Šta je novo?

LG Nexus 5X

Isto i kod mene. Počelo da se dešava od 7.1.2. Video sam i na XDA da se žale na to.

Nexus 5x via Tapatalk

Još mi se nije desilo tako nešto. Svaki put kad ideš na zupčanik?

Sent from my Bullhead using Tapatalk
Fabrika 7.1.1

Poslednja izmena:
Mahatma to ti je zato što si kupio telefon od fkloznice :D
Zezam se, to je poznati bag na 7.1.2, isto je i na 6P ;)

Ne boj se da ce da rikne. Koji prezivi Batakovo i Loznicino silovanje, prosao je sve testove. Pri tome si siguran i od fleka po ekranu i glavobolja potencijalnih. [emoji106]

[emoji13]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Je l može predlog za case, imao sam Ringke slim, pa bih uzeo opet nešto sličnih karakteristika? Ovaj sam sjebao posle 6 meseci od višestrukih udaraca.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Presao sam sa nexusa na p9, I da kazem da je p9 primetno brzi, kad sam presao posle g2 na nexus, mislio sam da je nexus najbrzi telefon, ali opet vidim razliku u brzini izmedju nexusa I p9, nisam verovao da ce bolje da radi I imao sam predrasude, ali istina je

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni je najjaca stvar sto se ovaj Kirin ne greje.. Snapdragon se grejao kao bolestan i trotlovao. Ne znam sta trebam da uradim da bi Kirin krenuo da se greje. Ne racunam igrice..

Sent from my Havaji P9

Evo jos jedno poredjenje, da l sam se ja navikao na nexus ili sta je ne znam, ali bela boja na nexusu mi izgleda bas belo, a na p9 bilo kako da podesim, tople boje, hladne boje, rucno menjam i ne moze da ispadne kao na nexusu. Jeste bolji ekran na p9 ali ta bela mi je skroz cudna

Nexus ima zuckast ekran, uporedi i zacudices se kako izgleda bela na ajfonu recimo

A ko kaze da na ajfonu ne vuce ni na jednu boju? :D

Naprosto je 5x kalibrisan kako treba, po testovima ima najtacniju belu boju. Svi dobro kalibrisani ekrani vuku na žuto, jer smo navikli na ekrane koji nisu precizni.

Pa da, jednostavno smo navikli da bela šljašti inače je žućkasta.
Isto i za boje, čim nije amoled, onda ljudi misle da su isprane, kad ono pogrešno :)

Nego poskupljenje :) - LG H791 Google Nexus 5X 32GB Quartz I Carbon boje EU Specification NOVO Nekorisceno - 295 €

Cene nisu realne na oglasima.. Ja sam svog za 200e uvaljao i to je cela jedna prica oko prodaje, ali spustio sam ga na 190 niko nije zvao. Vidim jedan na oglasima sto je okacen par dana pre mog 179e i dalje stoji.
Dal ljudi nisu culi za njega ili je prejaka cena, nemam pojma..

Drzi cenu bolje od bilo kog drugog LG-a. Ja sam svoj uzeo beše u Maju za 170e. Ujedno mi je to telefon koji mi je ostao u jako lepom secanju.
Bas nedavno trazim neke fotke iz izlaska i sl (low light skoro sve) od letos i uporedim ih sa S7.. Pojeo ga Nexus. HDR+ je jedna od najgenijalnijih stvari koje sam koristio na telefonu a vezane za kameru. Odmah bih uzeo 6P ili 5X 32GB da postoje sa garancijom.. :(

Sent from my S7 using Tapatalk

Pa na koliko je ljudi se pojavio bootlop? ja bih moj samo zbog toga prodao... Inače sam prezadovoljan i kad bih uspeo da prodam nema šta da se kupi...

Pa na koliko je ljudi se pojavio bootlop? ja bih moj samo zbog toga prodao... Inače sam prezadovoljan i kad bih uspeo da prodam nema šta da se kupi...

Na 99 %. Ti si poslednji sa ispravnim telefonom, prodaj ga što pre. :)

I koja je alternativa? OP3T, kod nas preskup.

Sent from my Bullhead using Tapatalk

Presao sam sa nexusa na p9, I da kazem da je p9 primetno brzi, kad sam presao posle g2 na nexus, mislio sam da je nexus najbrzi telefon, ali opet vidim razliku u brzini izmedju nexusa I p9, nisam verovao da ce bolje da radi I imao sam predrasude, ali istina je

Nesto sto je samo brze, ne mora znaciti da je i bolje, barem za mene. Daleko je bitniji pouzdan, bugfree rad i koriscenje resursa na pravi nacin (cacheiranje, ram, kamera, drain, da radi i posle 50og dana kao i prvog bez restarta, da nema nekih soft rebootova, problema sa apk...)
Sta mislis obicno na kojim telefonima developeri prvo testiraju uglavnom svoje apk. Dovoljno je pogledati screenshotove na GooglePlayu za pocetak.

Meni je najjaca stvar sto se ovaj Kirin ne greje.. Snapdragon se grejao kao bolestan i trotlovao. Ne znam sta trebam da uradim da bi Kirin krenuo da se greje. Ne racunam igrice..

Sent from my Havaji P9

Radije bih ja Qualcomma, nego nekog kineskog HiSilicona by Huawei, opet u amere vise vjerujem. Ne znam kakav je ovaj MediaTek, kupio je Ralinka. Izbjegavam ih za neke druge stvari kada su chipsetovi u pitanju ako postoji poznatija alternativa. Sa Taiwana je 90% proizvodjaca poluprovodnih elemanata, nije ni cudo s' obzirom da je zapadno orijentisana.

Uglavnom izbjegavam one koji nisu pristuni na trzistu barem 20 godina, dok se ne dokazu malo. Mada kada vidim koliko npr MTK azurira drajvere za neke svoje chipsetove, preptostavljam...

Vjerovatno i Qualcomm dobro stoji sa podrskom i dokumentacijom za developere sto je jako bitno, pitanje je kakvi u ovi drugi, kod kojih ni drajvere ne mozes skinuti bez peripetija, a ne sta vise.

Poslednja izmena:
Da samo što je mediatek u prošloj godini bio fazon drugi po prodaji soc ako se gledaju mob telefoni . Jeste da su Mid i low end mobovi ali ni to nije mala stvar..

Ovde opširnije.
https://youtu.be/pcrEC3P8jBM

Edit
Što se mene tiče Qualcomm je preduvana priča . Takva kompanija da izbaci leseve kao što su s808 ,s810 ,s615 neko bi pomislio neverovatno,ali..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Guraju MTK danas i u wifi opremi tipa wireless kartice, routeri itd, ovi taiwanski proizvodjaci kao Asus, D Link..*** razumljivo i to u low i mid range modelima.

A nije da nema mnogo boljih tipa broadcom, qualcomm i sl. Cak je i mtk problematican na mreznoj opremi. Meni dovoljno da ga uzmem sa rezervom na svim poljima. A i cijena varira.

Sta znam, vjerovatno je proizvodjacima jeftinije ganjati, hisilicon, mtk i tome slicno.
Sam si rekao da ga high end telefoni ne uzimaju, valjda govori nesto o istom.

Loznice, svima se dese greske, pa i najvecima, vjerujem da je mnogo bolje sa SD820+, i da su se vratili na kolosjek. Gdje ces tu boraniju, porediti sa jednim Qualcommom, koji se dokazao na brojnim poljima komunikacija.

Bilo kako bilo, bas mi je nekako neprofesionalno ravnati sexus sa bilo kojim telefonom koji pogoni android, sto se tice samog softvera i performansi istog.

Da ima ljepsih telefona ima, da ima hw jacih ima, da ima skupljih ima, da ima kvalitetnijih ima, ali da ima boljih NEMA. :D

[emoji106]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Mislim da pricas gluposti. Kao prvo ovaj Kirin za taj Snap je kao i7 kaby lake. Bez preterivanja.
Procesor se ne muci, ne greje, veoma je stedljiv i daleko je brzi od ostalih.
Zaslepljen si cinjenicom da je nexus nabrzi i sve naj a uopste nije tako. Probaj neki drugi telefon a da nije nexus pa ces videti o cemu pricam.
Da koristis pixel pa da te i razumem, ali tvoja prica nema pokrice. Ako zelis nadjemo se na picu dam ti telefon drndaj ga do mile volje.
Tvrdim za Snap da je najvece djubre ikada napravljeno, bar ovaj 808 i pre toga. Verujem da je i 810 isto.
Mozda je game changer Snap 835 ali to cemo tek videti.
Neprofesionalno ti je ravnati nexus po pefrormansama ? Ajde molim te, nemoj pisati gluposti ucini nam uslugu :)

Sent from my Havaji P9

Running I ja sam mislio do pre neki dan kakoo je nexus najbrzi fon I najpoizdaniji na svetu, ali zeznuo sam se. Nemam nista protiv njega, odlicno me je sluzio, jos 5 godina sam mogao da ga koristim bez problema, ali postoje bolji telefoni.

Kada sam pisao da je 5x spor... samo što me niste kamenovali u temi. Srednja klasa je srednja klasa, da nema tu kameru sa hdr+ bio bi spomenik LG još jedan u nizu.

Tacno ne znam u sta vjerovati vise, da li je spor ili... Nemoguce da je SoC bas toliki promasaj pa da se vuce ko neki tel star par godina. Mislim ne vjerujem...ako zatrza nekad ne znaci etiketa spor odma', zatrza svaki.

Sent from my G

Lupate bre,telefon nije spor uopste.

Sony Xperia Z2

Kada sam pisao da je 5x spor... samo što me niste kamenovali u temi. Srednja klasa je srednja klasa, da nema tu kameru sa hdr+ bio bi spomenik LG još jedan u nizu.
Čovek opsednut klasama. Znamo "preminum" je "preminum".

Poslednja izmena:
Vrh Dno