Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ali 5x sa hdr+ ili na onoj kameri sa xda uz auto hdr+ :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma šta, juče slika neka grupna i prva sa jabukom druga sa 5X - čak su laici videli da kinez nema šta da traži pored neksusa [emoji3]

Ne kaska ajfon mnogo, ali definitivno bolje slike pravi neksus, dok cena nije za poređenje ...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk v6.3.3 (Build 825)

Nisam očekivao ovo, svuda 5X bolji. Hvala za test.

Jedino sto sa nexusom ne mozes maltene nista macro da slikas. Onaj crveni cvet ili vec sta je iphone odma uspeo dok sa 5x pa jedno 30 sekundi sam trazio fokus..

Istina, tako sam kupio nešto na KP i došlo je oštećeno - tačnije napuknuto ...
Rekoh ajde da slikam kako bi se lepo videlo, ali dok nisam odmakao telefon fokus je plivao :)

Srećom te macro slike zatrebaju jednom u godinu dana!

ps. Stavi ovo u ajfon 7 temu, mada ništa nećeš postići - videće oni ibolje :D

Poslednja izmena:
dobra stvar kod svega ovoga je što će verovatno sad svi izmišljati neke sisteme i algoritme kao ovaj hdr+ pa će fotografije samo biti bolje na budućim telefonima

btw. i dalje nisam siguran koji algoritam da koristim. kad uradim crop sa pixelovim (auto hdr na nx camera) definitivno ima manje šuma i oštrije/detaljnije su slike za nijansu (proverio sa cropovima) dok hdr+ bolje hendluje highlights

*** ja mislio iPhone uber mob kad svi pričaju aaaaaaaaaa i hvale ga, kad ono ovaj mali plastikander ga šije.

Samo ce se iznervirati pred praznike [emoji1]

dobra stvar kod svega ovoga je što će verovatno sad svi izmišljati neke sisteme i algoritme kao ovaj hdr+ pa će fotografije samo biti bolje na budućim telefonima

btw. i dalje nisam siguran koji algoritam da koristim. kad uradim crop sa pixelovim (auto hdr na nx camera) definitivno ima manje šuma i oštrije/detaljnije su slike za nijansu (proverio sa cropovima) dok hdr+ bolje hendluje highlights
Ja sam prešao skroz na auto hdr na novoj apk :) Vojkan je dao zeleno svetlo

a probaj auto hdr na prednjoj kameri, nebo i zemlja u odnosu na hdr+ on, u korist ovog drugog :D ne znam koja je fora

Fizika je na strani Nexus kamere a ima i hdr+, to je to.

Apple vec godinama koristi manje i malo "ogranicenije" sony senzore, na taj nacin stede (npr. zamislite samo 1$ manje na nekoliko desetina miliona prodatih ajfona) ali se izvlace odlicnim post-processingom tako da cak i ip6 kamera cesto snima fotografije sa boljom dinamikom od vecine androida.

I softver ip7 kamera sve odradi "skolski" ali su detalji i LL performanse vise na nivou 2014/2015 flagship klase sto te i ocekivano s obzirom na limite tog manjeg senzora.

Bice zanimljivo kada predju na neke najbolje 1/2.3", verovatno to planiraju ali za ip8s :)

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^Bas tako. Ja sam uzeo 6S kad mi je crkao Nexus. Koristim kameru isto kao i tamo,i ne mogu reci da je i jedan bolji,jednostavno su drugaciji. U nekim situacijama je nexus kidao,u drugim 6s. Dobra stvar je da dolazimo do toga da svaki telefon ima zadovoljavajucu kameru.

Sent from my 6S using Tapatalk

Sad? Hdr+ je tu od nexusa 5 i 2013e, da znaju izmislili bi za 3 godine [emoji14] vidim huawei je nešto delimično uspeo (što se dinamike tiče) ali mu je trebala druga kamera za to :D iPhone isto ima local tone mapping još od 5s ako se ne varam, zato i odskače od drugih što se toga tiče...

Što se kamere nx tiče, sada je ovaj auto hdr bliži hdr+ on nego off, ono što sam ranije gledao bilo je obrnuto. Jedino što su parametri ekspozicije (iso i ss) bliži/isti kao na hdr off, + što (čini mi se) hvata manje kadrova nego hdr on (zato je i brži), pa se češće dobiju strešene fotke, hdr on ih bolje stabilizuje. Šuma ima više na hdr on jer on više podeksponira kadar pa onda agresivnije izvlači senke (uz obično i viši iso), zato su tamo bolji hajlajti ali bude malo više šuma... Zato bolje zamrzava kadar jer uglavnom ima brži SS. Jedino ne znam kako si video da je auto hdr oštriji, ja bih rekao da je hdr on oštriji :)

Poslednja izmena:
da da znam otprilike ispod haube šta se dešava :) pa lepo, u daljini na cropu sam gledao neki text i na auto hdr je čitljiv (jedva) dok na hdr+ nije bio. mala je baš razlika ali sam proverio više puta. pod uslovom da ne slikam iz ruke naravno. još jedan + za auto hdr mi je i jači brightness i eto to je prevagnulo. auto hdr za zadnju kameru, hdr+ on za prednju dok ako se slika sa blicem onda uvek koristi hdr+ on algoritam nevezano u kom si modu. ma u svakom slučaju kamera kida :D

Kako vrijeme protice ,sve mi se vise cini da je beta brze radila,na duze staze.Brzi odziv prilikom otvaranja aplikacija i slicno..Koristim Nova launcher,sa istim podesavanjima kao i na Beti.Ne znam jel mi se to samo cini ili sta,ali po prvi put od kako imam 5x,javlja mi se potreba i zelja za rootom i custom romom .. :) .

ne čini ti se, brže je radila. mada se i meni čini recimo da stable bolje drži aplikacije u ramu

Tek se vidi koliko ne znaju ljudi iz googla posao kad se flesuje neki rom kernel i poigra sa gov podesavanjima..

Sent from my Pixel using Tapatalk

Ja ne verujem sta mi se desilo sa telefonom od kad mi se pre neki dan ažurirala tastatura na GBoard. Sve na telefonu seca, a sad se desava da tastatura nece da se otvori kada treba. Jel ima jos neko problem?

Ja ne verujem sta mi se desilo sa telefonom od kad mi se pre neki dan ažurirala tastatura na GBoard. Sve na telefonu seca, a sad se desava da tastatura nece da se otvori kada treba. Jel ima jos neko problem?

Kod mene sve okej, v6.0.69.
Obriši keš?

Meni se desava da Tapatalk secka kad skrolam i posle nekog vremena prestane.

Da li se nekom desava da 'do not disturb' opcija nece sama da se ugasi kada je aktiviram (npr do prvog alarma), nego i dalje ostane na silent?

Meni ne, a baš tako i koristim tu opciju (do alarma).

Nazad
Vrh Dno