Treba da kupim narednih dana ovaj telefon, ali imam par nedoumica.Pre svega bih kupio verzju P768 koja ima 8 MPx kameru, ono što me zanma da li ova verzija postoji u crnoj bolji ili samo u beloj boji i da li ima Gorila glass?, čitao sam u ovoj temi i na drugim forumima da P768 ima GG?
Drugo pitanje mi je takođe vezano za zaštitu ekrana od grebanja, kada sam čačkao ovaj model u Telenoru, dakle verzija P760 i kada pritisnem malo jače ekran on se ugiba i razlivaju se boje identično kao kada pritisnete ekran od laptopa ili TFT ekran, boje se razlivaju pod pritiskom prsta, da li je tako na svim L9 modelima ili nešto nije uredu sa Telenorovim primerkom. Pošto imam trenutno Alcatel OT-992D ona takođe nema GG, ali se pomentu problem ne dešava, staklo je izuzetno čvrsto na Alcatelu, bilo bi šteta da je zaista tako osetljivo na LG L9 modelu.
Trece pitanje je da li je model P768 dobio update na JB ili je JB rezervisan samo za P760?
1.) Ima u crnoj verziji, a samo P765 (za američko tržište) ima Gorilla glass. Nijedan drugi nema. I taj telefon je 4,5 inča, znači manji od ostale 3 verzije. Kod nas ga je JAKO teško naći.
2.) (pretpostavljam) Reč je o nekom "animated feature" koji je neko uključio. Takođe sam u Telenoru čačkao i igrao se (na normalan način) telefonom i ništa o toga nisam video.
3.) Koliko sam do sada saznao - nije. Lično, baš zbog toga i želim p768 jer ICS na njemu radi odlično. A što se JB update-a tiče, prelistaj zadnjih 30-ak stranica ovog thread-a kad stigneš. Tri čoveka su oduševljena, 27 njih kuka na nešto, petorica bi da se vrnu nazad (sarkazam). Problem u Srbalja je kad im daš UPDATE nečega, prvo nakaleme na to najmanje 20 piratskih programa i čudimo se što nešto ne radi kako treba (šala, naravno). Radim sa računarima, pa znam kako je kad mi donesu 7-8 godina star računar i pitaju se što im slabo radi Photosjop CS 6 (primer)...
Skrpio sam nekih 25 - 30 hiljadarki za novi mobilni telefon, 10-ak dana sam satima listao na netu cene, šta, gde, kako (polovno ni u ludilu), pregledao stotine review-a što na netu što na Tubetu, nailazio na more saveta, da li je ovo bolje ili ono, on bi radije ovo, imaš ovo ovde...znaš kako već ide. Iako nisam ljubitelj LG-a, ovaj optimus L9 P768 (baš zbog kamere) je APSOLUTNO najbolja ponuda u nekom mid-range level-u. Ima telefona sa boljim procesorom, ili gustinom piksela ekrana, ali je ekran manji, nije IPS i ima manje memorije. Ima telefona sa boljom kamerom, ali je sve ostalo dosta lošije. Ima telefona koji imaju bolji softver, veću osetljivost, ali je kamera slabija, ekran...ma znaš na šta mislim. Ovakav odnos vrlo dobrog hardvera, softvera i ovakve cene ne postoji nigde. Polovan S II? Možda, ali ako je ispravan koji bi ludak prodavao S II..?
A najgore od svega je što sam se našao da pametujem, a ja, kao i ti, tek nameravam da nabavim ovaj telefon. Posle ovoliko šunjanja po internetu, čitanja mora stranica, sve sam ubeđeniji da ovakav odnos hardvera i softvera, po ovakvoj ceni jednostavno ne postoji. UBEDLJIVO najbolji telefon do 250 €. A ovde mogu da pišu šta hoće...
😉