Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Napokon, nista bolje nisam mogao danas procitati. Pocelo, je pocelo, samo je tuzno i zalosno i jadno sto smo morali ovo docekati od pojedinca, a ne od LG-a. Bitno je da stvari oko ICS-a pomeraju napred. Hvala za njuz cheers

Evo koliko vidim custom ROM ce biti dostupan vec danas, imace root i bice ociscen od svog Koreanskog bloatwarea 😀

Svi cekamo ili je neko vec flesovao? Da li radi normalno sa nasim mrezama jer citam da neki imaju problema sa mrezom od prelaska dok kod vecine ipak radi sve kako treba?

Poslednja izmena:
Evo koliko vidim custom ROM ce biti dostupan vec danas, imace root i bice ociscen od svog Koreanskog bloatwarea 😀

Svi cekamo ili je neko vec flesovao? Da li radi normalno sa nasim mrezama jer citam da neki imaju problema sa mrezom od prelaska dok kod vecine ipak radi sve kako treba?

Mislim da je jos rano bilo sta da se proba. Pratim pricu na xda i koliko vidim ICS je portovan ali prati ga gomila problema. Pocev od komplikacija prilikom flesovanja, problem sa basebandom, nema CWM za njega, ima raznih sitnih bagova u ROM-u...Treba se strpeti jos malo i pustiti developere da rade svoj posao. Ko zna, mozda se u medjuvremenu, LG smiluje pa izbaci ICS... ,)

Ja licno jos uvek koristim ThiaiZO3D v2.8 GB ROM + Holo ICS Launcher koji radi savrseno. Toliko vremena sam proveo da bih podesio sve kako mi odgovara. Ne bih bas sad da radim sve iz pocetka ili da dovedem sebe u situaciju da zbog gluposti brikujem telefon... :wall:

Nisam. Ne odgovaraju mi trenutni bagovi, a root mi je obavezan. Tako da cu sacekati jos malo.

Video sam jutros na xda da moze da se root-uje... 🙂

Poslednja izmena:
^ Video sam sinoc da moze da se rootuje nekom (cudnom) metodom. Ali necu ga jos flashovati. Zbog svih problema koji se javljaju, sacekacu ipak zvanicni ICS (ili makar dooobro sredjeni ovaj ROM sa ispravljenim bugovima).

Flesovao sinoc, radi super osim poznatih bagova kamera je naopako/dole i back taster je search.
Mreza radi dobro, mada nakon flesovanja ics basebanda v30b flesovao sam v18a (cini mi se da bolje brze radi mobilni internet).Kad budem u gradu probacu 3g mrezu da li radi.
evo screenshot
Screenshot_2012-10-27-13-01-35.png
Screenshot_2012-10-27-13-02-28.png
Screenshot_2012-10-27-13-02-46.png
Screenshot_2012-10-27-13-05-24.png
Screenshot_2012-10-27-13-13-26.png

Flesovao sinoc, radi super osim poznatih bagova kamera je naopako/dole i back taster je search.
Mreza radi dobro, mada nakon flesovanja ics basebanda v30b flesovao sam v18a (cini mi se da bolje brze radi mobilni internet).Kad budem u gradu probacu 3g mrezu da li radi.

I kakvi su utisci,sta ti se svidja sta ne, daj nesto iz prve ruke 😀 kakav je battery life?

Utisci su sjajni :happy: LG ui3.0, lock screen, quickmemo, brzi boot sistema, voice capture, 3d fotografije mi izgledaju lepse.Baterija za sada ok, a i 3g mreza radi😉
Screenshot_2012-10-27-14-12-31.png
jedino nisam uspeo da posaljem mms🙁

Jesi se navikao da je search sad back? Jel poboljsan kvalitet 2D fotografija ili su jos uvek onako pastelizovane?

Vrlo brzo sam se navikao na search->back. Sad sam malo probao kameru i definitivno su 2d fotografija bolje nego na gingerbread.

Definitivno me sve ovo sto citam vuce da i sam flesujem...Kazi mi jesi imao nekih problema sa mrezom tipa gubitak signala, slabiji signal itd?

Definitivno me sve ovo sto citam vuce da i sam flesujem...Kazi mi jesi imao nekih problema sa mrezom tipa gubitak signala, slabiji signal itd?
Za sada nemam nikakvih problema sa mrezom, samo kao sto sam rekao ne mogu da posaljem mms.
malo me zbunjuje prilikom pisanja nove poruke "sender"
Screenshot_2012-10-27-19-53-49.png

Ovaj CM7 mi zadaje glavobolje od kad sam ga stavio, jednostavno ne moze da prodje dan a da nesto ne zabaguje i pocne da vuce bateriju ko ne normalno i moras da ga resetujes. Obicno je to WiFi ali evo danas mi se desilo da zabaguje i mreza, tj sve je ok i onda odjednom prestane da radi bez ikakvog upozorenja , signal normalan al niko ne moze da me dobije i ne mogu da saljem/primam poruke. Ako ovako nastavi mislim da nece jos dugo biti na mom telefonu, sta vise vec bi ga obrisao da nije ovako brz. Sem toga sve je odlicno, jako lepo radi ali bat je slabija i ne moze da uzgura vise od 3h display ON.

@krupac: koliko na ICS-u izvuces display ON uz neku normalnu upotrebu?

Normalna upotreba, mislim da nikad nisam imao preko 3h na 21e romu.
Screenshot_2012-10-28-13-36-48.png
Screenshot_2012-10-28-13-37-04.png

^Najzad su rešili problem sa battery stats.

Ja ko ludak svaki dan pratio zbivanja, odem tri dana u seosku idilu, kad sad vidim ima nekih desavanja, posto sam slab sa engleskim a google translate nije bas mnogo podoban, vise bih voleo da mi neko kaze, kad bude imo prilike, nego da nagadjam prevod na xda, kakva je trenutna situacija sa O3D, veliki pozdrav.

Situacija je takva da je izasao ICS beta ROM (danas i official) za SU760, Koresku verziju Optimus 3D.
Developer po imenu "xbsall" je uspeo da ga portuje na nas P920 sto mozes da nadjes na ovoj xda temi ,ali nije u pitanju obicno flesovanje ROM-a nego malo komplikovanije jer mora da se menja baseband jer ROM nije kompatibilan sa 21e vec mora SU760 baseband.
Drugi problem je sto je dugme search sada back button iz razloga sto SU760 nema 4 vec 3 dugmica ispod ekrana.
Treci problem je kamera, sve radi ali kada se pokrene okrenuta je naopacke i ne moze da se vrati u normalno stanje (bar ne jos uvek).
Cetvrti problem bi bila duzina SMS poruke od 80 slova,ali to je vec reseno.

Inace sem tih problemcica drugih problema nema, kazu da ROM jako brzo i lepo radi, imas na temi na xda i neke benchmarkove gde se telefon stvarno pokazao.

Sve u svemu lep ROMcic ali zbog ovoga basebanda mi se bas i ne da da ga flesam. Inace xbsall je rekao da ce napraviti i custom ROM kada izadje finalna verzija, koja je izasla danas, tako da ako zelis mozes malo da sacekas sa flesom jer ce ROM da bude ociscen od bloatwarea,imace root itd... ICS Source se ocekuje 12. Novembra, pa tada vec mozda bude i nekih AOSP ROM-ova.

Sto se tice naseg P920 jos se ne zna da li cemo dobiti Official ICS i kad.

Nasao sam jos jedan bug na CM7, opet vezan za Wifi. Naime ovog puta je problem u tome sto WiFi Sleep policy uvek radi na "When screen turn off" i sta god da stavim on radi po svom. Sto ne bi mozda ni bio toliki problem da ne koristim Unified Remote i potrebno mi je da konekcija bude ziva jer mi cesto treba da pauziram film ili premotam :/ ...ali ni to pucanje ne bi bilo problem da se WiFi jednostavno rekonektuje, ali ne, obavezno se zaglupi pa moram da ugasim/upalim WiFi da bi se konektovao i kad na to dodate 15-20 sekundi koliko mu treba da se konektuje od trenutka kad se upali onda mu to dodje brze i lakse da jednostavno ustanem sa kreveta i sam pauziram film. Eto jos jedan bug da ima u vidu onaj ko zeli da koristi CM7...

Jel ima nekih noovosti, ja nabrzaka videh da je koliko sam razumeo izasao neki ics room za o3d, kao u odnosu na njega zvanicni nista nece novo doneti.

Nista novo u odnosu na ono sto sam ti napisao pre neku nedelju, jos cekamo na official. Neki pricaju da official nece nikad ni stici. Jedine vesti su vezane za GB a to je da cemo u ponedeljak dobiti novi ROM od CyanMobileX tima, mesavina CM7 i AOKP, based on CM7. Eto to je sve 🙂

Do qrca....Nije mi tu nista jasno. Telefon je u globalu ok, ima tu i tamo neku zajednicu a niko ne moze da portuje ICS...Pre neki dan videh na XDA da su portovali JB na najskrnaviji telefon koji postoji na trzistu - Galaxy mini (bar sto se specifikacija tice - 320x240 rezolucija 🙂)
"The Samsung Galaxy Mini has recently received Android 4.1.1 Jelly Bean in form of an unofficial port of CyanogenMod 10 by XDA Senior Member TheWhisp. "

Pouzdrav drustvo , doslo vreme da se rastajemo.Nagovorio sam direktora da mi uzme Alcatel 997D za sluzbeni pa cu u njega staviti dve kartice a moj LG Optimus 3D je prodat danas.
Bila mi je cast druziti se ovde sa vama , i razmenjivati iskustva , pa se nadam da cemo ponovo imati isto parce hardvera i nastaviti saradnju ko do sad. Navracacu povremeno da vidim sta se desava sa Optimusom 3D.

Veliki pozdrav za Masinca , Corvus Corax i Ubabica

PS.... LG telefon zbog updejta necu uzimati jedno duze vreme.

Do qrca....Nije mi tu nista jasno. Telefon je u globalu ok, ima tu i tamo neku zajednicu a niko ne moze da portuje ICS...Pre neki dan videh na XDA da su portovali JB na najskrnaviji telefon koji postoji na trzistu - Galaxy mini (bar sto se specifikacija tice - 320x240 rezolucija 🙂)
"The Samsung Galaxy Mini has recently received Android 4.1.1 Jelly Bean in form of an unofficial port of CyanogenMod 10 by XDA Senior Member TheWhisp. "
Telefon je odlican al dzabe sve kad nema developera. Ja sam ga kupio jer je po specifikaciji veoma slican sa GNex i mislio sam da ce biti dosta toga za njega, al ipak nema nista. Arcee iz CM tima je pokusao da skuva CM9 al mu fali DSP firmware i od tada stojimo u mestu, tu i tamo izadje neki custom-stock ROM sa obrisane dve sistemske aplikacije a dodate druge :/ ..sve u svemu jad i tuga. Mozda se stvari malo pokrenu kad LG izbaci ICS source za SU760 (Korejski O3D) al evo i to se ceka vec neke dve nedelje ako ne i duze.. Al nije sve tako crno, svetla strana je sto je stock ROM (pa i custom basirani na njemu) jako stabilni i brzi i bukvalno nema zadatka koji telefon ne moze da ispuni. Jedino sto nam ostaje kao vlasnicima ovog telefona je ili da ga kao Jaza prodamo ili nastavimo da se molimo da LG izbaci update.
Pouzdrav drustvo , doslo vreme da se rastajemo.Nagovorio sam direktora da mi uzme Alcatel 997D za sluzbeni pa cu u njega staviti dve kartice a moj LG Optimus 3D je prodat danas.
Bila mi je cast druziti se ovde sa vama , i razmenjivati iskustva , pa se nadam da cemo ponovo imati isto parce hardvera i nastaviti saradnju ko do sad. Navracacu povremeno da vidim sta se desava sa Optimusom 3D.

Veliki pozdrav i za tebe druze, bilo je lepo druziti se s'tobom, zelim ti srecu sa novim telefonom i da te dobro sluzi.

Poslednja izmena:

Veliki pozdrav i za tebe...Steta sto se ova nasa mala zajednica polako rastura.Ja jos uvek nista nisam uradio sa mojim telefonom.Taman odlucim da ga stavim u oglase kad na xda portuju neoficijelni ICS...Onda odlucim jos malo da sacekam.Ali muka mi je vise i da pratim forume kad se sve samo vrti u krug...Dosao sam sad do neke kinte pa cu videti sta cu i kako cu.Ali najverovatnije cu i ja da odustanem od LG-ja...

Nazad
Vrh Dno