Šta je novo?

LG Nexus 5X

Za to znam, ali me cudi da nema moda. Moze on to lagano da gura a u nekim situacijama je bas koristan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko znam to je limit IMX 377 senzora u svim uredjajima koji ga koriste. Maks fps tog senzora je 35fps i to stoji u pdf-u na sajtu proizvodjaca.

Tako da je najverovatnije to razlog zasto ni htc 10 pored Nexusa ne snima 60fps fhd video.

http://www.sony.net/Products/SC-HP/IS/sensor2/products/imx377.html

Otvoripe pdf, sve pise.
1/2.3" verzija senzora koja se nalazi u pomenutim modelima snima maks. 34.97 fps.
Vidi se i da postoje i 1/2.5" verzije tog senzora koje snimaju 4k sa 60fps ili 2k sa 120fps ali su ocigledno namenjene kamkorderima/akcionim kamerama.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
A kako su oni stariji senzori mogli? Iz Note 3, G2, GPro2 i slicni.

IMX377 (1/2.3") je odlican ali malo stariji senzor pravljen za prave fotoaparate i kamkordere, nije klasican mobile senzor kao vecina ostalih sony u smartfonima.

U prevodu S7/E/N7 i Z5 imaju bolje, sposobnije senzore, brze pdaf fokusiranje a S7 i OIS poslednje generacije, kamkorderi su im odlicni ali zato nemaju hdr+ post-processing kao Nexusi pa fotografije nisu tako kvalitetne mada iz S7 raw-a moze dosta da se cupa.

Kada bi se sve to spojilo u jednu celinu dobila bi se brutalna kamera/kamkorder ali tesko da bilo koji proizvodjac ima interes da to uradi :)

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Nemoguce da je neko sa xda uspeo da pobedi fabricki limit senzora u fhd rezoluciji, to je neko nabudzio da snima 720p u 60fps umesto 120fps tj budzio je i cupao takvu mogucnost iz stock slo-mo moda pa nije ni cudo sto isti onda ne radi :)

Da je to moguce i htc 10 bi snimao 60fps fhd ali ne snima, ***a limit senzora kao sto pise u onom pdf-u.

Sent from my D6503

Hsv, hvala na objasnjenju. Bas steta, odlicna je stvar.

Ne razumem u cemu je 60fps toliko bitno?? Mislim meni je sve jedno nisam snimio klip na telefonu 5-6 godina ali me cisto zanima koja je prednost.

Jednom kad se naviknes deluje posle kao da ovaj od 30 secka. A i pogodno je za snimanje nekih brzih scena. Inace i ja retko veoma snimam nesto ali sam se navikao na 60 fps.

Meni 60fps deluje neprirodno (bar ovo sto sam gledao na yt-u), ali ocigledno je zbog hradvera nemoguce izvesti 100 posto zeljeni rezultat.

Pogledaj uzivo kad budes imao prilike, odlicna stvar. Nije deal breaker svakako, ionako vecina koristi klasican full hd sa 30fps.

I meni deluje neprirodno i koristim 60fps samo za snimanje "necega" u pokretu (npr vozila, pas, deca itd) i tada znaci a ovako inace za snimanje prirode vise mi odgovara 30fps+steadyshot i taj neki kvazi-cinematic trip :)

Ali ne moze sve da bude idealno, kad mi zatreba taj 60fps mod to je najcesce u nekoj "dzungli" i tada sva podesavanja rade osim hdr-a koji je rezervisan samo za 30fps a moze da znaci u takvim uslovima. Na kraju cesto izaberem tu fluidnost umesto malo bolje dinamike.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Drug mi poslao ss, i on je uzeo telefon skoro, pre nedelju dana. Kaze da je osvetljenje drzao na pola i da je sve vreme bio na 3g, tj palio ga po potrebi. Nije uspeo da mi posalje detaljan usage, ugasio se izgleda :D sve stock. stvarno predobar rezultat.

uploadfromtaptalk1471130932951.jpg

Reci mu da je loše da bateriju isisava do kraja. Bolje da ga puni na oko 20% do kraja,ili da ga dopunjava po 20ak min u toku dana.

Sent from my Redmi Note 3

rekao sam ali dzabe :) svi teraju do kraja, ni ne razmisljaju kad stavljaju i koliko pune

Kako da dobijem vidljiva slova u app draweru i recimo ovom meniju na WA preko substratuma? Uslikao sam SS. Nikako da provalim, mnogo me nervira.
16426313192863db5b4657fd9a340c4d.jpg
98a38e7f99a63794089781751b7b7ab2.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Uzeo sam pre neki dan 5X kod ovde često pominjanog Vladimira i dobio na poklon "Tempered Glass".

Sad sam u dilemi stavljati ga ili ne? Čitajući ovu temu, nađoh da ne radi proximity senzor kad se zalepi staklo, ali nisam siguran kolika je njegova realna upotrebna vrednost...
Ako stavim staklo, da li je moguće skinuti ga?

Molim za pomoć: argumenti za ili protiv?

Njegova upotrebna vrijednost je onoliko koliko ti kosta nov oem ekran. Tu apsolutno nema nikakve dileme sem ako ti novac ne pada sa neba.

Drugo, svako kvalitetno staklo, pravljeno po originalnim mjerama za uredjaj ne narusava nijednu funkcionalnost istog.

Kako da dobijem vidljiva slova u app draweru i recimo ovom meniju na WA preko substratuma? Uslikao sam SS. Nikako da provalim, mnogo me nervira.

Za wa ne znam ali ako koristis novu odes u podesavanja, app drawer, icon layout i stavis belu boju za slova

Sent from my Nexus 5X

Hvala, rešio sam problem sa app drawerom. Ostao je problem sa Wa i popupom od Wa.

Ako se ovaj telefon naruci preko Ebay-a iz zemlje EU (nov, neotvarana kutija), da li u tom slucaju ima ikakvu garanciju od proizvodjaca u Srbiji? Nisam uopste upucen, pa me bas zanima.

Ne, jedini nacin da imas garanciju je da telefon kupis kod operatera (znam da je telenor imao 5x,ne znam da li jos uvek ima-proveri)

Ovo zanima ortaka. Ja sam uveliko svoj 5X pazario u jednoj manjoj radnji i dobio 2 godine garancije na softver i hardver i blok racun sa pecetom radnje. On brine oko eventualnih problema sa garancijom kod tih manjih radnji pa ga zanima da li ovlasceni LG servis u Srbiji priznaje garanciju za uredjaje iz EU kupljene preko Ebay-a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno