Šta je novo?

LG Nexus 5X

Jeste poseban primerak, batak approved je pisalo na pakovanju.
Sve po tvojim visokim kriterijumima je modovano, keširanje, kamera, zvuk u slušalici itd, model se zove batak5x.
Sent from my Nexus 5X
E ako pise batak approved onda verujem da je pojacana verzija. Mozda ces onda moci i na gradilistu da cujes.
Ajde pošto ide rasprava, uporedi zvuk u toku razgovora i napiši neke utiske o tranziciji, šta si dobio a šta izgubio.
Zvuk u toku razgovora je prilicno jak na GPro2 ali ima distorziju. Jaci je nego na Samsungu ali i losijeg kvaliteta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobar je i glasan zvuk u slušalici tokom razgovora, uglavnom mi je na pola, ili čak i manje da ljudi u blizini mene ne bi čuli osobu koja priča sa mnom.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

I ja moram da smanjujem jer kada sam u stanu i imam "goste" ili npr redu u banci ili posti svi cuju sta prica onaj sa mnom ako je na maksimumu, ali ima ljudi koje ovaj fon niti zanima niti su ga koristili ali znaju sve kako je.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Pa da, očigledno da je tako i ja sam to primetio ovde...

I ja isto debelo smanjujem slušalicu, preglasan je. Možda nije vrhunski kvalitet ali jeste jako glasan.

+1 za smanjivanje na pola, inace ce svi cuti o cemu pricam xD

kako bre glasan? meni je ok ali ne bih se bunio da je još glasnije. na 4ci mi je bio taman ovde i ne baš, a i kvalitet zvuka mi je malo tanak. ništa strašno ali eto, zasmetalo mi je malo u odnosu na ono na šta sam navikao. na kom ste kernelu? mislim da ima i to veze. meni je sve stock

Dosta glasniji od g2, ja sam imao g2 pre 5x.. g2 sam morao da pojacavam do kraja a ovaj da smanjujem na pola...

Napiši neke utiske o tranziciji, šta si dobio a šta izgubio.

Napisacu kad ga jos malo istestiram. nisam se jos igrao dovoljno sa kamerom, mada tu nemam nista da napisem sto se vec ne zna.
A zvuk u slusalici je prilicno jak, morao sam da ga smanjujem. Doduse bio sam u sobi gde je tisina.

Da rezimiramo i oko ovoga, kvalitet razgovora nije na zavidnom niovu kao kod više klase, što je i logično za uređaj ove klase, ali jeste glasan (da ne kažem para uši pošto neki smanje na pola).

Da rezimiramo, koga briga.
Tebe i bataka sigurno nije.
Ajde nadjite vise drugu temu da se proseravate
Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Da rezimiramo, koga briga.
Tebe i bataka sigurno nije.
Ajde nadjite vise drugu temu da se proseravate
Sent from my Nexus 5X
+1

I kvalitet je dobar, ko je rekao da nije? Dajte ljudi nemojte da smarate više, posebno vi koji ni nemate ovaj telefon nego samo pišete nešto da bi pisali....

Poslednja izmena:
Koja ste vi sekta postali to nije normalno. Lepo sam pitao kakvo je stanje posto je pomenuto da je slabije od N4 (koji je provereno slab, imam ga) i odmah se jave dezurni botovi. Neverovatni ste...

Koja ste vi sekta postali to nije normalno. Lepo sam pitao kakvo je stanje posto je pomenuto da je slabije od N4 (koji je provereno slab, imam ga) i odmah se jave dezurni botovi. Neverovatni ste...

Mozda je za nijansu tisi nego na Nexus-u 4 (moj licni custom 6.0.1 rom), ali daleko od toga da je los. Poredim Nexus 4 custom ROM i Nexus 5x stock rom. Kad se pojaca do daske na 5x, ume da bude neprijatno za usi.

Niko ovde nije sekta ali ti i tvoj kompanjon očigledno imate potrebu da dokažete kako je ovo krš telefon. Prvo si smarao sa kesiranjem, pa ponovo sa krs kernelom i kesiranjem, pa sa zvukom, kamerom, ekranom, kvalitetom izrade i sada na kraju sa slušalicom. Pa jbm mu mater šta te na kraju uopšte i briga za sve to. Nije da ćeš kupiti ovaj telefon. Kao što je rekao nikola pišete čisto da nešto pišete.

Evo ja ću da učinim uslugu svima u temi, da 5X je krš od telefona, ima loš ekran, ima lošu kameru, ima loš zvučnik, ima lošu slušalicu, ima lošu vibraciju, nije G4, nije Samsung, nije Z2 i na kraju nije iPhone. Ende, sada ti je valjda pao teret sa duše, možeš da nađeš drugu žrtvu

Poslednja izmena:
Meni se javlja sledeći problem: nekad se super čuje (kad je na max baš je glasno) a nekad je jedva čujno (isto je pojačano na max, i pojačavanje preko volume tastera ništa ne menja). Kako bude od početka uspostave veze tako se nastavi do kraja, ne menja se samo u toku razgovora. Problem rešavam tako što kad je tiho na brzinu prebacim na spikerfon pa odmah vratim na slušalicu i onda se pojača i bude ok. Problem se javlja random i u bučnom i u tihom okruženju, sa istim sagovornikom sa istim telefonom, nisam uspeo da pronađem neku šemu. Sagovornici mene super čuju, niko se ne žali. Interesantno je da kad preslušam snimak razgovora iz Call Recordera (skvalex) tamo uvek bude sve ok, glasno i jasno...
Na Nexus 5 sam imao drugačiju sitaciju: ja sam uvek sve sagovornike lepo čuo ali su se oni žalili da mene vrlo loše čuju, ponekad je problem rešavalo da prebacim na spikerfon i vratim a nekad ne, i Call Recorder je realno snimao sve to, kad pustim snimak razgovora ja se jedva čujem, kao iz bureta, dok se sagovornik lepo čuje... Na N5 je to kao bio softverski problem sa mikrofonom za poništavanje pozadinske buke, nemam pojma šta je na N5X ali mi je najbitnije da mene sagovornici sada lepo čuju, kad se desi da ja njih ne čujem (što je instant, ne moram da čekam da mi sagovornik kaže da me ne čuje kao na N5) začas prebacim na spikerfon i vratim, čak razmišljam da napravim profil u Taskeru da to sam radi :) Od 10 razgovora, otprilike 6 se čuje dobro od samog početka, 4 su jedva čujna. Kad koristim bluetooth slušalice uvek je sve ok i lepo se čuje.

Mozda je za nijansu tisi nego na Nexus-u 4 (moj licni custom 6.0.1 rom), ali daleko od toga da je los. Poredim Nexus 4 custom ROM i Nexus 5x stock rom. Kad se pojaca do daske na 5x, ume da bude neprijatno za usi.
Hvala na odgovoru, to me je i interesovalo. :)
Niko ovde nije sekta ali ti i tvoj kompanjon očigledno imate potrebu da dokažete kako je ovo krš telefon. Prvo si smarao sa kesiranjem, pa ponovo sa krs kernelom i kesiranjem, pa sa zvukom, kamerom, ekranom, kvalitetom izrade i sada na kraju sa slušalicom. Pa jbm mu mater šta te na kraju uopšte i briga za sve to. Nije da ćeš kupiti ovaj telefon. Kao što je rekao nikola pišete čisto da nešto pišete.

Evo ja ću da učinim uslugu svima u temi, da 5X je krš od telefona, ima loš ekran, ima lošu kameru, ima loš zvučnik, ima lošu slušalicu, ima lošu vibraciju, nije G4, nije Samsung, nije Z2 i na kraju nije iPhone. Ende, sada ti je valjda pao teret sa duše, možeš da nađeš drugu žrtvu
Ja sam samo pitao kakav je zvuk, nemam sta da dokazujem. Devojka je u fazi nabavke novog telefona pa pa razmatramo opcije. Kameru nikada nisam pomenuo jer je odlicna, ne znam otkud ti to. Za izradu je sasvim logicno jer sam koristio Z2, koji je dosta kvalitetniji.
Ne, naravno. Uopste ne smatram 5x krs telefonom vec se raspitujem zbog kupovine. Samo je tvoj stav previse arogantan i mane predstavljas kao prednosti.

Hvala na odgovoru, to me je i interesovalo. :)

Ja sam samo pitao kakav je zvuk, nemam sta da dokazujem. Devojka je u fazi nabavke novog telefona pa pa razmatramo opcije. Kameru nikada nisam pomenuo jer je odlicna, ne znam otkud ti to. Za izradu je sasvim logicno jer sam koristio Z2, koji je dosta kvalitetniji.
Ne, naravno. Uopste ne smatram 5x krs telefonom vec se raspitujem zbog kupovine. Samo je tvoj stav previse arogantan i mane predstavljas kao prednosti.

Ekran je odlican, upravljanje RAM memorijom je odlicno, baterijom sam zadovoljan, performanse telefona su odlicne, kamera odlicna.
Neka kupi slobodno 5x, za ove pare nema bolje! Bolje 5x za ove pare nego neko vendor smece!

I ja sam vise za 5x mada ona naginje Samsungu zbog Amoleda. Videcemo, mozda se protegne budzet i do 6P. :)

Sto se tice baterije, kacim stanje na 50% baterije. Telefon je bio na 4G/3G mrezi (najvise na 4G), surf, Viber, Speedtest na 4G mrezi, kratki pozivi, SMS. Meni je ovo odlicno.

Inace, sve je stock.

Screenshot_20160813-183114.png Screenshot_20160813-183128.png

Hiljade i hiljade screenshotova sa xda govori drugu priču.

Sent from my Nexus 5X

Meni je posle baterije na N5 stare 2 god. ova legla samo tako. Značajno je bolja.

To je opaska na prepirku iz druge teme gde smo pricali da je baterija slaba. Pusti ti Telepa.
Ovo je odlicno. Na koliko je osvetljenje? I koristis li fb, messenger, instagram?

To je opaska na prepirku iz druge teme gde smo pricali da je baterija slaba. Pusti ti Telepa.
Ovo je odlicno. Na koliko je osvetljenje? I koristis li fb, messenger, instagram?

Osvetljenje je default (automatsko, slider je na 50%). Facebook smeca (Facebook App, Facebook Messenger, Facebook Lite) NI MRTAV ne instaliram. Instagram ne koristim.

Mislim da su poslednja dva apdejta preporodila telefon. Prvo oko kesiranja, koje je sjajno sada. Laga gotovo da i nema, cak mi se cini da je i baterija za nijansu bolja, mada opet to je subjektivni osecaj.. Definitivno telefon koji ce biti dugo konkurentan, nadam se da ce i N doneti poboljsanja.. E da, promenili su u google tastaturu sad mozemo boju da menjamo, lol.

Nazad
Vrh Dno