Šta je novo?

LG Optimus G

+1

Valjda zato sto ga nema puno ljudi pa se ne isplati da nabavljaju,pretpostavljam...

Hocu da stavim igo navigaciju na telefon jel moze neki link gde da skinem i neko upustvo kako to da ubacim, takodje i mape nase drage zemlje. Ako ne moze ovde posaljite na pm.hvala

Pa verovatno trenutno niko nema igo navigaciju...znaci kad budem ubacivao tebe cu da pitam :D

Imam ja iGO ali meni ne radi gps na telefonu i nikako da proradi ali navigacija ima. Nemam linkove sada zagubio sam ih ako nadjem postavicu ih ili cu da ti pustim pm. Pozz

Igo se ubacuje kao i u svaki drugi android, malo googlaj a ne sve na noge da ti se ubaci. Sto bi ti rekao prokleto neverovatno kakvih ljudi ima...
Jedina razlika je rezolucija koja je na G-ju malo cudna 1280x768, e tih 768 nije 720 ;)
Naci neku koja radi na svim rezolucijama ili modifikovati sys.txt u igo folderu tako da bude:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="1280_768:1280x768/768x1280:fullscreen"
;screen_xy="1280_768:1280x768/768x1280"

Ovo sam napravio kako meni odgovara, tj. nema taskbar vec je fullscreen. Taskbar se pojavi kad se povuce na vrhu nadole. Ako hocete taskbar malo je komplikovano, zato mi ovo i odgovara :)

Poslednja izmena:
Igo se ubacuje kao i u svaki drugi android, malo googlaj a ne sve na noge da ti se ubaci. Sto bi ti rekao prokleto neverovatno kakvih ljudi ima...
Jedina razlika je rezolucija koja je na G-ju malo cudna 1280x768, e tih 768 nije 720 ;)
Naci neku koja radi na svim rezolucijama ili modifikovati sys.txt u igo folderu tako da bude:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="1280_768:1280x768/768x1280:fullscreen"

Ovo sam napravio kako meni odgovara, tj. nema taskbar vec je fullscreen. Taskbar se pojavi kad se povuce na vrhu nadole. Ako hocete taskbar malo je komplikovano, zato mi ovo i odgovara :)

Imaš u mom postu sys.txt ispeglan za naš fon, a da se vidi notification bar. Meni se ovako više sviđa ;)

A zbog cega kad zumiram slike u galeriji one gube kvalitet, na bivsoj s2 kad zumiram, slika se renderuje i imam ekstra kvalitet ovde to nije slucaj

Evo da javim da sam kupio ovaj fon konacno :wave:

E sad primetio sam da mi signal nije pun, uvek je na tri cetiri crtice dok je kod starog k850 bio uvek pun, da li je to normalno?

Da li se baterija na ovim pametnim telefonima formira kao kod starih?

hvala

Baterija se ne formira, a signal je takav ako ti je ukljucen auto mode ili 3G (WCDMA). Gledaj da drzis telefon na 2G-u (GSM) posto ako ti je na 3G-u, moze da se desi da pucaju pozivi ili da uopste nemas signala u nekim delovima grada, pa po potrebi za brzi net prebaci na 3G. 2G mnogo mnogo manje trosi bateriju od 3G-a usled naseg "kvaliteta" mreza.

Aha, hvala na odgovoru.

Ovo mi je prvi android telefon, pa dok ja malo pohvatam kako i sta :)

Skinuo sam neki update od 26 mb, trenutna verzija softvera je E97510a46692
Da li je potrebno jos nesto odraditi posle updeta?

Ne moras nista mali je update... jedino mozes restart telefona ako hoces eto

da vas pitam kakve su sluške od telefona? planiram uzimati za svoj nexus 4, vidim da ih hvale dosta..

Nisu lose ali ne ocekuj neka cuda.Moja preporuka ti je da dodas jos koji dinar i uzmes sennheiser ako volis da slusas muziku:)

s obzirom da trenutno imam no name sluške ove bi bile bruka dobre :D
inače te sennheiser nemaju mic jel?

Mozda ima neke i sa mikrofonom,izguglaj malo.
Za koliko para si nasao te LG slusalice?

oko 20 $ na ebay-u, gledam sad ove sennheiser mm 50 za iphone sa mic-om i one su 20 $.

Ove LG slušalice ne vrede 20$. Tačka.

Mikrofon na slušalicama ti ne treba ako staviš app SoundAbout. Potraži na Google Play.

Mikrofon i dalje radi na telefonu kada utakneš obične slušalice.

Koji sam ja baksuz, pojavila se neka mala crtica na ekranu. Mislio sam da je mala pukotina ali na srecu nije. Zavukla se neka nit, sreca pa je uz desnu ivicu ekrana..
Nije mi samo jasno kako je dospela tu, mozda je vec i bila u fonu pa se pomerilo..:mad:

Nov fon nema dve nedelje :smash:

Hm, upravo sam dobio neki software update od 60-tak MB, odradio ga, ali ne vidim neke promene osim sto je sad verzija softvera 10F-ESA-XX (prethodna bila 10C). Jel moze uopste negde da se nadje sta donose razlicite verzije softvera?

Bas sam hteo da pitam za ovaj update - nisam primetio nista novo, i dalje je 4.1.2.

Hoce li nesto biti od onog najavljenog velikog updatea?

Evo da se prikljucim forumu vlasnik sa crnog Optimus G e975 od juna ove godine i imao sam peh posle dve nedelje mi je ispao iz sorca pravo na beton a pre toga sam ga skinuo sa silikonske futrole koju sam imao i koju je jedino moguce sad naci po radnjama i buvljacima gde sam je i kupio.Ekran je pukao kao i touch a posto je telefon kod nas bio nepoznat na trzistu imao sam velikih muka gde da nadjem ekran a jos plus sam isao na more za nekih mesec dana i pomisao da budem bez telefona me smorila.Uspeo sam preko jedne firme koja se nalazi preko puta bg arene i zove se MESC da narucim ekran koji mi je stigao na dan kada sam isao za bg da kupim karte za autobus za more.Dok sam ja kupovao karte momci su mi za nepunih sat namestili telefon tako da im se zahvaljujem i ovako inace cena je oko 16000 din da znaju ljudi pa da cuvaju svoje mobilne a ujedno ako im se desi ovako nesto da znaju gde da poprave.Inace lepih futrola za ovaj mobilni nema nigde kod nas svuda sam pretrazivao pa za koji dan treba iz kine da mi stignu dve koje sam narucio za 20 evra sve sa prevozom.Folija za ekran nije potrebna barem kod mene

Imam jedan zanimljiv problem....Naime, kad iskljucim telefon i posle nekog vremena pokušam da ga uplaim, to obično be biva iz prve.
Naime, posle znaka LG, ekran ostaje crn, i tako moram nekoliko puta da ga restartujem dok ne upali normalno. Tokom rada nemam nikakvih problema.
Da nije možda do roma, obzirom da koristim custom rom. Ima li neko predstavu šta može biti?

Najverovatnije je do ROM-a. Probaj na XDA forumu, ako si odande skinuo ROM.

Ljudi koristio sam nexus 4 nekih 2 nedelje i nisam bio zadovoljan telefonom spas mu je samo redovan update i dizajin i predjoh na Optimus G koji je mnogo bolji i optimizovaniji,prvo ekran koji je cisci i ima vise boja pa igrice koje rade dosta bolje i kamera bolja kao i bench gde sam izvlacio preko 21000 skor(Antutu) taako da ako neko bude hteobda menja ovu masinu za nexus 4 nikako mu to ne bih preporucio i zanima me da li ce biti neki update skoro? :)

Vrh Dno