Šta je novo?

LG Nexus 5X

Posto TV sve manje gledam, ostace stari Chromecast, ali ce 6P/128GB sigurno biti u mom dzepu.
Kosta koliko kosta. Dugo sam trpeo m7 (vise od 2 godine), sledece 2 god su rezervisane za 6p.

Sve slike za sada su official sample, pa se ne nadam istom kvalitetu kasnije na testovima.

Mislim da sam napravio pravi potez uzevsi Moto X Play za 315€, sad kad vidim cene 5X, koji mi je bio alternativa. :)

Polako ljudi sa hejtom ;)

Evo vec se na osnovu prvih semplova vidi da je kamera jedna od najboljih na androidu (iako nema OIS), daj da vidimo na sta lici taj amoled i kako radi sa S810.. baterije mogu da prodju.. pasce cene po oglasima, sverc ce da odradi svoje.. bice to druga prica onda.

Ne preteruj i sam znas da ce kamera biti just ok, te njihove slike sto izbacuju za prezentaciju nisu merodavne

Kao sto rekoh - polako sa hejtom ;)

Ne zna se jos koji je senzor u pitanju ali sve ostalo na papiru obecava a kao sto rekoh i ti prvi semplovi deluju odlicno, da imaju OIS mozda bi bile i najbolje (android OS) ali polako.. videce se sve uskoro.

I Nexus 5 kameru su pljuvali u pocetku pa je i dalje odlicna i jedino sto joj fali je veci senzor, detalji i PP su odlicni ali kamera generalno ispasta zbog malog i matorog 1/3.2'' senzora, ako ovi novi Nexusi imaju 1/2.3'' ili 1/2.6'' senzore samo mogu da kazem - cuvajte se LG G4/Samsung S6/N5 ;)

Na osnovu ovoga sto vidim kazem da vrlo lako mogu da budu egal sa S6/N5 i G4, bez obzira sto nemaju OIS :) Mislim na foto, 4k/1080p kamkorderi mozda nemaju nikakvu stabilizaciju i tu je fail moguc u tom smislu.

Evo, zapamtite sta sam rekao pa ce se sve videti uskoro :)

Poslednja izmena:
Hsv nisi gledao prezentaciju? Rekoše da su "po prvi put" ugradili senzor sa kompakt kamere, verovatno jeste onaj koji je Loznica okačio pre neki dan.

@ Vojkan

Nisam imao vremena.. ako je stvarno taj senzor to je odlican potez, isti se ugradjuje u '''prave'' kamere i kamkordere. Samo nisam znao da je to moguce, bio sam ubedjen da postoji razlog zasto se proizvode posebne verzije senzora samo za telefone/tablete :)

Jos jedan dokaz da tupavi sony nece da ima najbolju kameru na nekom svom telefonu, sva tehnologija, znanje, hw i sw im je na raspolaganju od Sony Alpha tima a oni ne samo da prodaju bolje senzore konkurenciji nego su izgleda i u svoj mid-range telefon M5 ugradili bolji senzor (IMX230) nego u Z5 seriju (izgleda nije taj 230) :d Nije jos proverena informacija ali..

E da, posto se taj senz. ugradjuje i u akcione kamere ne bi me cudilo da ima sensor-shift tehnologiju a ne klasican OIS. Ili bar digital/sw stabilizaciju kao steadyshot. Zato i rekoh, polako sa hejtom :)

Poslednja izmena:
Kamera po prvim semplovima deluje odlično!

hsv, ma to je taj senzor 99%, ili neka njegova mala varijacija, ali to je to. Sony :wall:

Poslednja izmena:
[youtube]4i53_CbJNOo[/youtube]

Crni je brutalis...

[youtube]qma3IVW1tyE[/youtube]

Kaze rus da je dobar zvuk iz zvucnika

stavili volume tipku ispod power tipke! pa gde je tu logika majku mu

^ to smeta na malim telefonima, na ciglama volume tasteri u tom slucaju dodju negde na poziciju ''taman'' :)

b7595bec492ce8ca40072530b4e5b7c1.jpg

Crnja :) SAMO ako baterija i kamera budu ok :)

Crni 6p je brutalan. Bas mi je drago što je na kraju ispalo sve ok, sem cene [emoji4]

^ Zalimo se svi mi i na htc/samsung/sony pa i LG cene.. a onda vecina ljudi sa foruma kupi neki od tih telefona posle 2-3 ili max. 6 meseci za primetno manje para od pocetne cifre ;)

6p je brutalan,mnogo mi se svidja!!!!

Samo ubiše sa cenom baš!!!!!

Poslednja izmena:
Ocigledno ciljane grupe. 6P kao premijum za bogate i entuzijaste, 5X za nas siromasne ("nas" kao ja i drugi bez para, ne kao clanovi foruma). Mene sad jedino zanima dostupnost kod nas i kako ce mreze da nabudze cenu.
Gledao sam par snimaka i oba izgledaju super. 5X iako plastican izgleda lepo i nista mu ne fali kod izgleda. Ali najveci minus sto mi je zaista tesko palo jeste nedostatak led. Bez toga ne mogu na N5. A ne znam koliko je dobar ambijentalni ekran kad se u sustini ukljucuju svi pikseli.

Pasce cena bre. Da vidimo taj Amoled pa se mozda i pazari nekad. :)

https://hi-tech.mail.ru/review/nexus_6p-rev/

Kaze na prvi pogled da je displej dobar. Ima desetak slika uslikanih sa 6p.

Edit

The Nexus 6P is a big, good phone with a slightly better than average price. That's what makes it interesting. The display is good. The build quality seems nice. It supposedly has a pretty good camera. It even has a notification LED! Which apparently the Nexus 5X does not. And true dual front-facing speakers which, again, the Nexus 5X apparently does not. You can choose between 32, 64 and 128GB of internal strorage ($499, $549, and $649, respectively), too, the most available storage ever on a Nexus phone.

It has an aluminum chassis, a 2K super AMOLED screen that looks quite solid, and a Snapdragon 810 chip that appears to fly through most tasks pretty easily

And when I say it flies through tasks, I do mean it - this phone is oddly quick. It's possible this quickness will slowly evaporate as you load up your phone with content and cache, but there's no doubt in my mind that the 6P feels substantially faster than my Nexus 6 running 6.0 Preview 3. Granted, that's not final software - the 6P is running something closer to a retail build that may be benefiting from substantial performance optimization not yet present in the preview.

Sure, it's more than a Moto X or a OnePlus 2, but it's hard to argue you aren't getting more in return. The large 3450mAh battery, the high-end screen, the fingerprint scanner, the front-facing speakers, the larger standard storage, and USB-C (which is in fact USB3, not USB2!) - these aren't inconsequential features. They're legitimate pluses.

Androidpolice.

Poslednja izmena:
Cene jesu jače nego što sam očekivao, ali ne za previše. A hw je standardica. U suštini, naslednici. Ja nisam razočaran. Ako bude keša, ići će se na huawei 64, ako ne onda moto x play i to je to. :D

Šta onaj lik na droid life reče da lg nema dual front facing speakers?

Pasce cena bre. Da vidimo taj Amoled pa se mozda i pazari nekad. :)

Pasce cena svugde, samo ne ovde. Mnogima je jedini nacin da kupe novi telefon preko ugovora, tako da pad cene tamo negde sigurno nece uticati na cene ovde. Pravi pad se moze ocekivati tek za godinu i vise dana.

Realno, ako vec nije 5x stereo sto jednostavno nisu turili negde drugde i smanjili bezele? Mislim donje i gornje, ovi bocni su ok.

[youtube]PH_wF1JgZb8[/youtube]

Verge hands on

5X nema prednju led indikaciju?

Ne.niti stereo zvucnike. Imas gore sve u mom postu napisano..

Pa kazu da nema, stvarno ih treba zapaliti ako je istina!...Kao i ovo sa mono zvucnikom

Nazad
Vrh Dno