Šta je novo?

LG Optimus Hub

Да бих партиционисао картицу треба ми Rоm manager ili Rom toolbox.
Ако нежелим да мењам фабрички РОМ да ли треба да одрадим Flash ClockworkMod Recovery?
Друга ствар када кренем партиционисање треба да сачувам ствари са картице а податци из меморије телефона, шта са њима да ли су они безбедни?

1.) Valjda ja sam karticu particionisao iz ClockWorkModa.
2.) Nemoras
3.) Treba da sacuvas sve sa SD kartice. Memorija telefona ostaje netaknuta.

Mislio sam ako odradim flash CWM da li mi ostaje fabricki ROM? Druze hvala puno na odgovoru!

Za poruke ti mogu pomoci, jes da nije bas kao na stock romu ali je lepse nego sto je na cm7,jer to je originalna aplikacija od googlea dok je na nasem stocku malo sminkana. Evo screnshot pa javi ako ti se svidja.
A za sve ostalo imas aplikacije za to malo se potrudi na googlu.

Prilozi

• screenshot-1348603822722-picsay.jpg
    screenshot-1348603822722-picsay.jpg
    27.3 KB · Pregleda: 81
  • screenshot-1348603833518-picsay.jpg
    screenshot-1348603833518-picsay.jpg
    30.8 KB · Pregleda: 84
  • screenshot-1348603851307.png
    screenshot-1348603851307.png
    51.8 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Људи одраио сам РООТ и ФЛЕШ без проблема.
Урадио сам партиционисање картице и инсталирао линк2сд и опцију да апликације по скидању иду на картицу и то ради.
Међутим када желим да покренем апликациј са картице обавештава ме да апликација није инсталирана!?
Шта сам погрешио или пропустио?

Људи одраио сам РООТ и ФЛЕШ без проблема.
Урадио сам партиционисање картице и инсталирао линк2сд и опцију да апликације по скидању иду на картицу и то ради.
Међутим када желим да покренем апликациј са картице обавештава ме да апликација није инсталирана!?
Шта сам погрешио или пропустио?

kad si prvi put pokrenuo program, koju si particiju izabrao, ext2 ili ext3?

Изабрао 2 па поновио на 3 и сад ради!
Друже хвала у сваком случају на свему јер сам следећи твоје и инструкције других веома лако одрадио све што сам желео!
Велика захвалност са моје стране!

Da se pohvalim da sam završio moju prvu aplikaciju za Android :)
Evo kako to izgleda na našem telefonu

2n1gzes.png
2dhwwo3.png

screenshot-1348810925168.png

Nego jel probao neko zadnju verziju CM 10 za naš telefon ?

http://lgics.herobo.com/wordpress/cyanogenmod-10-for-lg-optimus-hub/

Izgleda da je i kamera sređena :cigar:

@Stormbay

Hvala.

Primetio sam jedan iritirajuci bug nakon instalacije CM 7.2 stable. Mobilni ne prepoznaje ko zove iako se ista osoba nalazi u imeniku i to samo zato sto je dolazni poziv u formatu +38164xxx a u imeniku je unesen kao 064xxx. AKo i imeniku stavim u formatu +38164 onda prepozna onog ko me zove :S

Ja licno nisam primetio to mozda jer su bili u kopirani u telefon.

Nego jel probao neko zadnju verziju CM 10 za naš telefon ?

http://lgics.herobo.com/wordpress/cy...g-optimus-hub/

Izgleda da je i kamera sređena
tesko da ces je moci koristiti svakodnevno, zadnji put kad sam probao ovaj rom kamera je radila polovocno ali kad trebas da okines ona se zamrzne i nista od slikanja. Lik kaze da se sa nekom trecom aplikacijom moze slikati ali u low res tako da sve i da radi nema koristi od toga. Dok se ne srede hg video playback ja ga ne koristim i jos jedan minus sto jede bateriju ko blesav. Za ovo ce trebati akumulator da se nabavi.

Poslednja izmena:
Zamire nam tema ljudi ;)
Zar se niko ne igra sa telefonom?
Skoro sam na xda probao neki paket twekova koji se instaliraju iz cwm. Kada se instalira odmah se pokrece Aroma instaler pomocu kojeg se instaliraju skripte za sve i svasta. Upotreba je jednostavna i ne moze se pogresiti jer za sve ima objasnjenje, kao i izbor os koji koristie. Ja sam instalirao nekoliko vezanih za prefomanse, skrolovanje i gpu rending, i mogu reci da na telefonu tece sve veoma glatkije nego do sad.
Ako je neko avanturista :) neka proba. Zip za fleshovanje ima naziv PIMP_MY_ROM-v2.0-by-Androguide.fr-HDPI ima oko 70 mb traziti na xda developers.
Pozzz....

zasto ne mogu da editujem poruku? :(
radio za cm7 za nas telefon radi ko sat tako da je rom kompletan :) .... stock ide u istoriju

Људи како се и дали се уопште приказује меморија са партиционисане мем картице?
Мислим мени и даље приказује 150 са телефона и онај остатак са мем картице јер сам 512мб ставио кад сам партиционисао картицуу!
Интересује ме колико је од тих 512 са картице слободно?

Poslednja izmena:
Spirit fm unlocked zadnja verzija.
Meni je np. potreban i samo zbog toga sam se vracao na stock, pa posle opet na cm zbog svoje "slobode" kao i fusx kernela :)....

Људи како се и дали се уопште приказује меморија са партиционисане мем картице?
Мислим мени и даље приказује 150 са телефона и онај остатак са мем картице јер сам 512мб ставио кад сам партиционисао картицуу!
Интересује ме колико је од тих 512 са картице слободно?
link2sd aplikacija menu/storage info

radio za cm7 za nas telefon radi ko sat tako da je rom kompletan :) .... stock ide u istoriju

mene je samo radio i stupidni volume button drzao na stock-u, jesu li popravili volume u toku razgovora (na trecem stepenu jacine se gubi zvuk)?

Poslednja izmena:
Људи кад покушам update апликација са Маркета избацује ми insufficient storage available!
Зна ли неко о чему се ради?

Људи кад покушам update апликација са Маркета избацује ми insufficient storage available!
Зна ли неко о чему се ради?

Iz data foldera u rootu obrisi com.ceramidas.titanium.backup.Odex
tako nekako se zove file koji moras obrisati. Nisam bas siguran dali se tacno tako zove ali tu je negde priblizno, nemogu sad da proverim pisem ovo sa phona.

Iz data foldera u rootu obrisi com.ceramidas.titanium.backup.Odex
tako nekako se zove file koji moras obrisati. Nisam bas siguran dali se tacno tako zove ali tu je negde priblizno, nemogu sad da proverim pisem ovo sa phona.
Урадио и апдејтовао ми је све програме сем GO Lаuncher-a, код њега опет понавља исто!?

Sluzio me fon ok jedno vreme, sad ponovo imam problem. Jutros kad sam se probudio i uzeo telefon nacisto je pobrljavio iz cista mira. Izasla mi poruka gore u notification da je sd kartica mozda osetecena i da ne moze da radi pravilno. Da vas samo potsetim, radio sam particionisanje i ubacio link2sd tako da je vecina aplikacija (skoro sve) na kratici i ne mogu da ih pokrenem, a ikonice aplikacija nemaju vise svoje karakteristicne slicice neko je nacrtan na svima onaj androidko i ne moze ni jedna da se pokrene (sto je i logicno, jer su sve bile vezane za sd karticu). Izvadio sam memorijsku da mi ne bi bagovao telefon. Sta sad da radim. Nesto sam razmisljao ovako, da ceo telefon ocistim od aplikacija, ono tipa kao formatiranje, jel bese ima neka takva opcija ili u telefonu ili iz cwm? A onda posebno sd karticu da formatiram pa da krenem da ubacujem sve iz pocetka od aplikacija. Sta mislite? I da, da vas pitam, kad sam particionisao sd karticu parcionisao sam je tako sto sam za dodatnu particiju izabrao dva giga memorije, sto mi je neko posle i rekao da je preterano sto i jeste, al *** kad sam glup...:D Jel ima nacina da se ponisti to staro particionisanje i da je ponovo particionisem sa manjom dodatnom particijom?

Sluzio me fon ok jedno vreme, sad ponovo imam problem. Jutros kad sam se probudio i uzeo telefon nacisto je pobrljavio iz cista mira. Izasla mi poruka gore u notification da je sd kartica mozda osetecena i da ne moze da radi pravilno. Da vas samo potsetim, radio sam particionisanje i ubacio link2sd tako da je vecina aplikacija (skoro sve) na kratici i ne mogu da ih pokrenem, a ikonice aplikacija nemaju vise svoje karakteristicne slicice neko je nacrtan na svima onaj androidko i ne moze ni jedna da se pokrene (sto je i logicno, jer su sve bile vezane za sd karticu). Izvadio sam memorijsku da mi ne bi bagovao telefon. Sta sad da radim. Nesto sam razmisljao ovako, da ceo telefon ocistim od aplikacija, ono tipa kao formatiranje, jel bese ima neka takva opcija ili u telefonu ili iz cwm? A onda posebno sd karticu da formatiram pa da krenem da ubacujem sve iz pocetka od aplikacija. Sta mislite? I da, da vas pitam, kad sam particionisao sd karticu parcionisao sam je tako sto sam za dodatnu particiju izabrao dva giga memorije, sto mi je neko posle i rekao da je preterano sto i jeste, al *** kad sam glup...:D Jel ima nacina da se ponisti to staro particionisanje i da je ponovo particionisem sa manjom dodatnom particijom?

Kakva ti je kartica u telefonu, ovo sve ukazuje da si ili zakacio losu karticu ili ti ne lezi u slotu dobro. Particionisanje mozes uraditi ponovo ali ti se sve brise sa nje.

Sto se tice zvuka to na 7.2 i dalje stoji i kako sam procitao ne moze da se ispravi.
Radio radi ok samo mora da se izabere u podesavanjim pravi cip.
Ono sto mene najvise rastuzuje je to da cm9 i 10 nece biti nista zbog OMX drajvera kojih nema za armv6 cipove, ako kome odgovara da koristi rom bez video playback i snimanja.

Ima li novih bagova u poslednjem najtliju? Razmisljam se da ga upucam :)

Ima li novih bagova u poslednjem najtliju? Razmisljam se da ga upucam :)

upucaj ga sad, upucaj ga sad :)

vidim ja moracemo da probamo sami dali jos ima bagova koji nas nerviraju, nego jel ima neka dobra fora za bekap imenika, znam da ima u opcijama da se exportuje na karticu kao jedan fajl, ali ne znam dal cuva i slikice, grupe itd...?

evo jos nekih malih pomoci i mojih zapazanja ako nekome znaci...posto nemam od koga da cujem i saznam, ono sto procitam i skontam podelicu ovde....
vec jedno nedelju dana sam namestio u cyanogenmod settingsu governorse na ondemand i cpu minimum na 245 i od onda telefon nije ni zakocio, ni stucnuo ni nista...
radi jako lepo...pre se desavalo da kad se otkljuca treba mu malo vremena da dodje k sebi, i otkad sam povecao min cpu vrednost toga vise nema...
a sa ovim ondemand governorima baterija nekako bolje drzi....

eto, pozdravi ljudi...i stavljajte vesti u vezi ovog cm10 ako nesto izadje da znamo....

e druze i meni se desava isto da kad ga otkljucam zabada,i izvalio sam da mi cpu radi skoro stalno na 40% kad su sve apl iskljucene i sve nzm zasto...jer mozes malo detaljnije da mi opises kako si to uradio posto me prilicno nervira kad krene da mi zabada a voleo bi da ga namestim,ako nije problem,inace nije mi ni rutovan ni nista po defaultu radi...hvala :)

Poslednja izmena:
e druze i meni se desava isto da kad ga otkljucam zabada,i izvalio sam da mi cpu radi skoro stalno na 40% kad su sve apl iskljucene i sve nzm zasto...jer mozes malo detaljnije da mi opises kako si to uradio posto me prilicno nervira kad krene da mi zabada a voleo bi da ga namestim,ako nije problem,inace nije mi ni rutovan ni nista po defaultu radi...hvala :)
Prvo radis root + flash clockwork recovery + flash cm7 + flash fusx kernel i tad da te bog vidi :smoke:

Nazad
Vrh Dno