Šta je novo?

LG Nexus 5X

Hvala na odgovoru i savetu. Razlika u ceni je trenutno 80e sto svakako nije malo. :)
Ima logike to sto pricas a i sumnjam da ce KS biti skorije pokriven 4G signalom.

Xperia Z2

Jel uzimao neko beli nexus 5x? Nisam imao prilike da ga vidim uzivo, zanima me jel se prljaju ledja i jel glupa ta kombinacija front crno, ledja bela (FK Parizan brending :) )?

Ja sam ga uzeo samo zato sto ostaje mnogo manje otisaka na belim ledjima...provereno..i nije tolko ruzna kombinacija iako sam zvezdas :)

Prvo sam mislio da ja nisam lepo video, al' sad proverih opet.

@Batak, za koji telefon si ti to gledao? :p

Prilozi

• screenshot-www gsmarena com 2016-04-20 19-32-06.png
    screenshot-www gsmarena com 2016-04-20 19-32-06.png
    255.3 KB · Pregleda: 195
Ja za 6P nego vise pisemo ovde pa zato povedosmo diskusiju. :)

Xperia Z2

Uporedjivao sam vibraciju na 5x i g2 i na nexusu je skoro ista kao na optimus 4x hd. Ko ga je ima setice se :) meni je zanimljiva :D Uporedjivao sam i kamere. Nebo i zemlja u svakom pogledu.

Sto se zvuka tice, na nexusu je glasniji ali bas probija i ruzno se cuje kad se pojaca mnogo najglasnije. G2 je dosta tisi, ali kvalitetniji.

Sve u svemu nebo i zemlja ova 2 telefona. Proda se g2 doplati 100-110 evra i dobijas 5x bolji telefon :).

Evo 2 slike, kvalitet je sa whatsapa ali razlika je ocigledna

f8a02180a9024acc97bdf8b54ec431a0.jpg

c600e061776455a3678359971e3913e3.jpg

Ubaci fix na g2 pa poredi...ovako su low light fotke na g2 djubre...

Ja sam poredio sve stock i auto. I sa fixom ne moze da pridje nexus kameri. I malo je glupo sto nema fabricko podesavanje za app drawer da se namesti pozadina vec mora da se ubaci nova itd.

Nisam neki strucnjak za ekrane, ali meni su slicni, malo mi je bolji na nexusu ali ok su oba.

I onaj usb type c niko zivi nema, ako odes negde a ne poneses punjac, nemas od koga da uzmes. A istu ovu sliku sam slikao i sa note 3, ali nemam tu fotografiju i opet nije ni blizu. Ima manje suma od g2, dosta je ostro, ali se nista zivo ne vidi. Ovaj telefon za 250 evra je savrsentsvo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pando vidim da nisam jedini koji planira da predje sa g2 na 5x :D Daj jos neke utiske, brzina, lag ? :D

Pando, dak neki komentar, utisak, za bateriju

Šta je lošije konkretno?

Kamera ima manje mpx i nema ois [emoji60]

Da, kamera je definitivno lošija :)

Čitaju li ljudi utiske, ili samo traže nove? :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pando vidim da nisam jedini koji planira da predje sa g2 na 5x :D Daj jos neke utiske, brzina, lag ? :D
Brzi je mnogo 5x, nema zamrzavanja ikonica kao mod g2 kad se posle zahtevne radnje ode na home, sve procese izvrsava bez muke. I G2 je dosta brz telefon, ali nexus se primecuje da bolje radi. Fingerprint otkljucava u delicu sekunde, nikad nisam imao telefon sa senzorom tako da ne mogu da uporedim. Koristio sam ga dosta i testirao i mnogo je bolji od G2. Baterija je tu negde kao moj g2 od godinu i po dana. 4-5h SOT maksimum, nije toliko lose.

Kamerom sam posebno fasciniran, na primer u uslovima u sobi gde je ukljucena samo jedna lampa , fotografija na g2 se raspada, a na nexusu je odlicna i brza. Ovo pricam kao prosecas korisnik, bez manuela bez icega, samo hdr+. Prednja kamera isto je pet puta bolja.

Blic mi je bio smesan kad sam video, vuce na zuckasto, uvek sam do sad vidjao da blic svetli belo kao xenon. Ali to je skroz nebitno jer pravi odlicne fotke sa blicom, i autofokus je brzi bar 2-3x od sporog na g2

Nikola, citaju sigurno, nego ljude mozda bas zanima poredjenje g2 i 5x :)

Poslednja izmena:
Smaram ljude po forumu za utiske da bi me naterali da izvadim 100e iz dzepa :D Salim se, naravno. Do skoro nisam obracao nesto paznju na 5x jer ono kao, slican je kao g2, ne bi bila neka razlika ali u principu to je totalno drugi fon, dosta brzi i bolji.
Jedino sto vidim da mu zameraju ljudi na zvucniku i izdradi ali za 250e se dobija dosta boljih stvari nego recimo na s6. Pricam ovo samo na osnovu odgledanih klipova na yt i uporednih testova.
Moj stari nexus 4 je bio zver za god dana mi je zabo jednom samo i morao sam da ga resetujem. Ako tako bude i sa 5x, onda je ovo najbolja kupovina definitivno :D

Imao i ja nekad g2, ali davno beše, pa nisam baš kompetentan da pravim poređenja :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni je izrada istog kvaliteta kao g2, cak mi je i lepsi nexus. Jedino sto je malo veci, ali moze da prodje. Eto, ti zvucnici su malo sra*e, ali meni to nije bitna stavka uopste, i na g2 su jadni, tako da sam se navikao na to

g2 je na korak od savrsenog fona po meni, ali 5x je taman toliko bolji da bude savrsen. Sada neko ce da kaze ovaj je lud, ali ja to gledam prvenstveno kroz odnos cena/kvalitet.
Zvuk na g2 i 5x nije neki ali realno za gledanje klipova na yt ti i ne treba nista bolje. Lag free iskustvo, sjajna kamera, jeftin, 5.2 inca... Take my money :D
Nadam se da ce i batak odustati od svog sonija i kupiti pravi telefon :p

Nekom je zvuk najbitnija stavka, nekom kamera, nekom ovo, nekom ono. G2 je 2013. bio mnogo veci podvig nego sad g5 ili g4. Ali polako sustize ga vreme. Ima on odlicnu kameru na otvorenom, ali se muci mnogo u low light. Nexus je savrsen za LL fotke, a za brzinu samog uredjaja nema sta da se prica :). A cena ovog telefona je za odnos cena/kvalitet odlicna. Pa u vipu kosta 40 i nesto hiljada uz 1700 mesecno. Jos mi je drugar kupio telefon, nov 32gb za 250 evra, nasao neku kombinaciju. Gde cete bolje?

daj nek nadje i meni kombinaciju, treba mi za sestru :D
da ne uzimam na KP za te pare 16gb :)

Nekom je zvuk najbitnija stavka, nekom kamera, nekom ovo, nekom ono. G2 je 2013. bio mnogo veci podvig nego sad g5 ili g4. Ali polako sustize ga vreme. Ima on odlicnu kameru na otvorenom, ali se muci mnogo u low light. Nexus je savrsen za LL fotke, a za brzinu samog uredjaja nema sta da se prica :). A cena ovog telefona je za odnos cena/kvalitet odlicna. Pa u vipu kosta 40 i nesto hiljada uz 1700 mesecno. Jos mi je drugar kupio telefon, nov 32gb za 250 evra, nasao neku kombinaciju. Gde cete bolje?

Daj i nama neku takvu kombinaciju :D 'Oce drugar Duzme.

daj nek nadje i meni kombinaciju, treba mi za sestru :D
da ne uzimam na KP za te pare 16gb :)
To je ustvari cena koju ovi preprodavci uzimaju, uzeo je samo od coveka iz prve ruke, taj covek nije bio ni evro u plusu, ovi preprodavci od svakog telefona imaju 20,30 evra.

A za kombinaciju nema vise, otisao poslednji :D ne znam ni ja da l bih mogao da nabavim za sebe. *** :D

Moje iskreno misljenje je da nexus 6p ne vredi 200 evra vise od 5x-a. Jedino sto je metalan, nista on nece brze raditi od ovog, ako se milisekunde ne racunaju, procesori oba solidna tako da ja ne bih razmisljao :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno