Šta je novo?

LG Nexus 5X

Malo sale [emoji1]
IMG-20170314-WA0001.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Imam problemčić od skoro. Neće da downloaduje update. Od početka je na stok i trenutno je 7.1.1 Februar. Bio sam na beta programu pa sam pomislio da je možda vezano za to i izašao iz beta programa ali se isto ponaša. Na beti prijavi da ima update 7.1.2 dok van bete prijavi da ima security update. U oba slučaja kad tapnem da uradi update izbaci poruku "Couldnt download update". Posle restarta telefona krene malo da skida pa prijavi istu grešku. 3.8GB prostora je slobodno. Any idea?

Imam problemčić od skoro. Neće da downloaduje update. Od početka je na stok i trenutno je 7.1.1 Februar. Bio sam na beta programu pa sam pomislio da je možda vezano za to i izašao iz beta programa ali se isto ponaša. Na beti prijavi da ima update 7.1.2 dok van bete prijavi da ima security update. U oba slučaja kad tapnem da uradi update izbaci poruku "Couldnt download update". Posle restarta telefona krene malo da skida pa prijavi istu grešku. 3.8GB prostora je slobodno. Any idea?
Nemas dovoljno prostora da skine, raspakuje i instalira.

Ово је послао 6п!

Security update je veličine 63MB, kako misliš da nije dovoljno 3.8GB? Koliko mu treba onda?

Ništa, sačekaću 7.1.2. OTA image pa ću uraditi update. Najavljuju ga za prvu polovinu Aprila.

Gde je gospodin što je jurio garanciju preko Vladimira ? Šta li se tu desilo .. :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gde je gospodin što je jurio garanciju preko Vladimira ? Šta li se tu desilo .. :)

Odneo sam Vladimiru telefon, bice reklamiran. Ceo proces ce trajati 20-30 dana. Tako da sada cekam. Videcemo ishod.

Opa ipak mu papir vredi nešto :) šteta što za Kineze daje 3meseca .

Baš da vidimo šta će na kraju biti

Da sačekamo odgovor. Ako ispoštuje, svaka čast za Vladimira... [emoji106]

Koliko znam on je vec menjao onom decku 5x koji je dosao ******.
Ako Vlada sredi ovo, ima pola foruma kao sigurnog kupca :D

Sent from my Havaji P9

Kupio više telefona kod njega do sada i nikada nikakvih problema [emoji106]
Prošle nedelje drug lično kod njega uzeo 5X - sve prošlo OK ...
d67fbbbec2eb144f3f76b33866d74588.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da Vladimir cikica :) uvek u brzini

Evo jos jedan problem. Vratio sam se par strana samo unazad, da sam bar prosle nedelje.
Nije bootloop, nov telefon (ne znam kako izgelda refurbished da li se ikako vidi ista na takvom), no nakon upgrade OTA sa fabrickog na 7.0 "crkao wifi" uz poznati problem sa macom koi pocinje sa 02: pa sve nule.
Drugo, system particija je oko 18-19GB (kod kuce mi je tel, jos sam u firmi). I to ima kao issue sa Nougatom (huge system partition).

Dakle, unlock odmah, flash poslednjeg 7.1.1. image, nista. Vratio na 6.0.1 poslednji sa Google sajta, isto stanje za wifi i bt sem sto u total storage pise x out of 10.25 (sto je tacno 32-cache-system i ostalo). Root je bio na 7.1.1 ne bi li
rucno editovao fajl koji se pominje u:
http://chromloop.com/2016/08/how-to-fix-wifi-problem-updating-android-7-0-nougat/
Nista ...

Radio i OTA recovery zip sa Flashify i full factory sa Flashify, bez promena (mozda sam negde tu gresio?).

Na kraju, stavih i chroma 6.0.1 - bez promena. Sta sam mu sve radio, cudim se kako ti drugi upadaju u bootloop. I vendor image sam zasebno stavljao, pobuni se (dakle upise - msilio sam da laze da ju je menjao) ali nista. Sve radi odlicno,lte radio.
Evo jedno sto nisam je da ga nisam stavljao na punjac nikad. To sto je radio radio je na usb kablu okacen na laptop.

Neka ideja jos mozda?

Na kraju, ima li servis u Beogradu koji bi uradio proveru lemova, mozda je tacno ono da sa OTA na 7.x ode u overheat. Ni jedna druga sitnica nije problematicna.
Svka ideja je dobrodosla ...

p.s. Nisam ja radio OTA, tako sam ga uzeo, misleci da je sofware problem i da ce jedan full flash i root da resi sve. Dakle nisam video svojim ocima da wifi radi, ali ne verujem da je preko GSM skidan 1.4GB OTA sa 6.

Poslednja izmena:
Vrlo neobičan problem, ali kod tebe su se pokvarile particije koje čuvaju podatke o IMEI, MAC adresama, itd. Verovatno ćeš morati da ga odneseš do servisa kako bi ti popravili WiFi MAC i BT MAC. Treba proveriti i IMEI, da li je ispravan ili neki generički sa nulama, pa da se i on popravi.
Vidim da nije teško za rešavanje (ne bi smelo ni skupo da bude), ali je potreban alat koji se plaća i koji imaju samo servisi. Ne znam da li postoji besplatno rešenje.

Edit: Sad kažeš da si tako kupio telefon. Pitanje je šta se zaista dogodilo sa njim i da li je jednostavno rešivo (pretpostavljam da je prethodni vlasnik već nosio telefon do servisa).

Poslednja izmena:
Nije nosio u servis. To je prodavac telefona zapravo koji je pošteno oglasio manu. Uključio ga da ga proba, uradio OTA (da bi napisao da je mob sa 7.0) i otišao wifi.
IMEI je OK, to sam proverio pri kupovini, a tada primetio i storage problem.
Neki savet koji servis možda?
edit: Sad vidim Niš lokaciju, pa da naglasim, servis u Beogradu.

Poslednja izmena:
ff78d596f7756bf24b17f06b00b27b9a37c5e4bb87f33f71be1ab1d933ebda80.png

Nov update [emoji106]
5. MART 2017 - security patch level

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije nosio u servis. To je prodavac telefona zapravo koji je pošteno oglasio manu. Uključio ga da ga proba, uradio OTA (da bi napisao da je mob sa 7.0) i otišao wifi.
IMEI je OK, to sam proverio pri kupovini, a tada primetio i storage problem.
Neki savet koji servis možda?
edit: Sad vidim Niš lokaciju, pa da naglasim, servis u Beogradu.
Probaj kod Baneta u pin servisu.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa, u medjuvremenu prodavac se javio (jer sam ga pitao za servis u koji nosi svoje telefone ako treba), uzece ga nazad za isti novac. Ima kupca kome "wifi nije toliko bitan".
Evo flashnuh factory 7.1.1, n4f26t, zakljucao bootloader i toliko.

No, prelistao sam danas par poslednjih stranica teme. Ne verujem da je tu posredi toliko harderskih problema odjednom. U 7.x se promenio model particija, tu utice i enkripcija. Mozda da neko sastavi neki pool, pa ako se ljudi secaju da li su problemi nastali svima posle OTE, mozda se nadje neki patern?
Kao i za ovaj moj telefon, uz wifi ide i veliki sistemska particija, dakle do nekog loka/korupta (izvinjavam se na ovim engleskom, no lakse mi je tako, navikao sam) nekih particija. Ja verujem da je sistemska particcija narasla u toku ote, ne koristi se tolilko, ali je alocirano.
Onaj fajl, pomenut u linku gde sam opsisao problem, u kome se nalazi mac, je 0 bytes, bez ikakvih privilegija ili ownera. Dakle, nije popunjen kako treba.
A ono opet, mozda je i stvarno crkao wifi, ali vise razmisljam o toj epidemiji bootloopa ... Sve mi se cini da je OTA, decrypt, partition recreation u letu glavni krivac.

I da dodam, jedino sem postavljanja na punjac (nije ni raspakovan, kao ni kabl), je da nisam rucno iz shella probao format, resize particija. Tu me malo odgovorio kolega Rock86, kome se zahvaljujem na vremenu - razmenismo nekoliko pm za vikend. Bio sam se vec spremio da system fixiram na recimo 6GB. Nisam zapisao brojeve ali du je prijavljivao oko 3.5GB. Sve su ext4. Nisam probao da iz shella pisem, ali mount rw, unmount, fsck, mount r,sve je radilo i iscitavalo ok. Nisam imao toliko vremena, 2 sata vezana nadjoh u subotu, jos toliko i manje u nedelju. Svakako sam ocekivao da sve resim za pola sata kad sam ga kupio.
Sad mi malo zao sto nisam probao da demistifikujemo i to kao moguci uzrok ovih problema. I vlasnici sestice kukaju po netu ...

Poslednja izmena:
Google izbacio Android O developer preview, jel probao neko na 5x? Ili je svima frkica za ploču? :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije ovo O final nego samo za devove :)

Nazad
Vrh Dno