I ja sam od juče ponosni vlasnik Lg Optimusa G. Kupio ga preko neta od jednog pretprodavca iz Pančeva za 270€, bez garancije doduše, tj. navodno sa garancijom u EU, šta god to značilo

Čini mi se da je za tajvansko tržište (punjač to potvrđuje

), odmah sam flashnuo evropski firmware - H verziju (možemo li mi koji smo flashovali telefon i dalje da dobijamo update-ove?), root-ovao (da li je trebalo da otključam i bootloader, ili je već otključan?) i prilično sam zadovoljan telefonom i romom. Štaviše,
rom ne bih uopšte menjao do pojave Cyanogenmod-ovog Kitkat-a stabilne verzije, s obzirom da ne verujem da ćemo dobiti zvanični update od LG-a. Što se
kamere tiče, ne deluje mi kao naročito kvalitetna, ali koliko vidim na netu, uz određena podešavanja i tweakove i ona može da slika sasvim solidne fotke. Naročito me je obradovalo 32 gb
interne memorije - prethodno sam imao Alcatel OT 990, i posle dve godine kojekakvih ext particija na memorijskoj kartici i izuzetno male rom memorije telefona, danas mi je neverovatno da mogu da imam gotovo neograničen broj aplikacija

Uz malo muke uspeo sam da nađem i odgovarajući IGO Primo
Dosta sam se plašio
baterije, ali za sada sam više nego zadovoljan rezultatima - bar 2 sata screen on-a, malo 2g, malo 3g, malo wifi (otkako sam ga isključio jutros sa punjenja konstantno je uključen neki oblik interneta), pola sata browsinga, isto toliko instaliranja aplikacija, launchera i kojekakvih podešavanja + još nekih sat vremena čitanja vesti na aplikacijama i whatsapp-ovanja. Doduše, sa instaliranim greenify i uključenim modom za uštedu energije, ali svejedno - i dalje impresivno (i nije imalo posledica po fluidnost). Prethodni mučenik Alcatel bi se posle 10 sati vec uveliko ugasio
Uzgred, postoji li neki recovery za ovaj telefon? Viđao sam neke za AT&T i Spirit verziju OG-a, ali ne i za e975, nisam siguran koliko je bezbedno stavljati ih u naš fon...
Još jedna stvar vezano za launchere, stock launcher je veoma dobar, ali je pozadina bela što mi ne odgovara, a na raspolaganju su svega četiri manje-više iste teme... Probao sam druge launchere, nova, adw, holo, pa i premijum verzije istih, i zaista su dobri, imaju onaj nexus/cyanogenmod čisti stock launcher izgled koji zapravo tražim, ali ikonice u meniju ne mogu da se nameštaju po sopstenoj želji, u najboljem slučaju mogu da se rasporede po abecednom redu ili redu instalacije... Zna li neko neki laucher koji ima ovu opciju?
Toliko za sada