Ne kapira Verge redakcija šta je Nexus kao brend, oni imaju svoje iPhone-e koje furaju svaki dan i svi su zaljubljeni u iste. Niko od njih nije duže od par sati koristio Nexus uređaj da bi shvatili poentu ovakvih uređaja. Možda i jeste Google zamislio Nexus telefone kao reklamu, ali zajednica je jedna od stvari koje Nexus telefone čini toliko primamljivim, nekada i cena kao što je rečeno za Nexus 4 i 5.
Takođe, gomila developera ga podržava i zaista ima gomila ROM-ova, mislim verujem da i dalje ima, nisam već par godina u fazonu flešovanja - zasitio sam se jer sam flešovao još od vremena Galaxy S I9000 modela... Elem, zašto sam ja nakon Galaxy S, S3 i Note 3 prešao na Nexus 5? Zato što mi se smučio više taj TW i njegovo konstatno lagovanje i bagovanje, plus nepotreban nonsense koji se tad trpao. Situacija je sada bolja, ali Stock je ipak Stock. Ko duže koristi Nexus skapiraće kako klot Android radi, ja se i dalje oduševljavam kako funkcioniše sa softverske strane u odnosu na najnovije telefone koje testiram, Nexus 5 mi nikad nije počeo da secka ili bilo kako da baguje, najstabilniji je od svega što sam imao prilike da probam. Taj brz odziv u praksi na Nexus telefonu, to je nešto što drugi nažalost nemaju - na papiru imaju ultramega giga čipsete ali ih često koči bloatware.
Cene su počele da budu visoke, videli su da drugi furaju tako pa zašto da se i Google ne uključi u taj trend. Nisam oduševljen po tom pitanju, ali ću nekako i preći preko cene jer znam kakvo će mi iskustvo novi Nexus pružiti, poučen dvogodišnjim iskustvom na Nexus 5. Razmišljam o Nexus 6P kako bih postao malo up to date sa hardverom i znam da ga neću menjati minimum naredne dve godine, možda i tri ako ne bude nekih ozbiljnih iznenađenja, mada čisto sumnjam. Razmišljam o tome da mi ortak donese iz Amerike 6P ako uskoro dolazi, videću još kako se razvija situacija kod nas, možda ga i na kraju uzmem kod operatera.