Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drugari jel moze neko ko je ubacivao ovaj rom da postavi detaljno uputstvo sa linkovima i procedurom za backup stock rom-a, poshto vidim da je par ljudi na xda forumu brick-ovalo telefon 🙂

Vidim da mnogi prodaju ovaj telefon, ili su ga vec prodali ali izgleda da stvari krecu na bolje, pre par dana je portovan CM9, juce je uspesno portovan CM10 (JB), tako da nada definitivno postoji i svakim danom ovaj telefon postaje sve bolji i bolji.

Nazalost LG jos uvek nije pustio official ICS za P920 ali ima nekih glasina da bi za nedelju-dve trebali da izbace ICS source code za SU760 a posto je to u osnovi isti telefon mislim da ce do tada da izadje i ICS za nas P920. Naravno to nista nije sigurno ali se nadamo.

@sheisty_47: zao mi, ne mogu da ti pomognem jer nisam flesovao taj ROM, sve cekam official.

Pretpostavljam da koristite Thiaiz-ov ROM, jeste li primetili koliko je ROM los za igre? Dugo se ucitavaju, lose rade, itd?

Probao sam bio Batman-a i on je seckao (neigriv) i ceo telefon se kocio, pomislio sam da je igra prezahtevna na ovaj telefon. Posle mi je palo na pamet da promenim kernel i igra je radila normalno.

Valjda ce doci i taj dan
Nadajmo se da hoce uskoro..
Pretpostavljam da koristite Thiaiz-ov ROM, jeste li primetili koliko je ROM los za igre? Dugo se ucitavaju, lose rade, itd?

Probao sam bio Batman-a i on je seckao (neigriv) i ceo telefon se kocio, pomislio sam da je igra prezahtevna na ovaj telefon. Posle mi je palo na pamet da promenim kernel i igra je radila normalno.
Ja koristim Promethius ROM i 1.5 kernel i sve radi odlicno pa i igre,a ROM je smooth i brz 😀 ..samo je bat malo slabija nego na stock, ne uspevam da izvucem vise od 3h i 10min display ON.

Poslednja izmena:
Zar ti na tom kernelu ne curi baterija nakon koriscenja USB-a?

Nakon povezivanja telefona sa racunarom baterija pocne da curi. Verzije preko 1.3 imaju taj bag. Iz nekog razloga, do sada to nije ispravljeno.

U svakom slucaju, po meni je mozda najbolji izbor stock ROM. Makar nema bagove koje dodaju developeri. 🙂

Edit: A da, trenutno koristim Thiaiz ROM, ali sam ga malo tweak-ovao i ubacio mu stock kernel. I za sada sam zadovoljan, sve radi kako treba. Tako da bi neka moja preporuka bila da se to proba (ko god jos uvek ima ovaj telefon 😀).

Poslednja izmena:
Meni ne, pre nekih 3h i 20 min kad sam procitao sta si napisao sam ga povezao sa racunarom cisto probe radi i baterija je na 51%,a bila je na 53% kad sam zavrsio sa prikopcavanjem sto je 2% drop i normalno je, telefon normalno upada u deep sleep.

Ja sam svojevremeno probao taj kernel i imao sam problem sa curenjem baterije. Posle sam procitao da to jeste bag i da od verzije 1.3 postoji. Ako si zadovoljan, ne prigovaram. 😉

Forum je bio offline pa nisam mogao pre da napisem, testirao sam malo to sto si rekao i definitivno ima neki bug, kad nakacim telefon na punjac uopste ne pada u deep sleep vec konstantno radi na 300Mhz. Kada ga skinem sa punjaca normalno radi. Ovaj problem se ne desava kada telefon prikopcam na komp.

Brzinom ROM-a sam definitivno zadovoljan, ali trajanjem baterije bas i nisam, 3h display ON je max.

Da li je jos neko flesovao ICS sem krupca?

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce, da li ima neka aplikacija za kameru, sa koje su 2d slike i video bolji neko sa fabrickom, slike vise manje, ali mi se desava da kada krenem da snimam na full hd, secka, a i osvetljenje je lose, malo je bolje na hd, ali to nije to. Hvala unapred.

Tesko da ces upeti da izvuces nesto bolje slike i video jer je optika losa i propusnost jako mala ali pre je bilo prica da su slike i video malo bolje sa LgCamera free i pro. Licno nisam primetio neku veliku razliku ali probaj.

Ako nekim slucajem jos uvek koristis Froyo (2.2) mozes da probas i ovaj MOD , to ce sigurno dati malo bolje slike i video.

Forum je bio offline pa nisam mogao pre da napisem, testirao sam malo to sto si rekao i definitivno ima neki bug, kad nakacim telefon na punjac uopste ne pada u deep sleep vec konstantno radi na 300Mhz. Kada ga skinem sa punjaca normalno radi. Ovaj problem se ne desava kada telefon prikopcam na komp.

To nije nikakav bug u kernelu. Nijedan android telefon nece ici u deep sleep dok je prikopcan na punjac. Jednostavno tako android os radi. Kad je telefon na punjacu phone ce raditi na minimalnoj frekvenciji.

Ako je tako onda je sve u redu, definitivno nemam taj bug.

Inace za one koji ne prate xda, izasao je ICS source za SU760, sto bi moglo da znaci da cemo mozda uskoro imati CM9/10 za P920.

Inace za one koji ne prate xda, izasao je ICS source za SU760, sto bi moglo da znaci da cemo mozda uskoro imati CM9/10 za P920.

Kod naseg telefona ne vidim poentu CM-a jer tada nema 3D funkcije, a ni HDMI. A source za to nema, tako da toga nikada nece ni biti. Ali to je samo moje razmisljanje.

Razumem da je nekome to problem, meni licno nije, 3D je samo zgodan dodatak koji ne koristim cesto pa mi nece nedostajati mnogo. Nadam se samo da ce skuvati CM9/10 jer ako sad ne mogu kad imaju source onda nikad nece ni moci.

Pizdrav drugari ima li nesto novo jer izasao ICS tj zvanicni updat.

Jel izasao ics za o2x, ako sam razumeo malo cackajuci cini mi se da jeste, ako je tako s obzirom da je i kod njih pre toga izasao zvanicni suorce za korejsku verziju, valjda ce tako biti i za o3d

Jel izasao ics za o2x, ako sam razumeo malo cackajuci cini mi se da jeste, ako je tako s obzirom da je i kod njih pre toga izasao zvanicni suorce za korejsku verziju, valjda ce tako biti i za o3d

Jeste, izasao je, naravno prvo za Korejsku verziju, tako ce biti i sa O3D ali ovo cekanje nervira. Nadam se da cemo uskoro dobiti CM ROM, jedva cekam da probam ICS ili JB na ovom telefonu, to ce mi biti i glavni razlog da ga ne prodam 😀

Jeste, izasao je, naravno prvo za Korejsku verziju, tako ce biti i sa O3D ali ovo cekanje nervira. Nadam se da cemo uskoro dobiti CM ROM, jedva cekam da probam ICS ili JB na ovom telefonu, to ce mi biti i glavni razlog da ga ne prodam 😀
masinac aj ako nije problem objasni mi sta je u sustini cm9 ili 10, nebitno, vidim da se to cesto spominje, jeli to neki kustom rom, mada cisto sumnjam

masinac aj ako nije problem objasni mi sta je u sustini cm9 ili 10, nebitno, vidim da se to cesto spominje, jeli to neki kustom rom, mada cisto sumnjam

Nije problem naravno.

CyanogenMod (skraceno CM) ti je AOSP custom ROM sa dodatkom gomilom tweakova, novih funkcija i podesavanja za bolje performanse. Svi pricamo o njima zato sto vec tradicionalno njihovi ROMovi rade jako brzo,ako ne i najbrze, moguce ih je kastomizovati na milion nacina... Ako si probao CM7 onda znas koliko je brzi od stock ROM-a, znaci ne mogu se porediti. CM9 ti je konkretno ICS verzija, znaci Android 4.0 , dok je CM10 Jelly Bean (Android 4.1) a pre neki dan su poceli da prave i CM10.1 koji je baziran na Androidu 4.2, sto je i jos jedan razlog zasto ih ljudi vole jer cesto izbacuju nove verzije Androida brze od samog proizvodjaca telefona. Ako zelis da se upoznas sa ROM-om i timom iza njega mozes naci jos gomilu informacija na njihovom siteu .

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Hvala, sacekacu jos malo da vidim kakav ce biti zvanicni ics, ako izadje naravno, ako ne onda cu ubaciti cm, hvala na objasnjenju

Napravili su fix da sva cetiri dugmeta ispod ekrana funkcionisu na ICS-u sa SU760. Sada imamo potpuno funkcionalan ICS ROM. 🙂

Da, ali i dalje je potrebna ona flash metoda koja mi se ne svidja tako da mi se ne zuri da flesujem taj ICS, sve se nadam da ce u neko skorije vreme arcee da napravi ICS/JB ROM koji ce da radi na GB bootloaderu.

@dejanpb nema na cemu.

Naravno. I ja cekam zvanican ICS. 😀

Doslo je vreme drugari da se i ja rastanem sa vama. Nisam odavno nista pisao ali sam pratio svakodnevno ovaj forum sve iscekivajuci neke dobre vesti. Nisam imao vise strpljenja pa sam se napokon oprostio od svog O3D i pazario Galaxy Nexus i9250. Cim sam upalio novi telefon dobio sam obavestenje da mogu da izvrsim upgrade na Android v4.1.1 sto me naravno jako obradovalo. Mislim,sta reci sem...Jelly Bean yeeeeeeeah... 🙂 Da je srece da nas je i LG tako obradovao jos odavno.Mislim da se onda ne bih rastajao od njega neko duze vreme.Ali sta je tu je...

Pozdrav za sve O3D forumase ,)

Hehe I ti se otarasi lenčuge zvane LG. 🙂

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno