****te koji im je K sa tim drkenjisanjem sa cenama i zasto je u Evropi 50% skuplje??
Koliko "nahvaliste" nexuse dobio sam želju da kupim ipohone :d
Uvek mozes da uzmes neki od konkurentnih sistema koji unose inovacije koje android kopira kako kazes.Isti onaj K zbog kojeg su oterali tvorca Androida i postavili generickog Indijca na njegovo mesto. Android se kao sistem nije pomerio tri godine, UI je isti kao da je to najsavrseniji moguci sistem navigacije telefonom. Jedino sto su kao menjali je onaj material design sto je striktno posao grafickih dizajnera i nema nikakve veze sa usability-jem. Nisu nikakve bitne novine uveli. Kao nesto petljaju oko baterije ali to se na kraju svodi na dilemu, da li skrljati multitasking (koji se takodje nije pomerio od prve verzije Androida) ili ostaviti da sistem ispija bateriju. ART je iznudjen potez zbog Oracle tuzbe inace se nikada time ne bi bavili.
Ne zanima ih konvergencija iako i Microsoft i Apple rade na tom planu. Project ARA je propao. Nema vise inovacija vec kopiraju tudje a i to slabo. Okrenuli su ledja open source zajednici koja je stvorila Android. O hardveru u Android ekosistemu da ne pricam, valjda je svima jasno posle predstavljanju novog ajfona jasno gde su Android flagshipi a gde ajfon u hardverskom smislu (soc, memorija, kamera, izrada).
Google nista pametno sa Androidom nije uradio vec pune tri godine i to ce sigurno doci na naplatu. Za sada to sporo ide i uglavnom trpe partneri kroz drastican pad profita ali ce to na kraju da dovede do drasticnog osipanja trzisnog udela Androida.
Samo da je amoled ok
Uvek mozes da uzmes neki od konkurentnih sistema koji unose inovacije koje android kopira kako kazes.
Osim ako nisi koristio g1, moj prvi android je bio hero, kupljen iste godine kada je izasao. Tako da dobro je da si koristio android kada ja nisam znao sta je, evo cestitam ti, uspeo si.Ti ovde izigravas nekog Android fanboja, jel da? Ajde lepo malo procesljaj istoriju mojih postova pa ces videti da sam pisao o Androidu kada ti nisi znao sta je to i dalje u sreci i veselju koristio Symbian, po sopstvenom priznanju 80% tadasnje forumske populacije, najbolji sistem koji nikada nece biti zamenjen sa tamo nekim Androidom ili iOS-em
Sledeci put probaj sa nekim argumentima, tim snihodljivim postovima samo ispadas smesan.
To sam ja uradio kad sam mijenjao ekran. Nov telefon. Jos MM da dodje sl nedelje i vrh.Odnesem N5 u servis da mi stave novu original bateriju i šibam sa njim dok izbacuju update, još nekih 2g.
Pa kada Šćepan more da piči N4 danas mogu i ja N5 2017![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari