Šta je novo?

LG Optimus L9

Ja sam pokusao da nadogradim preko LG softvera,al` mi puce drajver (na W8) i ostao fon u onom bootloader modu,ziv sam se odsekao da ga ne brikujem (znam da ne moze skroz da se ubije fon),jer mi tako vec vrisnuo jedan LG..Srecom,baterija out>in i proradio normalno :)

Како ти је вриснуо ја сам пре пар дана ћалетов лг п500 бриковао тако да ништа сем лг логоа није радило. Чак ни после вађења батерије и инсталирања у emergency mod није хтео, на крају сам некако успео, вратио је све на нулу, поново га унапредио на 2.3.3., рутовао па на крају инсталирао неки оксиген ICS који му на сву срећу сада ради лепо. Сконтао сам да је са скоро свим ЛГ телефонима овако.

Иначе на телефону ми је 10a верзија, и нећу да га дижем на јаче због рутовања него ме чисто занима има ли каквих побољшања.

Што се тиче кдз ромова са сајта, чини ми се да је ова наша опен еуропе, тамо нема ни једне за вип. На ћелетов сам инсталирао тада неки опен еуропе 2.2.2. и имао је и српски и све тако да је вероватно и са нашим тако.

Како ти је вриснуо ја сам пре пар дана ћалетов лг п500 бриковао тако да ништа сем лг логоа није радило. Чак ни после вађења батерије и инсталирања у emergency mod није хтео, на крају сам некако успео, вратио је све на нулу, поново га унапредио на 2.3.3., рутовао па на крају инсталирао неки оксиген ICS који му на сву срећу сада ради лепо. Сконтао сам да је са скоро свим ЛГ телефонима овако.

U toku update-a mi samo pukne veza sa kompom i to je to,telefon stajao na onom boot screen-u dok nisam izvadio bateriju i posle toga ni da cuje,nista..ne pali ekran,muerto.Probao sve zivo,bio u par boljih servisa,u jednom rekli da je otisao boot na telefonu,drugi da je nesto crklo zbog kondezacije,a fon star par meseci bio.U pitanju LG Optimus Pro (aka C660).
Sto se tice L9,meni iovako odlicno radi,al` me vuce to da stalno cackam romove,na Defy sam ih menjao svakodnevno.Nadam se samo jednom dobrom MIUI romu za L9.

odkud ti to da ne moze downgrade? sad sam bas citao po xda forumu da moze bez problema...meni su upgradeovali na 10e u telenorovom servisu pa sam provalio da 10e ne moze da se root...nego me zanima dal ce ostati onaj telenorov potpis il sta vec 220-01 ako ka downgrade....a ko zna kad se napraviti root za 10e .... -.-

U pravu si, sad sam tek pročitao svih 96 stranica teme :-D. Može da se downgrade-uje, ali meni frka da pokušam :confused:...

Jel ima neki savet u vezi sredjivanja imenika koji je sinhronizovan sa gmail nalogom da mi ne prikazuje email adrese?

Na proslom telefonu sam imao opciju da u imeniku izaberem da mi ne prikazuje kontakte bez broja telefona, ovde to izgleda nema pa prikazuje sve?

Poslednja izmena:
Trebalo bi da ima opcija contacts to display,nisam jos video da nema te opcije,bar na 4+ androidima.

To sam i ja primetio, nema te opcije da se ne prikazuju kontakti bez telefona :banghead:.

Trebalo bi da ima opcija contacts to display,nisam jos video da nema te opcije,bar na 4+ androidima.

Postoji display options, ali ne postoji da se izabere prikazivanje samo kontakta sa brojevima telefona.

Screenshot_2013-01-17-18-18-25.png

Moze li se ovo zaobici instalacijom nekog drugog phonebook-a?

Mislim da to možeš da uradiš, ako mu dalje u opcijama onemogućiš uvoz kontakata sa Gmail-a, jer meni je barem sve kontakte koji su isključivo bili samo sa ponuđenom email adresom, ovako uvukao, a posšto sam ih ja uvezao sa Gmail-a, ovu opciju sam mu onemogućio i kod mene stvar sređena.

Mene muči druga stvar. Kad sam kalendar sinhronizovao preko Outlook-a, pa na Gmail situacija je sledeća... kad uđem u kalendar imam opcije koje su u zelenom poju i koje ne mogu niti da modifikujem niti da menjam, a stavke koje sam ja unosio u telefon su ljubičaste boje i tu su mi izmene dozvoljene. Kako da se otarasim ovih zelenih i da upregnem telefon da radi što ja hoću, a ne ono što on želi :smackbum:

Evo mog prvog punog ciklusa baterije, nakon što sam većinu stvari instalirao i ispodešavao, napunjen sinoć, sad je na 2%. Ništa spektakularno, ali u poređenju sa baterijama na Grand X i OT990, ova je sjajna, pogotovo ako uzmemo u obzir veličinu ekrana. Napokon ne moram da brinem hoće li mi telefon izdržati od jutra do mraka, ovaj to lagano izvlači.

Dakle, stalno uključen 3g ili wifi, kao i sinhronizacija, dosta programa koji se sporadično kače na net, dosta ga i ja drndam, iako danas nisam mnogo razgovarao (20-ak min i nekoliko poruka + nešto Vibera i Talka).

uploadfromtaptalk1358625325107.jpg
uploadfromtaptalk1358625338468.jpg
uploadfromtaptalk1358625349334.jpg

Mene muči druga stvar. Kad sam kalendar sinhronizovao preko Outlook-a, pa na Gmail situacija je sledeća... kad uđem u kalendar imam opcije koje su u zelenom poju i koje ne mogu niti da modifikujem niti da menjam, a stavke koje sam ja unosio u telefon su ljubičaste boje i tu su mi izmene dozvoljene. Kako da se otarasim ovih zelenih i da upregnem telefon da radi što ja hoću, a ne ono što on želi :smackbum:
Nisam do sada naisao na stavku koju ne mogu da izmenim kada udjem u nju.
Mene nervira sto za notifikaciju vise ne mogu da namestim da mi posalje mail, a na galaxyju sam mogao, cak kada nadjem notifikaciju koju sma napravio sa galaxyjem imam opciju za slanje obavestenja mailom.

Screenshot_2013-01-19-23-54-39.png
btw;
Izgleda da i speed dial baguje na brojevima 2 i 3 i zove emergency number umesto zadanog broja, molim da neko proba pa neka javi.

Poslednja izmena:
@nvukelic majku mu zar to ne može jače? Kako držiš osvetljenje ekrana?

Jeste, ajde L9 ima bolju bateriju od Note II

Ili imaš neku bolesno dobru bateriju ili je osvetljenje na minimumu :)

Osvetljenje mi je na 50% i ja sam potpuno zadovoljan sa ovim. Napominjem da stvarno imam brdo sinhronizacija, servisa i aplikacija koje rade u pozadini, internet je stalno uključen, znači nimalo ne štedim telefon, niti se nešto posebno trudim da produžim trajanje baterije (jedino je noću internet isključen, kao i sinhronizacija). Bitno mi je da izdrži od punjenja do punjenja i to radi bez problema.

Provalio sam, u setovanjima za kalendar ponistih uvoz iz Gmail-a i nestadose muke, a onda sam se malo pomucio i pesaka uneo sve u kalendar i sad fercera za medalju :)

Evo ga novi problem.. kako da nekom kontaktu dodelim ton zvona sa memorijske kartice. Za sada sam pronasao samo opciju da dodeljujem njegove izvorne melodije koje me iritiraju.

Pustiš tu melodiju u nekom plejeru i odatle set as

Skines es explorer i mozes da biras onda melodije i za pozive, alrme, notifikacije bla bla...

Hvala oba trojici :D
Ako uđem u Music Player i pustim, odatle mi dozvoljava da je postavim kao melodiju za zvono za sve pozive, ali da bih ga naterao da uradi baš sve što sam zamislio i da menjam i ton alarma i poziva svakog kontakta ponaosob i po mojoj želji instalirao sam ES File Explorer i odatle sam fino pristupio sistemskm fajlovima i prebacio sve željeno sa memorijske kartice i šljaka za medalju... momci veliko hvala :wave:

Danas išao da uzmem L9 i cvrc. Nema ga ni u VIPu ni u Telenoru. Očekuju se nove isporuke tek krajem meseca eventualno početkom meseca februar. Ostali su samo izloženi primerci koji naravno nisu na prodaju.

Inače ovo je info iz TC Banjica pošto sam tu išao a Telenor i VIP su radnja do radnje...

Ja sam strpljivo cekao 5 dana na moj :D

ЛГ ће новим унапређењем софтвера у првом кварталу ове године откључати телефон (bootloader) тако да ће овај телефон добити праву подршку и куване ромове.

Živi bili, pa videli i u istom uživali.. možda nešto urade i sa kilavom kamerom koja pravi užasne slike. Nokia E-72 i Samsung Ace plus su izmislili fotografiju, naspram ovih brljotina. U stanju je da napravi pristojnu fotku pri idealnom osvetljenju sunčanom. Sve ostalo muti samo tako.

Thank you for your interest about our mobile phone.“We received your request on LG Open Source Code Distribution site (http://opensource.lge.com).This site isjust for providing source codes of FOSS (Free and Open Source Software) we haveused in our product.”

P760 EU Open will be unlocked on next version update.We estimate that you can receive the version during the first quarter of this year.But we arenot sure that the other models because operator’s decision hasn’t made yet

We hope thisinformation will help you.
Thank you.
Sincerelyyours,
LGE MCCompany Open Source Code Distribution Center

Ово је одговор који је лик добио од ЛГа.

Што се камере тиче све једно ми је, фотографије правим фотоапаратом... телефон ми служи за све остало. :d

Evo još malo baterije, za nijansu više screen on vremena, u principu je to to, ja zadovoljan.

uploadfromtaptalk1358984409627.jpg

uploadfromtaptalk1358984422456.jpg

uploadfromtaptalk1358984431573.jpg

Nazad
Vrh Dno