Šta je novo?

LG Optimus L9

Upravo stigla Mat crna TPU futrola. Kupio sam na KP, super je legla, ja zadovoljan.

Ne bilo ti zapoveđeno, daj neku fotku ili link da vidim kako izgleda, burazer juče uzeo L9, eno ga jadan drži ga u kuhinjskoj krpi sve vreme... :)

Imas gore u postu 469

Него да питам још једном да ли је неко извршио унапређење софтвера које нуди?
Mislis na onaj njihov LG smart ili sta vec?

Uradio sam ga ja, ali to je neka njihova verzija marketa sa aplikacijama za placanje i nekim njihovim aplikacija. Odmah sam ga uklonio.

Na ovom LG mi se svidja sto vecinu stvari koju ne koristite mozete lako da uklonite.

Inace sto se tice baterije, ja nemam nikakvih zamerki i mislim da je ovaj test malo preteran jer je telefon verovatno radio sve vreme na maximumu pa je to adekvatan rezultat.
U realnom radu on dinamcki menja brzinu procesora (probajte cpu spy) i vecinom radi na samo 300Mhz.
Screenshot_2013-01-16-11-07-07.png

Takodje treba imati u vidu i koliko ovaj telefon kosta pa ga tako porediti sa adekvatim uredjajima.
Ja recimo na antutu testu dobijam bolji rezultat, a vidim da ljudi uz mali OC dobijaju i 8500.

Screenshot_2013-01-16-10-17-25.png

Najslabija tacka ovog aparata je u stvari kamera, ali i ona vise ima softverski nego hardverski problem sa auto focusom.
Recimo ako slikate sa blicom imam utisak da kamera osvetli pa tek onda slika, i na kraju izbaci sasvim drugu sliku jer verovatno napravi nekoliko snimaka pa izvuce najbolju.

Ne znam da li postoji neka aplikacija za bolju kontrolu kamere?

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko da rootuje e10 verziju ovog sokoćala? Meni nikako neće... :(

^^ Samo da se ljudi ne prevare da ovo sto vide u cpuspy istina u smislu telefon nije radio 62 sata i skinuo samo 21% baterije... Aludiranje je bilo na program, ne na stats-e u aplikaciji

^^ Samo da se ljudi ne prevare da ovo sto vide u cpuspy istina u smislu telefon nije radio 62 sata i skinuo samo 21% baterije... Aludiranje je bilo na program, ne na stats-e u aplikaciji
Ma naravno, ovo sam postavio da se vidi da ICS u proseku radi na jedva 300Mhz i da je moguce da baterija izvlaci par dana.

Deep sleep predstavlja apsolutno mirovanje telefona (recimo nocu) a onih 1008 mogu da poteraju samo igrice.

Meni baterija izdrzi taman jedan ceo dan ali deca cesto igraju igrice sto na prethodnom galaxy S nije bilo moguce bez dopunjavanja.

Screenshot_2013-01-16-16-04-09.png
U poređenju sa Ace + na kom je odziv besprekoran, na L9 moram i po nekoliko puta da 'ubodem' želju na ekranu, pa sam našao opciju na dnu - MIŠ/TREKPED, čačkao al ne znam čemu služi :(
Pa ako može savet :d

Poslednja izmena:
super, i kako da udjem do fabrickog ??

Odkud ja znam? Izgooglaj.

Pogledajte prilog 104983
U poređenju sa Ace + na kom je odziv besprekoran, na L9 moram i po nekoliko puta da 'ubodem' želju na ekranu, pa sam našao opciju na dnu - MIŠ/TREKPED, čačkao al ne znam čemu služi :(
Pa ako može savet :d

Mis/trekped opcija sluzi bas za ono sto pise - kad naprimer prikljucis mis preko BT-a ili OTG-a da mozes da stelujes brzinu kursora.

Hvala Pablito, znači ako hoću da podesim odziv na ekranu, mogu samo da kalibrišem bangave ruke, LG tu opciju nema :trust:
A jer ima neki trik pomoću koga bi me nešto na telefonu obaveštavalo o propuštenom pozivu ili poruci, a da ne moram da peckam ekran i buljim u isti :test:

Traži na Play-u Missed Message Flasher.

Glupi LG :mad:! Kad koristim custom launcher onda mi brdo vidžeta nije dostupno... Može li se to nekako zaobići?

Ne moze,lg vidgeti rade samo sa njihovim launcherom.

Ma znam, kao i HTC, samo konstatujem... Doduše, nije im loš launcher uopšte, jedinu veću zamerku koju imam je što ne može da se iskoristi prostor kad se ukloni search bar, pa se praktično gubi gornji red.

jel svima 10e verzija? nasao sam sad na nekom sajtu da ima da se skine i 10a, 10g itd....

Nema tu ništa da se skida, to su prethodne verzije softvera, a downgrade ne može da se uradi. Ja sam ga dobio sa 10e i nikako ne mogu da rootujem :-(.

Traži na Play-u Missed Message Flasher.
Skinuo sam, samo jošda uđem u štos sa podešavanjima.. meni je ovo nauka da uđem u štos :lupko:

Što se tiče softvera kkod mene je 10a verzija i kad odem da proverim, kažu koristite najnoviju verziju i to je to. Fon je uzet preko Vip-a.

Nema tu ništa da se skida, to su prethodne verzije softvera, a downgrade ne može da se uradi. Ja sam ga dobio sa 10e i nikako ne mogu da rootujem :-(.

odkud ti to da ne moze downgrade? sad sam bas citao po xda forumu da moze bez problema...meni su upgradeovali na 10e u telenorovom servisu pa sam provalio da 10e ne moze da se root...nego me zanima dal ce ostati onaj telenorov potpis il sta vec 220-01 ako ka downgrade....a ko zna kad se napraviti root za 10e .... -.-

Ja sam na Telenoru, imam 10a. Da li treba da nadogradim na 10e, da li se time nesto dobija i sta? Koliko vidim, 10e ne moze da se rutuje?

Poslednja izmena:
Ja sam pokusao da nadogradim preko LG softvera,al` mi puce drajver (na W8) i ostao fon u onom bootloader modu,ziv sam se odsekao da ga ne brikujem (znam da ne moze skroz da se ubije fon),jer mi tako vec vrisnuo jedan LG..Srecom,baterija out>in i proradio normalno :)

Cunjajući po netu nađem da su ovde juče dobili TPU silikonske futrole za 500 dinara..
http://www.supermarketic.com/TPU-S-line-silikonske-obloge
Ovakvu sličnu, ne sećam se proizvođača, ali nije bio TPU već neki na C, pronađem za 900 dinara, mnogo lepo upadne telefon, ali kad sam došao do dugmića sa strane skapirao sam da je guma predebela i da radi ali sa 2 ruke, i odustao od kupovine.

Poz svima!
Danas konacno dobih masinu...
Spojio sam se na lap, instalirao pc suite... Znaci to radi.
Ali kad hocu da ga koristim kao modem tj. da se kacin na net preko fona... e to nece :(
Kad zabodem usb otkacim trecu opciju ( ne znam sad napamet, kucam sa fona :) ) krene da se konektuje i onda nista...
PC suite kaze resetuj, ja resetujem i nista.
Help!
Prodje klanska na wot-u :(

Radi :d...
Kako? Bem ga :p
Kaze da se nije zakacio i da resetujem...
Al evo radi, kucam sa kompa :banana:

Nazad
Vrh Dno