Šta je novo?

LG Nexus 5X

To sto je 2GB nema veze, sigurno ce raditi bolje od S6E+ sa duplo vise memorije a i podrzavace narednih x androida pa ko voli nek izvoli. Samo je pitanje zasto ne kupiti polovan N5 upola cene i imati sve to isto. Cak i nije toliko ruzan kao ovaj sa onim kurijim okom pozadi.

Poslednja izmena:
To sto je 2GB nema veze, sigurno ce raditi bolje od S6E+ sa duplo vise memorije a i podrzavace narednih x androida a ko voli nek izvoli. Samo je pitanje zasto ne kupiti polovan N5 upola cene i imati sve to isto. Cak i nije roliko ruzan kao ovaj sa onim kurijim okom pozadi.

hahahahahaha ali kurije oko :))))

Sony Xperia Z serija ?
Izvinjenje za off...
Sony je... Sony. Nemam poverenja u njih zato što su mi nekako preskupi za ono što nude. Ja uvek smanjujem dpi, a za to treba root. Nisam se interesovao kakav je Sony sa rootovanjem i generalno da li ima otključan bootloader.
Pretpostavljam da i Sony ima neki svoj UI.

Motorola x pure je trebala da bude novi nexus i sve bi bilo pesma, ako ste pametni i razmisljate da kupite nesto a gadljivi ste na ove ozbiljne igrace od samsunga i apple-a onda jurite to_Od ova dva sokocala nema nista. Lg nexus je slab a huaveju ne verujem

To sto je 2GB nema veze, sigurno ce raditi bolje od S6E+ sa duplo vise memorije a i podrzavace narednih x androida pa ko voli nek izvoli. Samo je pitanje zasto ne kupiti polovan N5 upola cene i imati sve to isto. Cak i nije toliko ruzan kao ovaj sa onim kurijim okom pozadi.
Ko dolazi sa nekog nenexusa, njemu je trenutno N5 2013 bestbuy decenije. :) Ja da imam N5 ne bih ga menjao, nema sanse, bitno da dobija uodate, sta vise treba, sve to radi dobro i sve to radi isto. Onda ne vidim svrhu promjena. Obicno se mijenja kad ti nesto ne odgovara.

Poslednja izmena:
Znaci da odustajem polako od Nexusa. Izgleda da ostajem na Z2 do daljnjeg...

Motorola x pure je trebala da bude novi nexus i sve bi bilo pesma, ako ste pametni i razmisljate da kupite nesto a gadljivi ste na ove ozbiljne igrace od samsunga i apple-a onda jurite to_Od ova dva sokocala nema nista. Lg nexus je slab a huaveju ne verujem
Ja bih ga kupio ali nemam kako iskreno.

Verovatno je greska.. Mozda je slow motion u 340fps mada je i to previse ? Valjda treba da pise 240fps u 720p.

Greska 100%, kakav bre 4k sa 340 fps sa aktuelnim hardverom :) Sada je uspeh ako snimaju 1080p sa 120 fps, npr to S801 ne moze (samo 720p).

@ yooyo
Pretpostavljam da i Sony ima neki svoj UI.

Ima ali je ok i veoma blizu stock androida. Ima blot-a ali moze lako da se ukloni (mislim da je sony LP blizi cistom androidu od Sense-a), naravno ne moze da radi 100% kao Nexus ali radi odlicno za jedan fabricki UI, ram menadzment/multitasking su odlicni a vecina Z ima 3Gb rama.. sve to kada se spoji dobije se odlicno iskustvo, po mom misljenju daleko bolje od svih fabricki ''zacinjenih'' androida iz 2014. Ako mozes probaj Z2/3, cisto iz zezanja. A inace mislim da je za tebe samo cist Android, vidi se iz nacina na koji razmisljas i to je ok naravno samo sto nisi imao neki izbor osim N5 i N6 za sada.

Bas me zanima kako ce se Huawei Nexus pokazati u realnom radu, jeste da ima cist android ali naveo sam primere da vodeci modeli sa relativno cistim UI (htc, sony, OPT) rade sporije sa S810 od proslogodisnjih S801 verzija.

Poslednja izmena:
Ako ce da leti moze da ima 500mb rama. To nas ne treba da zanima..
Jedino sto moze da ih opere od svega ovoga do sada je kamera koja pršti.

Ipak se cekaju s820 uredjaji :)

Stizu sledece godine, sanse su da ce se opet pregrevati i srkati bateriju i biti bar 30% sporiji u single thread od tada vec "matorog" A9. Googlu je ispala lopta kada su trebali da zakucaju, pre nekih tri godine. Bice smesno porediti ajfon i android flagshipe u hardverskom smislu, kao Intel i AMD procesore. Valjda ce to dovesti do pada cena inferiornog proizvoda. Nije flejm vec realno stanje stvari.

Slazem se.. Odavno je moja teza da android flagship ne sme da kosta vise od 500$/500e. Cene od oko 700,800e neka ostave jabuci za sada

Cipset iz oba 6s je klasican primer kako jedan cipset treba da radi. Sta li ce tek biti sledece godine na jesen.. opet ce biti bolji od Snapdragona, to je sigurno ali su male sanse da S820 bude fail kao 810, to bi sahranilo android ponudu i sve bi se svodilo na samsung/exynos koji bi bili dosta brzi ali uz velike sanse za los multitasking i pored 4Gb rama, sve to = izgubljena godina.

@nikola1970

Da ali to nije mob. senzor.. vec za prave fotoaparate/kamkordere..

Poslednja izmena:
Ne, nije.

Zavisi kako kome.. Meni npr samo stock prija :)

Volim ga i ja ali smara,nema posten sat i kalendar,instaliram juce google now lancer na svoj sgs6 a ono ograniceno kao terasa,ne mogu da imam ni samsungov sat koji izgleda vrh ne mogu da imam samsungov kalendar kao widget koji je takodje vrh,nemam brojac propustenih poziva,ne procitanih mailova,poruka itd

Ljudi se dele u dve grupe jedni koji vole aosp i ljudi koji ce tek da zavole aosp.

Ja ne želim Samsungove aplikacije... Ni sat ni kalendar ni widgete, pre svega jer me ne zanimaju Samsungovi servisi.
Samsungovi widgeti ne rade sa ostalim launcherima na marketu. Ja koristim Nova launcher koji mogu da podesim do detalja, onako kako mi odgovara. Nijedan Samsungov, LG, HTC,.. launcheri ne mogu da se podesavaju kao Nova.

Za nubove je samsung keva, dobijes aplikacije i za mikrotalasnu i ves masinu.

Mislim da bi kupio 3510 kada bi koristio stock launcher bilo kog proizvodjaca, ne razumem kako neko to moze da koristi.

Poslednja izmena:
Ni jedan ne mora da se podesava jer ima sve sto je potrebno cim ga izvadis iz kutije i upalis sad to moze da ti se svidja ili ne,stock i radi brzo i fluidno jer u sustini nema nista.

Meni je na stock romovima sve prekrupno. Ikonice, UI elementi, sve je preveliko za moj ukus. Smanjim dpi, podesim Nova launcher da ima grid 7x8 ikonica, dock ima 7 ikonica.
Da li Samsung stock launcher može to?

Ni jedan ne mora da se podesava jer ima sve sto je potrebno cim ga izvadis iz kutije i upalis sad to moze da ti se svidja ili ne,stock i radi brzo i fluidno jer u sustini nema nista.
Pogresno, no nebitno, nema poente raspravljati o tome. Nexus je tema pa verujem da niko ovde nece da koristi custom UI.

Kod mene je obrnuto, mora sve da se podešava a stock launcher ništa od opcija nema.
Gestures,custom ikone, veličina ikona, podesivi grid size.

Hvala bogu ne moze,imati grid 7x8 i 7 aplikacija u dock-u? Znaci tebi su sve aplikacije izbacene na home scr verovatno. Uzmi iphone *** sto se maltretiras

Na Iphonu ne moze 7 app u dok.
Inace, i ja ih imam sedam isto.

@BIA:
Tebi ne treba, meni i drugima treba dodatne mogućnosti za podešavanje. TW ne može, Nova, Apex i mnogi drugi mogu. Stvar izbora.
TW nije samo launcher, vec sveobuhvatna modifikacija Androida koju Samsung pravi i meni lično se ne dopada. Zbog TW, moj prvi je postao ujedno i poslednji Samsung je bio S2... I neću promeniti mišljenje dok Samsung ne izbaci flagship sa AOSP.

Nazad
Vrh Dno