Šta je novo?

LG Nexus 5X

Jedino sto su izbacili ois je glupavo. SD kartica i nexus ne idu zajedno.

Poslednja izmena:
Deru sa cenama,nexus je pukao jos na 6 sto se toga tice.Tad su prestali da budu povoljni stock android telefoni.Sad imaju cenu flagship telefona ali ne i specifikacije.

500 $ i nije toliko precenjeno, problem je 650 € u Evropi :)

46a79b2f67009e5cfe2a7f35ee975560.jpg

Tako da će da zaborave prodaju u Evropi po ovoj ceni :)

Poslednja izmena:
700e u italiji.. Vec sam kacio gore.
Ocekujem snizenje za par meseci na 550e. Ne znam ko je lud da plati 650e za huawei model u eu..

[youtube]Y-oPK72b2Fw[/youtube]

****te koji im je K sa tim drkenjisanjem sa cenama i zasto je u Evropi 50% skuplje??

Pored toga što je Nexus u SAD više od 200e jeftiniji nego u Evropi, Ameri dobijaju i 50$ gift card za kupovinu aplikacija... Nadam se da ce i ove godine imati katastrofalnu prodaju, bar u ovom delu sveta.

^ Fakticki takav mob ih kosta 450$ bez poreza ( on je oko 10% u zavisnosti od drzave) . klasican dogovor googla i huawei.. Jedva cekam da neko napise tekst o tome :)

Vidim na xda vec pljuste narucivanja,naravno usa gradjani :)

Edit: android 6

http://www.android.com/versions/marshmallow-6-0/

Poslednja izmena:
****te koji im je K sa tim drkenjisanjem sa cenama i zasto je u Evropi 50% skuplje??

Isti onaj K zbog kojeg su oterali tvorca Androida i postavili generickog Indijca na njegovo mesto. Android se kao sistem nije pomerio tri godine, UI je isti kao da je to najsavrseniji moguci sistem navigacije telefonom. Jedino sto su kao menjali je onaj material design sto je striktno posao grafickih dizajnera i nema nikakve veze sa usability-jem. Nisu nikakve bitne novine uveli. Kao nesto petljaju oko baterije ali to se na kraju svodi na dilemu, da li skrljati multitasking (koji se takodje nije pomerio od prve verzije Androida) ili ostaviti da sistem ispija bateriju. ART je iznudjen potez zbog Oracle tuzbe inace se nikada time ne bi bavili.

Ne zanima ih konvergencija iako i Microsoft i Apple rade na tom planu. Project ARA je propao. Nema vise inovacija vec kopiraju tudje a i to slabo. Okrenuli su ledja open source zajednici koja je stvorila Android. O hardveru u Android ekosistemu da ne pricam, valjda je svima jasno posle predstavljanju novog ajfona jasno gde su Android flagshipi a gde ajfon u hardverskom smislu (soc, memorija, kamera, izrada).

Google nista pametno sa Androidom nije uradio vec pune tri godine i to ce sigurno doci na naplatu. Za sada to sporo ide i uglavnom trpe partneri kroz drastican pad profita ali ce to na kraju da dovede do drasticnog osipanja trzisnog udela Androida.

Poslednja izmena:
Koliko "nahvaliste" nexuse dobio sam želju da kupim ipohone :d

Pa nismo mi epl sektaši da vičemo vau i ako nam se nešto ne sviđa :)
Npr na ove ivice svi kukamo, a kada se uporede sa konkurencijom i nisu toliko strašne + je napred zvučnik što je najbolje rešenje ...

ivice.png

Samo da je amoled ok, da baterija zbog s810 nije loša i da cena padne na 500 € koliko je u Americi :D

Moce to da se nabavi od madjara za normalan novac, ako im se nismo sad zamerili sa ovim azilantima.

Ja sam kupio Lg Flex 2 ovde u CH za 230chf ili oko 210€. Prezadovoljan sam. G4 je bolji telefon ali i kosta duplo vise. 5x je lep telefoncic ali skoro 500€ nikako. Za 6P je ok 500€,ali je on skoro 700. Jako du se izbezobrazili sa cenama prateci apple. Ali prodace 3X manje telefona nego po nekim normalnim cenama.

Odnesem N5 u servis da mi stave novu original bateriju i šibam sa njim dok izbacuju update, još nekih 2g.
Pa kada Šćepan more da piči N4 danas mogu i ja N5 2017 ;)

Isti onaj K zbog kojeg su oterali tvorca Androida i postavili generickog Indijca na njegovo mesto. Android se kao sistem nije pomerio tri godine, UI je isti kao da je to najsavrseniji moguci sistem navigacije telefonom. Jedino sto su kao menjali je onaj material design sto je striktno posao grafickih dizajnera i nema nikakve veze sa usability-jem. Nisu nikakve bitne novine uveli. Kao nesto petljaju oko baterije ali to se na kraju svodi na dilemu, da li skrljati multitasking (koji se takodje nije pomerio od prve verzije Androida) ili ostaviti da sistem ispija bateriju. ART je iznudjen potez zbog Oracle tuzbe inace se nikada time ne bi bavili.

Ne zanima ih konvergencija iako i Microsoft i Apple rade na tom planu. Project ARA je propao. Nema vise inovacija vec kopiraju tudje a i to slabo. Okrenuli su ledja open source zajednici koja je stvorila Android. O hardveru u Android ekosistemu da ne pricam, valjda je svima jasno posle predstavljanju novog ajfona jasno gde su Android flagshipi a gde ajfon u hardverskom smislu (soc, memorija, kamera, izrada).

Google nista pametno sa Androidom nije uradio vec pune tri godine i to ce sigurno doci na naplatu. Za sada to sporo ide i uglavnom trpe partneri kroz drastican pad profita ali ce to na kraju da dovede do drasticnog osipanja trzisnog udela Androida.
Uvek mozes da uzmes neki od konkurentnih sistema koji unose inovacije koje android kopira kako kazes.

Poslednja izmena:
Mnogo ti kukaš :)
Pogotovo oko softvera nisi u pravu...
5.1.1 Lollipop je odličan i zaokružen sistem sa brdo mogućnosti, a ova nova verzija ga samo nadograđuje ;)

Poslednja izmena:
Preteruju. Ali zaista sto je mnogo, mnogo je. Nikada ne bih ovo ocekivao da kazem, ali zelim im sve najgore sa prodajom. Neka im se desi jos jedan N6 neuspeh, pa valjda ce da konacno nauce. Dranje, za toliko para moze da se uzme mnogo bolji telefon.
5X nema ni stereo zvucnike, samo je jedan zvucnik, drugi je slusalica.
U ovom trenutku, ko god da kupi bilo koji od ova dva telefona, ili ima para za bacanje ili je ******.

Uvek mozes da uzmes neki od konkurentnih sistema koji unose inovacije koje android kopira kako kazes.

Ti ovde izigravas nekog Android fanboja, jel da? Ajde lepo malo procesljaj istoriju mojih postova pa ces videti da sam pisao o Androidu kada ti nisi znao sta je to i dalje u sreci i veselju koristio Symbian, po sopstvenom priznanju 80% tadasnje forumske populacije, najbolji sistem koji nikada nece biti zamenjen sa tamo nekim Androidom ili iOS-em :)

Sledeci put probaj sa nekim argumentima, tim snihodljivim postovima samo ispadas smesan.

5x u evropi 480e..(16gb/2gb) Za tu lovu kupis s6 edge maltene [emoji23]
Izgleda da google ocekuje veliki pad vrednosti evra u narednih par meseci :)

Sto je najgore od svega on izgleda nema led diodu , fura ambijent displej iako nema amoled [emoji122]

Poslednja izmena:
Neke od novina u Marshmallow androidu :)

To back up his point, he lists dozens of new features that are coming to Marshmallow that should have Android users excited. Here they are:

• Now on Tap
• Permissions Management
• SD Cards can be “merged” with internal storage
• Android Pay
• Native fingerprint authentication
• Automatic app data backups
• App Links (you’re going to see less of those “what do you want to open this in?” prompts)
• Doze and App Standby
• Multi Window(currently hidden, uncertain future)
• Theming support(currently hidden, uncertain future)
• Dark theme(removed, uncertain future)
• Customisable Quick Toggles along with other UI tweaking
• Visual Voicemail Support
• Redesign of the Clock Widget and Music Identification Widget
• New “Memory” Section in Settings(it was there before, but hidden)
• Support for deleting screenshots directly through the notification centre after they’ve been taken
• Landscape mode available for the Google Now Launcher(feature will likely be backported to older versions of Android)
• New app and widget drawer with scroll bar support and vertical scrolling
• Built-In File Manager receives a bump in functionality
• Native tap to wake support
• Ability to disable “heads up” or “peeking” notifications
• Native 4K output support
• Stricter APK validation
• MIDI support
• USB Type C support
• New boot animation
• Introduction of a “voice interaction” API to allow better interaction with voice actions in apps
• Toggling battery saver by voice
• Ability to undo and redo text changes with bluetooth keyboard shortcuts
• Multi-selection to merge, delete or share has been added in the contacts application
• Faster text selection along with a floating toolbar for text actions
• Default apps UI
• Direct share can allow you directly share stuff with contacts through the share menu
• Much more granular app info
• Native bluetooth stylus support
• Split-screen keyboard
• Mobile radio active bug will be fixed
• Better do not disturb along with repeat caller exceptions
• Bluetooth scanning to improve location accuracy
• Native flashlight API
• Easier access to Multi volume controls(ringer, media, alarm)
• Smoother volume scrubbing

Ti ovde izigravas nekog Android fanboja, jel da? Ajde lepo malo procesljaj istoriju mojih postova pa ces videti da sam pisao o Androidu kada ti nisi znao sta je to i dalje u sreci i veselju koristio Symbian, po sopstvenom priznanju 80% tadasnje forumske populacije, najbolji sistem koji nikada nece biti zamenjen sa tamo nekim Androidom ili iOS-em :)

Sledeci put probaj sa nekim argumentima, tim snihodljivim postovima samo ispadas smesan.
Osim ako nisi koristio g1, moj prvi android je bio hero, kupljen iste godine kada je izasao. Tako da dobro je da si koristio android kada ja nisam znao sta je, evo cestitam ti, uspeo si.

Vidim ovaj Chromecast u usa 35$ u evropi 39e. To znaci da na oko 100$ cena je veca za 12e. Znaci da bi p6 trebao da kosta 500$ + (12*5) = ~ 510e [emoji15] [emoji15]

Zaboravih da gledam prezentaciju...a kad videh malo pre šta su izbacili, nije mi uopšte krivo što je ne gledah. Pa oni se stalno vrte u krug i hardverski, a bogami i softverski. G@W je u pravu što se tiče evolucije Androida, nema tu nikakvih naročith pomaka, sve je to "ružina vodica".

Koliko vidim za sada mi je jedino siguran jedan upgrade ove godine - uzimam novi Chromecast :D (stari će na sporedni TV). A možda uzmem i CC Audio da modernizujem AV receiver.

Za telefone tek kad vidim kakva će biti cena posle NG.

Poslednja izmena:
Polako ljudi sa hejtom ;)

Evo vec se na osnovu prvih semplova vidi da je kamera jedna od najboljih na androidu (iako nema OIS), daj da vidimo na sta lici taj amoled i kako radi sa S810.. baterije mogu da prodju.. pasce cene po oglasima, sverc ce da odradi svoje.. bice to druga prica onda.

Nazad
Vrh Dno