Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ako si samo na wifi moze da izgura 4 do max 5h. Ako kombinujes i 4g sa max osvetljenjem oko onda i sa 3 i po mozes da budes zadovoljan. Nije nista posebno, ali podnosljivo :D

Da li ste primetili da vam kasne notifikacije za whatsapp ? Meni nekad stigne normalno dok nekad kasni 3-4 min ili nema nista i otkljucam telefon i odjednom 5 poruka stigne

Meni se to dešava sa mojim G2. Isto kada je kućni wifi u pitanju. Whatsapp ili Viber, svejedno. Ne znam do čega je, jer lap top na wifi-u radi bez problema i ima normalan download. Čisto da znaš da nije do tvog telefona....

Meni se to dešava sa mojim G2. Isto kada je kućni wifi u pitanju. Whatsapp ili Viber, svejedno. Ne znam do čega je, jer lap top na wifi-u radi bez problema i ima normalan download. Čisto da znaš da nije do tvog telefona....
Imao sam g2 pre 5x i radilo je normalno sve..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Uzeh juče 5X 32 Gb Ice. Prilično sam bio skeptičan i prema napretku u odnosu na N5 i samoj boji. Ipak, zadovoljan sam. Vredi sve pare, a što se tiče boje, znam da je stvar ukusa, ali mi se sada baš sviđa, možda zato što je neobična.

I ja da se upišem. Stigao mi je 5X Quartz 32GB. Odmah sam otključao bootloader, isključio enkripciju pa sad tražim neki ROM.

Jedno pitanje: kako vam se pokazala ova bela boja poleđine nakon par meseci, tj. da li je sklona propadanju?

Koliko ljudi ima 5x, ludilo xD

Ima ga puno na forumu a ja ga nigde ne videh uživo da neko nosi :) .

Imam čak i ja. ☺️ Pa realno odličan tel za te pare.

Sem foruma, niko ga i nema. :D

Ali zato Samsung svaka klinka u busu i svaki bezvrata u kafani :d .

Hvala Bogu da je tako. Meni bi bilo bezveze da ga svi imaju, kao Samsung [emoji6]

A nije ti bez veze sto ga imaju svi na forumu..? :p

Chroma 7.7.2016. i Franco R11 je dakle trenutno proverena i stabilna kombinacija? Prvi put ubacujem nešto na ovaj telefon, pa bi bar odmah da ubacim nešto dobro

Ma stavi franco r13, u korak sa vremenom :)

Posto licno planiram samo da rutujem telefon, i koristim stock, radi sto lakseg nadogradjivanja - je l' taj stock bas TOLIKO losiji od custom ROM-ova i kernela da ga nema smisla koristiti?

Meni je ta čista folija na note 4 samo mast skupljala.. Kao da vepar koristi telefon... [emoji50]
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
*** ,kasno palim...

Послато са LG-V400 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Posto licno planiram samo da rutujem telefon, i koristim stock, radi sto lakseg nadogradjivanja - je l' taj stock bas TOLIKO losiji od custom ROM-ova i kernela da ga nema smisla koristiti?

Stock radi odlično. Custom su tu kod Nexusa samo da bi dobio više opcija.

Stock radi odlično. Custom su tu kod Nexusa samo da bi dobio više opcija.

Super. Mislim da ce mi onaj GEL Settings biti dovoljan, ako cak i njega budem imao potrebu da instaliram. U stvari, nisam siguran da li to zahteva Xposed, jer verujem da cu i to da izbegnem. Bukvalno, samo root, prevashodno zbog reklama, i to je to... Opcije koje su mi neophodne su u rangu minimalnih.

ne znam da li si svestan ali lakši ti je upgrade sa custom romom nego sa stockom :)

Kontam da je i cesci, a ja bih da to ipak bude relativno retko, stvarno nemam vremena da se drndam sa time, pratim koja verzija kernela nema bagove, sta kako... :)

pa nije... chroma izlazi jednom mesečno, isto kad i official rom. u sebi ima stock kernel. izađe nova verzija, skineš zip sa xda, flešuješ ga u recovery, clear dalvik i to je to. a ako si na stocku prvo što će te smarati notifikacija da ima update, drugo što treba da skidaš image sa google sajta, pa da ga otpakuješ, kačiš telefon na komp, flešuješ img fajlove... ili da vraćaš stock recovery (možda i kernel) pa da čekaš ota, pa ponovo recovery i root (treba komp) bla bla. u svakom slučaju mnogo više komplikacija sa stockom.

što se tiče kernela, ja nisam bio zadovoljan stockom, posle nedelju dana vidno uspori jednostavno, imao je problema sa memory managementom. jedino da ga restartuješ svaka 2-3 dana ili da prihvatiš da ti se aplikaciju stalno iznova učitavaju ako je duži uptime. ne znam da li su to sredili u međuvremenu. plus sa njim sam imao i random usporenja kad postane tako "zagušen" na recimo 200h uptime...

A ima li ROM-ova koje kad flashujes dobijes i neki custom kernel, ili bas mora odvojeno..?

A vidis, nisam razmisljao o tome da mi za update kad imam root treba komp, a za dirty flashovanje novog ROM-a istog tipa - ne treba...

Sem ako ne postoji Aroma u kojoj imaš opcije da odmah staviš i custom kernel.

Inače baš i ja pratim priču stock ovo ono itd, a ovako dirty update i sve će da šljaka, em brže, em laganije, a taman opcija da ima koliko treba.

Omatorio si Miki [emoji12]

M2 Note

...jer veliki je problem flešnuti još jedan zip uz taj rom :)
pravo da ti kažem nemam pojma, znam samo za chromu jer nju koristim

A zasto bi uopste morao da flesuje novu verziju? Ja kad nabodem verziju koja dobro radi ne menjam.
Na N7 2013 koristim neku Chromu iz aprila prosle godine i radi odlicno. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno