Šta je novo?

LG Nexus 5X

^ Bully. :D
Ne ozbiljno, ova fotka nam ne govori apsolutno nista, slozices se?

Fotka govori da ona nije znala ni kako se zove nova verzija android sistema, a o objektivnosti sajta dovoljno govori iVERGE...

Najbolje je kada ocenjuju telefone pa stave - nekom androidu koji nema microSD slot, a kada je jabuka u pitanju druga pesma :)

Ma znam, to svi znamo. Ja njihove reviewe odavno ne pratim. Dovoljno je da se procita bilo koji iPhone test, i sve je jasno. Ali to ipak ne znaci da je bas sve sto napisu crap, i da su svi koji pisu za sajt neznalice.

Još je bolje kada je rekla za Pixel C da dolazi sledeće nedelje - dolazi Marshmallow, a laptop/tablet za par meseci :)

Ne kapira Verge redakcija šta je Nexus kao brend, oni imaju svoje iPhone-e koje furaju svaki dan i svi su zaljubljeni u iste. Niko od njih nije duže od par sati koristio Nexus uređaj da bi shvatili poentu ovakvih uređaja. Možda i jeste Google zamislio Nexus telefone kao reklamu, ali zajednica je jedna od stvari koje Nexus telefone čini toliko primamljivim, nekada i cena kao što je rečeno za Nexus 4 i 5.

Takođe, gomila developera ga podržava i zaista ima gomila ROM-ova, mislim verujem da i dalje ima, nisam već par godina u fazonu flešovanja - zasitio sam se jer sam flešovao još od vremena Galaxy S I9000 modela... Elem, zašto sam ja nakon Galaxy S, S3 i Note 3 prešao na Nexus 5? Zato što mi se smučio više taj TW i njegovo konstatno lagovanje i bagovanje, plus nepotreban nonsense koji se tad trpao. Situacija je sada bolja, ali Stock je ipak Stock. Ko duže koristi Nexus skapiraće kako klot Android radi, ja se i dalje oduševljavam kako funkcioniše sa softverske strane u odnosu na najnovije telefone koje testiram, Nexus 5 mi nikad nije počeo da secka ili bilo kako da baguje, najstabilniji je od svega što sam imao prilike da probam. Taj brz odziv u praksi na Nexus telefonu, to je nešto što drugi nažalost nemaju - na papiru imaju ultramega giga čipsete ali ih često koči bloatware.

Cene su počele da budu visoke, videli su da drugi furaju tako pa zašto da se i Google ne uključi u taj trend. Nisam oduševljen po tom pitanju, ali ću nekako i preći preko cene jer znam kakvo će mi iskustvo novi Nexus pružiti, poučen dvogodišnjim iskustvom na Nexus 5. Razmišljam o Nexus 6P kako bih postao malo up to date sa hardverom i znam da ga neću menjati minimum naredne dve godine, možda i tri ako ne bude nekih ozbiljnih iznenađenja, mada čisto sumnjam. Razmišljam o tome da mi ortak donese iz Amerike 6P ako uskoro dolazi, videću još kako se razvija situacija kod nas, možda ga i na kraju uzmem kod operatera.

Poslednja izmena:
Eh ja sam na htc legendu furao chocolate éclair kako je to bio dobar aosp rom da zameni sense djubre, jos u to vreme villain aosp romovi (tada cyanogen nije postojao), ah uvek sam vise voleo aosp, nego skrnave skinove

Poslednja izmena:
Mene je razočarala prethodna generacija Nexusa. N4 i prvi N7 su bili jako pristupačni i dobri uređaji, sa N5 i N7 2013 su baš uboli - napravili su fenomenalne, a veoma povoljne uređaje. N6 i N9 slobodno možemo da nazovemo promašajima.

Videćemo kako će ići stvari sa 5x i 6s, imaće definitivno bolji uspeh od N6, ali sumljam da će dostići popularnost N5. Nakon malo više razgledanja, trenutno naginjem ka 6P, ali sve zavisi od od toga kakve budu cene i dostupnost za par meseci.

A za Pixel C kao i za ostale Pixel uređaje mislim da je ovo čist paperlaunch i da nema šanse da ima neki uspeh, ako čak i ne bude vapourware.

Eh ja sam na htc legendu furao chocolate éclair kako je to bio dobar aosp rom da zameni sense djubre, jos u to vreme villain aosp romovi (tada cyanogen nije postojao), ah uvek sam vise voleo aosp, nego skrnave skinove

Meni se taj Sense sviđao (kao i Sense danas). Tada sam na HTC Magic flashovao AOSP ROM-ove samo da bih dobio noviju verziju OS-a od zvanično dostupne, a ne da bih uklonio bloat. Po meni, tada je AOSP bio ružniji od Sense, a nije radio ništa bolje.

Videćemo kako će ići stvari sa 5x i 6s, imaće definitivno bolji uspeh od N6, ali sumljam da će dostići popularnost N5. Nakon malo više razgledanja, trenutno naginjem ka 6P, ali sve zavisi od od toga kakve budu cene i dostupnost za par meseci.

+1 Mada pored cene 6p modela, mene odbija i AMOLED. Preferiram IPS. Možda zbog toga ipak odaberem 5x...

Poslednja izmena:
Meni se taj Sense sviđao (kao i Sense danas). Tada sam na HTC Magic flashovao AOSP ROM-ove samo da bih dobio noviju verziju OS-a od zvanično dostupne, a ne da bih uklonio bloat. Po meni, tada je AOSP bio ružniji od Sense, a nije radio ništa bolje.

Jeste tada je sense (za mene) bio najlepsi od svih njegovih verzija. Ali ne znam, ja sam uvek vise voleo aosp. Uvek mi je vise odgovarao, tada jeste sense donosio funkcionalnost koju aosp nije u to vreme imao, ali to je bilo tada. Danas 5 godina i 3GB roma kasnije situacija se poprilicno promenila. Realno sense i tw su na 2.1 i 2.2 imali sasvim dovoljno opcija po defaultu, sve ostalo je moglo ici na poseban deo play store-a da se po zelji skida, a ne kao danas 120 aplikacija po paljenju.

Poslednja izmena:
Zašto te odbija AMOLED, ako misliš na preterane boje, to ni Samsung više ne radi i dobro je kalibrisan na 6P, OLED je kvalitetniji od IPS.

Glavni razlog je burn-in, potom to što vremenom ekran degradira, a onda zbog prezasićenih boja (mada su valjda dobro iskalibrisali kod 6p). IPS mi odgovara u svakom pogledu, pogotovu ekran na Nexus 5.

Meni npr vise lezi amoled. Volim crne wallpapere na home screenu a takvi su na ips smesni..

Glavni razlog je burn-in, potom to što vremenom ekran degradira, a onda zbog prezasićenih boja (mada su valjda dobro iskalibrisali kod 6p). IPS mi odgovara u svakom pogledu, pogotovu ekran na Nexus 5.

Iako nebi imao nista protiv nekih stvari sa amoleda, burn in i ta degradacija me odbija da u bilo kom pogledu razmisljam o telefonu sa amoledom. Radije cu da prihvatim malo losiju crnu i losije uglove gledanja samo da ne moram da gledam u burn in.

Poslednja izmena:
I ja sam prezirao AMOLED, upravo zbog prezasićenih boja.

Međutim, kada sam video ekran na Galaxy Tab S 8.4 u basic screen modu, oduševio sam se (i kupio isti :)). Sve zavisi kako se kalibriše ekran.

6P moze da ima izuzetan uspeh samo kada bi smanjili cenu u inostranstvu. Ono sto je N5 "proslavilo" jeste slicna cena u SAD i ostatku sveta, a za tu cenu se dobijao vrhunski hardver, u to vreme, plus elegantan dizajn. 5X je tu i tamo, ne verujem da ce se pribliziti uspehu N5, prvobitno zbog cene, a zatim i zbog toga sto je tu i izuzetan 6P koji je nesto skuplji. Za sada oba telefona vrede za uzimanje jedino u SAD, nigde drugde. Svugde u svetu za te iste pare se moze uzeti drugi telefon koji je slican ili bolji. Samo eto, retko koji je cist android i retko koji ce imati dvogodisnju podrsku za softver.

To i mene nervira, ne znam koliki su pomaci na tom polju u ovim zadnjim generacijama što se tiče dugotrajnosti.
LG je pre godinu dana pričao o tome da su našli način da produže radni vek dosta. Samsung ne znam, a njihovi su ekrani u telefonima.

Voleo bih da moje oko ista primeti meni od fhd pa na gore sve isto.

Još uvek mi je živ SGS2 koji valjda ima super amoled + i nema nikakav burnin posle 4+ godine korišćenja. Sad sam skinuo tool i pregledao ekran. Zaista nema nikakvih duhova po ekranu.
Mislim da se malo preteruje sa tim. Gledao sam burnin slike pi netu i to je strašno, samo mi nije jasno kako su uspeli da sprze pixele.

100% osvetljenje i korišćenje jednog te istog programa non stop.

Ali opet kažem evo 2 godine i više i S3 mi nema burn in.

A non stop sam na whatsapp, viber...

Kad kažu da im se urezala tastatura, na ne znam sta rade majke mi...

Mislim držim i ja Max osvetljenje kada sam napolju, ali opet... Ne kontam kako i šta rade oni...

Poslednja izmena:
Pa maltene svi u mom okruženju drže max osvetljenje jer ni ne znaju da postoji auto a i ovako im se "bolje vidi".Takvi i dobiju burn in.

Ja jedino na s2 kod druga nisam video burn in. Svi drugi samsung modeli sa amoledom koje sam video su imali burn in

Sestri na gnexusu ostala galerija upaljena malo duze i cao, ima kolaz na ekranu.

Poslednja izmena:
S1 koristio brda vremena,posle toga devojka i nikada nisam primetio burn in. Kapiram da bih ga primetio da sam bas zagledao u njega ali ovako u svakodnevnoj upotrebi se ne vidi..

Moji su posle mesec dana urnisani, i posle sam morao da gledam u to

Jedino sto mi se ne svidja na oled ekranu je velika sansa da se dobije panel na kome bela boja na nekim delovima ekrana prelazi u roze. Takav sam s3 imao.. Burn in tom defektu ne moze ni prici.

Ja sam vidjao burn in (u manjoj ili vecoj meri) i na S2 ali i S3, Wave I, Note 3, S4..ali to se pojavilo tek posle 12+ meseci samo problem uglavnom nije bio katastrofalan ali je svakako primetan.
Bas cu obratiti paznju na relativno nove N4 i S4.

Na Wave I je burn in jasno prisutan ali nikako onako katastrofalno kao sto sam vidjao po netu za Nexus 6 npr + je telefon star.. mozda i punih 5 godina.

Ali kao sto rekoh, da sad kupujem S6 ili Note 5 ne bih previse mislio o tom problemu, smorio bih se da se izrazen burn in pojavi posle 6-12 meseci, ako krene postepeno da smara do 2 godine starosti telefona onda se ne bih nervirao, svejedno cu preci na nesto novije posle ta 24 meseca.

Poslednja izmena:
Kad se koristi telefon 90% vremena se gleda u ekran. Kakav crni burn in, telefon bih izlomio kad bi mi se pojavio.

Kad se koristi telefon 90% vremena se gleda u ekran. Kakav crni burn in, telefon bih izlomio kad bi mi se pojavio.
Sto telefon, izlomi one koji su ti prodali. Kad kazem izlomi, na jedan pametan i kulturan nacin.
Ja bih ih "lomio" dok svaku sitnicu ne srede ili zamjene artikal. Nikad u zivotu sta sam god rjesavao nisam imao losih iskustava. Samo treba biti uporan za sve i naravno znati kuda i kako ides.

Nazad
Vrh Dno