon kod bilo kog našeg telefonskog provajdera ne samo da nije jeftin, nego košta daleko više nego što može da se nađe "drugim kanalima". Primer - preko online shop-a sam uzeo L9 P768 za 25.300 i može da primi bilo koju SIM karticu. Telenorov, uz 2 godine ugovora, samo sa Telenor mrežom košta 25.800, pa i nek je na rate. Kakva je tu dobit i kakav rezon?

Jedino, možda, tipa - "uzeo sam L9 na 6 rata po 4.300, naći ću nekog morona da ga zveknem za 300-350€ uz dobru žvaku"...e to mogu da razumem. Istina, poznajem par ljudi koji imaju prodavnice računara, šta su oni tek uvaljivali...

Serbia, right?

Ne razumeš... Neće niko nikome da uvali nešto. A i kako se moze zvati uvaljivanje kad telefon od operatera ima 2 god garancije a oni iz mobil shopova iz podzemnih imaju imaginarnu garanciju na software od 6 meseci. :wall: Pre bih kupio nov telefon iz oglasa sa garancijom nego iz nekog levog mobilshopa.

A veruj mi ima puno ljudi koji uzmu telefon na rate pa ga prodaju na oglasima i u principu na ovaj nacin malo gube ali im puno im znaci onih 200 evra koje dobiju na ruku.

Ne moraš ni da pišeš reply ja se odjavljujem iz teme.

Pozdrav drustvo,
kao i dosta njih koji su presli sa ICS-a na JB-in imao sam problem sa azuriranjem Polaris Offica,jer ga nigde nije bilo u menadzeru aplikacija.Problem je resen tako sto treba da izvadite sim karticu i sd karticu,ko je ima,upalite telefon bez sim kartice,upalite wifi i sacekate da vam se ponudi opcija za azuriranje.Kada sve azurirate ponovo vratite sim i sve radi ok.

Ili ako si rootovan pokrenes Market Unlocker i tunnel bear, force stop play store, clear data i updatujes aplikacije.

Serbia, right?

Rezon je sledeci. Meni istice ugovor na odredjenom paketu koji mi odgovara i koji bih da nastavim da koristim. Moj paket je taj i taj i kosta toliko i toliko. Vidim koji se telefoni daju za dinar (ili uz sitnu doplatu) uz taj paket, izracunam od kog bi najvise mogao da profitiram s akcentom na ulozeno-dobijeno i produzim ugovor uz taj telefon. Stavim ga u oglase i kad ga prodam profitirao sam odmah i bez gubitaka. To je valjda svima jasno.

Jel mozete i dalje da napravite hot spot nakon zadnjeg updata? Meni se povezu telefon i tablet, ali ne mogu da izadjem na net. I jos nesto, nakon updata kad razgovaram sa nekim, sagovornik cuje da imam liniju na cekanju?!

Serbia, right?
Suvise usko gledas i imas totalno pogresan rezon!

Gledas paket prema sebi i zato gledas paket od 1000din...a skoro je u novinama pisalo da je prosecna potrosnja u srbiji na pretplatu oko 2000 din mesecno, a neko ko prodaje L9 mozda trosi i vise, i dobija ga ili za dinar ili za neku sitnu lovu...a mozda ima firmu pa placa vise racuna, ima toliko mnogo varijanti zasto se nekome isplati da proda telefon.

Sto se tice baterije posle update na JB kada preko noci iskljucite: WiFi, Data, Sync.
Na 3G mrezi za vreme spavanja posle desetak sat ako nemate isti % baterije kao kada ste legli najbolje je da odradite factory reset (neki service je zabagovao). Baterija ne bi smela da se trosi na cell network preko noci kada je net ugasen.

Linija treba da bude horizontalno ravna>
jj2qaa.png

Poslednja izmena:
Ovo nemoj pričati za 3G, jer niko nema dobru pokrivenost 3G-om u Srbiji. Da si rekao 2G, pa u redu, ali 3G nikako...

Evo primer jedan iz ličnog iskustva. Devojka živi u stanu gde je "crna rupa" imam 1-2 crte na 2G-u i baterija mi nestaje, a 3G nema uopšte signal. Zvao VIP, zvao Mts, zvao Telenor. Svi kao ne možemo mi tu ništa, tako je gradjena zgrada. Prosto moram kad odem kod nje da držim telefon na punjaču, jer ne znam sta ce me dočekati ujutru kad se probudim.

Tako da kad bi sad primenio što si ti rekao, ja bi svaki dan radio po par puta factory reset da zivim kod nje 🙂

Telenor je, grad Lazarevac, centar grada 3g. Rekao sam 3g jer sam 3g držao upaljenim čisto da vidim razliku, a sa 2g moze samo bolje da bude. Inače i ovde kada se izdaje van grada i po selima se naravno gubi 3g signal.

Takođe nema potrebe za restartom , samo sam prikazao da baterija dobro drži kada nema zabagovanih procesa u pozadini popaljenih .

Dakle sa 2g moze da traje danima.

Poslednja izmena:
Pa dobro, ako znaš šta instaliraš onda nije problem, ali ako instaliraš dosta djubreta, pa imaš 100-200 aplikacija, onda već nastaje problem.

Zato postoji BBS koji očitava sve 🙂

Serbia, right?

Ni meni nije bilo jasno, ali mi je onda covek od koga sam kupio jedan telefon objasnio. Ima ljudi koji su vlasnici/direktori u svojoj firmi. Uzimaju telefone za poslovne potrebe, ali nece zaposlenom dati phone od 300e na koriscenje.
Ali mu svakako treba paket. Cak i kada je cena telefona koju mora da plati operateru priblizna ceni koju ce dobiti na oglasu opet mu se isplati zato sto tako ne mora da pravda troskove. Bukvalno mu ispadne kao da je skinuo
pare sa racuna firme 😉 a ne mora nikome nista da pravda.

A jel se desava nekom ono sto sam pitao pat postova iznad - nakon zadnjeg updata ne radi hot spot?

Nazad
Vrh Dno