I ja sam od juče ponosni vlasnik Lg Optimusa G. Kupio ga preko neta od jednog pretprodavca iz Pančeva za 270€, bez garancije doduše, tj. navodno sa garancijom u EU, šta god to značilo
🙂 Čini mi se da je za tajvansko tržište (punjač to potvrđuje
😛), odmah sam flashnuo evropski firmware - H verziju (možemo li mi koji smo flashovali telefon i dalje da dobijamo update-ove?), root-ovao (da li je trebalo da otključam i bootloader, ili je već otključan?) i prilično sam zadovoljan telefonom i romom. Štaviše,
rom ne bih uopšte menjao do pojave Cyanogenmod-ovog Kitkat-a stabilne verzije, s obzirom da ne verujem da ćemo dobiti zvanični update od LG-a. Što se
kamere tiče, ne deluje mi kao naročito kvalitetna, ali koliko vidim na netu, uz određena podešavanja i tweakove i ona može da slika sasvim solidne fotke. Naročito me je obradovalo 32 gb
interne memorije - prethodno sam imao Alcatel OT 990, i posle dve godine kojekakvih ext particija na memorijskoj kartici i izuzetno male rom memorije telefona, danas mi je neverovatno da mogu da imam gotovo neograničen broj aplikacija
🙂 Uz malo muke uspeo sam da nađem i odgovarajući IGO Primo
😉
Dosta sam se plašio
baterije, ali za sada sam više nego zadovoljan rezultatima - bar 2 sata screen on-a, malo 2g, malo 3g, malo wifi (otkako sam ga isključio jutros sa punjenja konstantno je uključen neki oblik interneta), pola sata browsinga, isto toliko instaliranja aplikacija, launchera i kojekakvih podešavanja + još nekih sat vremena čitanja vesti na aplikacijama i whatsapp-ovanja. Doduše, sa instaliranim greenify i uključenim modom za uštedu energije, ali svejedno - i dalje impresivno (i nije imalo posledica po fluidnost). Prethodni mučenik Alcatel bi se posle 10 sati vec uveliko ugasio
🙂
Uzgred, postoji li neki recovery za ovaj telefon? Viđao sam neke za AT&T i Spirit verziju OG-a, ali ne i za e975, nisam siguran koliko je bezbedno stavljati ih u naš fon...
Još jedna stvar vezano za launchere, stock launcher je veoma dobar, ali je pozadina bela što mi ne odgovara, a na raspolaganju su svega četiri manje-više iste teme... Probao sam druge launchere, nova, adw, holo, pa i premijum verzije istih, i zaista su dobri, imaju onaj nexus/cyanogenmod čisti stock launcher izgled koji zapravo tražim, ali ikonice u meniju ne mogu da se nameštaju po sopstenoj želji, u najboljem slučaju mogu da se rasporede po abecednom redu ili redu instalacije... Zna li neko neki laucher koji ima ovu opciju?
Toliko za sada
🙂