Šta je novo?

LG Nexus 5X

Nesto je zamrljana slika, mozda je izvlacio iz videa sliku

Ima neku fabricku foliju pa valjda je to, ili je sam stavljao jer koliko vidim telefon ne dolazi sa folijom preko ekrana, ili dolazi?
Sto se osvetljenja tice, primecujem i ja mada moguce je da je do kamere tj. telefona kojim slika. Mene vise brine ovo zutilo, uzas.

Ne znam, videcemo kad bude normalan review. A zutilo je stvarno uzasno, gore od Amoleda.

Amoled nije zut jos od S5. Bar ne ovako. A ovo sto se vidi na ekranu u postu #5 izgleda nije na ekranu 5X vec je do sociva S5 kamere kojom slika/snima.

Nije zut kao nekad ali nije ni kao IPS. Da sacekamo ipak testove.

Utisci, slike, kamera, snimci 5X. Jedino sto me je razocaralo jesto sto nije isti materijal zadnjeg dela kao na crnom N5, ali dobro, kazu da je lep osecaj i da ne klizi, sto je bitno.
http://forums.androidcentral.com/nexus-5x/595823-mine-has-just-been-delivered.html
Moj ortak ga je drzao i kaze da je materijal djubre i da izgleda kao mob od 20e. Sada da li mu verovati ,ne znam..
Steta sto crni materijal nije kao na nexus 5..

http://m.imgur.com/a/cZlpX

Ne znam da li su bile ove slike. Jos 3,4 slike sa 6p ,navodno :)

Realno dzabe kacimo ove gluposti kada ce reviewi sutra da preplave net.. ;) (nadam se)

[youtube]Pi5L-ml2hVY[/youtube]

Ovaj lik def misli da je danas kraj NDA.. Ne znam da li ce ga google tuziti :)

Poslednja izmena:
Mogao je uvrstiti i Huawei Honor 7, P8, Mate S pošto za njih kažu da imaju dosta brz čitač otiska prsta, s tim da on kod njih radi i dosta drugih stvari što mi djeluje zgodno.

http://arstechnica.com/gadgets/2015...-the-true-flagships-of-the-android-ecosystem/

Review-chart-template-final-full-width.0121.jpg

Za browsing test na amoledu ovo nije lose

Poslednja izmena:
It's not as bright as the screen on the Galaxy Note 5, but the difference is basically negligible. Watch out, though: The adaptive brightness option in settings might throw you off. The maximum brightness can fluctuate pretty dramatically depending on how bright your surroundings are, and I was utterly disappointed in the 6P's display until I remembered this feature and turned it off. My only real gripe is that the glossy finish of the Gorilla Glass 4 panel can sometimes make glare an issue when using the phone outside.

The dual drivers get surprisingly loud and are more than good enough for podcasts and YouTube videos, but they still sound a little too airy for my liking; there's a lack of substance when it comes to mids and lows that makes the audio feel lifeless. BoomSound speakers these ain't. Be warned, though: I might care a little too much about mobile speakers, especially considering most people will (and should) just use headphones with their smartphones.

Now, about that darkness. Plenty of phones (maybe even the majority of them) are weak at capturing those stray photons when the light gets dim, and the Nexus 6P manages to distance itself from the pack just a bit. In fact, a few times I was surprised at how bright some of its low-light photos turned out considering it was nearly pitch-black to my eyes, although you're never going to escape the grain that pervades these sorts of shots. The autofocus also gets a little flaky in the dark, so tapping to focus is normally the way to go.

Za sada je skoro sve dobro :)

Pocketnow:

Pocketnow:
https://www.youtube.com/watch?v=HV4rcFuUlUc

Poslednja izmena:
Ogromno je ovo čudo čak i u rukama crnje... Koliko god mi se sviđao, mislim da ću ove godine uraditi nešto što već duže vreme razmišljam - wait for it - da pređem na iPhone 6s :) Zašto? Pa recimo da se odmorim malo od Androida, tolike godine sam na istom, mora neka promena da dođe. Da, i dalje smatram da je Nexus vrh što se tiče softvera, i super je Android, ali zaista sam prestao skroz da bakćem kernelima, custom romovima, rootovanjem, sve ono što me je nekad toliko privlačilo. Sad me sve to mnogo manje zanima, customizacija i sve to, sve manje vremena i volje da se igram sa tim stvarima. Pre neki dan sam baš nešto morao jednom rukom da koristim telefon, i skapirao sam da mi je 5 inča taman za tako nešto, sve preko toga moram obe ruke da koristim ili baš da razvlačim palac..

Tako da, koliko god ne volim Apple fenboje i njihov način rezonovanja, mislim da ću preći na iPhone 6s. Da budemo jasni, baš nikada meni iPhone nije smetao, postojale su neke nelogičnosti oko njega koje su mi smetale, ali sve one prepirke u prošlosti nisu prouzrokovane Apple-om kao kompanijom ili konkretno telefonom, već tim smug elitističkim stavom pojedinaca koji koriste Apple proizvode. Vremena se menjaju, mišljenja se menjaju, čekao sam novi Nexus da mi pruži promenu koju čekam dve godine, neki ugprade sa Nexus 5, a ispostavilo se da mi je 5X premali upgrade, a da je 6P prevelik, baš šteta... Zato sam i prodao Note 3 jer nisam mogao bez torbice da ga nosim, sad da se ponovo vratim na to sa 6P, mislim da ne bih mogao. Šta znam više, možda je došlo vreme da pređem na novu platformu, tranzicija će možda biti teška, ali šta da se radi :)

Poslednja izmena:
Pa znaci mozes i galaxy s7 da sacekas :) tamo sve radi iz kutije kako treba,nesto slicno appleu.

Ja licno nikada necu na jabuku,ne zato sto su losi nego zato sto mi ne lezi taj njihov stil koji furaju :)

Za sada kaže 3h sot-a (6P), ali da će to tek testirati kao i kameru i zvučnik ...

Poslednja izmena:
iPhone 6s je odlican telefon sa smesnom baterijicom :) Autonomija ce po anandu i slicnim ''proverenim'' sajtovima biti proglasena za vrhunsku a u realnosti ce punjac biti potreban cesto koliko i Nexusu 5 ;)

Google Nexus 6P battery life test score: average in active use

Ko zna kakvi su njihovi testovi, u onom primeru koji je postavio fkl 6P na 200 nitsa ima bolju autonomiju od Note 5 za 113 minuta a u PA surf testu (isto @ 200 nitsa) Note 5 ima skoro za 3h bolju autonomiju od 6P, videcemo jos ali na osnovu ocajnih ocena PA za sve kineske telefone u poslednje vreme a i na osnovu daleko boljih rezultata autonomije ajfon/samsung modela nego po ostalim sajtovima (racunajuci i bench).. zakljucak se sam namece, moraju i Bugari od necega da zive :)

Evo jos nekih semlova 6P vs 6s+ vs N5 - https://www.flickr.com/photos/palmsolo/albums/72157659620404960

Ocekivano u odnosu na senzor/MP/1.55µm, odlicna kamera, posebno u indoor/LL uslovima sto se i videlo do sada + dxo utisci.

Poslednja izmena:
Kod Bugara :
Note 4 - 8h 43 min (Excellent),
Note 5 - 9h 11 min (Excellent)

Ma ni blizu objektivno :)

Kamera odlicna na 5X. Gledao sam par ovih poredjenja i prvih utisaka, cini mi se da svi hvale 5X kao da je inovativno, sto mi je bas sumnjivo. Cena definitivno nije opravdana jer se mogu naci jeftiniji telefoni sa istim karakteristikama. Kao da uopste nisu objektivni, osim par onih mana za koje mi mozemo i bez telefona da vidimo.

Ovaj Nexus 6P mi je sve bolji i bolji.. Jos samo kada bi testovi pokazali da ima dobru bateriju bio bi (skoro) savrsen telefon.

Sigurno neće pokazati kao za samsung, briga gugl da plaća testove

Sve je to dzabe kada je preskup :(

Za bateriju ce se brzo sve znati sa xda. Posto ce ga prvi ljudi dobiti oko 27og vec oko 4,5 nov ce se znati kakvo je stanje :)

I pored s810 mislim da ce ovaj nexus imati dosta uspeha,verovatno vise i od nexus 5

[youtube]ZEY_veQwXhM[/youtube]

:)

Poslednja izmena:
Autonomija ce sigurno biti primetno bolja od Nexusa 5 i ''nesto'' bolja od G4, S6, Z5, M9 itd sto je za Nexus fon sa S810 uspeh.

Prema tim ars rezultatima obecava, evo ko hoce moze da uporedi sa 2014. telefonima:
Ars-Benchmarks.0012.jpg

Review-chart-template-final-full-width.0121.jpg

Naravno ovo nista ne mora da znaci i rano je za zakljucke ali moze da se desi da trajanje baterije bude slicno kao kod S5/M8 sto je sasvim solidno i primetno unapredjenje u odnosu na Nexus 5 ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno