Šta je novo?

LG Optimus L9

Dal se isplati preci sa Optmus 2x na ovaj?Mozda samo zbog veceg ekrana.

Nema potrebe .. boje sacekati nesta novo 🙂 prebrzo se razvijaju telefoni 🙂

E da, a propo baterije, primetio sam da mi kraće traje ako držim telefon na punjaču celu noć, nego ako ga punim samo 1.5-2h, dok se ne napuni (čak ga nekad skinem na 90%+ i opet traje duže).

Ma to je zanemarljivo 🙂

Predjoh i ja u LG sektu. Gledam nesto, mnogo memorije izjeda sistem, usarenili su ga zestoko. na Alcatelu 997D je uvek bilo max 500MB ram-a zauzeto, od 980mb...

Na njemu je SGX-531 grafika, ovde je SGX-540 i na istu odlazi 256mb ram-a?

Ne znam kako je reseno, ali na alcatelu kao da ima svoju zasebnu memoriju, sta vec? Uglavnom, LG pun ko brod bespotrebnih servisa, vapi za root-om. 😀

Znalci, ajte dajte prelog za neki dobar program za kreiranje MMS poruka, ova oriđiđi postavka mi se ne sviđa. Hoću ja da konvertujem SMS u MMS a ne da moram da ubacujem fotke da bi se on automatski prebacio u MMS mod, i kad ubacim 2 fotke, on mi pravi slajd šou, a poruka koja je išla uz to nestaje :lupko:

Meni LG suite ponudi Update neki, pustio sam ga da radi, trenutno je na 2% 😀

V10e verzija je bila, videcemo nakon apdejta sta kaze 😀

Verovatno 10g, čitao sam na xda da su neki dobili.. Šta donosi, ne znam, ali ako sam dobro razumeo, ne može da se downgrade-uje, pa tako ni rootuje. No, ajd da vidimo...

Uradio je update na V10g verziju, ICS 4.0.4 i dalje...

Oko 150Mb RAM memorije vise slobodno, oslobodio je oko 140MB sa sistema, sve aplikacije i ono sto sam imao je tu....

Ostaje da vidim kako se ovako ponasa u radu.

Jedan tip za sve, instalirajte Nova Prime launcher, ubite onaj LG budjavi, neke widzete necete imati, ali je telefon 3x brzi sa Nova i ne izjeda resurse. 😉

O tweak-ovima koje ima za brzinu i podesavanje drawer-a da ne govorim. 🙂

Je l' ima neki nacin da ugasim sinhronizaciju gmail i skype imenika u imenik gde su mi brojevi telefona?

Nema potrebe za brisanjem (a i Google nalog ne može da obriše), jednostavno odštikliraj Contacts u podešavanjima sinhronizacije, a u podešavanjima Skype-a podesi da ne sinhronizuje kontakte. Takođe, u samom imeniku imaš opciju Display options, pa podesi šta želiš da ti se prikazuje.

A sta ako je povezao sve kontakte sa gmail nalogom? 😀

Skype ako u startu stavis da sinhronizuje kontakte ne zna da li moze da se vrati...

Jedan tip za sve, instalirajte Nova Prime launcher, ubite onaj LG budjavi, neke widzete necete imati, ali je telefon 3x brzi sa Nova i ne izjeda resurse. 😉
O tweak-ovima koje ima za brzinu i podesavanje drawer-a da ne govorim. 🙂

Ja pokušao al neće, javlja mi da ova stavka nije dostupna u vašoj zemlji otkrij trik, kako da instaliram 😀

Ja pokušao al neće, javlja mi da ova stavka nije dostupna u vašoj zemlji otkrij trik, kako da instaliram 😀

Instaliraj samo Nova Launcher.

Prime se placa a ako zelis da ga kupis procitaj temu "Kako kupovati aplikacije na android marketu"

Pitaj Google svevisnji za "Nova Prime apk download". 🙂

Na karticu prebaci pa instal. Ako bagujes, poslacu ti link na PM.

Ја имам "само" nova и задовољан сам, не требају ми те неке додатне функције😀

Da li je ovaj telefon stvarno toliko osetljiv? Vec par puta sam video da je neko napisao da mu je pukao ekran u dzepu i tako to. Posto sam zainteresovan za kupovinu ovog telefona. Smatram da je najbolja kupovina za do 250 eura.

da ne citam sve ako moze quick info treba mi za ortaka
ima mts broj moze da kupi telenor lg9 koji je zakljucan na njihovu mrezu, kako se otkljucava i da li moze lako da se napravi back up u slucaju servisa da se vrati.
Tnx!

Je l' moze neko da mi kaze kako da prebacim slike sa telefona na memorijsku karticu ? 🙂 hvala unapred

Kablom, odabereš MTP ili ako imaš wifi router, onda Airdroid.

Odustao sam od Nova LAuncher-a, pobije mi neke widget-e za kalendar i vreme koje mi se sviđaju, a pošto nisam zahtevan korisnik, iovako mi je brz i ne baguje, laguje i radi kako treba.
Nego otkrio sam program koji obaveštava o svim propuštenim pozivima, radi fenomenalno, malo memorije zauzima, a rekao bih da ni bateriju ne srče, radi se o NoLed programu pa reko ajd da podelim pozitivno iskustvo i preporučim ga i vama 😉

Da li je ovaj telefon stvarno toliko osetljiv? Vec par puta sam video da je neko napisao da mu je pukao ekran u dzepu i tako to. Posto sam zainteresovan za kupovinu ovog telefona. Smatram da je najbolja kupovina za do 250 eura.
Gde si to video?

Ovde jeste neko napisao da mu je pukao u dzepu, i to je koliko ja znam jedini slucaj.

Nego otkrio sam program koji obaveštava o svim propuštenim pozivima, radi fenomenalno, malo memorije zauzima, a rekao bih da ni bateriju ne srče, radi se o NoLed programu pa reko ajd da podelim pozitivno iskustvo i preporučim ga i vama 😉

Meni je bolji Missed Message Flasher, ali može i taj.

Zašto ti je bolji ako smem da pitam 🙂

Personal preferences 🙂. Nerviraju me one ikonice po ekranu, nekako mi lepše da kratko blinka ceo ekran.

Jel neko uzimao skoro telefon kod telenora ili vipa? Nigde telefona nema da se nadje a u vipu mi čak rekoše i da ga više neće ni dobijati....

Nazad
Vrh Dno