Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pa i nisu nešto. Al' "početna" cena za 6P od subotičana svakako obećava.

Imam utisak da ce nexus 5x kostati koliko i HTC ONE E9+ u telenoru... Preterano...

Bilo bi lepo kada bi toliko bio... Pre mislim da će 5x na početku biti 500e a 6p ko zna koliko... Nadam se da grešim... :)

Ako se nabavlja iz Amerike onda je okej cena 500 za 6p, a 400 za 5x. Mislim pričamo o 16gb.

Cisto sumnjam da se nabavlja iz Evrope... Ne bi imao nikakvu zaradu, još bi bio u minusu.

No svakako, nas krajnje kupce ne treba da zanima odakle se nabavlja sve dok je cena niža.

Samo je problem oko LTE i bandova da li će raditi kod nas.

Ne znam gde si procitao da sam napisao da je djubre. Rekao sam da verovatno ima razloga zasto je tako jeftin, jeftiniji od g2

razlog je prost,nije reklamiran kao g4,g3,g2..o galaksiju da ne pricham...jednostavno je "nedostupan" masi u poredjenju sa navedenim...tu bih dodao i htc...

Nemam pojma na koji način nabavljaju niti me zanima. Cena je 500$ za 32gb onda mi je 500e nekako malo jer ako plaća carinu onda stvarno nema mesta za zaradu a i ako ne plaća, opet mu ne ostaje puno...

Poslednja izmena:
Ma ako je 500$ u amrici, to je cirka 500e, dodaj jos 150e najmanje na to i cijena u Srbiji je takva. Ko voli nek izvoli. Ne mozes se yebati a da ti ne udje. :)

Moraju imati neku računicu. Bez 30e minimum, a nešto konkretno 50e za zaradu je skroz okej.

550 i 420/430 za 6p odnosno 5x. 64gb nekih 70e više. 620/500.

A ficooooo što si naporan. U flex2 temi su pisali da UI nije smooth, da trza na scrollu. Dalje, ima modovan Android UI.. Neka LG skarabudzevina. Koliko god da je dobar, meni nije opcija. Jednostavno sam odlučio da kupujem sam vanilla Android.

LG G4 vs LG Nexus 5x vs Moto X Pure Edition/Moto X Style Thermal Throttling Antutu Benchmark Test.

[YOUTUBE]ClZiJ3gG0ls[/YOUTUBE]

Sta je sa 5X? A sva tri telefona imaju S808..

Poslednja izmena:
Moraju imati neku računicu. Bez 30e minimum, a nešto konkretno 50e za zaradu je skroz okej.

550 i 420/430 za 6p odnosno 5x. 64gb nekih 70e više. 620/500.
Dzabe pokusavas da nagadjas cenu kada ne mozes da znas za koliko ga nabavljaju :)

Lagano mogu da ga nabave npr za 400e iako je u usa npr 500$ . i n5 (a ne samo on) je kod njih bio jeftiniji nego u usa /eu i pored njihove marze.

Edit: n5 je bio 290e(kod dilera u ns) dok je u eu bio 350e a u usa 350$ bez sales tax. Znaci da ga on u tom trenutku nabavljao za oko 250e..

Poslednja izmena:
Heh, toliko je i mene izašao N5 u aprilu prošle godine (290€) :)

A ficooooo što si naporan. U flex2 temi su pisali da UI nije smooth, da trza na scrollu. Dalje, ima modovan Android UI.. Neka LG skarabudzevina. Koliko god da je dobar, meni nije opcija. Jednostavno sam odlučio da kupujem sam vanilla Android.
Covek na svakoj drugoj strani pominje Flex 2, car.
Niti je tema Flex 2 niti ljude zanima sto je tebi to kul telefon, pisi u temi za Flex 2.

Inace, voleo bih kada bi stvarno Nexus 6P toliko kostao, nije isključeno, evo npr jedini primerak Mate S na oglasima je 520 evra, Note 5 je cena bas pala, vrlo moguce.

Poslednja izmena:

Dobro znamo da cekas neki mocni Samsung kao alternativu Nexusu 6P :d

Nasi su pohlepni za novcem, dok brat Kinez salje robu po bijelom svijetu i za manje od dolar. Mogu misliti nase reakcije na to, ma ko bi se zayebavao sa tim. Zalomi odma' duplo da imam zasta i raditi. Ne pada nikome sa neba, ne moze uvijek bez "muke" doci repa.

Vidim kod mog N6 i ovog 6P vijak (saraf) misaona imenica. LG je dobar po tom pitanju.

Ja sam "zaljubljen" u flex2 :)
to mi je jedina realna alternativa...shta da radim..samo nigde ne mogu da nadjem da li marshmellow izlazi za njega.
To me upropashtava.

Desava se na svim telefonima to, samo retko ko ima dva ista telefona, uz kernel moze da se sredi

369ec6552d51ed4434a0aa250ab17c46.jpg

Pa dobro, ima i G2 neke mane na koje realno ne obracam paznju ali realno zutilo ekrana bi mi zaista smetalo. :)

A sta mislis da g2 nema kome zapadne zuckast ekran. Grdno se varas, uvek imas razlicite ekrane, samo kada nemas jedan pored drugog ni ne obracas paznju.

Pitanje kakve LG ugradjuje panele za ova lijeva trzista. Ko misli da je sve isto i tu se grdno vara. Npr znam za LG TVove koji se isporucuju na Balkan, nemaju IPS matricu, dok za zapadna trzista imaju.

Juče drugarica kupila G2 za 235€ (radnja, račun i dve godine garancije) pa sam malo zagledao ekran...
Sve lepo deluje još kada se stavi 5.0.2 softver bude odlično.
Svaki telefon ima neke mane, tačnije uvek ima loših primeraka pogotovo na našem tržištu ;)

Pitanje kakve LG ugradjuje panele za ova lijeva trzista. Ko misli da je sve isto i tu se grdno vara. Npr znam za LG TVove koji se isporucuju na Balkan, nemaju IPS matricu, dok za zapadna trzista imaju.

Da za nasa trzista imaju crt matricu.... Onako specificno odvoje citavih 1000 televizora iz proizvodne linije od milion proizvedenih televizora samo za nas.

*** xbox se rodovao i ovde i u usa, g2 i g3 imaju zute fleke i ovde i napolju, sony se davio u barici i napolju i kod nas. Apple iMac je crkavao i ovde i napolju. Uostalom mislim da je na nasem trzistu jedno 60-70% svercovanih telefona koji nisu ni namenjeni nasim trzistima, tako da ti ta teroija pada u vodu, jer i oni crkavaju i imaju fabricke greske.

Poslednja izmena:
Moze da se primeti da zuti ukoliko stavis uopste pored nekog telefona sa "zdravim" ekranom ne samo istim telefonom.

Mislim da je ovaj problem imao i N4/N5 i da je Google to resio izbacivanjem novog updatea.

Vrh Dno