Šta je novo?

LG Optimus Hub

Jel se dešavalo nekome da se telefon "zaledi" kad zvoni i neće da primi poziv?

Ja danas stavio zadnji CyanogenMod (http://download.cyanogenmod.com/?device=e510) , i ubacio nove verzije svih programa :)

Instalirana zadnja verzija programa Beautifull Widgets (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.levelup.beautifulwidgets)
i nova tastaura SwiftKey Flow (http://www.swiftkey.net/flow/)

2d27zf8.png
359wio9.png
4ky5w1.png

mc450g.png
s4rgud.png
8wgs43.png

Procesor stavljen na 245 Mhz i sve radi savršeno i brzo tako da je ovo neki maksimum koji može da se izvuče , naravno gledajući klasu i cenovni rang našeg telefona ;)

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako da instaliram aplikacije na cm7 koje nisu sa marketa.Probao sam da ih zipujem i prebacim na telefon pa da ih iz recovery moda instaliram (install zip from sdcard)
počne proces ali na kraju piše "instalation aborted" ..??

Da li neko zna kako da instaliram aplikacije na cm7 koje nisu sa marketa.Probao sam da ih zipujem i prebacim na telefon pa da ih iz recovery moda instaliram (install zip from sdcard)
počne proces ali na kraju piše "instalation aborted" ..??

Lol. Sto ih zipujes?
Treba samo da prebacis .apk file na telefon i normalno ga instaliras pritiskom na njega i pritiskom na install :D
Pre toga moras u podesavanjima telefona da ukljucis unknown sources.

Ja danas stavio zadnji CyanogenMod (http://download.cyanogenmod.com/?device=e510) , i ubacio nove verzije svih programa :)

Instalirana zadnja verzija programa Beautifull Widgets (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.levelup.beautifulwidgets)
i nova tastaura SwiftKey Flow (http://www.swiftkey.net/flow/)

2d27zf8.png
359wio9.png
4ky5w1.png

mc450g.png
s4rgud.png
8wgs43.png

Procesor stavljen na 245 Mhz i sve radi savršeno i brzo tako da je ovo neki maksimum koji može da se izvuče , naravno gledajući klasu i cenovni rang našeg telefona ;)

Kako ti radi taj CM? Jel sve radi, kamera, USB konekcija,.....

Sad ga stavio. Ne radi mi mobile internet, USB mass storage. Neznam dali sam nesto zeznuo prilikom instalacije ili ....

Skini zadnju verziju ne mora da bude stable :)

http://get.cm/get/5bB

Sve lepo radi kod mene , tako da si negde pogrešio prilikom flešovanja .
Vidi sve lepo backup-uj , formatiraj SD karticu i telefon pa onda lepo instaliraj ovu zadnju verziju CM7 :)

Ja sam moj morao da nosim u servis jer sam ubio bootloader i to me kostalo 30€. :-(
Nadam se da ces uspeti da resis na drugi nacin i drzim ti palceve. Srecno!
Стигао са сервиса, заменили плочу и упуцали софтвер.
Апарат био под гаранцијом, није ме коштало ништа!
Елем сада имам други проблем.
Контакте сам сачувао на СД као vcard.
Када су ми вратили фон са сервиса са картице сам контакте увезао на фон и све је ту.
Међутим сада уопште немогу контакту да залепим слику или мелодију звона!?
Јел зна неко о чему се ради и како то да решим?

Sinhronizuj kontakte sa googlom.

Probao neko kakav je cm-7-20121209-NIGHTLY-e510.zip u odnosu na nightly 20121021?

Стигао са сервиса, заменили плочу и упуцали софтвер.
Апарат био под гаранцијом, није ме коштало ништа!
Елем сада имам други проблем.
Контакте сам сачувао на СД као vcard.
Када су ми вратили фон са сервиса са картице сам контакте увезао на фон и све је ту.
Међутим сада уопште немогу контакту да залепим слику или мелодију звона!?
Јел зна неко о чему се ради и како то да решим?
Sta si radio telefonu kad si sprzio plocu?
Ako si dobio stock rom a verovatno jesi, onda se u kontaktima pojavljuju i brojevi sa sim kartice a njima ne mozes da dodelis nista. Pogledaj da li ispred kontakta ima ikonica sim kartice ili telefona? A mozda su ti ubacili neki brand os. Ko zna ovako napamet sta je u pitanju....

Jedna lepa vest za nas koji cekamo cm10 za nas telefon. Markolino i ekipa su uspeli da srede skoro sve probleme sa romom osim glupe kamere. HQ video playback radi kao i youtube.Slusalice rade, zvuk takodje.
Jos ostaje kamera, offline charging.

Svim vlasnicima naseg telefona zelim srecnu Novu 2013. godinu

Sta si radio telefonu kad si sprzio plocu?
Ako si dobio stock rom a verovatno jesi, onda se u kontaktima pojavljuju i brojevi sa sim kartice a njima ne mozes da dodelis nista. Pogledaj da li ispred kontakta ima ikonica sim kartice ili telefona? A mozda su ti ubacili neki brand os. Ko zna ovako napamet sta je u pitanju....
Брате одрадио сам РУТ по упутствима одавде и партиционисао картицу.
Све је лепо радило док нисам покушао да одрадим FACTORY RESET.
Тад је заковао и није уопште хтео да подигне систем (закује на LG логу и онда се гаси само кад се почупа батерија)!
Апарат је иначе ВИП-ов и кад сам отишао да га преузмем са сервиса у извештају је писало да је замењена плоча и укуцан софтвер!?
Иначе што се тиче опција за меморисање контаката за све сам то знао.
Знам и да контактима са СИМ картице неможе ништа да се дода!
Ја сам пре него сам покушао FACTORY RESET све контакте са апарата сачувао на картици као vcard и потом их са картице поново унео у апарат.
У опцијама сам подесио да ми приказује контакте само из телефона.
Што је најсмешније успео сам са сликама и рингтоном за скоро све за које сам желео сем за женин број!:D

Zdravo, forumaši (da ne kažem ono izlizano "Hello world" :) )!
Evo i mene u društvu Hub-ovaca..koristim ovaj model par meseci, pratio sam malo ovu temu, pa rekoh da se i ja javim i iznesem neka svoja iskustva. Trenutno sam na pretposlednjoj Nightly verziji CM7, a do tada sam menjao nekoliko verzija CM7, CM9 i 10. Flash-ovao sam kernel na onaj fusX fix, ali sam se ipak čitajući vaše komentare vratio sa smartAss na onDemand governer i min. 245Mhz pre par sati i za sad šiba samo tako. Ako znate neka bolja podešavanja, ne ustručavajte se...

Inače, voleo bih da još neko iznese novija iskustva vezana za CM10, a evo i mojih:
- u slučaju da neko ne zna, omladinci koji se zezaju sa CM9 i 10 su se preselili na: http://lgics.altervista.org, konkretno http://lgics.altervista.org/cyanogenmod-10-for-lg-optimus-hub/ je sadašnja adresa gde možete da preuzmete update-ove za nas nesuđene verzije JB (i naravno ICS).

- koristio sam CM10 oko nedelju dana i najpre sam se oduševio, jer je poslednji update od 18.12. u prvim trenucima bio dosta dobar, fancy Android za naš telefon, sve lepo radi kao na CM7 samo još malo šminke i rastemo kao kvasci kada nam u "About phone"- piše 4.1.2 :). Već svi znamo da ne radi kamerica, pa čak ni sa third-party aplikacijama (bar nije radila sa onim koje sam ja koristio, nema snimanja slika), ali sve ostalo manje-više radi bez problema. Ipak, već posle nekog vremena, osećate da nešto tu nedostaje i kreću bug-ovi. ***., čovek ne može da očekuje stabilnu verziju od par klinaca koji štrikaju neke kernele i drivere kad ih ne mrzi i ovo je daleko više od očekivanog, bar što se mene tiče. Momcima svaka čast, ali daleko je to od stabinlog sistema, videćete i sami, već posle dan-dva počinje sve redom da škripi i puca, od widget-a, preko grafike koja ludi, dijaloga koji se gube, smanjuju, distorzije svega i svačega, blokiranje aplikacija i sl. Ipak, je potrebno mnogo više iskusnih programera i dosta testiranja, da bi nešto moglo da se nazove "stable version"...pogledajete samo koliko dugo se razvija CM7, pa još uvek ne mogu da poprave prokleti bug kod pojačavanja zvuka u toku razgovora..

Hteo bih još da čujem iskustva vezana za modifikovanu 2.3.6 verziju (by Michael ver. 3.0), tj. da li arči bateriju kao što sam video po nekim forumima i kako se uopšte pokazala ova verzija..ne verujem da ću uopšte da prelazim na nju, ali rekoh bolje da pitam..

Pozz za sve forumaše, naročito za nekoliko neumornih koji i dalje pišu i drže ovu temu aktuelnom iako naš telefon, hteli mi to ili ne ide polako u penziju...ali, sačekaćemo Marcolina i Pisa ko zna šta će sve da im padne napamet...

Poslednja izmena:
Radi skoro sve osim offline punjenja i kamere koja ima neke cudne boje. Snimanje radi ali sa problemima kamere valjda sftver jos nije ispeglan. Probao sam youtube clipove i moje na telefonu i rade ko sat bez problema.

Hteo bih još da čujem iskustva vezana za modifikovanu 2.3.6 verziju (by Michael ver. 3.0), tj. da li arči bateriju kao što sam video po nekim forumima i kako se uopšte pokazala ova verzija..ne verujem da ću uopšte da prelazim na nju, ali rekoh bolje da pitam
To ti je u stvari update stock roma na 2.3.6 gde je izbrisan jedan driver i malo editovan egl.cfg fajl, sto je dalo da UI radi graficki procesor i zato malo vise vuce bateriju. Nista spektakularno.
I jos jedan predlog, postavi cpu na userspace i na 122 mhz. Baterija traje buze i nema problema sa perfomansama bar kod mene.

Ljudi evo već dva dana imam instaliran CyanogenMod 10 (4.1.2) Unofficial i mogu reći da je više nego dobro .
Radi sve lepo osim kamere koja meni nije ni bitna .

Za par dana stiže "stabilna" verzija ;)

Unofficial Stable ROM in a few days!
was not able to operate the camera, but I try an app to act as a camera and video camera, and I will use in place of the pre-installed camera!

:banana:

Nazad
Vrh Dno