Šta je novo?

LG Nexus 5X

Još ako mi pokažeš gde u zemljama prvog sveta mogu da ga kupim za 390.

A ovo, a ono, a G4 brze dobija update od nexus-a, smor *** :D

Nexus 5 vec ima 6.0

Valjda gledamo cenu za Srbiju i okruženje (oglasi Mađarska najviše)?

Bilo je i ovde po oglasima za 400 €...

^+1000

@BIA:
Wow.. sa koznim ledjima. Extra feature. /sakazam

Da li ima neki spisak preinstaliranih bloata na G4?

Čovek je hteo da kaže da je to skuplja verzija, plastični je još jeftiniji.

Evo spiska:

LG stock Apps:

Atfwd >> Mirror devices display on a TV trough WIFI
AAT
Answer Me >> Answers phone when near your ear
App Updates >> Updates LG stock apps
Cloudhub
ElTest >>: Diagnostic test
Facelock >> Unlock your phone by face recognition
Favorite Contacts-Widget
FileManager
FMRadio
GnnsAirTest >> GLONASS -russian satellites- Airwave test
GnnsLogCat
GnnsPosTest >> GLONASS Positioning test
GnnsTest >> GLONASS test
Key Chain
LGFOTA >> LG OTA, recommended delete on rooted devices
LGNotebook
LgNfc
LGSearchWidgetProvider
Notebook
MLT
PrintSpooler
POLARIS Office View
QuicksetSDK >> Controls IR sensor
SimToolkit
SmartSetting
SmartShare :>>Access phone trough TV
SmartShareDLNA
SmartShareProvider
SmartShare Beam
SplitWindowService
Shutdown Monitor
Task Manager
Text Link
Video Trim
VPNDialogs
VUTalk
WiseScreen >> Screen stay on when it detects your face
Widevine Keybox Test

LGATCMD-Service
LGBoxnet
LG Intelligent Agent
LGSafetyCare
LGSmartWorld
LGBackup
LGBrowser
LGCb >> Cell Broadcast
LGEmail
LGHealth
LGInstallService
LGQMemoplus
LGQRemote
LGSafetyCare
LGSearchWidgetProivder
LGSetupWizard
LGSmartWorld
LG TTS
LGMusic
LgNfc
LGUpdateCenter
LGQRemote
LGRemoteCall
LGQVoiceplus
LGUpdateCenter
LGVoiceplus
LGVoiceRecorder
LGVoiceSearch
LGVideoEditor
LGVPN
AdaptClient
GCUV
LGCover
LGEasyHome
LGEIME
LGEIME_DICT_XT9_bin
LGEIME_THEME_BLACK3
LGFavoriteContactsWidget
LGFileManager
LGLIA
LIAInformant
LGMusicShare
LGMusicWidget
LGMyGuide
LGMyPlacesEngine
LGMyPlacesSettings
LGPartnerBookmarksProvider
LGPCSuite
LGSmartSharePush
LIAS4URecommender
LGVidClip
LGVoiceCommand
LGVoiceCommandService
LGWeather
LGWeatherService
LGWeatherTheme
LGWernickeManager

Google Apps:

Books >> Google's book reader
Calendar
ChromeWithBrowser >> Chrome browser
Drive >> Delete if you don't use Google Drive
Google Docs
Google Play Books
Google Play Games
Google Play Magazines
Google Play Movie & TV
Google Play Music
Google Play Newsstand
GooglePlus
Google Sheets
Google Slides
Gmail2
Hangouts >> Google messaging app
Newsstand
PlusOne : Google plus
Pico TTS 1.0
TagGoogle
talkback >> Service that helps blind and vision-impaired users interact with their devices

Ima nekih korisnih stvari kojih nema na stock androidu, ali i nekih koje praktično niko ne koristi

Ne Poljska je ista verzija kao i za nas - flešovanje za 5 minuta...

OTA je druga priča, koliko vidim u komentarima v6.0 nije stigao ni za Nexus 6 već ljudi sami flešuju.

Kako nije ? Ovde svi na nexus 5 dobili otu ?

A i ta verzija ako bude sklepana kao na g3 i 5.0 bolje da je ne izbacuju. Koliko se secam g3 nije imao nikakve opcije za not koje mu se pokazu na lock screenu npr itd itd.

A kada ce 6.0 na g3 ?

Da l' je moguce da su S5 i G3, M8 jos na 5.0.X?

Toliko brzo izbacuju da danas ima možda 10 telefona sa 5.1.1

. The question is: now that more and more OEMs are making use of stock, or near-stock AOSP builds of the mobile OS, do we even need a Nexus program anymore?

[emoji15]

Cim ovako nesto procitam dalje citanje teksta je totalno nebitno..

Nije to još kako treba da bude, ali npr trenutno 25% (dakle 1 od 4) telefona koristi lollipop...

Pre je išlo to sve sporije ;)

Ma daj ne lozite se, tako su g2 i g3 "dobili prvi" apdejt i na njemu do danas ostali. Ocigledno je da je PL beta test zemlja, da kod njih izadje uvek mesecima ranije nego sto se pusti ostatku sveta.

. The question is: now that more and more OEMs are making use of stock, or near-stock AOSP builds of the mobile OS, do we even need a Nexus program anymore?

[emoji15]

Cim ovako nesto procitam dalje citanje teksta je totalno nebitno..

Drug je gpro2 zamenio za nexus 6, kaze ne moze da veruje koliko gluposti koje nikada upalio nije ima na lg-u.

Poslednja izmena:
Opet ista prica pa naravno da ima gluposti koje nikad upalio nije, ali i stock android nema 100 stvari koje svi koriste i koje su svima potrebne,nego moras da instaliras one krsine od aplikacija sa playstora.

Npr multi window mogućnost je stara par godina, a sada se pojavljuje na stock androidu...

Poslednja izmena:
Ma file menager nisu imali covece do sad, poruke EJJJ! Skrivanje aplikacija koje TAKODjE ne mozes da izbrises bez roota misaona imenica. I nista mi to nije bio problem i rado sam koristio i nexus4 i nexus5 ali ljudi to su bili cenovno povoljni telefoni pa ni ne ocekujes neka cuda. A sad ne mozes da mi naplacujes ta ****** 600e pa da je napravljen od ne znam ni ja cega.

Kako su krenuli, za 6 godina ce nekima biti normalno da flagship kosta 1500e.

Ma file menager nisu imali covece do sad, poruke EJJJ! Skrivanje aplikacija koje TAKODjE ne mozes da izbrises bez roota misaona imenica. I nista mi to nije bio problem i rado sam koristio i nexus4 i nexus5 ali ljudi to su bili cenovno povoljni telefoni pa ni ne ocekujes neka cuda. A sad ne mozes da mi naplacujes ta ****** 600e pa da je napravljen od ne znam ni ja cega.
Joj file manager, ko jos koristi file manager koji dodje uz telefon. Ma daj nismo na blic zena

Je l' zna neko mozda da li ce novi Nexusovci biti u Telenoru i kad?

Edit: Sad videh da jos nisu ni pusteni u prodaju... :(

Poslednja izmena:
I opet nexus sa 100 dodatnih aplikacija kolje te vase out of box pune govanaca telefone. Tako da ono, ne vidim poentu. Slobodno mozete zadrzati svoje sisteme, ne trebaju nam, nije dzabe ovo NEXUS tema. Nije nexus za svakoga, nece svako klot sistem, i ja to razumem.

Druze jedno je klot sistem drugo je nemam osnovne funkcije i aplikacije. Opet ponavljam ne bi bilo toliko strasno da je ponuda aplikacija na storu dobra ali NIJE od 10000 npr clock widget aplikacija samo 1 izgleda iole pristojno. I nema sanse da ta skinuta sa playstora aplikacija trosi manje rama i baterije nego ova koja je dosla na telefonu koju je proizvodjac ugradio u svoj skin i optimizovao za konkretno taj telefon.

Druze jedno je klot sistem drugo je nemam osnovne funkcije i aplikacije. Opet ponavljam ne bi bilo toliko strasno da je ponuda aplikacija na storu dobra ali NIJE od 10000 npr clock widget aplikacija samo 1 izgleda iole pristojno. I nema sanse da ta skinuta sa playstora aplikacija trosi manje rama i baterije nego ova koja je dosla na telefonu koju je proizvodjac ugradio u svoj skin i optimizovao za konkretno taj telefon.
Slobodno uzivaj u samsung lg ili kojim god aplikacijama, pusti nas da se patimo

Ne koristim vendor app koja se isporucuju uz sistem jer jednostavno sledeci put necu kupiti telefon istog proizvodjaca pa posle da mi nedostaje funkcionalnost na koju sam navikao. Sve te aplikacije mogu lepo da se okace na play store i da ih instalira ko zeli. Nijedan Stock File Manager ne moze da se poredi sa ES File Explorer ili sa Ghost Commanderom. Isto vazi i za kalendare, dialere, itd.
Povrh svega, modeli sa nekom funkcijom koju nema AOSP (S-Pen, edge screen, fingerprint reader, ...) nikada nece lepo raditi sa custom romovima.

Ajde probacu da preciznijem definisem moj stav... Kada bi proizvodjaci pravili telefone koji nemaju modovan UI i kod kojih bloatware moze da se ukloni, onda bi uzeo u razmatranje i te telefone. Ovako, jednostavno ne podnosim sve te izmene koje ubacuju.

Nazad
Vrh Dno