Šta je novo?

LG Nexus 5X

Gledam sad Marques-ov hands-on na YT, sto se 6P tice ne mogu da odlucim u kojoj boji bolje izgleda. Cak i onaj kompletno crn mi se bas svidja.
Ne izgleda lose ni 5X, meni licno bolje od 5, nema glossy plastike i sl. Svidja mi se dizajn oba telefona.
Meni crni 6P ubedljivo najlepsi.

Na 5X sam ocekivao barem alu ram, bas sam se zacudio sto je skroz plastican.

... o kome se takodje vrlo malo zna.. :) ma po meni nije toliki problem sad da ekran bude posto-poto kao na N5, mnogo mi je bitnije da nije podlozan burn-u kao na Nexusu 6..

A mozda je mnogo bolji nego na mate s jer nexus ima qhd ekran, a mate s 1080p.

Poslednja izmena:
Ma koji Gizmo, ja njemu ne verujem nista.. :) Salim se naravno.. To sam video ali nije proslo neko vreme da se vidi kako ce biti, na Nexusu 6 posle par meseci su bili snimci sa burnom po YT.. Po meni je to jedna od vecih ``katastrofa`` koja moze da te snadje sa telefonom..

Za N6 su se neki zalili da se pojavljuje nakon par nedelja, sto mi je stvarno cudno. Mozda su bili samo prvi primerci u pitanju? Ko zna kakav Amoled je bio u pitanju, valjda nece sebi opet dozvoliti isti fail?

Sad nesto razmisljam, zamislite da i manji Nexus proizvodi Huawei, da je od istih materijala i sa slicnim dizajnom/istim hardverom (moze i 5.2'' IPS) a da kosta kao ovaj LG plasticni :) To bi bio pun pogodak..

Mogao bi da se zove Nexus 6P compact :D

I ja mislim da bi napravili pravi bum da je bio i mali isti kao veliki P. Meni se bas svidja P ali problem je velicina, i moram prvo da ga vidim uzivo :)

Ja sam ocekivao nexus 5 sa metalnim ramom, i 3GB rama. Da je imao to, zamenio bi trenutni n5. Ovako me ne zanima previse, imam na sta pametnije da potrosim pare.

@ Priest

To bi bio odlican potez Gugla, da naprave dil sa jednim proizvodjacem za pravi premium Nexus (kao 6P) ali u 2 verzije - phablet i ''obican''. Kapiram da bi se manja (5.2'' disp) verzija 6P po ceni ovog LG-a prodavala kao luda :)

2015.jpg

Ipak je ovaj 6P pravi phablet ali verovatno moze da se navikne na to za nekoliko dana..

Poslednja izmena:
Dosta je dugacak ali ga vadi sto je relativno uzak i tanak. Cenim da bih se navikao posle mesec dana iako sam stalno pricao da je sve preko 70mm sirine nerealno za koristiti jednom rukom :)

Nadam se da je google promenio politiku max brajtnesa kada se optimiziraju aplikacije pri prvom startu posle flesha stock systema. To je bio jedan od razloga burn ina na n6 :)

Poslednja izmena:
Koristio bi ga sa dve ruke, nema sanse jednom rukom (to samo kada razgovaras). Sve manje ljudi vidjam da koriste smartfon jednom rukom, ne znam zasto je to jos uvek nekakav parametar pri izboru telefona. Veliki ekran meni svakako nije mana, ali AMOLED mi se licno ne dopada pa makar bio onaj sa Note 5. Cenim da 5X ima bolji ekran od 6P (sve ostalo je daleko bolje na 6P).

Imate ovde nekoliko fotografija oba Nexusa, 6P deluje stvarno odlicno a amoled izgleda nije tako slabo osvetljen + prikaz boja deluje korektno - https://www.flickr.com/photos/bestboyzde/

Primer 6P vs 6S+

LG mi nije zanimljiv, ni specifikacija/cena a ni kuciste/materijali.. za te pare koliko kosta pre bih kupio polovan Nexus 5 + neki dobar 10.x tablet i jos bi mi mozda ostalo para..

Poslednja izmena:
Sto se cene tice, pogledajte koliko kosta p8 ili mate u eu i koliko kosta kod nas, tu istu analogiju mozemo da primenimo i na 6p. Btw huawei uvozi roaming a ne operateri...

Znaci ima Samsung panel ali ne zna se koje generacije. Možda je nekim čudom najnoviji.

Ma gde.. Neka bude kao sa s5 ali u vecoj rezoluciji i za nexus je to dovoljno.

pa oni valjda imaju iste panele. cisto sumnjam da je sa s6/note 5, mora da je neka starija generacija.

Mislio je na s6 i note 5. Oni verovatno imaju iste displeje

Ne znam da li ste videli ovo? Lik je vođa android tima trenutno.
https://www.reddit.com/r/IAmA/comme...hi_lockheimer_here_at_google_with_the/cvjpf2e

Yep, confirmed: Nexus 6P has the latest generation panels from Samsung. One of things we deeply care for is the quality and accuracy of the display through which all of us connect with the stuff we care about. We created a very tight spec (white-point temperature, delta-E variance, color-space accuracy, etc) for the 6P WQHD AMOLED panel, so it was important that we use the most cutting edge panel technology available.

Mislio je na s6 i note 5. Oni verovatno imaju iste displeje

Note 5/S6+ edge imaju nesto noviji i bolji amoled od S6 (bolja kalibracija i nesto niza potrosnja) ali nisu to neke velike razlike.

Prema ovome sto vidim po netu 6P amoled deluje skroz korektno - ako je na iole jacem osvetljenju. Ima primera i gde deluje lose, tamno, muljavo i sa nekim gadnim tintom kao kod starih amoleda ali mislim da je to zbog slabog osvetljenja (npr auto. regulacija u zatvorenoj, mracnoj prostoriji).

Vrh Dno