Šta je novo?

LG Optimus G

Od apdejta se oprosti,to si valjda znao kad si menjao nexus za optimus.

Znam,ali sam ocekivao bar 4.2 ili 4.3 kit kat nema leba od toga sem na nexusima.Da interesuje me baterija izvlacim u proseku 3h on screen al to je bas malo zanima me da li je svima tako ili samo meni,od tih 3 h 1h su igrice

Ja se nadam da ce biti update za 4.4, mada mi nije potreban sad nesto specijalno nego cisto da se proba novo :) ako nista bice sigurno nekih custom romova pa moze i to da se testira.
Pa igrice dosta trose, evo ja ih ne igram i meni u proseku oko 4 sata ekrana do 20 procenata baterije. Jel ukljucujes eco mod? Naravno zavisi kako koristis telefon koliko 3g net, sinhronizacije itd...ako bas hoces detaljno onda root pa wakelock detector + bbs i prati :)

Ja sam lepo rekao da nema nista od update-a. Daj boze, bar kameru da poprave, ali cisto sumnjam da ce i to da se desi...

Ne ukljucujem eko mode zato sto dosta sporije radi sve,bice valjda neki update bar neke sitnice da srede,bio je skoro neki od 60mb al nista novo nisam primetio...

Ljudi nocu dok snimam mnogo je mracno snima u 30fps al moram da povecam osvetljenje na max da bi se videlo nesto dok snimam popodne dok snimak kida i slike su ok,samo to i dok koristim 3g net greje se fon mnogo,da li neko zna kako to da sredim??pozdrav

Nikako.Normalno je da snimanje full hd videa i koriscenje 3g neta zagreje telefon.

Poslednja izmena:
Čini mi se da ovi što imaju AT&T telefone nemaju probleme, a ovi što imaju E975 imaju. Još to ima da se pegla...

Pozdrav svima. :)

Zna li neko da mi kaže zašto isti model telefona (LG Optimus G E975) u Gigatronu i WinWinu košta preko 60 000 din a u prodavnicama mobilnih telefona oko 300 evra. Nešto mi je tu jako nelogično... :)

Razmišljam o kupovini ovog telefona pa polako iščitavam temu ali za sada nisam naišao na tu informaciju.

Pa zato sto u mobilnim prodavnicama ne dobijes fiskalni racun - znaci ne placas pdv pa je zato i jeftiniji. U gigatronu, winwinu itd... platis i pdv i jos njima extra profit na te nabudzene cene :D

I ja pitam glupa pitanja. :)
A kako funkcioniše garancija onda? Ako ta prodavnica i dalje postoji kad ti se pokvari tel onda ti ga poprave a ako ne postoji više onda se snađi...?

Upravo tako s tim sto niko ne garantuje da ce ti ga zaista popraviti ako se nesto desi.
Nista bolja situacija nije ni sa zvanicnom garancijom koju dobijes kod operatera tako da ne razmisljaj puno vec uzmi gde je najjeftinije ako ti se telefon dopada :)

Kod operatera svakako ne planiram da uzimam tel tako da na njih nisam ni računao. :)

Pozdrav ljudi.
Pazario sam ovaj telefon, mnogo su mi pomogla i vasa iskustva i saveti, precesljao sam temu od pocetka do kraja vise puta.

Telefon je stvarno zveer, radi bez da trzne. Bukvalno ni jednu zamerku nemam, za 265e bolji telefon ne moze da se nadje.
Samo imam jedno pitanje, mozda i smesno ali nisam uspeo da nadjem, a to je ono da mi pise pored baterije koliko % imam u brojevima. Ima da se skine ono sa marketa pa da stoji levo ali voleo bih ono klasicno ako ima, tj ako zna neko. Hvala unapred!

Idi u settings/power saver/battery percentage.

Dobio sam update od 55mb, sa F na G za SAE verziju...nisam primetio neke promene, zna li neko sta je izmenjeno posto vecina dobi tih famoznih 55MB(umesto 4.4 :) )?

Hvala @ChobbyNS :)

Nasao sam odmah posle ovoga kad sam napisao i shvatio da sam glupo pitanje postavio.

Nego jel zna neko objasnjenje zasto je ovaj telefon redak, tj. u Kragujevcu npr. nema ni u jednoj radnji. U Cacku sam nasao samo u jednoj i tu uzeo. I oni nisu imali u radnji vec narucili i stiglo sutradan. Jer telefon je definitivno najbolji za te pare a malo ko zna za njega.

Zato sto je LG, da je Samsung sa ovom cijenom a to je nemoguce bio bi najbolji. ;)

Zato sto je LG, da je Samsung sa ovom cijenom a to je nemoguce bio bi najbolji. ;)

Ok, znam. Ali ima i drugih LG modela koji su bili dobri i povoljni a znalo se za njih. L7, L9, 4X HD, svi su imali manju cenu od konkurencije i opet se znalo za njih i imalo ih je u radnjama i svuda, a optimus G nema nigde niti se zna nesto za njega.

Jel bio optimus g kod nekog od operatera da se uzme?

Samo mts koliko se ja secam.

Aha ok hvala. Sad kad vidim ove cene jasno mi je sto ga niko ne uzima uz neki paket

Evo ja sam bio vec sinoc hrabar :D

Radi sve to po uputstvu uspelo iz prve, ali... nikako nisam mogao da namestim WiFi da radi. Zakuje na "WiFi turning on...". Probao sam i V2 u kojoj je kao fixed-wifi i opet nece. Kamera mi prvo radila a onda se zabagovala samo prednja radila, mada nisam ubacio camera fix. Onako na prvi pogled nije mi se svideo izgled 4.4, kao da mi fali ovaj LG UI na koji sam se navikao. Tako da sam posle pola sata odustao od 4.4 ...

Uzmi ako hoces probaj mozda ti se svidi, ali obavezno backup sve sto ti treba da se ne zeznes kao sto sam ja...
Posle 4.4 sam probao i pacman 4.3 na kome sam bio do danas popodne, ali sam ipak hteo da se vratim na stock 4.1.2 ... i onda flash eur10h kdz direktno preko 4.3 roma i upadnem u bootloop samo vrti LG logo u beskonacno. Sve moguce sam procitao i pokusao preko kompa da popravim ali nije moglo. Na kraju jedva sam i skontao da moze factory reset vol- i power ali tacno da ubodes kad sta da pustis. Imao neki backup na kompu koji sam vratio preko Backup app ali mi se ne svidja kako radi pa ne znam sta sad... da li sve iz pocetka... kad vec imam ovoliko danasnjeg iskustva hhh

Jedno pitanje: Ako mi neko posalje sms, a ja dostupan ali nemam messaging app, sta bude sa tom porukom?

I ja sam od juče ponosni vlasnik Lg Optimusa G. Kupio ga preko neta od jednog pretprodavca iz Pančeva za 270€, bez garancije doduše, tj. navodno sa garancijom u EU, šta god to značilo :) Čini mi se da je za tajvansko tržište (punjač to potvrđuje :p), odmah sam flashnuo evropski firmware - H verziju (možemo li mi koji smo flashovali telefon i dalje da dobijamo update-ove?), root-ovao (da li je trebalo da otključam i bootloader, ili je već otključan?) i prilično sam zadovoljan telefonom i romom. Štaviše, rom ne bih uopšte menjao do pojave Cyanogenmod-ovog Kitkat-a stabilne verzije, s obzirom da ne verujem da ćemo dobiti zvanični update od LG-a. Što se kamere tiče, ne deluje mi kao naročito kvalitetna, ali koliko vidim na netu, uz određena podešavanja i tweakove i ona može da slika sasvim solidne fotke. Naročito me je obradovalo 32 gb interne memorije - prethodno sam imao Alcatel OT 990, i posle dve godine kojekakvih ext particija na memorijskoj kartici i izuzetno male rom memorije telefona, danas mi je neverovatno da mogu da imam gotovo neograničen broj aplikacija :) Uz malo muke uspeo sam da nađem i odgovarajući IGO Primo ;)

Dosta sam se plašio baterije, ali za sada sam više nego zadovoljan rezultatima - bar 2 sata screen on-a, malo 2g, malo 3g, malo wifi (otkako sam ga isključio jutros sa punjenja konstantno je uključen neki oblik interneta), pola sata browsinga, isto toliko instaliranja aplikacija, launchera i kojekakvih podešavanja + još nekih sat vremena čitanja vesti na aplikacijama i whatsapp-ovanja. Doduše, sa instaliranim greenify i uključenim modom za uštedu energije, ali svejedno - i dalje impresivno (i nije imalo posledica po fluidnost). Prethodni mučenik Alcatel bi se posle 10 sati vec uveliko ugasio :)

raek1lau4izsfytybe7.png

Uzgred, postoji li neki recovery za ovaj telefon? Viđao sam neke za AT&T i Spirit verziju OG-a, ali ne i za e975, nisam siguran koliko je bezbedno stavljati ih u naš fon...
Još jedna stvar vezano za launchere, stock launcher je veoma dobar, ali je pozadina bela što mi ne odgovara, a na raspolaganju su svega četiri manje-više iste teme... Probao sam druge launchere, nova, adw, holo, pa i premijum verzije istih, i zaista su dobri, imaju onaj nexus/cyanogenmod čisti stock launcher izgled koji zapravo tražim, ali ikonice u meniju ne mogu da se nameštaju po sopstenoj želji, u najboljem slučaju mogu da se rasporede po abecednom redu ili redu instalacije... Zna li neko neki laucher koji ima ovu opciju?
Toliko za sada :)

Imas aplikaciju freegee koja otkljucava bootloader i instalira cwm recovery.Potrazi na guglu.Radi na e975 modelu,ne znam koja je oznaka tog kod tebe?

ali ikonice u meniju ne mogu da se nameštaju po sopstenoj želji, u najboljem slučaju mogu da se rasporede po abecednom redu ili redu instalacije... Zna li neko neki laucher koji ima ovu opciju?

Skini poslednju Novu beta, tu imaš mogućnost da u menije promeniš ikonicu. Mislim na je nema na store-u, nadji .apk fajl na netu.

Nazad
Vrh Dno