Šta je novo?

LG Optimus Hub

Nisam pratio, kakav je to kernel i kakav boljitak nam donosi? :)

Kustom kernel za cm7 a od skora i za cm9 i 10 za nas telefon. Generalno gledano donosi bolje perfomanse samog telefona, smartassv2 governor i mogucnost overklock procesora do 1ghz. Takodje sam primetio da je vek baterije duzi. Bar sto se mene tice ja telefon koristim svakodnevno skoro isto vreme i kada sam uporedio vreme od punjenja do punjenja,sa starim i novim rezultat je isao u korist ovog drugog... :)

Kako se upucava, preko cwm? I moze link za kernel :)

Prvo radis root + flash clockwork recovery + flash cm7 + flash fusx kernel i tad da te bog vidi :smoke:

au kako se to radi?ako je nesto mnogo tesko ne bih cackao da ne s****m tel(posto je uzet u vipu i imam garanciju na njega),a ako nije moze neki tutorijal da postavis :)

au kako se to radi?ako je nesto mnogo tesko ne bih cackao da ne s****m tel(posto je uzet u vipu i imam garanciju na njega),a ako nije moze neki tutorijal da postavis :)
Sve ti je objasnjeno na nekoliko strana unazad, al da ne trazis evo po redu sa napomenom da ja nisam dogovoran ako nesto zeznes, a svi clanovi mogu potvrditi da je ova procedura tacna i siguran ako znas sta radis :) !!!

ROOT !!!

Skini program koji se zove unlock root . Instaliraj usb drajvere sa sd kartice sti je bila u telefonu ili ceo pc sute. Ukljucis debuging opciju na telefonu, povezes fon sa kompom, sacekas da win instalira telefon, I samo pokreni ovaj program. Kad se pokrene imas dugme root , opali po njemu. Tad ce se pojaviti prozorcic u kome treba da pise model tvog telefona, kliknes i gotovo. Sacekas da odradi root i samo restartujes fon. Sigurno i jednostavno jer sam i sam svoj telefon ovako radio a i jos nekoliko telefona od drugara.
Ovo usb debuging se nalazi u Postavke/aplikacije/razvoj.Tu stikliraj prvu opciju-USB otklanjanje gresaka.

ClockworkMod Recovery

Pazi ovako,za ovo ti treba aplikacija rom manager. Nju skini sa android marketa. Kad je instaliras prva stavka u njoj je flash clockwork recovery. Otvoris to i izaberi lg optimus hub.{ PAZI nemoj da slucajno izaberes neki drugi}. Potvrdi sacekaj neka se skine i potvrdi flash.
Sacekas da se instalira i to je to.

CM7 rom!!!

Sto se tice rom-a, instalirati neki rom je lakse od svega sto si radio do sad. Jednostavno skines ovaj zip file na sd, iz cwm (ClockworkMod Recovery) izaberes install zip from sd card, zatim chose zip from sd card, u file manaderu nadjes svoj fajl i potvrdis. Posle toga mu uradis format data particije sa wipe data/factory reset
naravno nemoj da i padne na pamet da skidas neki drugi rom koji nije za ovaj fon.
Sve akcije potvrdjujes na power dugme telefona.
Da bi usao u cwm mozes da ugasis telefon i da prilikom paljenja drzis volume - dugme nekiliko sec.
Mozes jos i iz Rom managera opcijom Reboot in Recovery. Najlakse
Najlaksiji nacin da instaliras rom je da jednostavno tapnes na zip fajl i pratis uputstva koja se pojave na ekranu.
NAPOMENA: Pre instalacije cm7 roma obavezno uradi backup svog starog sistema is cwm.

Evo me posle duzeg vremena. Vratio sam se na stock rom, jer nisam mogao da odradim teethering sa racunarom sa cm 7. Ima li resenje za to?

Pozdrav svima!
posle više pokušaja mislim da sam uspeo da rootujem , odradim clockworkmod recovery i da instaliram cm7. E sad imam dva mala problema :
-ne radi mi internet (to je valjda 3g prenos podataka) dok wifi radi normalno
-ne znam kako da instaliram google play aplikaciju (sada je nema među ponuđenim)
Može li neko da pomogne?

Evo me posle duzeg vremena. Vratio sam se na stock rom, jer nisam mogao da odradim teethering sa racunarom sa cm 7. Ima li resenje za to?

Wifi tethering radi kako treba dok se kod mene sa mobilnom mrezom nakacio na net ali je spor do bola i nijednu stranicu nije hteo da otvori.
Mada mislim da je problem zbog drajvera, upravo sad skidam nove pa javljam sta bude. Mozda bi sa 3g islo bolje dok ovako sa gprs-om nema 'leba...

pancho
Pozdrav svima!
posle više pokušaja mislim da sam uspeo da rootujem , odradim clockworkmod recovery i da instaliram cm7. E sad imam dva mala problema :
-ne radi mi internet (to je valjda 3g prenos podataka) dok wifi radi normalno
-ne znam kako da instaliram google play aplikaciju (sada je nema među ponuđenim)
Može li neko da pomogne?

Evo ti ove dva aplikacije instaliraj ih, i ako ti budu pravile problem tipa force close skini programcic llink2sd i konvertuj ih u sistemske aplikacije

A kako ti ne radi mobilni kad cm7 ima u sebi podesavanja za nase operatere. Treba ga samo ukljuciti.

Wifi tethering radi kako treba dok se kod mene sa mobilnom mrezom nakacio na net ali je spor do bola i nijednu stranicu nije hteo da otvori.
Mada mislim da je problem zbog drajvera, upravo sad skidam nove pa javljam sta bude. Mozda bi sa 3g islo bolje dok ovako sa gprs-om nema 'leba...

Evo ti ove dva aplikacije instaliraj ih, i ako ti budu pravile problem tipa force close skini programcic llink2sd i konvertuj ih u sistemske aplikacije

A kako ti ne radi mobilni kad cm7 ima u sebi podesavanja za nase operatere. Treba ga samo ukljuciti.

Hvala! Pre nego što sam video post googlao sam za google play i skinuo gapps za cm7 sa
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Latest_Version/Google_Apps
jel to ok?

Da li je podešavanje/uključivanje mobilnog interneta na settings/wireless & networks/mobile networks ?
Tu je "data enabled" čekirano,network preferences je na auto modu, network operators je na "select automatically..

Poslednja izmena:
mozes i to ali da ne insrtaliras nepotrebne fsjlove iz gaps ove dve su ti potrebne da bi ti radio market.
Sto se tice neta proveri u pristupnim tackama koja je cekirana, treba da je mtswap.

mozes i to ali da ne insrtaliras nepotrebne fsjlove iz gaps ove dve su ti potrebne da bi ti radio market.
Sto se tice neta proveri u pristupnim tackama koja je cekirana, treba da je mtswap.
Hvala!!
Izgleda da sam problem sa marketom rešio ponovnim instaliranjem cm7.
Net rešen promenom pristupne tačke , bilo je vipmms a sad je vip

Pozdrav i od mene.
Ja imam sledece mozda i glupo pitanje.
Sta se dobija sa CM7 ?
Hvala unapred.

Jedno pitanje. Kako da nateram fm radio na cm7 da radi?
Probao sam spirit ali kad ga pokrenem i nadjem u audio podesavanju da pocne da svira odmah mi se gasi fon... :(
Ako neko zna sta i kako bio bih mu zahvalan.
Inace koristim zadnji nghtly i za sad sve dobro radi, cak i zvuk pri pozivu se normalno pojacava i smanjuje.

Jedno pitanje. Kako da nateram fm radio na cm7 da radi?
Probao sam spirit ali kad ga pokrenem i nadjem u audio podesavanju da pocne da svira odmah mi se gasi fon... :(
Ako neko zna sta i kako bio bih mu zahvalan.
Inace koristim zadnji nghtly i za sad sve dobro radi, cak i zvuk pri pozivu se normalno pojacava i smanjuje.

settings/audio/ izaberi msm 7x30 sysfs/legend. Radice odlicno.

To sam i podesio i stalno se fon gasio/restartovao. Danas je prestao posle 5og reinstaliranja. :) Jedina mana je sto se slabo cuje.

Onda mora da je bio neki bug u toj verziji aplikacje inace meni se nije restartovao nijednom a zvuk i prijem su extra. Jedino sto jos ne radi zvuk preko zvucnika, sto i nije neki problem.
Eh ja poslusah tebe i instalira zadnji nightly cm7 u nadi da ce se zvuk popraviti plikom poziva ali sipak, opet ne rade prva tri nivoa i predzadnji.... :(

Meni radi bez problema poslednji najtli, bolji je nego prethodni. To je ovaj 21.10. Upucao sam i ovaj kernel, sve super sljaka. U pravu si za predzadnji nivo, on ne radi. Dobro to i nije neki problem. :) Koju verziju imas Spirita da nju instaliram?

Radi i kod mene ok, samo zvuk pri smanjivanju se na gubi na 3-1 nivou i na predzadnjem. Poslacu ti link od verzije koju ja koristim.

samo zvuk pri smanjivanju se na gubi na 3-1 nivou i na predzadnjem.

a taj bug mene najvise nervira, dosta koristim volume koad pocnem razgovor sa nekim, ne volim kada mi previse glasan zvuk para uvo. Dok to ne srede, ako uopste i srede, ja necu ponovo instalirati cm7, za sada sam sasvim zadovoljan rutovanim telefonom sa stock romom, externoj particiji na kartici za instalaciju aplikacija (link2sd), i naknadno instaliranim launcherom (mislim da je awd). ;)

Ma ****s blic to mu je po meni najmanja mana , mene vise nervira malo interne memorije i zastareli procesor :)

Ma ****s blic to mu je po meni najmanja mana , mene vise nervira malo interne memorije i zastareli procesor :)

pa sta ga znam, meni je kao prvi android telefon u zivotu vise nego dovoljan za sad, natrpao sve potrebne aplikacije uz nekoliko igrica, imam 1gb neta u paketu, brate sve sto mi treba je tu. Moze uvek i veci ekran, i vise memorije, i brzi proc, ali za te parice (1din u paketu) je "bruka" telefon :) :)

Brate u pravu si 101 %, najgore me nervira to sto nece biti cm 9 ili 10 za njega a sve zbog zastarelog cipa.
Mada procesor moze da ce clokne sa custom kernel-om. Ja sam ga terao do 900 mhz i radio je bez stucanja i ostalih gluposti. Stabilan ko stena.
Za memeoriju pa imas link2sd. Licno imam 44 instaliranih aplikacija i jos je slobodno oko 40mb, bilo bi i vise da teme ne drzim na internoj memoriji a imam ih 10 :)

Drustvo, jel postoji nacin da se iskljuci zvuk okidanja fotoaparata (shutter sound)? Nisam nasao opciju za to, a cuje se podjednako glasno i kada je telefon na mute.

Ja imam aplikaciju camera360 ultimate i na njoj moze da se iskljuci zvuk, ali na originalu mislim da ne moze

Hvala na odgovorima. Nisam bas vican stavljanju romova, pa cu probati s tom aplikacijom.

Da li neko ima stock rom da mi da? Nece da uradi restore. Prijavljuje neku gresku MD5 mismatch.

Vrh Dno