Šta je novo?

LG Nexus 5X

Cudi me da niko ne komentarise ovo za maks. jacinu osvetljenja 6P amoleda, mnogima je to smetalo a uz 600+ nitsa taj displej verovatno ima sjajnu citljivost na suncu :) (kazem verovatno jer ne znam kolika je refleksija tog stakla na 6P pa to moze malo da pogorsa citljivost)

Pa verovatno je zavučeno u nekim dev opcijama poput dual screen. A prosečan reviewer teško da će znati da dođe do toga, ili odradi i da pročita na netu.
Možda je to neko softversko ograničenje da ekran note 5 deluje bolji. [emoji1]
Ali zamisli burn in onda.

Koliko je Nexus 5X dobar i brz telefon generalno?Za mesec dana obnavljam ugovor u Vipu pa razmisljam o 5X,dobra mu je cena na pretplatu,a vidim da je dosta skup po oglasima.

Trebalo bi da bude cena + poštarina, pa na to 10% carina, pa na sve to 20% PDV, ako se ne varam.

Čačkao sam juče malo 5X i 6P. 6P je odlično urađen, stvarno kvalitetan finish, "budža" pozadi uopšte nije budža, na slikama to izgleda 3x veće nego što jeste, lepo je svedeno na sve strane i nimalo ne odudara.

ALI... ekran je ŽUT. Baš, baš žut. 5X pored njega je drastično drugačiji, na 5X je bela, na 6P je jednostavno žuta pozadina launchera.

Lično sam razočaran, baš sam se nameračio na 6P, ali ovo je deal breaker ako se ne sredi u sledećim serijama.

Prvi put da cujem da je amoled zut.. Moze biti roze ili plav ali zut ?

Svaki custom kernel ima podešavanje boja i možeš da ga podesiš kako god hoćeš. Na nekim telefonima to možeš i sa stock kernelom.

Čačkao sam juče malo 5X i 6P. 6P je odlično urađen, stvarno kvalitetan finish, "budža" pozadi uopšte nije budža, na slikama to izgleda 3x veće nego što jeste, lepo je svedeno na sve strane i nimalo ne odudara.

ALI... ekran je ŽUT. Baš, baš žut. 5X pored njega je drastično drugačiji, na 5X je bela, na 6P je jednostavno žuta pozadina launchera.

Lično sam razočaran, baš sam se nameračio na 6P, ali ovo je deal breaker ako se ne sredi u sledećim serijama.

Jesi probao da u developers options staviš Picture mode na sRGB, kažu da to rešava problem žute boje i prezasićenih boja:

Nexus 6P Yellow Screen

This phone uses a top of the line 2560 x 1440 Quad-HD Samsung AMOLED display, which looks amazing. However, a few reports have surfaced at the Google product forums that it has a yellow hue or tint to it. Our own unit looks great, and if anything has a perfect white balance.

All screens look different, and those coming from the washed out LCD on the Nexus 5 will notice a huge difference with the color of whites on the Nexus 6P. Many complained the Note 5 had a blue tint, and looked cold, but we’re hearing the opposite for the Nexus 6P. Google made a lot of tweaks to the color balance to give it a “warmer” more natural look, so that yellow hue shouldn’t be an issue.

That said, if owners feel it’s really bad you can change the colors, or ask Google for a replacement. Head into settings > about phone > and scroll to the bottom. Tap “build number” 6-7 times to unlock the hidden developer options menu.

In the developer options menu under settings about 6-7 lines down is an option to change the “Picture color mode” and use the standard sRGB (standard Red, Green Blue) color, vs what Google’s done to the colors. AMOLED screens are bright, vibrant, and rich in color. Changing this to sRGB will tone down the colors, get rid of that extremely bright and almost too vibrant look of the reds and blues, and also fix the yellow tint issue.

http://www.gottabemobile.com/2015/11/06/nexus-6p-problems-what-you-need-to-know/

Poslednja izmena:

Nisam ih video uživo, po testovima 5x ima svetliji ekran, vidno svetliji ekran, automatski za mene bolji, napolju na suncu takođe koristim telefon. 6p mi deluje kao razočarenje po tom pitanju, veliko razočarenje.

Prilozi

• 2015-12-09_113316.png
    2015-12-09_113316.png
    58.5 KB · Pregleda: 166
zar nije obrnuto? na samsungu kad ideš ručno dobijaš nešto sitno, kad uključiš auto onda imaš na raspolaganju full brigtness. za nexus si citirao:

to get the absolute maximum of the screen forced to disable it by default activated adapted brightness of the display settings. Before we did this was the Nexus 6P alarmingly low light, even outdoors in bright daylight where the phone's light sensor should tell the screen to give all the light it has, and in this test, we have consistently used the phone with adapted brightness turned off.

Jel mi verujes da nisam ni procitao do kraja to sto sam citirao, bilo mi logicno da je ista fora kao na Samsungu pa reko sto citati dalje :)

Al' stvarno sam ocekivao da to radi kao na Samsungu i jos nekim telefonima a ne obrnuto..

Možda uskoro 5X test na Benchu, možda ujutru, ne zavisi od mene :)

Jest 6P je, i da zaboravih također 2 sinkronizacije maila deru cijeli dan

ali nekako nam se i dalje više dopada više gumirana mat tekstura Nexus 5 telefona nego nešto manje gumirana sjajnija plastika kod novog 5X modela, i ostavlja otisak kao da je blago lošijeg kvaliteta sveukupno

:)

Problem je u tome što smo očekivali da 5X bude barem malo bolji od Nexusa 5 kada mu je baterija bila zdrava, ali kako se ispostavilo, autonomije ovih modela su vrlo uporedive u praksi. Nije to preterano loša autonomija, i dalje je zadovoljavajuća, ali očekivali smo ipak malo više od novog modela.

:)

Opet, jasan pobednik u našem internoj Nexus 5 vs Nexus 5X poredbi, svakako je novi model sa Snapdragon 808 čipsetom. Snapdragon 800 je ipak čipset star skoro tri godine, jasno je da će u određenim scenarijima pokazivati svoje "bore". To možda i nije preterano očigledno u realnoj upotrebi, jer je Nexus 5 i dalje vrlo brz smartfon, ali je svakako nadjačan na poljima kao što su procesorska snaga i moć grafičkog čipa.

Nije to i dalje sve na nivou Snapdragon 810 čipseta kakav ćete zateći u flegšipima i Nexus 6P modelu, ali je i dalje izuzetno živahan telefon - ipak je ovo viši deo srednje klase ili zalazi u visoku klasu. Ono što nas brine jesu 2GB RAM-a, ako ne zbog multitasking-a, onda barem zbog obezbeđivanja na duže staze, jer aplikacije i igre postaju zahtevnije i gladnije radne memorije. Cifra koja levitira oko 48 hiljada poena u Antutu benchmark aplikaciji govori da je Nexus 5X brz smartfon, mada izgleda da Snapdragon 808 ima svojih "bubica" pa smo iskusili i nekoliko situacija u kojima su performanse nakratko opadale, što se ne dešava tako često, ali ipak dovoljno da o tome skrenemo pažnju.

Opet, to je subjektivna stvar, jer Nexus 5X ipak donosi dosta brži čipset, senzor otiska prsta, malo veći ekran, i možda i najbitnije - primetno bolju kameru. Mada, ponovo nam se nekako čini kao nedorečen sa istih 2GB RAM-a, istom 1080p rezolucijom ekrana, vrlo sličnom i opet ne tako dobrom autonomijom, istim softverom kao Nexus 5, itd. Kao telefon iz više srednje klase, dosta je dobar sam po sebi, ekran donosi precizan prikaz, ali po merenju ne ispada preterano svetao i hladniji/neprecizniji je u odnosu na Nexus 5. Ipak, još jedno polje gde je bolji od starog LG Nexusa je glasnoća prednjeg zvučnika.

http://www.benchmark.rs/artikal/test_lg_google_nexus_5x-4023/6

Ne prozivajte s800 :) ,a i nisam bas toliko siguran da je s808 nesto primetno jaci/brzi od s800

Sve u svemu vise srece sledece god.

Edit:
Po svemu sudeći, veće oduševljenje će doći kada budemo testirali superiorniji Nexus 6P, pod uslovom da uopšte stigne do nas, jer je dostupnost i dalje pod znakom pitanja...

Poslednja izmena:
Pustiše nedovršen tekst, ladno, ja zadremao čekajući pregled :) Ubacujem specifikacije, velike fotografije, cenu, primere sa kamere, videa, itd, pa bacite opet pogled.

edit:

Evo ubacio sam pomenuto, ja se izvinjavam na nepotpunom testu, došlo je da male zabune između mene i kolege koji pušta test :)

Poslednja izmena:
Interesantno da je kod mene situacija obrnuta, moj N5X mi ima malkice toplije boje nego N5. Valjda je do primerka. Mada iskreno su jako slični po pitanju kvaliteta prikaza, tako da nema neke razlike.

Takođe možda si trebao da pomeneš da i N5X ima po default-u uključen FDE i da to ima dobre/loše strane - lošije storage performanse nego što bi mogle da budu, ali uz Nexus Imprint daleko sigurniji uređaj za korišćenje/gubljenje :D.

Poslednja izmena:
Odlican test! Imao sam i ja Nexus 5 pre ovog modela i mogu se sloziti da je izrada bolja kod starijeg brata, pre svega tasteri na boku, em su plasticni em jako klimavi. Umetnuo sam papirice pa se donekle klimavost resila :) Jako sam zadovoljan kamerom, ali baterija je razocaranje, deluje da su opet stavili 2300mAh-a, a ne 2700. Ako neko zna gde se moze kupiti adapter za USB-C kabl, za povezivanjem sa racunarom, neka pise.

Po mom misljenu,lg g4 je bolji od nexus-a 5X ,zbog toga sto ima jacu kameru vise RAM-a ,i bolju rezoluciju ekrana i kosta 380 evra dok nexuc 5x kosta kosta oko 455 evra :D

Nazad
Vrh Dno