Šta je novo?

LG Nexus 5X

Moze li mi neko reci kakav je ovaj P9 lite sa 3gb rama,vidim da su slicne cijene.Da li je kamera i brzina priblizna neksusovoj?

Dobar je, ali kamera naravno nije ni blizu Nexusa. Za brzinu ne znam, nisam koristio P9L, ali pretpostavljam da je bolja situacija sa multitaskingom nego sa 2gb verzijom (a tu situacija nije uopste sjajna koliko citam po forumu).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ја сам телефон слао код њих зато што сам наводно имао интернационалну гаранцију. Покушај, можда некоме ко нема гаранцију хоће да поправе.
Тренутно се прегањам са продавницом у којој сам га купио да ми уваже гаранцију и поправе. Ако не буде ништа од тога, продаћу га за делове.

Мислим да неће хтети да замене само конектор, већ целу плочу зато што је залемљен за њу.
http://www.greenbot.com/article/299...o-repair-but-watch-out-for-that-usb-port.html

Daj bre kupio sam ga pre mesec dana, ne mogu da bacim 250e tek tako. Narucio sam ovo, nacicu sigurno nekog servisera da se iscima da to zalemi

https://www.aliexpress.com/item/2PC...lgo_pvid=8a90e452-aac3-44d2-9e85-abb6d102e936

Bootloopovao mi se Nexus 5X 32Gb kupljen u decembru 2016 (pre 14 meseci) od mađara, garancije bez naravno.

Bio na putovanju, otvorio kameru duplim klikom na power dugme i zaledio se na tom ekranu kamere i onoga što je zadnje videla. Posle nekog vremena ode u bootloop. Spremam se za razne trikove da ga butujem barem na kratko da izvučem fotke sa putovanja, znači ide u zamrzivač za početak, ako ne uspe onda pečem ploču u rerni ili tražim nekog ko ima profesionalnu opremu za to.

Nikad više LG! Uleteo sam u radnju kad je crkao i kupio Xperia XA dok ne vidim šta dalje, nije loš mali ali mi ne odgovara 720p ekran i kamera nije ni blizu Nexusa. Na žalost jedini mobilni koji mi pada na pamet u ovom cenovnom rangu je opet Nexus 5X ali nisam lud da dajem pare samo da mi crkne kroz godinu dana. RIP NEXUS

Bootloopovao mi se Nexus 5X 32Gb kupljen u decembru 2016 (pre 14 meseci) od mađara, garancije bez naravno.

Bio na putovanju, otvorio kameru duplim klikom na power dugme i zaledio se na tom ekranu kamere i onoga što je zadnje videla. Posle nekog vremena ode u bootloop. Spremam se za razne trikove da ga butujem barem na kratko da izvučem fotke sa putovanja, znači ide u zamrzivač za početak, ako ne uspe onda pečem ploču u rerni ili tražim nekog ko ima profesionalnu opremu za to.

Nikad više LG! Uleteo sam u radnju kad je crkao i kupio Xperia XA dok ne vidim šta dalje, nije loš mali ali mi ne odgovara 720p ekran i kamera nije ni blizu Nexusa. Na žalost jedini mobilni koji mi pada na pamet u ovom cenovnom rangu je opet Nexus 5X ali nisam lud da dajem pare samo da mi crkne kroz godinu dana. RIP NEXUS
Identicna situacija je bila kod mene, telefon je bio takodje decembar 2015. (pretpostavljam da si pogresio u postu). Double tap na power dugme za kameru,zamrzao se i beskonacan bootloop. Desavalo se ponekad da se upali, ali posle par sekundi opet zabode. Otisao u delove za 60e..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Moze li mi neko reci kakav je ovaj P9 lite sa 3gb rama,vidim da su slicne cijene.Da li je kamera i brzina priblizna neksusovoj?
Nije loš, te verzije od 3GB su šverc komerc i nisu ništa bolje od ovih sa garancijom od operatera ...
P9 Lite ne drži mnogo aplikacija u memoriji zbog kineskog softvera i tu ne pomaže više RAM-a [emoji6]

Nexus ima mnogo bolji softver/podršku i kameru + brže se puni, P9 Lite bolju bateriju, izradu, ali se i sporije puni ...

P9 Lite ima mogućnost dualSIM-a ili jedne kartice + microSD što je nekome jako korisno [emoji106]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

Poslednja izmena:

Jel to na 7.1.1 ?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koliko sam video na netu, ne moraš peći celu ploču već je dovoljno ugrejati ovaj chip sa klipa: https://youtu.be/dfaeEoOZBfU
Na nekom forumu sam nasao identično uputstvo i dosta pozitivnih komentara, jedino što nije trajno rešenje, ali vredi probati.

Sent from my S7 using Tapatalk

P9 Lite ne drži mnogo aplikacija u memoriji zbog kineskog softvera i tu ne pomaže više RAM-a [emoji6]

Ne znam dal je ovo tacno.
Meni p9 sa 3 giga rama kesira po 1 giga bez problema. Nisam siguran za p9 lite ali mislim da sam video u temi da isto odlicno kesira.
Nexus je drzao 400-500 mb i to da ga molis..

Poslao Havaji P9

Stari dobri Nexus 5x ,fali mu samo dodatnih 1gb rama I alu lajsna .
Npr kamera(u HDR+ modu) je dosta bolja nego na htc10.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Fale mu leđa sa htc10, ali to fali i na 6P...

I bolji soc :D
Kamera na 5x u hdr+ je mozda i u top3.
Dobro, fali mu i baterija :D

Poslao Havaji P9

Pa dobro svim telefonima fali htc10 izrada ali bi 5x prošao odlično i sa alu ramom i plastikom pozadi.

Ja mislim da mu je za slike kamera u top1 :)

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa plastikom kao na g5, bio bi to sjajan fon :D
Elem, hoce neko da kupi 5x, kamera mu je u top1 ? :D

Tnx, ali ne diram ništa, strah me bootloopa.
LG dizgori, koja propast od kompanije.

Nije loš, te verzije od 3GB su šverc komerc i nisu ništa bolje od ovih sa garancijom od operatera ...

Nexus ima mnogo bolji softver/podršku i kameru + brže se puni, P9 Lite bolju bateriju, izradu, ali se i sporije puni ...

P9 Lite ima mogućnost dualSIM-a ili jedne kartice + microSD što je nekome jako korisno [emoji106]

Hvala na odgovorima,ma da se covjek ne boji ovog bootlopa ne bi ga mijenjao nikad,stvarno je ekstra tel jest da mu fali jos rama al jbs ga navikne se i ovako.

Ja sam meni ostavio nexus 5X, a prodao P9 Lite pa ti vidi ...

Na P9 Lite će ti brzo padati vrednost telefona, jer ga ima kod sva 3 operatera po OK cenama, a i na kp [emoji6]

Poslednja izmena:
jel radi na 7.1.1 viper? kaze da je instalirao drajver, trazi reboot, a posle reboota opet trazi drajver... imam i onaj nougat fixed apk.

Jel ti se linux na permissive ili na enforcing?

Sent from my Redmi Note 3

Mora na permissive.
Nađi na Guglu se linux changer pa promeni i onda probaj viper.

Neće ne brini.

Nazad
Vrh Dno