Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ma jasno je da je stock android najbrži, ali po meni neke milisekunde nisu presudne u odnosu na sPEN kod note serije ili minimalne ivice npr
Nije telefon samo softver i nije više softver kod LG-a i Samsunga toliko loš ;)

Ne želim s-pen niti edge feature na telefonu. Ne zelim da mi snima lice dok citam. Ne želim ui modifikacije. Ne želim bloatware servise.
Kupio bih GPE verziju flagshipa ili Nexus.

Sta bi na kraju objasnjenje zasto nisu stavili Qi podrsku?
Kao sad se brzo puni,97 minuta 0-100%.
Ima usb type c pa nije teško da se ubode punjač i bio bi deblji telefon sa wireless charging.

hmmm, kupih neki Qi punjac i stoji mi vec mesec dana u fioci, cekam da pazarim fon koji to podrzava, a kako vidim, broj uredjaja koji to podrzavaju se i ne bas nesto povecava...

Ma jasno je da je stock android najbrži, ali po meni neke milisekunde nisu presudne u odnosu na sPEN kod note serije ili minimalne ivice npr
Nije telefon samo softver i nije više softver kod LG-a i Samsunga toliko loš ;)
Nije toliko brzi u otvaranju aplikacija ali sam osecaj u radu i prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju je daleko bolji na Nexusu.
Pa Nexus 7 2013 dosta lepse radi od Note 4 npr.

Ma imao sam prilike da koristim nexus 5 i evo sada note 4 od 5.1.1 radi približno brzo ;)
Animacije su tečnije na nexus-u i to je to ...
Opet kažem nije telefon samo softver pogotovo sada kada su flagship android modeli baš brzi + nexus telefoni ne koštaju kao nekada :)

Poslednja izmena:
Ma imao sam prilike da koristim nexus 5 i evo sada note 4 od 5.1.1 radi približno brzo ;)
Animacije su tečnije na nexus-u i to je to ...
Opet kažem nije telefon samo softver pogotovo sada kada su flagship android modeli baš brzi + nexus telefoni ne koštaju kao nekada :)
Ne znam sta da ti kazem, meni iskustvo sa N4 ne deluje ni blizu kao na Nexusu. Jednostavno je prevelika razlika u fluidnosti, plus mnogo bolji multitasking.

Od 5.1.1 na Note 4 je druga pesma, a multitasking radi ok - mada nije kao na nexus-u ;)
Samsung tako gasi aplikacije dok npr G4 ima odličan multitasking...

Poslednja izmena:
Za 5.1.1 i pricam, daleko je to od Nexus iskustva. Ali dobro, nemamo svi iste prioritete. ;)

Nije mi ukrao nalog :).

Ozbiljno, to mi se uvek desavalo sa (doduse starim) oled ekranima.

Reci nesto da me utesis umesto toga :D

Mozda je do ekstremnog kontrasta koju stvara potpuno crna boja sa jedne i one prezasicene boje (tada) sa druge strane. Mada nisam siguran, bilo je i tad neko podesavanje koje smanjuje zasicenost boja i bilo mi je isto.

Nadam se da nije to tehnologije kao takve (za moj slucaj, naravno) i da su ovi novi ekrani bolji. Sve ce jednom zavrsiti na oledu, pa bi bilo gadno da mi smeta.

Poslednja izmena:
Baš tako, nije više ovo nexus 4 pa da se gleda kroz prste hardveru telefona ...
Po ovoj ceni i hardver mora biti vrhunski ;)

Najblize vrhunskom hardveru na Androidu je Samsung a oni imaju meni licno neprihvatljiv softver. Okej je 6P hardverski ali i dalje je to S810, mozda se ne greje kao kod nekih drugih modela ali to je prilizno impotentan soc u odnosu na trenutno najjaci soc za smartfone. Plus vec sada prevazidjena eMMC memorija i neki drugi hardverski detalji koji nisu top. Ali bar je kamera dobra, iako smatram da google softver za kamere ne valja nicemu (tu su 3rd party apps doduse).

To da, ali ovi će biti po prvi put ALU (do sada koža i staklo totalno loša i nepraktična rešenja)

Tvoje misljenje. Ja bih bio presecan kada bi LG stavio alu lajsnu a pozadi izmenjivi kozni poklopac kao kod Motorole. Stvarno je lep 6P, ali meni alu izrada nista ne znaci ako to podrazumeva nemogucnost menjanja baterija i manjak sd slota ili drugog sim slota.

Poslednja izmena:
Sada bacih pogled na usa vs eu verzije 6p. Usa verzija ce raditi na nasim lte 1800(band 3) i 2600(band 7) ali nece na opsegu od 800mhz jer ne podrzava band 20.
Naravno ko zna da li ce u roku od 2,3god uopste i pustiti ove 2 freq ali..

Cisto ako neko namerava da juri usa verziju.

Poslednja izmena:
Ne želim s-pen niti edge feature na telefonu. Ne zelim da mi snima lice dok citam. Ne želim ui modifikacije. Ne želim bloatware servise.
Kupio bih GPE verziju flagshipa ili Nexus.

Druze pa ti kupi nexus i rokaj, bezobrazni su do bola, stavi u telefon sve najbolje pa ga naplati i 800e a ne 600 i onda se niko ne bi zalio a ovako ne moze. Ne mozes da mi naplacujes stock skin tolike pare a hw prosecan i ne konkurentan

Cena jeste visoka, to ne sporim. Ne slažemo se oko toga da li je modovani Android bolji od vanilla Androida.

Cena jeste visoka, to ne sporim. Ne slažemo se oko toga da li je modovani Android bolji od vanilla Androida.

meni su nexusi dosadni...a i vanila :)

ko hoće dosadu ima ios i nexus...jedan od razloga zašto mi se sviđa modifikovan android je što ne moram da nabadam fakin power button da uključim/isključim ekran telefona...bez tih gestures više ne kupujem nijedan telefon...a ako moram da rutujem telefon i instaliram razne zavrzlame da bih to dobio onda ne znam čemu nexus? valjda je poenta da nam se što više olakša korišćenje telefona...

Pa jeste brzi i "laksi" ali da je bolji od modovanog to zavisi od korisnika. Meni se isto svidja stock zato sto volim google i njihove aplikacije pa to sve u kombinaciji sa onom njihovim cool ikonicama izgleda super ali dosta je ogranicen,oni nemaju posten widget za sat i vremensku prognozu nego moram da bunarim po play storu za nesto krsteno. Tw je sad ekstra i po izgledu i po performansama,htc i sony skin su uvek bili pristojni ali zato je LG dizajnerska apokalipsa.

Gestures, brojaci propustenih poziva,poruka,mailova, quick replay za poruke. Kad stock bude imao to onda mozemo da pricamo.

Dobro dobro,kapiramo da vam se tw i flyme svidjaju ali je ovo ipak nexus tema :)

Malo razumevanja za ljubitelje stock sistema koji ne mogu da svare korejske decije sarene android skinove..

Nazad
Vrh Dno